2011-04-30
 20:44:01

Kalas

Idag hade vi ett till kalas för Amelia. Jättekul med besök och presenter igen. Sen grillade vi och nu ligger jag, Lars och treåringen utslagna i soffan. Tack alla som har firat med oss den här veckan! Ni är guld värda! 
















2011-04-29
 20:45:27

Friday!

Den här veckan har gått så fort! Hade jag inte vetat bättre hade jag haft onsdag idag. Superhärligt väder har vi haft och vi var ute i solen redan runt 9-tiden. Jag drog mig faktiskt lite för att gå ut eftersom att Mille var så otålig och förbaskad när vi var ute igår. Men idag var han rena solstrålen, så dagen var kanon. 

Amelia kan också sola

Vi gick in och badade redan kl. 15:00 för att vara fräscha till middagen. Efter barnen hade badat satte jag på en film och så fick dom lite chips som moffa kom med igår (så att jag skulle få duscha ifred och dom skulle få lite mys-tid själva). Jag utsåg Amelia till förste chipsutfodrare med uppgiften att ge Mille ett chips i taget. Han kan nämligen få Lönneberga-blondinen att likna en fjolla om han känner för det. När jag började närma mig slutet på duschen hör jag Mille gnälla. Jaha, nu får han inga chips tänker jag, vilken snäll syrra. Jag duschar färdigt, går ut till vardagsrummet och mycket riktigt... han får inga chips alls... Amelia har nämligen tvärslocknat. Vilken syn. Hon ligger halvvägs ner för soffan och han står på andra sidan soffbordet och gnäller efter chips. Det är inte lätt att vara liten alltså! 





2011-04-28
 20:01:05

Amelia 3 år!

Hurra! Idag fyllde Amelia 3 år. Åh så glad hon var över det. Jag tror hon hade en bra dag. Hon vaknade redan 06:20. Såg sig själv på Bolibompa när dom grattade henne. Bakade scones till Lars och Mille. Fick rosa presenter. Gick på affärn och handlade. Bakade muffins. Fick besök och presenter; pippi-docka, armbandsur, bokstavspussel, memory, chips, glass och yoghurt! Åt pannkaka och satt sen orörlig i soffan tills hon fick välling och somnade ovaggat. Som sagt, en bra dag! 






Mille fick också presenter av mormor och Melle






Av Veronica & c:o fick hon ett memory med bilder på oss alla!

2011-04-27
 19:24:17

Middagstips

Den smarriga middagen vi gjorde var Laxgratäng med broccolimos. Det var så himla gott. Istället för att ha potatismos så gjorde man mos på broccoli och blomkål.
Och så var det parmesan både i moset och i såsen. Jag fastnade för moset eftersom att Mille inte gillar potatis. Jag glömde bort att han inte gillar fisk heller, så han åt lite broccolimos och sen var det bra. Typiskt. Jag ska nog visa honom att det inte är nån vits att vara petig med maten i det här hemmet, haha!






2011-04-27
 19:19:36

Sweet

Idag har vi haft lek-terapi. Mille har ju varit så otålig så vi stannade inomhus och koncentrerade oss på att leka. Det gick rätt så bra. Wienerbullar har vi bakat också. Precis när sista plåten var i ugnen kom Martin förbi hux flux, så han fick kvalitetstesta bulle och kaffe. Och så gjorde jag värsta middagen. Så jäkla god blev den. Ingen av barnen gillade det. Sen badade dom, jag lekte badvakt och nu sover barnen. Lars jobbar fortfarande så det var skönt att dom somnade så tidigt. Nu skulle jag kunna vika tvätt eller putsa fönster... men det är första kvällen sen helgen som dom somnade innan 21:00 typ, så jag tror jag njuter lite av egentiden istället. Sweet.

2011-04-25
 21:06:10

Annandag påsk

Idag har vi tagit det relativt lugnt. Det har märkts på barnen att dom har sovit mindre de senaste dagarna och både Amelia och jag har förkylningskänningar. Men visst har vi varit ute i värmen! 


Mille testade att äta sand. Flera gånger. Eftersom att Amelia aldrig gjorde det trodde Lars att det var en kill-grej. Jag tror att det är en IQ-befriad grej. No offense Mille-mannen, big mama älskar dig!

