2011-01-31
 08:12:18

Måndag morgon

God morgon! Jag och Amelia sitter i soffan, till hälften pigga och krya. Amelia hade tid på Ögonmottagningen nu, men vaknade med feber imorse, så vi stannade hemma. Jag däremot vaknade av alarmet kl 6:00 efter 11 timmars sömn =)

I lördags var jag och barnen på stan med Moffa, Jessica & Crippe. Vi hade på förhand kommit överens att om Amelia satt snällt i vagnen (till skillnad mot farten det brukar bli på henne när vi är på stan) skulle hon få den där rosa telefonen hon hade pratat om i en vecka. Sagt och gjort, hon satt from som ett lamm och på vägen hem stanande vi på Barnens Hus och köpte telefonen till henne och ett bowlingset till Mille. På stan fick barnen kläder av Moffa, tack så mycket!

Sen på kvällen var jag på förfest hos Jessica & Crippe och sen gick vi på O'Learys och dansade tills dom stängde. Det var en otroligt rolig och lyckad kväll!







2011-01-28
 17:48:07

Fiskerapport

Så var det dags för Lars & Marcus årliga rövarfiske. Idag tog dom sitt pick och pack (läs öl, o'boy och minttu) och åkte till Landösjön för att fånga storrödingen. Och det lyckades dom med. Lars fick sig en mindre röding och Marcus tog en fin på 1,4 kg. Jag och barnen höll oss till fiskarna i akvariet hos Mamma & Melle.

2011-01-27
 21:21:00

Sällsis

Idag har vi haft sällskap av moster Jessica och morbror Crippe. Gissa om Amelia blev glad när Jessica följde med och hämtade henne på dagis!? Hon stod och hoppade i en minut och sen stod hon still och såg på Jessica och det såg helt enkelt ut som att hon skulle börja gråta av lycka.

2011-01-26
 19:31:35

Oj oj!

Alltså hörrni. Håll i hatten nu. Eller ännu viktigare, håll i stolen för annars trillar ni av den. Nu ska jag berätta nått serrni. Jag ska gå ut på lördag! Madeleine Jonsson ska gå ut på krogen. Ska jag berätta när jag sist var ute och svängde mina lurviga? 28:e mars 2009. Det är alltså nästan två år sen. Då firade vi Jessica, Earth Hour och sommartid. Ska jag berätta när jag var i salongen sist? Påsken 2009. Herregud. Det är nästan två år sen det också! Sen dess har jag bara druckit enstaka folköl. Hur ska det här gå? Eller ännu viktigare, vad ska jag ha på mig? Hahaha. Jag tror jag började förstå allvaret i att jag inte varit ut nått när mamma för två helger sen tyckte att jag skulle gå ut på krogen istället för Lars. Nu blev det ingen av oss som gick ut då, men hur som helst, säger morsan åt en att gå ut är det nog bäst att lyda =)
 
2011-01-26
 14:11:49

Ett skratt förlänger livet

Det var en lite trött och lättroad familj som höll Lars sällskap vid middagsbordet igår när han kom hem från Duved.

2011-01-24
 21:49:14

Familjen Annorlunda

På eftermiddagen trodde jag att good ol' Mille var tillbaka. Han fick tillbaka sin busblick och försökte dra sig upp längs vardagsrumsbordet (fortfarande utan att lyckas). Sen runt 17 blev han trött och gnällig och jag började undra om det var alvedonen han fick på förmiddagen som slutat verka. Mycket riktigt var febern tillbaka och han var inte sig själv längre. Så det blev tidigarelagd nattning av dom båda. Runt 18:45 sov Mille. Amelia tjorvade som vanligt men blev tyst lagom till "Halv åtta hos mig" som jag hade tänkt att se för mig själv eftersom att Lars är i Duved. Så blev det inte. Det här var vår kväll:

