2011-06-30
 21:21:44

Härligaste sommardagen hittills







2011-06-29
 20:40:54

En solig dag i Fugelsta

Ojoj. Idag fortsatte vårt hårda liv i ett soligt Fugelsta. Nöjdare barn fick man leta efter. Mammorna var rätt så nöjda i solen också medan papporna fick slita för brödfödan.  











Imorgon kör vi en favorit i repris och toppar den med ett pyjamasparty, sen får barnen stanna kvar där på fredag medan jag jobbar. Nu ska jag ta mitt hårda liv och hoppa in i duschen och sen kasta mig i sängen.

2011-06-28
 22:12:48

Tack för maten

Jag vet inte hur ni tackar för maten, vanligtvis genom att säga tack kanske, men mina barn stämmer upp i skönsång för att visa sin uppskattning för spaghettin och köttfärssåsen som serverades idag. Var beredd på att skruva ner ljudet. Notera även vad som händer om man försöker att låta grannarna slipa höra =)




2011-06-27
 19:59:19

Hårt liv...



Haha. Det är ett hårt liv man lever =) Jag och barnen tillbringade förmiddagen ute i solen. Dom lekte och jag solade, puttade på gungor, åkte rutchkana och allt vad vi nu hade för oss! Sen uträttade vi ärenden och efter pannkaksmiddagen gick vi till Matte för att låna film. Det är så roligt att se Mille upptäcka en helt ny värld sen han började gå. Han kan liksom parkera sig i dikeskanten och plocka blommor, jaga löv som blåser längs gångvägen, försöka springa ifrån sin mamma och vinka till andra medtrafikanter =) Härligt är det att se iallafall, och filosofera över vad som försigår i hans lilla huvud. Nu ska jag ha Harry Potter maraton. Lars nappade inte på den idén så jag passar på när han är i Gällivare.



2011-06-26
 21:42:08

Forts Enafors


Fiske och korv grillning med Elias


Amelia fann sin prins



2011-06-26
 21:35:49

Midsommar i Enafors

Årets midsommar tillbringdes enligt tradition i Enafors. En väldigt lyckad helg. Vi hade det mulet och regnigt dom första dagarna, och myggigt med uppehåll och sol de andra! Fisket blev också lyckat och vi testade många olika platser. Nästan alla fick fisk, momma och Marcus tog riktigt stora öringar och dessutom kan man tro att Lars fiske otur har börjat att vända! 


När vi kom fram tog vi en båttur med Maggan och Marcus. Vi var ute i 5,5 timma och alla var nöjda och glada.


Maggan har en populär famn! Mille tog en tupplur.


Kapten


Lars fick hugg. Härlig utsikt trots mörka moln!


Vi gick och tittade på när dom släppte ut fåren på sommarbete.



2011-06-22
 22:20:17

Fler...





Nu så =) God natt!
2011-06-22
 22:19:18

Instagram

Testade en foto-app... ja, jag är lite sen... men titta va roliga bilder man kan göra!







Nu hängde det sig.. vilket måste betyda att jag ska gå och lägga mig eftersom att jag fastnade här längre än tänkt. Testar lägga upp fler sen. God natt! 

2011-06-22
 17:21:33

Platsbrist

Nu har vi varit och handlat. Maten fyllde hela baksätet. I bagaget har jag vagnen, resesängen och Elias fiskegrejer och packning. Nu återstår det bara att hitta utrymme för två ikea-påsar med ytterkläder-stövlar-flytvästar-sängkläder-och-handdukar, två resväskor med kläder, fiskesaker, några plattor öl, och Lars! Vi behöver en större bil, alternativt ett släp eller en takbox. 



2011-06-22
 13:46:05

Danza Amelia

Idag busar och packar vi. Jag trodde att jag skulle få lite hjälp av fröken fräken när Mille sov, men med radion på var hon mer intresserad av annat...


Ett nytt breakdance move? Tummy spin!





2011-06-21
 15:49:53

Bibblan

Vi tog precis en promenad till biblioteket. Mille levde rövare och röjde runt bland böckerna. Helt plötsligt tog han av mot utgången. Jag och bibliotekarien kollade med spänning för att se vad han skulle göra och tänkte att han tar sig ju inte ut iallafall. Nähänä. Han tryckte fint på dörröppningsknappen och vips så var han ute. Haha.




Jaha, är jag överflödig nu?

2011-06-21
 09:37:56

Förbaskat...