2011-04-24
 20:54:49

Påskdagen

Japp, vi har varit i Fugelsta idag igen. Eller igen och igen... Amelia åkte aldrig hem igår utan sov över tillsammans med moffa, Anne-Lie, Jessica & Crippe. Idag skulle vi ha åkt på kalas hos Felicia, men Mille fick inte åka för att han inte skulle smitta någon och sen när Amelia skulle åka med Lars blev hon för trött och ville inte åka nånstans. Efter ett tag såg det ut så här på Veronica och Dannes gård.



Dagen spenderades i solen. Mille var väll inte jätteglad över det, han trivdes bäst inne i soffan tittandes på film. Men vi andra var glada! 











2011-04-23
 21:43:36

Påskafton

En glad påsk har vi firat ute i Fugelsta. Vi firade också en glad Danne som fyllde år. Och en glad moffa som hade namnsdag. Otroligt fint väder har det varit också, det kändes nästan som midsommar, fast finare och varmare väder =) 







2011-04-22
 22:32:28

Lång fredag

Idag var jag och Amelia ute i Fugelsta med Vero, Danne, Leah, Nowa, Isa och Moffa. Jättehärligt väder hade vi och vi var ute hela dagen. 





Mille och Lars stannade hemma p.g.a. förkylning. Och det var även anledningen till att det blev en lååång fredag idag. När Mille skulle lägga sig fick han jättesvårt att andas så efter att ha pratat med sjukvårdsrådgivningen fick vi åka in på akuten. Efter några timmar där fick han andas in medicin i en trevlig mask och sen fick vi åka hem. Tydligen var sjukhuset överfullt av barn som hade svårt att andas och behövde syrgas, men Mille hade inget problem med syresättningen så det var skönt. Nu får vi hoppas att vi kan hålla oss därifrån. Dom har byggt om receptionen och väntrummet på akuten. Bassefonden har skänkt leksaker och möbler till ett eget väntrum för barnen. Det öppnades i veckan och jag kan föreställa mig att om dom tidigare hade problem med att roa barn i väntrummet så kommer dom nu ha problem att få barnen att lämna väntrummet! 



Glad påsk på er!


2011-04-20
 19:29:08

Trimmad

Yup! Igår fick Mille sig en omgång med hårtrimmern. Jag har handjagat hans hår med saxen förut, men det växer ju så fort så vi testade nått nytt. 



Förutom en ny frisyr har han även fått ett himlarns humör! Herregud vad det kan skrikas på dagarna. Den nöjda och lättroade pojken är som förbytt! Det var precis vad Lars varnade för innan ett års-sprutan. Han sa att samma sak hände med Amelia. Det kommer inte jag ihåg, men jag börjar ju tro honom nu. Stackars Mille är missnöjd, otålig och kommer inte för sig att göra nått annat än att försöka stoppa in skivor i vårt PS3. Hoppas han blir gladare snart. Det är väldigt mycket utveckling på gång nu, så det kanske är en anledning till missnöjet... (om ni inte har märkt det så letar jag alltid anledningar till allt, då kan man antingen finna sig i "problemet" eller göra något åt det. Sånn är jag). 

2011-04-16
 20:17:32

Premiärdagar

Det har varit många premiärer dom två senaste dagarna. Mille premiärsatt i sandlådan igår. Amelia har premiärgungat och premiäråkt rutchkanan på gården. Ja, för i år då. Igår var vi ute i fem  timmar och idag i tre. Ikväll var vi hos pappa och käkade pizza med Jessica. Där premiärbesteg Mille Mount Jösse, moffas populära trapp, och efter middagen premiärspelade vi fotboll. Det ni, haha! Nu är jag sååå trött, men det har varit helt underbart att vara ute på dagarna.



2011-04-15
 18:37:48

Friluftsdag















2011-04-14
 19:55:43

Tar bort..

Jo, jag har tagit bort infot som brukade vara längst upp till höger. Det är bara för att eventuella framtida arbetsgivare inte ska kunna snoka rätt på mig :P Ska bara fundera ut ett bättre namn på bloggen så ändrar jag det sen.
Ni vet ju ändå vem det är som skriver! 

