2009-01-30
 20:57:56

Lugn Fredag

Jag och Amelia har tillbringat det mesta av fredagen i sängen. Vi är båda typ halvt på väg att bli förkylda, så det har blivit mycket vila för att ge förkylningen en ordentlig fight!

Nu tittar vi på Let's Dance och äter chirre å dirre med Jessica och Crippe. Till middag gjorde jag hemmagjord pizza inspirerad av El Fuego från Biteline.

Imorgon ska jag, Anne-Lie & Veronica till heaven on earth... IKEA! Haha.. det är verkligen roligt vad man uppskattar ett varuhus fyllt av billiga massproducerade möbler när man inte har det i närheten.
2009-01-29
 19:54:04

Babyrytmik

Idag började jag och Amelia på babyrytmik. Vi var i kyrkan och sjung och trallade ramsor. I vanliga fall är det barn i alla åldrar på kyrkis, men idag var alla i samma ålder så det var roligt. Det blir nio gånger vi träffas. Jag och Amelia är riktiga kyrkis junkies. Vi går dit varje dag dom har öppet, vilket betyder mån-ons och nu även på torsdagar.
Och Amelia är alltid värsta solstrålen där, hon stirrar på barnledarna Berit och Malin eller mammorna tills dom tittar tillbaka och sen flinar hon som en tok. Man kan tro att hon inte får någon uppmärksamhet hemma =)

Angelica frågade häromdagen om Amelia åt burkmat eller inte. Hon äter det vi äter.. vi fryser in fler portioner av det vi lagar så att hon har mat när det behövs.

Så jag länkar till det vi har ätit i veckan:

Torsdag:
Chilicurry Korv från Hannas kokvrå
Perfekt bäbismat eftersom att den varken var stark eller salt

Onsdag:
Saffranskryddad fisksoppa med lax och sej från Tasteline
Också super bäbismat med lite potatis, palsternacka och morot

Tisdag: Fiskgratäng. Hemmagjord mos, sej och hummersås från ett lax recept på Tasteline
Ännu mer fisk till bäbisar, såsen innehåller fond med lite salt, men det blir så liten mängd i slutprodukten att det inte gör något

Måndag: Vild älgfärssås från Arla (vi hade älgfärs istället för nötfärs)
Amelia åt nått annat den dagen och fick tyvärr inte smaka...


Och här kommer en bild på mig och Jessica när vi kockade frulle i USA '05 (fast det regnar mycket i Seattle har dom grymma somrar... av brännan att dömma)


2009-01-28
 13:42:07

Grattis!

Grattis på niomånadersdagen Amelia!



Mamma och pappa älskar dig!

2009-01-27
 21:19:50

Kan man bli glad för mindre?

Åh herregud... snacka om att man har lite för sig på dagarna. Idag efter kyrkis städade jag lägenheten... och blev totalt euforisk över vårt nya Ajax allrengöringsmedel. Det luktade sååå gott! Hemtrevligt med en touch av bäbis. Haha. Desperate Housewife? Check!

Amelia sov när vi kom till kyrkis så jag fick stå för pysslandet. Skojar jag? Hon är ju för liten för att pyssla, är det nån som gör det så är det ju jag... Den här gången blev det en massage spindel. Lars har redan varit en snäll pojkvän och testat den på mig!

Imorgon åker Lars till Sundsvall för att jobba. Jag blev en smula ledsen över att han och hans kollega har en så fullproppad bil att jag och Amelia inte får plats. Men det är ju hans jobb.. inte nöjesresor för mig och bäbisen.
Jag ska istället åka till Sundsvall på lördag med Anne-Lie och Veronica. Det blir en Shop 'til You Drop Road Trip! Därför hade jag gärna åkt i veckan också så att man hade hunnit hälsa på.... och sett Aina och hennes nya hus!

