2013-04-28
 20:54:30

Amelia 5 år!

Hurra! Idag har vi firat vår femåring. Det blev ett kalas med hög ljudnivå, bollar flygandes hit och dit, rosa blåbärstårta och fina presenter. Happy kids och happy föräldrar, släkt och vänner. 
 
 
2013-04-23
 21:42:00

Amelias önskelista

Till helgen fyller Amelia år. Nu har vi presentbekymmer. Vi skulle köpa en skateboard, men nu löste hon ju det själv. Tusan också. Jag frågade imorse vad hon önskar sig - en femmannacykel. Lös det den som kan =) 
 
Men till er som vill ha tips så har hon bland annat nämnt fina klänningar (strlk 110/116), ritböcker, såpbubblor, stickers och klistermärken (finns bland annat med hjärtan på Coop) och så behöver hon en ny jacka och nya skor, men det får hon så småningom ändå. 
 
2013-04-21
 08:59:06

Grillpremiär

Igår körde jag och barnen en favorit i repris. Först gymmet, sen Stadium. Där köpte barnen en varsin skateboard. Amelia räknade ihop pengarna i sin plånbok i måndags och fick till nästan tre hundra kronor, men eftersom mynten bara är intressanta försökte hon ge sedlarna till mig. Då berättade jag att hon kunde köpa två skateboards för pengarna och då ville hon köpa en till sig själv och en till lillebror. Sen tog vi en snabbis förbi Elias på Jack & Jones och försökte hälsa på Jessica på jobbet, men hon skulle precis luncha. 
På kvällskvisten bjöd vi Matte på grillat. Säsongens första. Vi hade precis hämtat kött från styckaren, så entrecôten var så färsk som den nånsin kan bli. Smaskigt värre. 
 
 
Min stora höjdpunkt var däremot att jag lyfte Lars på kvällen. Jag gav det några försök för ett och ett halvt år sen (här) och klarade det inte. Men nu serni! Nu blir det jag som här honom över tröskeln den dagen det beger sig =)
 
2013-04-15
 21:42:16

Botemedlet mot träningsvärk

Aj aj. Idag har jag haft träningsvärk deluxe. Först körde jag ett benpass i lördags. För att få mindre träningsvärk är det bra att sätta igång blodflödet i musklerna dagen efter. Men att köra första löppasset sen i somras var absolut inte rätt melodi. Så idag när Amelia var på simskola och den förbaskade simbassängen var full med glada motionärer gick jag ut och simmade lugnt i lilla utomhospölen. Fiiint var det. Klarblå himmel, lugnt och skönt, lugnt tempo för benen och lite awkwarda magövningar i min ensamhet. Och så avslutade jag med stretching i bubbelpoolen. Livsnjutare check.
Jag hann också kolla in Amelia i bassängen, hon är så rolig, simtagen kommer sakta men säkert, men att hålla huvudet ovanför ytan vill/klarar hon inte. Hon simmar under ytan hela tiden. 
 
Idag har dom börjat torka ur fukten ur vårt badrum. Det står en avfuktningsmackapär i badrummet som ska köra på i fyra dagar tror jag. Sen får vi se om det funkar eller om fukten kommer från marken. Det enda problemet nu med att vara duschlös är att jag inte kan cykla till jobbet. 8 km uppför på hemvägen kräver en dusch. 
 
Nej, nu är det way past my bedtime. Läggdags är flyttat från kl. 22 till 21.30, bra drag för att få pigga och alerta föräldrar! God natt =) 
 
2013-04-14
 19:43:49

Många avcheckade ärenden

Den här helgen är den första på typ två och en halv månad som vi har varit hemma. Jesus, vilken ångest jag hade, men helgen blev riktigt lyckad med många ärenden uträttade. 
I lördags tog jag med barnen till gymmet och sen shoppade vi "stubblar" på Stadium och hann säga hej till Elias på Jack & Jones. Sen letade vi fram cyklarna till barnen, tvättade vi bilen och blev bjudna på middag hos Gunwor. Där stannade barnen över natten medan jag och Lars umgicks med några kompsiar på Frösön. Sen tog vi sovmorgon till kl. 10 när barnen knackade på dörren. En stund senare kom Jessica & Crippe som slog följe till Coop för lite shopping. Efter det kom Lars kompis och hans två barn över och lekte. När dom åkte hem sprang jag till Lasses medan resten av familjen tog bilen för lite bildammurblåsning och dusch. Så, det var typ det. Nu har jag strategiskt nog inte placerat mig i soffan utan tänkte hinna plantera om blommor innan Lars kommer hem med hans senaste blocketfynd. Barnen ska få en våningsäng - det blev liksom oundvikligt när Mille håller på att växa ur sin. Den ger förhoppningsvis mer lekyta i deras rum också. 
 