2011-04-14
 19:49:32

Värsta partyt

Efter Amelia slutat dagis åkte vi ner på stan för att träffa moffa. Vilket party det blev. Först fick barnen åka buss. Sen shoppa med moffa. Amelia åkte premiärturen i en rulltrappa med honom och sist men inte minst så bjöd han på mjukglass!
Tack så jättemycket för shoppingen!! Amelia fick det där lila stället jag visade förut. Haha. Pappa/moffa skrattade lika mycket som jag skakade på huvudet åt hur Amelia sprang omkring på Stadium och pekade på allt som var rosa. Vi fick köra ett litet sales pitch och efter att hon provtestat jackan var hon såld! Yes! Det var dags för nya skor ocksåoch även här skrattade pappa/moffa åt hur hon bara pekade på dom rosa. Där fick hon igenom sin vilja. Med jackan var ju bara problemet att den inte fanns i favvofärgen. Tusen tack igen! 
Sen träffade vi Jane på bussen hem. Det blev också värsta partyt eftersom att hon busade så mycket med barnen att folk knappt kunde kliva av bussen. Hehe. 

Nu har Lars nattat barnen. Det funkade inte för mig. Mille bara asgarvade (ungefär som Jessicas skrattattacker om ni har varit med om dom) så jag gav upp. Men nu är dom tysta, Lars fixar biffen. Det gick jättebra i natt! Inte för att jag trodde något annat. Amelia vaknade med växtvärk runt kl. 21:00 och Mille sympatigrät lite innan han blev omstoppad igen och somnade om på stört. Fröken fräken fick alvedon, mös i mitt knä och somnade sen i sängen. Under natten var jag in två gånger för att Mille bad om nappen. Han surrade på runt kl. 6:00, somnade om, men då vaknade Amelia. Jag var en trött mamma då så hon låg och drog sig med mig och Lars i sängen tills Lars klev upp för att åka till jobbet och då klev vi allihopa upp.

2011-04-13
 20:27:01

Yes!

Wihoo! Jag, Amelia och Mille hade ett mini-familjeråd under mellisen och bestämde att det var dags att flytta in Milles säng till Amelias (och nu även Milles) rum. Nattningen gick över all förväntan. Först var det ett jäkla kacklande vill jag lova, sen la jag mig på golvet eftersom att Mille inte är van att somna själv och då somnade först Amelia och sen Mille. Jippi för nattningen och ännu mer jippi för barnen som får sova tillsammans. Nu firar jag med folköl och nötter. Vi får hoppas att jag inte tar ut segern i förskott då. Äh, jag kanske t.o.m. firar med att slå igång tv:n i sovrummet och se på Grey's Anatomy. Jag får väll damma av den först då så att den inte tar eld. Bahaha. 

Iallafall så var Amelia på sin 3-årskontroll hos tandläkaren. Det var tur att det var en gullig tjej den här gången, för sist var det en gubbe och även om han var trevlig så blev hon lite rädd. Hur som helst så gjorde hon precis som tjejen sa, gapade och lät henne titta och pilla. Sen fick hon/vi bl.a. en mini-tandborste för att kunna borsta bakre tänderna bättre och en leksak förstås! 
Resten av eftermiddagen spenderades utomhus. När vi kom tillbaka till vår parkering mötte vi moffa, Henke och Lars. Tur. Att då få in Amelia gick relativt lätt, annars är det ju som att hon tror att lekparkerna ska försvinna under natten. 






Susse fick också gunga =)

Igår var vi förresten och spanade in bäcken som vi brukar promenera förbi. Vi stannar alltid och tittar efter fiskar. Nu har bäcken tinat fram och det är ordentligt med vatten i den. Det var rätt så häftig för man såg en massa snö och is i botten på den. Förresten, det märks att jag har varit mammaledig länge nu, min definition på vad som är häftigt är väldigt annorlunda nu jämfört med för några år sen =)







2011-04-13
 18:57:16

Gentjänst

Idag fick hon som hon ville.



2011-04-12
 16:54:39

Bye bye...

As we speak håller Lars på att sälja min skoter till en snubbe och hans syster-son. Så länge var jag skoterägare, haha. Men... om man inte räknar med tiden som Lars och Henke la ner på den så gick vi, trots omkostnader, plus på skotern. Så pass att min hjälm betalade sig själv. Fint. Den var inte alls skön att köra, absolut inte om man jämför med Lars drake (i bakgrunden på bilden). Så nästa år får det bli något liknande, annars så sitter jag ju skönt i moffas pulka också! 



