2010-06-30
 21:03:09

Milles nya ride

Mille har fått en ny vagn. Vi insåg att så snart Amelia börjar på dagis igen kommer behovet av en dubbelvagn att minska drastiskt. Fast behovet är rätt så litet redan i nuläget, för Mille åker oftast själv i sin tvillingvagn. Så han fick en ny vagn. En sittvagn. Sen kom vi på att kusin Leah har ett liknande åk med en liggdel till, så Mille lånade den. Och vips kan vagnen användas på en gång. En stor fördel är att den här liggdelen är mycket större än den han har idag. Därför slipper vår korv ligga tight som i en tunnbrödsrulle.

2010-06-28
 18:35:48

Men ojsan!

Jag hade accepterat att det skulle vara fulväder hela den här sommaren... men så vips får vi en vindstilla dag med strålande sol. Så härligt!

Jag har inte skrivit mycket på slutet. Det beror mest på att jag inte surfar. Amelia har varit sjuk i över en vecka med feber, hosta och snorig näsa. Igår byttes febern ut mot en smärre ögoninfektion, men nu efter en heldag i solen verkar febern ha kommit tillbaka.

Så vi lever även om vi inte gör så mycket väsen om oss.


Weeei


Skugghäng à la Mille
2010-06-26
 16:36:38

Midsommar

I år firades midsommar i Fugelsta hos familjen Sundqvist-Eriksson. Vi åt sillunch, grillade på kvällskvisten, lekte lekar och umgicks.


Silllunch innan regnet kom


Jessica & Mille


Mille & Lars


Amelia, Jessica & Leah


Grabbarna håller ställningen i soffan


Muahaha





2010-06-20
 21:16:05

En regnig helg i Enafors

Ni kanske har läst om regnet, översvämningarna och jordskreden i Åre? Vi tillbringade helgen inte långt därifrån, i Enafors. Det blev en regnig och minnesvärd helg. Vi var ute då det var uppehåll, men spenderade mycket tid med kort- och sällskapsspel i stugvärmen. Vattnet steg i ån så pass mycket att vi höll på mista båten några gånger, så fiske var inte att tänka på, men på lördagen åkte vi till Norge för att testa lyckan där. Väderrapporten beskrev ett soligt Norge, men verkligheten var annorlunda. Spöregn och hårda vindar. Men fisk fick dom som fiskade och vi andra roade oss med att plocka snäckor längs stranden. Mest minnesvärt var dock att ena drivknuten på Audin pajade precis när vi kom fram. Vi fick byta bilar och stuva om bilbarnstolarna för att tordas köra hem biljäkeln. Audin tog sig tillbaka till Enafors nästintill utan problem. Så vi monterade tillbaka bilbarnstolarna idag när vi skulle köra hem. Jag hann inte mer än köra tre meter så gick knuten helt åt pipsvängen. Stolar stuvades om igen och vi tog mamma och Melles bil hem. Nu väntar jag på Lars som fick åka tillbaka och meka på en ny knut. Ja.. bilar... can't live with them, can't live without them.


Amelia och Lars prövar fiskelyckan i forsen


Melle, Mamma, Mille och Amelia


Redo för...


...en kall och regnig båttur


Mille pratar


Blåmusslor


Storasyster och lillebror

2010-06-20
 20:59:39

En dag i Sundsvall

I torsdags åkte vi till Sundsvall över dagen. Jag var på arbetsintervju för en tjänst som inte visade sig vara vad jag hade tänkt mig. MEN, vi fick tillbringa eftermiddagen hos familjen Vestins och med farmor Astrid.


Therese och Mille


Oliver och Amelia


Oliver, Amelia och Levi


Angelica lär Amelia göra kullerbyttor


Åh hej!


KUL!!!


Samling på gräsmattan


Angelica och Amelia


Kärlek!





Mille med gammelfarmor Astrid


Tusen tack Angelica för att du gick lör med kameran när jag var på intervjun, underbara bilder!
2010-06-15
 21:28:05

Eventuellt bloggbyte

Jag funderar på att byta bloggadress. Det är så att jag inte har tid att surfa på datorn på dagarna, jag har inte ens tid att slå igång den. Så det lilla jag surfar gör jag via mobilen. Men nu har inte blogg.se någon iPhone app som gör att jag kan uppdatera min blogg (och det funkar inte via webbläsaren). Därför byter jag nog ut bloggen mot en sida som har en iPhone app.
MEN. Jag vill först göra en kul framsida. Så när jag har tid med det byter jag blogg. Eller om nån är en fena på photoshop eller nått annat skojigt program får ni gärna hjälpa mig göra en schysst sida.