 
2013-04-10
 19:36:28

Slut som nöjd artist

Men nu är jag helt färdig. Kroppen är helt lam och benen värker. Idag hade vi gymnasiemässa för årskurs åtta i Sporthallen. Jag var där sedan igår och förberedde. Herrejesus vad makalöst det blev. Igår var det en idrottshall och idag en mässa med 25 montrar, en scen för presentationer, ett band och en gästföreläsare. 800 elever kom, läktaren var fylld tio minuter innan portarna ens skulle ha öppnat. Jäklar vad häftigt. Det var en rolig erfarenhet, att planera och utföra ett sånt evenemang, men jäklar vilket arbete för fyra timmars mässa. När allt flöt på var det ju för tusan dags att stänga. Vill ni få ett gott skratt eller sätta kaffet i halsen vid frukostbordet kan ni läsa ÖP. Herrejesus, av de 20 bilder dom tog när jag blev intervjuad måste dom ha skrattat gott när dom valde ut den dom stoppade i tidningen. Jag bjuder på den. Varsågoda =) 
 
Träningspasset jag fick igår under sex timmar. Bära, bära, bära
 
Jippi, jag fick hoppa in och sköta ljudet under presentationerna (enda bilden från idag)
 
2013-04-08
 20:52:00

Under ytan

Så här såg det ut hemma idag när jag och barnen kom hem. Bra jobbat Lars! Nu kan det bara bli bättre.
 
 
Det var fint med simskola också - dusch och bastu! Jag kände mig lite trött när jag kom dit och funderade på att sitta i bastun hela tiden, haha, men hann med 1,5 km i bassängen innan Amelia var färdig. Amelia hann hoppa som en delfin och flyta på rygg enligt rapport. Sen blev det bastu med lilla fröken vars stora intresse är att skvätta vatten på aggregatet, fint det också! 
2013-04-07
 21:18:21

Badrumsfritt i stan

Vet ni vad Lars ska göra på jobbet imorgon? Riva sitt eget badrum. Absurt. Hursomhelst så har vår hyresvärd gått med på att renovera vårt fuktskadade badrum och Lars river själv. Sen ska fukten torkas, hur lång tid det nu tar och sen sätter hans kollegor matta. Så inte nog med att vi var utan vatten i stugan, nu har vi inget badrum hemma =) Men det blir skönt med ett fräscht badrum. Under tiden löser vi duschandet på simskolan, jobbet och gymmet. Nemas problemas. Toalettstolen får stå kvar om ni undrar hur vi löser andra nöd(vänd)igheter! 
 
2013-04-07
 21:14:58

Vattenfritt i stugan

I helgen var vi i stugan med Elias. Trist nog hade vattnet frysit. Våra snälla grannar lånade oss en dunk och tack vare campingen bredvid kunde vi förse oss med vatten hela helgen. Men jag var nära till gråten flera gånger, allra mest när jag lät barnen baka pizza och sedan insåg vad jag hade att städa upp utan rinnande vatten. Men pizzan blev god och köket blev rent! Vi pimplade på lördagen, körde skoter vid strandkanten och barnen hittade en isfläck på en meter som dom gled på i närmare en timma. På söndagen åkte vi upp på fjället. Mille somnade på vägen dit och vaknade när vi hade packat ihop våra saker. Lika glad var han för det. Sen påtade vi på hemma och återvände mot stan. 
 
Mille blev sitt vanliga glada jag så fort han fick lite fjällluft i sig - och när han såg de stora istapparna som hängde från taket
 
Lite roar stora som små
 
"Jag behöver ingen hjälm, jag behöver ingen hjälm" intalade Mille sig själv lugnande när han bested stenen på stranden
 
Soffhäng och fika på Rörtjärn. Lars menade att han gjorde sin glada min
 
2013-04-07
 21:07:59

Mille 3 år

Under veckan som gick fyllde vår stora kille tre år! Tyvärr var han sjuk och hemma hela veckan och var aldrig riktigt i form för något firande, typiskt när det var första gången han förstod att han fyllde år. I vart fall så uppskattade han all uppvaktning!
 
Jag fick finbesök på jobbet när Mille fyllde år! Mlile spenderade också halva fredagen på mitt jobb =)
 
Familjen bjöds på pannkaka, beställd av födelsedagsbarnet, och tårta
 
2013-04-02
 20:24:27

Ready

Nu är vi redo för Milles födelsedag. Synd bara att födelsedagsbarnet är inne på sjunde dagen med feber. Han har legat i Lars famn och sovit i stort sett hela dagen. Momma och Melle var förbi ikväll och han lös upp lite när han fick paket, men var sparsam med ord och fokus. Sen somnade han när dom gick. Nu hoppas vi på en piggare treåring imorgon! 
 
2013-04-01
 21:26:00

Glad påsk

Påsken har såklart tillbringats i stugan. Vi åkte på torsdagen efter jobbet och fick några ordentligt soliga dagar på fjället. På fredagen fiskade vi lite och höll till runt stugan. På lördagen mötte vi upp två av Lars kollegor och deras familjer på fjället och fiskade och lekte. På söndagen firade vi Mille med husvagnsgrannarna och åkte sedan upp på fjället för att träffa Lars kollega och hans familj igen. Tyvärr mulnade det på och så gjorde även humöret på de två febriga barnen, så det blev lite fika och Lars hade fiskedamm med alla barnen och sen åkte vi hem. På måndagen ville inte barnen gå ut så jag påtade på själv på gården, efter lunchen ville jag köra lite skoter och fick med mig alla ut. Då minsann dög det att vara ute och barnen ville åka och fiska =) men tyvärr var det dags för hemfärd och vi fick nöja oss med en kort och snabb skotertur. 
 
Fiske på Håckren
 
Marklyft när jag missade ett gympass. Bra pepp från kidsen.
 
En bild säger mer en tusen ord..!
 
Fullt hus på Saubogen. Bjuppar inte på nån bild, men snyggast var Lars som gled runt i underställ hela dagen för att det var så varmt!