2010-05-30
 21:05:56

Grattis på morsdag!

Grattis på morsdag mamma!

Idag har vi varit hos mamma på morsdags-middag.


Jag, Mamma, Amelia, Jessica & Mille


Nyopererad mormor med Mille


Mille & moster


Moster har fixat Amelias frilla


Puss på er!

Åh! Och vad fick jag av mina kära barn i morsdagspresent? En nästan en och en halv timma lång lunch-tupplur! Den bästa presenten man kan tänka sig när man är trött småbarnsmorsa. Tack mina älsklingar!
2010-05-29
 15:15:09

Lördagsmys

Det blev en lugn dag hemma igår. Vi lekte och mös samtidigt som vi tittade på favvo-filmen Kung Fu Panda (min favvo, haha).

Idag har vi varit på stan allihopa. Jag och Lars fick ett varsitt regnställ och stövlar. Mille fick en mössa och ett myggnät till vagnen. Amelia fick M&M's på vägen hem för att hon satt så snällt i vagnen hela tiden :P Lite belöning ska dom väll ha när dom är duktiga!

Nu skulle vi gå ut och leka, men tro på 17 att det började regna sekunden då vi kom utanför dörren. Så nu sitter vi inne och leker och tittar på Ice Age 3.


Storasyster och lillebror

2010-05-27
 21:30:13

Blandat

So I had a few more readers the day I wrote in English. It could be cuz I outted the blog on Facebook. Since Ange was the only one leaving a comment I'm gonna keep on writing in Swedish. Objections can be made below where it says "Kommentarer" - comments.

Jippi! Idag lämnade vi in uppsatsen! Weeei. Vi gick även och frågade en av våra statistik-lärare om råd angående vår analys... inte för att han gav oss några svar, utan flummade på om statistik. Sen när han fick se våra siffror blev han lyrisk. "Congratulations" och "Very well done" sa han bland annat.. innan han bad om att få kolla siffrorna igen, för att han blev så glad. Ha ha!

Och jippi! I natt vaknade Mille bara EN gång! Det är skillnad från varannan timme som han körde med för ett tag sen.

Det öppnade en ny friluftsbutik i Lillänge idag. Eftersom att jag å Lars har tänkt att köpa nya regnkläder och stövlar så åkte vi dit efter middagen... runt 18-tiden vill säga... men tydligen hade dom bestämt sig för att vara den enda butiken i Lillänge som stänger kl. 18:00. Synd för dom.

Och till dagens bottennapp. Idag lämnade Amelias dagis ett meddelande på min telefonsvarare när jag var på skolan. Amelia hade "hamnat i konflikt med ett av dom mindre barnen och hade fått rivsår i ansiktet". Dom ville förvarna oss tills vi kom och hämtade henne. Det konstiga är att när Lars hämtade henne var det ingen som visste hur det hade gått till, för ingen vuxen hade varit i närheten. Jag kan berätta att stackaren är helt sönderriven i ansiktet. Lars slutade räkna alla klösmärken när han nådde 40. Nu ber vi till Gud att det inte blir ärr av märkena.

För att inte avsluta inlägget nedstämt kan jag meddela att det är planeringsdag på dagis imorgon så jag får rå om båda mina troll =) Och vi har inga planer så hör av er om ni vill ha sällskap!
2010-05-25
 18:31:11

Switching things up

Hey everyone! For my english-speaking readers (or reader, so far there's only one) I'm writing a blog post in English. I'm pretty much expecting that my Swedish readers understand English anyways =)

Today Angelica, Oliver, Edith and Gotte came by for coffee and banana cake on their way home from the mountains. It was awesome to see them since it had been almost a year! Oliver and Amelia were so cute playing together. Amelia tried to give Ollie a kiss but he refused, until finally, as he was walking out the door, he quickly gave it to her. Isn't it great that they're two years old and already have their futures planned out.. by their excited moms who can't wait for the wedding. Haha.