2011-04-12
 16:12:36

Åktur

Amelia cyklade just på hennes trehjuling. Så jag gav Mille hans lära-gå-vagn. Men istället för att traska iväg satte han sig i den. Då gav Amelia honom en åktur. Sen jobbade hon hårt för att hon också skulle få en tur, men han satt där han satt. 



2011-04-11
 17:58:40

Eftermiddagspromenad

När Lars kom hem efter jobbet var jag och barnen precis på väg ut på en promenad. Det blev en prommis för hela familjen till affärn.


Sa jag att Amelia gillar rosa? Ni kan ju gissa om alla tjejer/damer/tanter längs gångvägen log åt henne! På vägen hem liftade hon en bit med Lars och Mille.



Väl hemma gick tog jag och Amelia trapporna till vinden för att hon skulle få åka hiss ner. Stackars barn som bor på bottenvåningen! Haha. Sen skulle såklart dockan sova, och det gör hon än, på uteplatsen. Tihi. 

2011-04-11
 14:25:02

Ljuset

Nu ser jag äntligen ljuset... Mille har accepterat vätskeersättningen och jag hoppas att han ska må bättre nu. Jag sökte i FASS häromdagen och magproblem var tydligen en "mycket vanlig" biverkning av en av vaccinationerna han fick förra veckan. Fler än 1 av 10 råkar tydligen ut för minskad aptit, kräkningar och diarré. Jag har däremot aldrig hört talas om det förut, eller varit med om det, så det var något nytt. Otroligt jobbigt bara att det har hållt i sig sen i onsdags. Men som sagt, nu måste han ju ska bli bättre. 

Nu har barnen sovit lunch och medan dom vilade såg jag ljuset på en annan front. Sedan tsunamin i Japan har börserna runt om i världen bytt nedgång mot uppgång och att kolla fonderna blev genast mycket trevligare! Så nu vet ni det, spara, spara, spara! 

Och appropå att spara så gjorde jag ju tyvärr det Lars bad mig om. Jag letade stuga. Och vi hitta några fjällstugor ungefär i vår prisklass. Och jag kollade igenom vartenda fritidshus på Hemnet och fick jättemycket inspiration, eller rättare sagt snodde jättemånga idéer, på hur man kan renovera och inreda. Jätteroligt hade jag. Tills vi kom ihåg att vår plan till hösten när vi äntligen efter 3,5 år har två inkomster i hushållet är just att spara, spara, spara. Så nej, det blir ingen stuga. Men det var ju roligt att fantisera ett tag! 

Nu vill Mille också blogga, men jag tror att vi leker med något annat istället! 

2011-04-10
 11:53:53

Söndag

Ännu en lugn dag. Mille mår avsevärt bättre. Amelia och Lars började morgonen med att rengöra variatorn som Lars är och skruvar på skotern nu. 



Nu tittar vi på Despicable Me. Eller ja, barnen leker och jag tittar. Den är ju jätterolig. 



2011-04-09
 09:24:14

Hemma

Mille mår sämre idag. Stackarn. Jag får iallafall i honom mer vatten. Sist han hade vinterkräksjukan fick jag skäll av damen på sjukvårdsrådgivningen för att jag gav honom vatten, det var ju rena laxermedlet... Men jag får ju för mig att det är bättre än ingenting eftersom att han vägrar vätskeersättningen.

Amelia vaknade nyss. Vi hade nämligen myskväll igår med popcorn och tecknat. Mille sov och Lars var på möte, så vi passade på att få lite kvalitetstid. Nu när hon vaknade frågade hon vart Lars är. Jag skulle ha nöjt mig med att svara att han jobbar. Haha. Men jag gav mig an en förklaring över hur han är på skotertävling och hjälper pojkarna när deras skotrar ramlar. Nu har hon frågat femton gånger till vad pappa gör. Haha. Kanske för att hon inte förstår vad tävling är, eller för att skoterdelen lockade.