Mille vaknar 19:40 och stortjuter. Amelia hakar på och ropar hon med. In till Amelia först, "jag kommer till dig när Mille har somnat". Sen in till Mille som är dyngsur av svett. Amelia ropar igen. Jag springer in. "Mamma, Mille ledsen". Jag skrattar inombords. "Ja, han är ledsen. Lägg dig på kudden nu". In till Mille. Byta om. Han är superarg. Inget hjälper - mamma, ligga i vår säng, nappen, vatten, välling, inget! Amelia ropar. "Kissa pottan". Jaha. Upp med skrikandes Mille. Hämta Amelia. In på toa. Mille är förbannad. Amelia är stolt över att hon kissar på pottan och försöker samtidigt att trösta Mille. Vi lägger tillbaka Amelia i hennes säng. In med Mille till vår säng. Han är fortfarande förbannad. Vi går ut ur sovrummet. Mille ser TV:n. Det är Familjen Annorlunda. Han är nöjd. Mille blir tung på höften och jag rör mig mot soffan. Skrik. Nähä. Försöker lägga honom i sovrummet igen. Skrik. Ut i vardagsrummet. Tänk Madde. Han har fått alvedon. Han har inte bajsat. Det är tänderna. Tänk, du kan det här. Smörgåsrån! Mille får ett. Han är asnöjd. Vi pustar ut i soffan. Byter till sovrummet. Slår på TV:n och konstaterar att den fungerar trots 9 månaders inaktivitet. Mille knaprar på sitt rån, leker i sängen, får lite välling och somnar lagom till att Familjen Annorlunda är slut.

Ja, vad har vi lärt oss av det här? 1, Mille gillar Familjen Annorlunda. 2, Den som uppfann smörgåsrån borde få Nobels fredspris.

Dags att borsta tänderna och packa ett survival kit för natten.

2011-01-24
 09:48:43

Ma-ma-ma

Jag skrev ett inlägg igår kväll som tydligen försvann. Hursomhelst är vi fortfarande hemma med en febrig Mille. Han är inte alls lika oberörd som han var i lördags, men det förstår man ju. Barn kan ju inte kontrollera sin kroppstemperatur lika bra som vi vuxna så dom får ju så hög feber. Jag tar inte tempen i tid och otid utan man känner ju på honom att han har feber, men i lördagskväll flåsade han lite och då visade det sig att han hade 39,7 graders feber.

Vår igensnöade parkering bjöd på rolig söndagsunderhållning. Jäklar vad det stånkades när folket sköt barnvagnar och försökte få ut sina bilar. Hundarna fick också kämpa för att hålla nosen ovan snökanten.

Mille har hittat sin första konsonant. Vilken tur jag hade, det blev ett M. Ma-ma-ma skuttar han runt på golvet och sjunger. Eller så när han inte är lika happy grinar han ma-ma. Dom är rättvisa vår barn. Amelias första "ord" var da-da och då menade hon Lars.

Amelia har imponerat med sitt pottande. Hon bestämde sig själv i fredags för att inte ha blöja och har kört på det sen dess. Förutom när hon har varit på affärn och så, men då har hon inte kissat förrän hon har kommit hem till pottan. Däremot tänkte jag mig inte för när hon tryckte i sig en kartong vindruvor på egen hand i lördags. Dom sätter ju fart på systemet och mer än så tänker jag inte gå in på!
Hon tjatade i lördags om att hon också ville va sjuk och ha feber, men har nu förstått att det inte är så roligt. Nu ville hon istället åka till kusin Hugo eller få gå på dagis =)

Nej, nu har jag inte tid med det här, det blir en kopp kaffe och lite filmmys med Amelia medan Mille sover.
2011-01-22
 11:36:28

Feber

Stackars Mille vaknade med jättehög feber inatt. Jag tycker så synd om honom. Själv är han nästintill oberörd. Haha. Han skuttade runt som vanligt här imorse, men nu sitter han och myser med pappa i soffan. Jag har varit rätt så säker på att Milles tredje tand är på väg. Det trodde vi innan jul också, men nu dreglar han och har faktiskt visat att han har ett temperament också. Läkarna påstår att feber inte är tandrelaterat, trots att man har sagt så i alla år. Då har jag funderat på om tandsprickning påverkar immunförsvaret så att barnen blir sjuka istället. Men nu tror jag annat. Mille visar inga andra tecken på sjukdom än febern. Tiden får väll visa om han är förkyld eller om tanden kommer.


Igår var Elias här och agerade proffsdomare i soffjuryn under Let's Dance. Innan middagen lämnade jag och Amelia grabbarna hemma och åkte på en liten shoppingrunda. Det var på tiden att vi bytte ut badleksakerna som var fulla i olja. Amelia ville som vanligt ha det mesta hon hittade i butikerna. Det går bra att förklara för henne att hon t.ex. inte behöver en Barbie eftersom att hon har dockor hemma. Men hon fastnade verkligen för en rosa mobil på Barnens Hus. När hon skulle sova satt hon i sängen och väntade på att tomten skulle komma med den där telefonen. Hon pratar fortfarande om den. Det får nog bli en födelsedagspresent.