Förutom det så blev det ingen stuga. Lika glad är vi för det. Alla sker av en mening och jag kan räkna upp minst två meningar; 1. den ekonomiska meningen, och 2. vi vill vara mobila inför framtida jobbsökande. Vilket kanske kan behövas rätt så snart då jag ska till Sundsvall på jobbintervju på torsdag. Vi får se hur det går, om jobbet känns rätt och om jag ens får det. Spännande.
Och så är vi glada för stugsäljarnas skull som fick ett fint bidrag till sitt husbygge.

Ja, nu blir det nog inget mer uppdaterande den här veckan, vi har fullt upp med annat.
Ha en bra vecka!
Ta-ta
2010-06-13
 11:10:49

Kvällspromenad


Amelia på promenad för att få lillebror att somna


2010-06-12
 16:52:39

Lördag


I min famn just nu...


...storasyster...


...förstår inte varför bäbisen inte vill ha tutten.

Har ni tips på hur man får ett barn med stort sugbehov att ta nappen så är alla knep välkomna!
2010-06-11
 21:59:24

Funny stuff Amelia does!

Amelia's got so much funny stuff going on these days. We have candles in the bathroom which she likes to play with. So she sticks her fingers in it and play with it, until I see her and tell her not to. Then she puts the candle back and drags her fingers through her hair. Apparently she's seen mommy put wax and stuff in her hair...

Also she barely drinks anything but water, milk and chocolate milk. Recently she's started drinking svartvinbärssaft, sort of like cranberry juice. But last weekend bonus-uncle Marcus wanted her to try coke. So he poured her a glass. As soon as she got it infront of her she went "Kaffe/Coffee! Yuck!" Haha. She's never even said the word kaffe (=coffee) before! As much as he tried to get her to drink it, she refused. (Which I guess we should be very happy for.)
We also realized that she triple dips when she eats chips and dip. She basically uses the chips to eat the dip.

She's also a very helpful big sister. I knew she would be. When I change Mille's diaper she runs to his drawers and takes out "pumpa", strumpa/socks and pants for him. Even though he's already wearing them. And today at auntie Jessica's she went back and forth between Jessica and her bag to bring her all that was in it. Very handy so that Jessica didn't have to unpack it herself. Even though she wasn't planning to, tihi.
2010-06-11
 21:48:30

Ta med din buffé hem!

Ikväll har vi ätit Mongolisk buffé med Jessica & Crippe. Jessica förstod inte vad jag menade med att vi skulle äta den hemma hos dom. Tydligen så vet inte folk att man kan köpa Mongolisk buffé på Eastern Palace och få den som take-away. Men det kan man! Jättesmidigt och så har man kanske lite kvar till lunch dagen efter. Så det är mitt tips till er... har ni inte lust att äta ute, ta med buffén hem!
För frågar ni mig är det bara paparazzi-kåta kändisar som drar med sig en två-åring och en två-månaders bäbis på restaurang flera gånger i veckan. Här äter vi minsann hemma i lugn och ro!
Plus att dom är så stressade på Eastern. Håller man inte i sin tallrik kan dom lätt rycka den ifrån en mellan tuggorna.
2010-06-09
 21:25:23

Another one in English

Holy crap! After two hours of feeding "the King" he's finally asleep and the parents get a few minutes for themselves. If you're wondering I did get an objection when not writing in English, so here I am writing another post in English for ya!

I don't have a whole lot to write about. I could finally take a walk today when it wasn't raining. Besides the fact that it isn't that nice to be outside in the rain, I don't really mind it. It's all about doing the best of the situation.. and if it's gonna rain the entire summer I'm not gonna waste it complaining.
Elias wrote on facebook yesterday that if it rains on june 8th you can count on it raining for 40 more days. If it doesn't rain the clear skies will last for at least four weeks. So I guess we just have to prepare for a rainy summer then!

Besides that Little Miss Sunshine spreads even more sunshine since she got to breathe that fresh mountain air (haha, this is me trying to use Swedish sayings in English) last weekend. She's jumping around all day spreading joy all around her! And Mille has started to talk a lot, he's making all sorts of sounds and smiles all the time.
Oh yeah, and this is Amelia's last week at day care before she gets to stay at home with mommy and Mille all summer, yay!

My computer is getting overheated and shuts itself down a few times a day. I'm having it repaired and might not update the blog too often in the few coming weeks or however long it'll take to get it fixed.


Amelia in pigtails
2010-06-07
 21:02:04

Ha ha ha!