Nu börjar jag bli less på att sitta inne och uggla. Det är ju synd om Mille för att han mår dåligt. Och det är synd om Amelia för att alla våra planer gick i stöpet.  Idag skulle vi antingen bada med Jessica & Crippe eller åka på skotertävling med Henke. Jag tänkte att skotertävlingen skulle ha funkat trots att Mille är sjuk eftersom att han säkerligen hade sovit i vagnen hela tiden, men eftersom att han kräktes imorse får vi koncentrera oss på att få i honom vätska. Så här sitter vi i soffan och myser som vanligt. 
2011-04-08
 15:17:31

Lugna dagar

Här är det riktigt lugnt ska jag säga. Det är andra dagen vi tillbringar i soffan med film på TV:n. Vi sover lite och myser mycket. Man blir ordentligt slö av att inte göra något. Mille mår inte bra fortfarande. Han vill knappt äta, det enda jag har fått i honom idag är lite kanelbulle. 

Jag missade ett samtal från USA imorse när jag badade barnen. Det stör mig så otroligt. För att: 1) Jag inte vet vem det var som ringde. 2) Klockan var (jag vet inte om dom har bytt till sommartid än) mellan 24-02 natten mot fredag där borta, vem skulle känna behovet att ringa då? 3) Jag kommunicerar med mina kompisar där borta via mail eller facebook. 4) Inte många vet hur man ringer till Sverige med landskoder och allt. 5) Det enda samtalet jag har fått därifrån sen jag flyttade hem var när Fergen dog den 4:e juli, 2006. Tyvärr är jag så otroligt rädd att få ett sånt till samtal... Löjligt och onödigt kanske, men jag tänker ofta på det... 
Mina förhoppningar just nu är att det är Anne Siri som har glömt att berätta för mig att hon har flyttat tillbaka.

Nu vill Mille mysa igen, sen måste jag dammsuga, det får man lov att göra när man bjuder på kanelbulle i soffan :/

2011-04-07
 16:16:45

Pengar

Shopaholicen i familjen och Henke var här på lunch idag. 

Lars: Har du hittat nån stuga än?
Jag: Jag skulle vilja ha en inkomst först.
Lars: Kan du inte leta en stuga ändå?
Jag: Vi har inga pengar.

Då går Amelia till cashburken, kommer tillbaka och lägger 3,50 kr framför Lars. 

2011-04-07
 10:23:51

Josa

När jag handlade vårkläder till Mille på Stadium hittade jag även ett vind- och vattentätt ställ till Amelia. Jag fick avvakta med att köpa det för hennes storlek på brallorna hade tagit slut. Igår kom jag på att vi kunde shoppa det på nätet. Jag visade jackan och frågade "Är den här fin?". "Nej!" var allt hon sa. Nähää... då gick jag tillbaka till sidan innan som visade alla jackor och så pekade hon "Josa jacka!". Ja, jag visste väll att det var där skon klämde. Jackan jag hade hittat var lila.
Den rosa jackan hon pekade på var inte precis vad jag hade tänkt mig. Imorse tittade vi istället på Polarn' & Pyrets hemsida och där hittade hon såklart en cerise rosa jacka i samma modell som hon alltid har haft på vår/sommar/höst. 



Jag hade hellre handlat på Stadium nu när hon passar i deras storlekar och dom har liknande modeller men roligare färger, jämfört med Polarn som har samma utbud år ut och år in. Sen har vi den lilla detaljen att jacka + byxa kostar 500 kr på Stadium. På Polarn kostar jackan 800 och byxa 550. Sjuka priser, riktigt bra kvalitet, men det har säkerligen Stadium också... 

2011-04-07
 08:07:39

En annorlunda natt

Det blev en annorlunda natt. Amelia vaknade med växtvärk runt 21:30. Hon somnade om, men vaknade en kvart senare och hade kissat i sängen. Istället för att sova i vår säng ville hon sova i soffan. Så där har hon och jag spenderat natten. Förutom när jag blev väckt kl. 02 av en ledsen Mille som hade kräkts ner sängen.
Så idag har vi mys deluxe på schemat, alla tre! Mille sover redan på soffan. Den enda kraftansträngningen blir att laga lunch tills Lars kommer hem och att tvätta sängkläder i tvättstugan. 

Just det.. det slog mig att Mille vaccinerades i måndags och kräkningen, plus febern som kom med den, måste vara en biverkning av sprutorna och ingen sjukdom. Hoppas han blir bra snart. 

Och tack Elias för tunnbrödet! Det var jättegott. Amelia trodde inte på att du hade bakat det själv =)



2011-04-06
 20:51:16

Babbel

Idag var Elias här och åt våfflor med oss. Sen skulle han iväg på match och satt stressat i soffan och väntade på sin lagkamrat som inte dök upp i tid. Det visade sig vara Simon Fornander som hade missuppfattat tiden för samlingen. Haha. Stan e allt bra liten alltså!