Just det, Amelia bestämde sig igår för att vara utan blöja. Det ska bli spännade att se hur det går den här gången. Hittills har inga olyckor skett, peppar peppar!

2011-01-20
 21:07:26

Skägg

Det har blivit mycket babbel och lite bilder på slutet. Sveriges mest fotade barn har alltså fått ett break från kamerablixten och riskerar förhoppningsvis inte längre att få epilepsi. Pjuh!

Idag var vi som sagt till Linda. Hon är jätteduktig på att inreda och jobbar på Mio. Ni kan ju gissa om hon hade det fint hemma!? Sen kom Jane och Kendra förbi och vi busade och käkade pannkakor (igen, jag vet!). Vi satt och gottade oss i hur lätt barnen skulle somna efter all action. Oj så fel jag hade. Mille somnade på tio minuter men Amelia hade i vanlig ordning en jobbig kväll. Hon har förmodligen växtvärk och kan inte slappna av. Det tar henne cirka 1,5 timme att somna varje kväll. Vi har t.o.m. skurit ner på lunchvilan för att hon ska somna på kvällen, men den timmen sömn lägger hon på morgonen istället. Det kanske rättar till sig med tiden.

Just det. Jag fick telefonen till att laddas. Så nu behöver ni inte oroa er =)

Nu ska jag se på film i min ensamhet! RocknRolla med Gerard Butler, en av mina favvos. Alltså, ska jag vara ärlig så har jag börjat fundera på om jag gillar skäggiga skådisar för att Lars är skäggig. Sjukt, jag vet! Men det är säkert så. Jessica skrev på Facebook häromdagen att hon föredrar Kevin Costner som Robin Hood. Nu var det ett tag sen jag såg den versionen och den nya var inge vidare, men jag föredrar ändå Russell Crowe. Ni ser... skäggig.

2011-01-20
 10:47:03

What's up..?

Jo.. nu ska jag berätta what's up! Igår skrevs det inget för att vi hade fullt upp! Jag och Mille hade storstädning. Vi städade sånt som man oftast inte ser och som därför inte blir städat. Badrumsväggar... bokhyllor... byråer... you name it, we cleaned it!

Alltså... Therese har ju börjat jobba på Statens PensionsVerk (SPV). Hon tar emot samtal från en massa pensionärer som frågar vad dom får i pension i år. Tänk er att vara pensionär och inte kunna styra ens inkomst. Tänk er så många ut vår generation som kommer att ångra att dom inte pensionssparade bättre. Fast innan dess har dom nog ändrat på pensionssystemet, det kommer aldrig att hålla.

Jo, jag fick ju tillbaka min telefon. Enligt reparatörerna så var det inget fel med dockningen, utan den var bara smutsig. Pinsamt. Jag rengjorde den ju. Dom tyckte synd om mig och skickade med en extra usb/laddnings-sladd. Jag har laddat den en gång sen dess, men nu vill den inte ta emot laddning igen! Det spelar ingen roll hur mycket jag rengör den. SNYFT! Jaja, ska den som ger sig, jag ska putsa på hela dagen och sen får jag väll kontakta dom igen om det inte räcker. Det är rätt så typiskt att garantin gick ut i slutet på december dessutom.

Mille har varit duktig som har klarat av övergången till att sova i egen säng. Vi hoppade över "skrik"metoder och gjorde vår egen metod. Vi kan kalla den Mille-metoden. Han fick först sova i sängen alldeles intill vår. Sen med några dagars mellanrum flyttades den längre och längre mot väggen. Sen fick sängplattan åka ner på lägsta läget (han sov i babyhöjd längst upp förut). Oftast går det bra att somna, men ibland vill han ha lite närhet i form av mammas hand i sängen, hålla handen, klapp på huvudet eller smek på kinden. Nästa steg är att jag ska flytta ut mig själv från rummet, genom att lägga mig närmare och närmare dörren för var kväll. Det här har ju gått bra fast att Mille egentligen ska va i den där "krävande" perioden. Då ska man enligt experterna inte ändra på nått, men han har inte haft nått emot att sluta nattamma, sova i egen säng och sen sluta amma helt. Herregud vad man inte ska lyssna på experter utan på sitt eget barn. Förövrigt så har jag inget emot att folk använder sig av "skrik"metoder heller så länge det bara är gnäll, inte gallskrik, och fungerar för det barnet. Jag är säker på att jag fick uttrycka mitt misstycke när jag var liten och inte tusan lider jag av det idag!