Amelia and Oliver


Oliver


Oliver and Angie

Besides that not much else is new. It's the last week of thesis writing and I'm spending alotta time with mom so that she can take care of Mille while I'm studying. The help is highly appreciated, plus the company! Another one helping me out is Dan, my long lost college buddy and bff, who's checking the language of our paper and this help is also truly appreciated!
After this week the only thing left in school is the opposition next week and making corrections of the paper the week after that. Then I got my MBA and I'm done with school! Yay!
I'm looking forward to not stressing about school and being able to hang out with my friends and family more.

Now.. back to spending quality time with the fam!


Amelia and Lars reading


A future boxer?

2010-05-19
 08:43:18

Redo för sol!

Igår hade jag och barnen BVC date. Amelia fick mässling sprutan och Mille vägdes och mättes. Mille är 56,5 cm lång och väger 5,3 kg - vilket är dubbelt så mycket som Amelia vägde när hon var så här gammal!

Nu har vi äntligen skaffat utemöbler till vår uteplats. Eftersom att saker har en tendens att försvinna från den har vi letat efter något billigt på Blocket och i måndags slog vi till. Faktiskt så var möbeln finare än vad jag hade tänkt mig =) Dynor följde med OCH... *trumvirvel*... fyra extra stolar! Så nu har vi reserver utifall att någon verkligen knycker möbeln!


Nu saknas bara lite sol!

Är det någon som äger en traktor med grävskopa? Rabatten behöver rensas och läget är tyvärr så allvarligt att traditionella metoder eventuellt inte hjälper!


Djungel

Tillbaka till verkligheten och skolarbetet.

2010-05-16
 16:07:31

Pluspoäng

Amelia får pluspoäng för fiffighet. Här står hon på sin pall och testar varenda nyckel på min knippa för att få upp altandörren. Om ändå den vita haspen satt längre ner...


2010-05-15
 21:59:04

Myyyys

Ni vet hur man ibland inser att man är rätt så bekväm av sig? Igår när jag skulle ta med mig själv, Mille i bilbarnstol, dubbelbarnvagnen, sköt/skolväska och dator till skolan kände jag hur bekväm jag är av mig när jag tittade ut och himlen hade öppnat sig och det helt plötsligt öste ner regn. Men visst, genom att köra bilen till porten klarade jag all packning från att bli dyngsur! Så det vart inte alls jobbigt.
Sen var vi på skolan ett tag. Mille gillade det skarpt och spanade ordentligt in omgivningen. Då insåg jag att han förmodligen hade en pigg dag och en fiffig lösning behövdes för att jag skulle få något skolarbete gjort.
Så vi åkte till Mamma och Melle så att Mille hade sällskap och jag fick plugga. Mille var supernöjd av att få hänga med mormor (det var nog hon också!). Så fort vi slår upp ögonen på måndag ska vi åka dit igen!

Skolarbete är prio ett den här helgen. Idag lånade vi ut Amelia till farmor Gunwor och sen fick hon följa med Jessica & Crippe till Peter2Meter som vi alla har jobbat med tidigare. Där fick hon leka med hans barn och äta glass i stora lass. Efter det stannade Jessica & Crippe här på middag. Vi lagade till några av rödingarna vi fick när vi var i mårdsjön i mars. Mums!
Sen åkte Jessica hem för att göra sig iordning för en sväng på Marité och nu sitter vi i soffan och spelar tv-spel.
Och vilket kanonväder vi har haft! Perfekt dag att sitta inomhus och plugga.. haha.. men humöret blir på topp då iallafall så jag klagar inte.

Lars hade Mille-watch hela dagen. Dom tog en sväng med bilen för att åka och hämta lite rökt renkött. Och hemma satt jag och var toknervös över att han skulle vakna och vara hungrig.. tills dom kommer hem och det visar sig att han sovit hela tiden! Han fortsatte sova i nån timme efter det också... Tänk hur man är!

Näe nu är det way past my bedtime! Go natt =)


Storpöjkan

2010-05-11
 14:36:03

Jackpot!

Och så här ser Mille ut efter 10 minuter med en nederländsk liten napp för prematurer/nyfödda =)


Nöjd liten kille
2010-05-11
 13:58:04

Vår

Åh va mysigt det var med regn igår. Det kändes verkligen som att våren var här när det regnade istället för snöade. Regnet var också välkommet eftersom att jag längtar till träden blir gröna. Men så vaknade man imorse och helt plötsligt hade vi snö på backen, haha! Tur att den inte blev långvarig.