2009-01-26
 16:16:38

Frisk som en nötkärna

Som om inget hade hänt vaknade Amelia imorse go å gla'. Långt
 borta var febrigt gnäll, nu hägrade skrattet. Eftersom att hon var så pigg gick vi på Sagas kalas, feber smittar ju inte.. å inte hade hon nån heller som sagt. Där fick Amelia sin favorit, kanelbulle! Tårtan hade ingenting att komma med i jämförelse.

Ikväll ska jag på kalas, det är Maria som fyller år imorgon. Men först ska jag storhandla, i veckan blir det vild älgfärs med pasta, fiskgratäng, Hannas chilicurry korv, El Fuego pizza och fisksoppa om Lasse går med på det.
2009-01-25
 18:26:10

Ingen fisk och feber

Fisket igår blev en besvikelse igen... två napp var allt. Fast stämningen var på topp trots grått väder och blåst. Efter nån timma gav vi upp och grillade kolbullar istället... Amelia var supernöjd, hon slapp nämligen va på isen och fick tillbringa dagen med mormor!

  
Lars                                                                Matte


Idag slappar vi hemma och försöker hålla vår bebis med 39 graders feber på bra humör. Alvedon asken har varit den bästa underhållningen hittills. Nu sover hon sött i soffan.


2009-01-23
 16:18:06

Jag är en falukorv!

Jessica ringde precis och undrade om jag var säker på att Lars inte är i stan. Här kommer förklaringen:

ÖP


2009-01-23
 15:43:54

Tack gode Gud

Nu har vi precis kommit hem från badet. Och precis som varje gång vi är där tackar jag Gud att Amelia inte bajsade i vattnet. Pjuh. Tack.

Här är hon... randig!



Ikväll är det dags för Let's Dance igen.. men Jessica & Crippe ska på after work i Stugun.. jag får väll försöka klara mig utan er då!

Lars är på väg hem från Sälen. Äntligen. Han hade räknat med att komma hem på onsdagen. Vad har vi för dag idag? Friday. Stackarn, det här är alltså Lars vanliga tur.
2009-01-22
 14:08:44

Pingu!

Jag insåg att vi glömt att visa Amelias Dagens Outfit den sista tiden.. så här kommer en rykande färsk bild:


En 'gammal' rosa body med julklapps byxorna från Lena.
Strumporna med paket passar bra eftersom att Amelia är en riktig kalaspingla =)

Idag har vi hunnit med lunch på stan med moster Vero och Maria. Sen kom vi hem och Amelia fick se allas vår lerklump Pingu för första gången, väldigt intressant...


2009-01-21
 11:10:13

Kan själv

Så här ser det ut när man får äta katrinplommonpuré själv om man är 8 1/2 månad:


2009-01-20
 19:46:46

Movie night

Jag hade faktiskt förväntat mig en Billys pizza till
middag hemma hos Matte men han överraskade med pasta och sås. Mycket gott.

Nu har jag listat ut vad jag ska surprisa Lars med på alla hjärtans dag. Egentligen så skulle jag kunna berätta det för er redan nu, för:

1) Lars är i fjällen utan dator och kommer inte att läsa det här
2) Lars skulle ända glömma bort det när alla hjärtans dag väl är här
3) Faktiskt så tvivlar jag på att han ens skulle komma ihåg alla hjärtans dag

Nu när Amelia har somnat ska jag passa på att kika på film. Det blir Blood Diamond för att jag inte var så koncentrerad när jag såg den första gången...
2009-01-20
 12:55:20

Tillbaka i kyrkan =)

Nu har kyrkis dragit igång igen! Äntligen! Det har varit jättekul att få se alla barnen och föräldrarna igen. Vi blev bjudna på vårt första kalas på måndag när Saga fyller 1 år, sååå spännande =)


Saga, Alice, Cornelia, Isabelle och Amelia

Igår skrev jag inget.. jag och Amelia hade tvättstugan från typ kl. 14 till 20 när sista plagget var vikt, så det fanns inte så mycket roligt att skriva om.