Nu väntar jag på att Mille ska vakna. Vi ska plocka upp Jane och åka till Sånghusvallen för att hälsa på Linda som har byggt hus. Det blir en mini-reunion, vi gick i högstadiet tillsammans.
2011-01-18
 20:03:03

Äggtjuv!

Det duger ju aldrig när jag säger nått, men nu har Lars förstått från annat håll att det är jättebra för kropp och ämnesomsättning att äta snacks och att det inte får gå mer än 3-4 timmar mellan måltiderna. Så han konsumerar en hel del ägg. Förra veckan när jag skulle göra både köttbullar och pannkaka till barnen var det slut på ägg. Han hade kokat hela kartongen och dessutom under för kort tid så dom blev löskokta och ouppätna. När jag handlade sist sa han att jag inte behövde köpa ägg för hans skull, men tog ändå en kartong eftersom att barnen gillar sina pannkakor. Efter att ha lagt Mille ikväll gick jag in i köket. Och ser de sista äggen i kartongen stormkoka på plattan. Jag frågade Lars om han skulle ha halvt kokta ägg eftersom att vattnet bara räckte så pass högt i kastrullen. Tydligen hade han glömt dom och dom hade kokat i cirka 25 minuter. Fr.o.m. ikväll har han mist sin behörighet att koka ägg.
2011-01-18
 17:51:48

Entreprenörer

Nu har jag och barnen bestämt oss. Vi startar företag där vi erbjuder hushållsnära tjänster. Våra specialiteter är många och sträcker sig från städservice till barnpassning. Innan ni kontaktar oss för att köpa våra tjänster erbjuder vi härmed ett smakprov.



2011-01-18
 12:18:22

Falskt alarm

Hej hej! Nu har jag ändrat mig =) Jag har velat fram och tillbaka om det här med lösen och för att ni ska slippa krångel så har jag bestämt mig att strunta i lösenord och låta er läsa bloggen som vanligt. Jag vet att det är några som läser bloggen via mobilen och då är det i vart fall lättare att läsa bloggen utan lösen.

Så nu kommer jag inte att skriva om det jag klurar på hela dagarna. Jag kan bara berätta att arbetsmarknaden i Östersund inte verkar ha några kvalificerade tjänster att erbjuda för tillfället. Däremot så har jag tackat nej bäde till att bli orderadministratör och scanningsoperatör den senaste veckan. Jag är otroligt mån om att hamna på rätt bana i karriären på en gång. Det blir svårare att få de tjänster jag vill ha om jag har hamnat fel från början. Dessutom så har ju jag möjlighet att vara "kräsen" då Milles dagisdebut är först till hösten. Som det ser ut nu så finns det fler jobbchanser bland annat 20 mil österut eller 60 mil söderut. Vi får se om vi avvaktar eller hoppar på tåget!
2011-01-17
 20:33:59

Lösenordsskydd

Ja, det har bloggats lite under några dagar. I lördags fick jag min 8:e egentid sedan Mille föddes! Gud så dålig jag är på att låta barnen vila från mig! Ivartfall så var jag på stan med pappa, Jessica & Crippe. Jag fyndade på rean och köpte mig lite kläder. I söndags fyllde Anne-Lie år och bjöd på jordgubbstårta. Idag var jag och barnen i Nälden hos mamma och Melle.