Jag berättade ju att vår rabatt utanför är som en vildvuxen djungel. Eller näe, det är ingen rabatt, det är buskar, och Östersundsbostäder bestämde sig för att plantera nya buskar förra året. Därför trodde ju jag att dom skulle rensa bort ogräset också (jag visste inte bättre för jag rensade inte bland dom gamla buskarna). Förra veckan tog dom antagligen in någon sommarjobbare eller praktikant som var ute och klippte gräsmattan. Ni kan ju gissa vad som hände. Han körde över hela rabatten med gräsklipparen. Hahaha. Dom små buskarna som fanns där bland ogräset är jämnade med marken. Haha. Okej, point taken och lesson learned. I framtiden ska jag vara snabbare att rensa ogräs. Promise.
2010-06-06
 20:14:09

Enafors

Vi åkte till Enafors där mamma och Melle har stuga i lördags för att se om fisken har börjat nappa. Vi ska dit om några helger också så den här turen var mest för att kolla läget. Tanken var först att vi skulle åka över dagen, men Marcus och Maggan hade bestämt sig för att hyra stuga, så vi packade med grejjer för att stanna en natt. Helt otroligt, packning för EN natt, och vi själva höll knappt på att få plats i bilen!

När vi kom fram tittade solen fram och resten av dagen var molnfri, underbart! Det var så pass bra väder att jag inte ens tog fram fiskespöt. Och mina stackars nya stövlar fick jag inte ens testa. Lars och Marcus tog en sväng med båten och hade inte ens ett napp. Dom tappra grabbarna stod i forsen klockan 6:00 imorse och fick inget då heller. Det är för mycket vatten än och flugorna lyser med sin frånvaro. Men fisket spelade ingen roll när vi hade fantastiskt väder och bästaste sällskapet.


Enafors


Ån och fjällen


Little Miss Sunshine


Mormor och Mille


Amelia testar hur lång en mask kan bli


Mormor och Amelia vid grillplatsen


Förtäring av helgens godis- och chipsdiet


Mille spelar kort med Marcus...


...och ger även Maggan några tips


Diezel får mat av Amelia, hans nya favvo


Våra små änglar

När vi kom hem idag tog vi med oss pappa och åkte och kollade på stugan vi är intresserade av. Vi hade inte sett den invändigt och den visade sig vara jättefin och mysig. Sen bjuppade pappa på pizza på Laprima i Stugun och hjälpte oss att få AC:n fixad i bilen. Vad skulle man göra utan papsen? Tusen tack för hjälpen!

2010-06-04
 12:42:30

Otur i fiske...

Igår träffade jag två kloka grannar som konstaterade att ordspråket "Tur i spel, otur i kärlek" även gäller fiske - Tur i kärlek, otur i fiske! Det skulle iallafall stämma bra in på Lars (ja, klart han har tur i kärlek!) som trots sina tappra försök sällan får fisk.

Igår fick också Lars ett sms från en kompis där det stod "Gift dig. Vi har fixat svensexa åt dig." Det måste vara ett tecken. Han behöver bara fria först då! *spännande*


Enafors 2008
2010-06-03
 21:00:48

Färdig...nästan iallafall!

Imorse var jag in på skolan för opponering av magisteruppsatsen. Det gick superbra och egentligen borde jag skutta av glädje... men eftersom att vi fortfarande får göra frivilliga förbättringar på den så kan jag inte riktigt slappna av än. Min study buddy Michael ville inte göra några förbättringar, men jag gör det för att kvalitén ska bli ännu bättre. Så tills uppsatsen är inlämnad till skolan i sitt slutgiltiga skick väntar jag med skuttandet.

Lars och Mille var hemma ensamma med flaskmatning inplanerad för första gången när jag var på skolan. Dom tog sovmorgon och allt flöt på förutom att flaskan inte var så intressant trots att magen kurrade på lillen. Jag var inte borta så länge så det var ingen större fara.. när jag kom hem verkade han hur nöjd som helst.

Imorgon är det avslutning i kyrkan. Jag tänker faktiskt inte gå. Anledning 1: jag är så otroligt utmattad. Anledning 2: då måste jag ha nån som passar Mille, eller följer med, för flaskmatning fungerade ju inte, och anhöriga är inte garanterade plats i kyrkan så det verkar bara struligt och då får det vara.
Det är ungefär som när vi nyligen fått Amelia och jag fyllde 25 år. Jag var så trött att jag spenderade min födelsedag i sängen, med telefonen brevid mig så att jag snällt kunde svara när det ringdes och gratulerades.
Så det är vad jag tänker göra imorgon - vila upp mig rejält! Och eventuellt putsa på uppsatsen.

Jag kan berätta att vi håller på att smida roliga planer för framtiden. Vi har hittat en stuga som vi hoppas kunna köpa. Vi får se hur det går, men det vore otroligt roligt om det går som vi tänkt! Det har iallafall gått så långt att vi fantiserar hela dagarna om att åka till vår lilla stuga och allt vi kan göra där. Mer säger jag inte om det för det vore ju otroligt tokigt för oss om nån snodde idén (stugan) :P Haha!

Näe, nu är det sovdags. Jag ska bara slänga ihop en marinad och be till vädergudarna att det blir grillväder imorgon!


Magistrar!


Omedveten bild på mig och Michael