Har ni också olika saker som är vårtecken för er? Jag älskar känslan av gå på asfalt igen! Och den känns bäst med ett par lätta gympadojjor. Sen så är doften av regn på asfalten också underbar! Luften känns underbar också nu när den inte är 25 grader kall :P

Förutom att njuta av våren kämpar jag på med min uppsats. Den senaste tiden har det inte gått så lätt att både skriva och ta hand om världens sötaste bäbis. Igår hade nog Mille lite ont i magen och det enda som dög var att bli buren. Idag har jag varit på apoteket och köpt droppar mot hans gaser då magmassage inte har hjälpt så bra och inte är populärt heller. På kvällarna är han också väldigt snuttig och jag ammar konstant från middagen till runt 21 när han somnar, så när vi ändå var ute köpte tre sorters nappar att testa eftersom att den vi har hemma inte har dugit. Så nu hoppas jag att han ska få lite mer ro.




2010-05-10
 11:44:55

Bä & Mu

I lördags hälsade vi på Lars syster, man å deras son Hugo i Offerdal. Det var rena himmelriket för Amelia för där fanns det kissar, en voff voff och sånna här...


Bääää...


Ett en dag gammalt svart lamm


Amelia beundrar fåren med pappa hakkihälinen


Amelia, kusin Hugo å massor med "Muuuu" i bakgrunden

Resten av helgen har vi varit ute och njutit av finvädret.









Nu tittar jag på Efter Tio med Malou där dom pratar om alkohol. Visste ni att man utan problem kan sätta i sig 2000 kcal under en middag bara genom alkoholen man dricker!? Dessutom pratar dom om hur provocerande det är i vårt samhälle att säga nej till alkohol. Tråkigt, för själv förstår jag inte varför man måste dricka alkohol så fort man ska göra något? I den här frågan står jag på Nej-sägarnas sida.

2010-05-03
 11:53:59

4 år!

Igår var det exakt fyra år sedan jag och Lars träffades (förutom att vi gick i samma korridor på högstadiet men inte la märke till varann. Lars=Lammkött). Det var när jag kom hem från USA och skulle börja jobba på Fujitsu igen. Jessica jobbade också där och samåkte med Lars, som bara bodde två kvarter från oss, till jobbet. Så på måndagen efter sista april kom han och hämtade oss i sin lilla sportbil som man satt som en räka i i baksätet. Så stannade vi på Jet för att tanka innan vi skulle åka. När Lars kliver ur bilen (jag satt bakom) lägger vi märke till att hans rygg är totalt omplåstrad. Lars hade nämligen varit ute på sista april, då han och en kompis hade lutat sig mot en glasruta utanför gamla Systembolaget, som sprack och gick i tusen bitar. Vilket resulterade att Lars blev skuren i ryggen och hans kompis fick glassplitter på halsen.
Så det var mitt första intryck av party-Lars. Vi var 3-4 tjejer som åkte till jobbet med honom och varje måndag resten av den sommaren satt vi i bilen och skrattade åt vad alla hade haft för sig under helgen. Alla utom Lars. Han satt knäppttyst å vågade inte alls dela med sig av sina historier. Tihi.

Avslutningsvis vill jag bara säga att jag är så otroligt glad att vi fyra år senare har världens finaste lilla familj! Jag älskar er!
2010-05-03
 11:41:32

Kalas!

I helgen har vi haft 2 års kalas för Amelia. Det var jätteroligt och jag vill tacka alla som kom å lekte å fikade med oss för att fira henne.


Chokladbollsbak kvällen innan


Ballonger! Eller "La boule" som det låter som att Amelia säger


Tårta! Haha.. med kartongen å kvar å tvåan åt fel håll :P


Amelia fick en trehjuling av Jessica & Crippe...


...å en bikini till sommaren


Moster Veronica och Mille


Leah, Danne & Mille i Veronicas knä


Leah övar på krypandet