Jo... men så här är det. Jag känner att nu när jag letar arbete så vill jag inte att eventuella arbetsgivare ska bedömma mina kvalifikationer på arbetsplatsen efter vad jag skriver om min familj i bloggen. Nog för att det är positivt att dom kan få se vem jag är privat, men det får dom göra förr eller senare ändå. Dessutom så vill jag inte skriva om hur jobbjakten går eftersom att jag drar i många trådar och arbetsgivarna då kan läsa det. Så (om jag kommer ihåg det) imorgon kommer jag att sätta lösen på bloggen och skicka ut det till er som jag vet läser den. Glömmer jag någon är det bara höra av er. Vill ni förbli anonyma kan ni fråga någon som ni vet har fått lösenordet. Det är helt okej att dela med sig. T.ex. om ni jobbar på Fujjan kan ni fråga Jessica osv.
Jag tar bort lösenordet så fort jag känner att jag kan skriva fritt igen och ber om ursäkt för eventuellt krångel. Krånglar det för mycket för er struntar jag i lösen och därmed struntar jag i att berätta hur det går med jobbsökandet. Vi får se hur det fungerar. Tack på förhand!
2011-01-17
 20:21:31

Dagens...

...konversation med Amelia.

Jag: Vad heter du?
Amelia: Elin Amelia Andersson.
Jag: Vad heter Mille?
Amelia: ??
Jag: Mille Eric Elias Andersson.
       Vad heter jag?
Amelia: Mamma.
Jag: Eva Madeleine Jonsson. Ja, det är bara jag som heter Jonsson.
Amelia: ??
Jag: Ja, pappa har inte tagit hinten.
Amelia: En annan dag!

Ha ha ha!
2011-01-14
 19:34:41

Sven sätter ner foten!


2011-01-12
 20:36:05

Bio

Ikväll poppade jag och barnen popcorn och hade bio-kväll. Fördelen med att ha en egen liten salong i vardagsrummet är att man får leka samtidigt som man tittar på film och det tog såklart barnen tillvara på som inte satt still många sekunder. Men mysigt var det, massor med tända ljus, popcorndoft och tecknat. Däremot var filmen sådär... vi såg Lejongkungen 3: Hakuna Matata.


Ja just det, när jag hämtade Amelia på dagis frågade dagisfröken om Amelia åker skidor hemma. Nej, det har hon aldrig gjort. Amelia hade nämligen åkt skidor på dagis och fröken var övertygad om att hon gjort det hemma för att hon var så duktig. Hon hade frågat Amelia om hon hade skidor "Ja" sa Amelia. "Jaha, var det tomten som kom med dom?". "Ja". Haha, det gjorde han ju dessvärre inte, men det var ju roligt att höra att vi har nästa Kalla i familjen så det är klart att jäntan ska ha sig ett par skidor.

2011-01-12
 13:12:55

Pill!

Jag skulle ALDRIG ha skrivit att man vet var man har Mille! Vilken liten busen. Hans favoritsaker att fördriva tiden med är:

- Pilla på förstärkaren och allt annat på TV-bänken
- Pilla på en lös list vid hall/vardagsrumströskeln
- Öppna kabellisten längs vardagsrumsväggen och gå lös på kablarna
- Leka med pantpåsen i förrådet

Det senaste han gjorde var att pilla lös "gallret" på subwoofern. Herregud!! Det är inte en lugn stund. Jag har inte tid att sitta här mer, den andra lap topen pillade han lös tangenterna på, så det är bäst att jag stänger locket nu! Visserligen sitter han och slickar på elementet... så läget är någorlunda under kontroll...

2011-01-12
 11:01:28

Cd-spelare

Jag kom på idag att Amelia kanske skulle gilla att ha en egen cd-spelare. Så att hon själv kan bestämma när hon vill lyssna på musik. Det får isåfall bli hennes 3-års present. Så jag började leta på Elgigantens hemsida. Okej, en enkel cd-spelare... Gärna med usb-port. Och titta, stöd för hemma nätverk... och internet radio! Lcd-display, det fanns t.o.m. med en liten tv på. Nej, vänta nu... det är en 3-åring som ska ha den. Det får bli någon slags enkel cd-spelare med tydliga knappar. Det ska väll inte vara så svårt att hitta!
2011-01-10
 21:54:08