...att solen skulle vara framme att retas så där! Speciellt när det i vanlig ordning ska bli skitväder på midsommar! =)

2011-06-20
 19:29:58

Bullbak och annat stök

Åh va härligt det var att vakna upp till en nästintill klarblå himmel! Vi skyndade oss ut för att tillbringa förmiddagen i solen. Blåste såpbubblor gjorde vi bland annat och tittade på när dom fyllde upp sandlådan med ny sand. Nya gungor har vi fått på en granngård också. När Mille sov lunch bakade jag och Amelia bullar. Bullbak är perfekt barngöra! Receptet på dom kalljästa bullarna jag har tipsat om är så lätt (och gott) att Amelia kan stå och röra ihop ingredienserna medan jag slappnar av med lite kaffe, haha. Sen har hon fullt upp med bullpappring, kavling, fyllning, rullning, pensling och pärlsockring! Hur kul som helst! 



Sen åkte vi och tittade på brandbilar på brandstationen och hyrde en flytväst till Mille och så köpte vi stövlar som vi har letat i tre dagar nu. Det är inte lätt att ha pyttiga fossingar. Efter det hade vi tvättstugan och lagade middag tills Lars kom hem. Fullt upp med andra ord. 


Milles eget gömställe

2011-06-18
 19:48:57

Promenix

Vi fick visst varken nog av frisk luft eller tillräckligt utlopp för vår energi under morgonens joggingrunda, så jag och barnen tog oss en promenad till Lillänge. På vägen stannade vi till i den bamsiga lekparken i Lillsjön. Sen gick vi och letade stövlar till Mille och handlade mellis och middag och så gick vi hem igen. 





2011-06-18
 10:05:58

Familjejogging

Idag testade vi löpa med vagnen. Jättebra gick det och det var tur att Lars var med för det blev tungt. Bra backträning inför fjäll-löpningen. Dessutom hejade lilla spring-coach Andersson på bra från vagnen: "spring spring!" och "kör fort!" peppade hon innan hon själv ville springa sista kilometern. 



2011-06-16
 08:35:02

Stackars Lars

Åh vad jag har frossat i Jämtländska äventyr nu när ÖP:n har kommit med först en Jämtländska sommar-tema tidning igår och Åreidag idag. Nu har jag kommit på att Lars och Elias ska få följa med på "Åreskutan runt" i September. Det är premiären för en löpartävling på 25 km i fjällterräng. Sen så var det ett reportage om Kite Surfing på Storsjön. Så häftigt. Det får Lars prova! Och så är jag sugen på att testa köra mountainbike nerför skutan. Och så var det massa fisketips. Dessutom måste vi ju bara fjällvandra med barnen i sommar. Storulvån är väll rätt så passande, det får det bli. Jippi! Hahaha. 

2011-06-16
 08:30:56

Stackars Amelia

Amelia: Ska jag på dagis imorgon?
Jag: Nää, inte ska väll du på dagis?
Amelia: Men jag är inte sjuk!
Jag: Nej, men du har lov.
2011-06-15
 20:53:31

Yuck

Jag mår så illa! Några dagar i veckan har jag blivit halvt soffliggandes för att jag har mått så illa. Så jag började fundera över varför och kom fram till att det är hälsokostpiller som jag köpte för att få styrsel på håret efter graviditeterna som måste vara boven. Nu har jag slutat med dom så vi får hoppas att det blir bättre. Vad har jag lärt mig av detta då? Jo, att inte anstränga sig för något kroppen kanske klarar själv. 

Nånting som jag inte klarade av idag var att ge mig ut och springa iallafall. Det är runt tre veckor sen sist eftersom att jag hade världens längst förkylning. Buuuu. Idag hade jag tänkt att testa springa med barnen i dubbelvagnen... Det kanske var Gud som var snäll och stoppade mig med illamåendet... Möjligtvis är det inte så bra att sätta igång efter ett uppehåll genom att löpa med dryga 25 kg barn i vagn framför sig. 

Mille har fått kort stubin. Jädrans vilket humör han är på. Han hade lite feber idag så det är eventuellt tänder på gång igen. 