Jag hade bokat bilen imorgon. Tanken var att jag och Mille skulle åka och bada. Men han har ingen matlust och diarré. Jag vet inte om han är magsjuk eller håller på att få en tand... Det tror jag ju jämt, men han har aldrig varit så här risig när tänderna har kommit. Badförbud på Storsjöbadet har han i varje fall. 

Lars har även beställt vattkoppor av grannen. Jag vet inte riktigt hur bra det känns. Det sägs vara mer lindrigt ju yngre dom är... men ändå. Jag får sova på saken.



2011-04-06
 13:47:13

Trångt

Inatt låg hela familjen i min & Lars säng. Mille ville bara busa när han skulle sova och när jag sa till honom att lägga sig ner i sin säng blev han såklart ledsen. Så efter tio tillsägningar och tio ledsna miner (det var nog snarare fem) blev jag blödig och lyfte över honom till vår säng. Sen kl. 22 vaknade Amelia och grät över sin växtvärk. Så hon fick också sova hos oss. Först låg jag i sängen med tårar i ögonen och tänkte på vilken fin familj jag har. Sen, när Amelia rullade runt runt, tog spjärn mot mig för att vända sig, låg med benen över mig och jag fick kämpa för att inte ramla ur sängen... så tyckte jag såklart fortfarande att jag har en fin familj, men att ligga hela familjen i sängen kändes inte längre som en bra idé! Det slutade med att jag la mig vid fotändan och sen sov vi alla relativt gott. Haha. Fast vi föräldrar var trötta imorse. Det löste jag med en lunchdate med Lars, lunchpromenad, lite vila på soffan och en dusch. Snart ska jag rulla iväg sovandes Mille och hämta Amelia på dagis. Det var inte lika mycket fart på mig idag som igår, men vikt tvätt och fortsatt med lite sortering har jag gjort. Och en morgondammsugning. Jaaa, då vet ni det!

2011-04-05
 22:00:32

Wienerbullar

Ni som vill ha receptet till bullarna vi bakade förra veckan hittar det här. Varsågoda! =)

2011-04-05
 21:30:34

Nöjd

Nu är jag nöjd och belåten. Jag har varit väldigt aktiv idag. Här ska ni få höra vad jag har åstadkommit. Sorterat bort vinterkläder, sorterat bort väskor och liknande som ska skänkas, röjt förrådet i lägenheten inklusive garderob, sorterat Milles kläder, flyttat ut byrå från Amelias rum till hallen för att skapa förvaring till ytterkläder (fleecekläder, vantar, mössor etc), sorterat alla "viktiga" papper, sorterat bort dukar och gardiner, haft tvättstugan, putsat fönster, dammsugit (räknas inte för det görs ca varannan dag) och röjt vindsförrådet.

Just det, jag blev även kallad snål gamling av Matte som var här och blev bjuppad på grillat igen. Jag bad Lars köpa galgar på affärn, instruktionen var att dom inte behövde va av trä utan fick se ut hursomhelst eftersom att dom skulle hänga uppe på vinden. Så han kom hem med nån billig plast variant. Så jag tar tag i kroken för att se om den sitter fast ordentligt. Och nej, hela skiten lossnade. Jag provhängde min tyngsta jacka och galgen gick isär. Så var det med varenda galge. Men jag var så peppad över att få undan jackorna vi inte använder och kände inte för att åka tillbaka till affärn och byta. Så jag tog fram eltejpen och lindade runt varje galge! Haha. Nu håller dom! Jag skulle hellre kalla det uppfinningsrik istället för snål.

Jag bjuppar på bilder på förrådet. Så spännande!




Fast nej, riktigt belåten är jag nog inte. Jag sitter mest och funderar på vad jag ska ta mig an imorgon. Vika tvätt och damma av lägenheten kanske. Egentligen vill jag åka och bada men Lars använder bilen i jobbet, så vi får se hur det går.

2011-04-05
 12:16:52

Vårstädning

Det är precis vad det blev av den här dagen. Kanske dumt att vara inne och städa när det är så fint väder, men det är väll därför jag har sån energi. Medan jag röjer övar Mille på gången.