Whanna

Det är så roligt med barn!! Efter middagen ville Amelia dansa som vanligt. Till "Whanna". Vi som har utvecklat vårat tal lite mer kallar henne "Rihanna". Sen badade barnen och när det var klart hörde Amelia fortfarande musiken. Då sa jag att Rihanna skulle sova och stängde av stereon. Amelia sa att "Whanna" skulle sova i sin rosa säng, med sin rosa lampa. Sen ville Amelia ha välling och sova hon med. Ungefär 50 gånger sa hon att "Whanna lagt sig", "Ja, Rihanna har lagt sig" sa jag, "Ssssschy, inte väcka", viskade Amelia. Haha. Sen sa jag att Rihanna är jätteduktig på att borsta tänderna. Då protesterade inte Amelia när hon skulle göra det heller. Sen sjöng jag och Mille för henne och hon somnade "snällare" än hon gjort på år och da'r (hon ropar alltid på mig och Lars sjuttioelva gånger innan hon somnar). Hahaha, va roligt det är när hon kan prata som hon vill! 
Lars sover i Åre ikväll, så jag förklarade på barns vis för Amelia att han sover på jobbet. Det tyckte hon lät himla festligt och har pratat om det också idag. Sen började hon prata om kyrkis och undrade om Berit, kyrkisledaren, sover på jobbet - "Bito cirkus sova jobbet?". "Näe, Berit sover hemma". Kyrkispratet kommer nog från att hon är jätteglad över att börja på dagis imorgon igen efter sitt jullov! Det är underbart att hon trivs så bra där.

Mille då? Jo. Vi har ju vattendunkar med parasitfritt vatten överallt i lägenheten. Varav två femliters dunkar står på köksgolvet. När jag kom in efter att ha lagt Amelia i vagnen för hennes lunchtupplur hörde jag ett kluckande från köket. Snälla Gud, låt det vara diskmaskinen tänkte jag. Men inte hade jag sån tur. Han hade vällt ena dunken vars kork inte var åtskruvad tillräckligt hårt och halva innehållet hade runnit ut på golvet. Där satt han glatt plaskandes. Skitnöjd. Haha. Synd att jag inte hade hunnit dammsugit för då hade kunnat lagt dit en klick skurmedel och städat. Jaja, lite tork av en glad kille och ett blött golv så var faran över!

Och så var mamma och Melle här och passade barnen medan jag åkte till tandläkaren. TUSEN TACK för hjälpen!
2011-01-09
 20:24:58

Arctic Cat Cupen

Idag har vi varit på Arctic Cat Cupen. Strålande sol och nollgradigt, en perfekt utedag! Mille var supernöjd med sin hörselkåpor och somnade ifrån allt rätt så fort. Amelia däremot tjatade om att få köra en röd skoter som hon såg vid insläppet. Henke som hade kört sin röda skoter dit tillsammans med Matte erbjöd Amelia en åktur. Så efter tävlingarna mötte vi upp dom i Torvalla. Men Amelia ville inte åka. Mille fick sig en åktur däremot, men var inte så värst imponerad om man säger så... Lars var väll helt enkelt den som var mest nöjd över att få köra skoter!

 

2011-01-08
 18:37:52

Skills that kills

Näe nu vänder sig fiskegudarna i graven ska ni veta! Lars, Elias, Marcus och Maggan var iväg till Landösjön och tro på tusingen att Lars fick sig en rackare. En fin röding på 7,3 hg. "Skills that kills" har han gått runt och sagt resten av dagen. Marcus som redan hade stått där en timma när Lars och Elias kom tyckte att det kändes som ett pungspark och en käftsmäll på en och samma gång. Elias fick ett napp och en sönderfrusen fot.
Jag och barnen har varit på stan och köpt ytterliggare ett par nya vinterskor till Amelia, i hopp om att hon ska slippa frysa fötterna av sig så fort man är ute ett tag. Fast helst hade Amelia velat ha ett par lila tofflor med blommor i storlek 35. Så pass gärna att hon inte ville gå därifrån, tills jag sa att vi ska berätta för tomten att hon vill ha dom nästa jul!

2011-01-07
 14:28:29

Pulkabacken

Idag har vi tagit en tur till pulkabacken. Båda barnen var supernöjda. Sen in, av med kläder, äta rosa pannkaka, på med kläder och ut för att sova i vagnen. Amelia hade somnat innan jag ens hann rulla ut vagnen =)

Ikväll blir det tacos och Let's Dance. Tredje året vi kör traditionen nu. Men vi blir solo för Jessica & Crippe är i Mårdsjön och kör skoter. Sen ska ju Jessica jobba i Sthlm, så traditionen kommer nog tyvärr gå i stöpet i år.