Amelia är på kanonhumör. Hon pratar så mycket nu och hon är dödsskön! "Jaja" säger hon som reaktion när jag säger något åt henne. Sådär avslappnat liksom "jaja". Äsch, det går inte att förklara, men det är så himla roligt när hon säger det. Igår var vi och badade. Det var första gången vi tre gick själva så jag förberedde Amelia lite innan på att vi skulle vara snälla, lyssna på varandra och inte springa iväg, plus att hon skulle behöva man up och åka vattenrutchkanorna själv redan från början (annars har det tagit några åk av pepp innan hon vill åka själv). Men hon hade så svårt att förstå att inte "mosse" skulle följa med. Hon tyckte att moster skulle hålla Mille i handen medans hon och jag åkte kana. Hursomhelst så gick det superbra att bada med busungarna och Amelia hade inga som helst problem att åka kana själv redan från början. Vi fick skjuts hem av Lars och i bilen berättade Amelia att vi hade badat och att "mosse och kippe" inte var med.. fortfarande konstigt i hennes värld. 

2011-06-13
 10:53:55

Weekend hos moster

Jag och Amelia tog tåget till lill-moster i fredags och gjorde Stockholm kids style!























2011-06-09
 19:29:43

Short

Jag hade tänkt att spara ut håret. Tills vi gifter oss var tanken. Och det ligger en bit bort i framtiden så håret hade kunnat blivit väldigt långt (om det inte blev så risigt jämt). Men jag lessnar alltid på att spara. Nu, i den här värmen och fukten, i kombination med min förkylning som är inne på slut tampen, så var håret bara varmt och äckligt. Så jag gick till frissan idag och hon klippte bort det mesta! Pjuh, sköööönt! Och appropå bröllops-frisyren, det finns ju löshår! :P



2011-06-07
 20:59:37

Osis

Imorse fick Amelia äntligen gå till dagis igen efter två veckors "sjukskrivning". Jag insåg under helgen att det här är hennes sista vecka innan sommarlovet så det blev ju lite tokigt. 
Jag och Mille parkerade oss sedan på lekplatsen. I vanlig fin-väder-ordning kletade jag in honom i spf 50 och mig själv i kokosolja. Sen planerade jag att få ligga å sola på gräsmattan medan han tog sin lunchlur. Vad tror ni händer medan vi äter våra delikatata rester till lunch ute på uteplatsen? Jo... dom kolsvarta molnen tar över himlen och regnet och åskan närmar sig med stormsteg. Snacka om osis. Jag fick ta dagens andra dusch och vila på soffan istället.  

Vilka lustiga frågor man kan ställa sig som förälder... Amelia är ju inne i värsta trotsåldern. Idag har hon varit terrible och knappt låtit Mille leka med nått. Man blir ju förnärmad. Ligger det i människans natur att vara så egoistisk? Jag förklarar pedagogiskt för henne att alla får leka med leksakerna och har utökat det till att förklara att vill man ha kompisar så måste man vara snäll. Amelia hade ju en kompis här förra veckan och hälsade själv på en tjej på gården i söndags... så det här med att vara en snäll kompis tycker jag borde vara en förklaring som hon kan relatera till... Men va lustigt att det inte kommer naturligt!? Eller är det bara för att hon är trotsig? Usch, man blir ju ledsen i ögat. Och det är ju verkligen inte så att jag eller Lars har varit egoistiska gentemot henne så att hon har lärt sig det av oss.. Som förälder hamnar man ju alltid sist i priolistan och barnens behov går ju alltid först såklart.. Suck.. Jag hoppas det ger sig snart för det skär i hjärtat.

Tack å go natt =)

2011-06-06
 21:30:19

Nationaldagen...

...firade jag och Mille i hemmets lugna vrå. Jag är fortfarande förkyld. Vi fick besök av Jessica & Crippe som hade med sig glass och presenter, sen var vi ute och lekte resten av den blåsiga dagen.

Amelia och Lars hängde med Elias till hans mormors stuga i Dödre. Lars fick två gäddor på 3,85 och 2,95 kg! 









2011-06-05
 19:36:16

Min dirt bike

Dagens höjdpunkter: Jag fick testa min nya cykel och jag hälsade på Maria & Jacob i Hara. 







2011-06-04
 20:35:22

Snart så...

Nu hoppas jag att Mille inte har feber i natt så att dom kan få leka ute i morgon. Och så hoppas jag att jag också blir frisk så att jag kan vara ute med dom. 







2011-06-02
 12:02:29

Kompis

Idag är Amelias kompis Felicia här. Felicias pappa Roger hjälper Lars att fixa vår bensintank. Mille har feber och ligger och sover. Tjejerna leker hela tiden. Dom jobbar och handlar och åker på semester och ritar och lämnar dockan i skogen...