Nu ligger han visserligen och sover lunchvilan. Jag skulle behöva röja vårt vindsförråd som det inte ens går att ta sig in i (utan att överdriva), men babywatchen räcker inte genom all betong. Så det får bli när Lars kommer hem. Istället tar jag fram en sopsäck och börjar samla ihop skit som ska slängas!

 

2011-04-04
 20:05:26

Kalas & BBQ

Efter att barnen sovit lite lunch gick vi till Jane & Kendra på kalas. Jättemysigt med smaskigt fika. Tack så mycket! Sen bar det av hemåt för att tina kött och skala potatis, vi fick nämligen Henke och Matte på grillbesök.

Idag fick vi två paket på posten. Ett var vår dator. Den ska snart startas och testas, men vi är missnöjda med att deras lösning på våra problem var att rengöra fläkten och usb-portarna. Suck. Paket nummer två var vinterkläder som vi fyndade till halva priset på Junkyard. Vi har pratat länge om att utöka vuxenpoängen (som att det behövs) och köpa vinterkläder i slutet på säsongen istället för i början. I år slog vi äntligen till. Så här ser Lars ut i hans nya jacka och hjälmen han hämtade förra veckan. 



Så här skönt hade Mille det efter middagen innan han gick och la sig



2011-04-04
 12:50:40

BVC & Kyrkis

Imorse hade Mille ettårs kontroll på BVC. Han vägde 10,7 och var 76,5 cm lång. Han har alltså knappt gått upp eller vuxit på längden sedan vi var där för två månader sedan. Det var väntat efter vinterkräksjukan och alla andra sjukdomar. Doktorn var nöjd över det eftersom att han var som en liten boll när hon sist träffade honom då han var sex månader. Två sprutor fick han också. Amelia höll sig på behörigt avstånd.
Sedan gick vi på kyrkis och båda barnen var jättenöjda och glada.
Det ska jag meddela är rätt så ovanligt nu för tiden. Amelia med hennes treårs trots kan vara riktigt besvärlig och jobbig. Igår när jag skulle lägga dom själv gjorde jag det med tårar i ögonen för hon var elak och skrek på mig hela kvällen. Plockade jag ihop hennes 100 tuschpennor som hon slängt under soffan innan kalaset så var hon där och rev ut dom... när jag skulle göra välling gick hon till förrådet och rev ut alla diskmaskinstabletter... I fredags när vi promenerade skrek hon och pekade vägen hela tiden, fick hon inte som hon ville skrek hon mer. Till slut ringde jag till Lars och sa att jag behövde egentid och det var då vi bestämde att jag skulle få åka till Mårdsjön.
Det är väll klart att allt är som det ska, men det är lite tröst när man är ensam och hon bråkar hela tiden.
Ja, nu vet ni det! Nu ska vi snart gå på kalas hos Kendra! 

2011-04-03
 20:41:31

Mille1 år

Hurra! Idag fyllde Mille 1 år och det firade vi med familj och vänner. Vi hade inte så många besökare, men det räckte för att fylla köket och höja ljudnivån till taket =) Jag tror Mille var nöjd med dagen. Han åt många bullar, busade, kramades och fick presenter i form av kläder, leksaker, ett gosedjur, en teckning och en ballong! Jag gjorde en pärontårta eftersom att det är en av Milles favoritfrukter, men tänkte inte på att han inte gillar grädde så värst, så de andra barnen verkade mer nöjd än han som bara rynkade på näsan åt den. Jaja, bättre lycka nästa gång. 

















2011-04-02
 21:14:23

Tjärnbergstjärn

Igår åkte jag upp till Mårdsjön och Crippe, Jessica, Hanna & Joel, och Eva & Sören förstås. Det var dags för mig att få lite egentid. Vi har ute hela dagen idag och körde skoter, pimplade och grillade korv. Jättehärligt var det! Jag fick en fin röding dessutom, som gjorde att allt pimplande den här vintern inte var förgäves. "Taggad till tårna" blev jag och det blev jag retad för också =) Jag bjuppade också på ett gott skratt när jag skulle dra igång skotern och tog i så jag flög omkull, men jag fick igång den så jag var nöjd =)  









Nej nu har Lars somnat i soffan. Så jag ska väll bära in honom till sängen och stoppa om honom också! Haha. God natt på er!