Förutom det så saknar jag min iPhone. Man blir verkligen bekväm av att använda den... man kan ställa motorvärmaren, ha den liggandes med recept öppna när man kockar vid spisen, kolla väder (framtida, annars räcker det med att titta ut genom fönstret, knäppisar), kolla mailen, facebook, lyssna på musik när man är ute och promenerar... ja hur som helst så saknar jag den redan! Jag ska skicka iväg den idag och hoppas på att reparationen går undan =)
2011-01-05
 22:10:33

Jobberbjudande

Jag sa ju att saker och ting skulle börja hända! Imorse blev jag erbjuden ett jobb. Det var nämligen så att jag stod ute på uteplatsen och drog Mille i vagnen för att han skulle sova sin förmiddagslur. Så kom sopbilen och jag sprang dit med dom cirka åtta blöjpåsar som vi hade samlat ihop där ute. När jag slängde in dom i sopbilen tyckte sopgubbarna att jag var kvalificerad nog för att få anställning hos dom. Barnen skulle t.o.m. få hänga med i hytten. Ser ni? Nu händer det grejjer. Haha.

Och så vill jag skicka ett tack till pappa som kom hit med mjölk imorse. Barnen fick även yoghurt & bananer och det provsmakades på en gång till stor belåtenhet. Tusen tack, du är guld värd!
2011-01-04
 20:44:26

Moshi moshi

Min iPhone går inte att ladda. Typiskt. Jag får låna Lars 200-kronors-Nokia så förhoppningsvis når ni mig ändå! Och så har jag ju hemtelefon.

Idag hade vi en lugn hemmadag. Vi städade bort julen och lägenheten känns så mycket ljusare och större. Underbart! Och så gjorde vi iordning Milles säng så att han ska få sova själv nu. Han ligger långt efter Amelia som fick eget rum i den här åldern, men så är han en helt annan person som kräver närhet som hon inte behövde på samma sätt. Hon sov bäst i egen säng, men det är väll inte så konstigt om man börjar sitt liv i en kuvös och sen måste ligga i egen säng med mätapparater på sjukhuset i nästan två månader, då vänjer man sig att sova själv.

Nu är mitt jullov över och jobbletandet har dragit igång igen. Framåt går det... vi får se vad som händer framöver!

2011-01-04
 14:49:32

Milles Youtube premiär

Tänkte passa på att visa Milles skuff-på-rumpan stil!

2011-01-04
 14:41:32

Amelia på Youtube











2011-01-04
 14:35:38

Tvåfaldigt Grattis!

Det här skulle jag ha skrivit igår, men bättre sent än aldrig.

Grattis Therese Vestin som fr.o.m. måndag är handläggare på SPV!!

Och Grattis Mille som blev 9 månader igår!

2011-01-03
 15:46:27

Kärringbacken













2011-01-02
 20:47:32

Danstjejen

Jag skulle ALDRIG ha skrivit att det var behändigt att handla mat med barnen! (Som jag har sagt förut blir det totalt tvärsemot när man skriver något i bloggen!) Det var en lättstött Amelia jag tog med till affärn imorse. Hon fick ta en egen barnkundvagn och styrde den rakt mot leksaksavdelningen. Där ville hon ha alla dockor, leksaker och klistermärken som fanns. Jag försökte med allt... tills jag fick bära ut en gallskrikandes och sparkandes två-åring till bilen och åka hem utan mat. Herregud! Jag har aldrig sett henne så. Hon har det rätt så tufft nu. Hon håller på få nya tänder och äter knappt nått, och inte sover hon som hon ska heller. Tur att Elias var här hela eftermiddagen så att hon fick något annat att tänka på. Efter middagen ville hon ha dansparty. Här får ni se när Amelia dansar och när Mille sjunger med till radion.

2011-01-01
 19:15:25

Fiskepremiär

Ja, jag vet ju att det här är anledningen till att ni läser min blogg, för att följa Lars fiskebravader. Tyvärr har jag ingen positiv rapport att avge. Fisken lös med sin frånvaro. Trots Amelias lockrop ner i hålet. Men vi fick se en vacker soluppgång, grilla korv och umgås, så dagen var bra ändå. Vi åkte hem nångång mitt på dagen när Amelia började bli kall och Mille hade vaknat efter en tupplur på isen. Senare på eftermiddagen fick vi höra att det var efter vi hade åkt hem som det börjat nappa. Så alla fiskare får väll tacka Lars för att han tog sin dåliga fiskekarma och åkte hem!