Vi är förresten ensamma hemma för Lars är i Hundfjället och jobbar. Så vill ni komma förbi och hålla oss sällskap är ni välkomna. Idag ska jag by the way bli bjuden på middag! Matte skrämde nämligen ihjäl mig igår som vanligt när han kastade en snöboll på fönstret, så som plåster på såren får han bjuppa på middagen han har varit skyldig mig sen tidigare.
2009-01-18
 19:35:02

Söndagsträning

Jag och Jessica åkte på badet idag, det var nämligen dags för hennes första träningspass. Det såg ut så här:

20 minuter på relaxen, 10 i bubbelpoolen utomhus och 10 i romerska bastun

20 minuter vattenrutchbaneåkning (believe me, att springa i dom där trapporna är ett träningspass i sig)

Diverse simning och besök i grottan

20 längder i simbassängen

Ytterliggare några åk i vattenrutchbanorna

Belöning efter första avslutat träningspass = mjukglass

Dusch och bastu

Hehe! Med andra ord var det två riktiga livsnjutare som tränade på badet idag =)
2009-01-17
 22:00:17

Amelia skrattar åt pappa Lars

Lägger upp en gammal video på Lars och Amelia när dom busar. Den togs för några veckor sen när jag kom hem från gymmet och stöter på dom två nut casen asgarvandes. Tagen med mobilkamera, inte den bästa kvalitén.




2009-01-17
 21:54:41

Värdelös fiske lycka

Tydligen ska man få två kilos bamserödingar så fort man stoppar ner krok och maggot i sitt pimpelhål på Landösjön. Så var inte fallet för oss. Trots timmar av ryckande i det där himla spöet så fick vi inte se mer action än en liten en som Marcus slängde tillbaka strax efter att vi hade kommit. Annat var det för damen 15 meter från mig som drog upp tre stycken på fem minuter. Är det inte alltid så? Så killarna ägnade sig istället åt sånt som dom behärskar lite bättre... pimpla bärs.


Matte, Lars, Ronnie och Marcus


Amelia och the Godfather (Matte)


Pimpelfiske?

Sen åkte vi till Anne-Lie för att fira hennes födelsedag med en jättesmarrig middag. Amelia fick också träffas hennes favoriter, Ronja och Fanny.


Amelia älskar lurvet, men Ronja är inte lika nöjd över att bli ryckt i skägget

2009-01-16
 21:31:39

Ull + Fleece + Overall = ?

Idag har vi handlat ett ullunderställ och en fleece overall till Amelia.




Och vad sjutton vi ska hitta på av allt detta får ni se imorgon!
2009-01-16
 21:08:44

Ske ma däns?

Efter en lång förmiddag fylld av väntan blev det äntligen dags... Dags för Storsjöbadet med Jessica och Crippe.


Moster Jessica och en ren Amelia i omklädningsrummet

Sen kom Jessica, Crippe och Hanna över för att äta tacos. Hanna överraskade med att ha syltlök på tacosen. Tro det eller ej, supersmarrigt!



Nu tittar vi på Let's Dance och i kylen väntar...


2009-01-15
 10:54:29

Destination: Östersund



Snart är det dags för hemfärd. Om allt går enligt planen. Jag har städat stugan och packat ihop våra grejjer medan Lars jobbar. Det skulle inte alls förvåna mig om han kommer hem om ett tag och berättar att vi måste stanna lite längre. Men nu är de flesta kläderna använda och blöjorna är snart slut. Dessutom ska jag och Amelia åka på Storsjöbadet med moster Jessica imorgon, så idag är vi redo att åka hem.

Nu ska jag läsa lite i min bok.
2009-01-14
 20:30:13

Drömmar

Understället är fortfarande på. Med andra ord är det
inte dags för hemfärd ännu. Lars är fortfarande i
backen och jobbar så vi åker hem imorgon.

Jag är supersugen på att skaffa stuga. Det är ju iochförsig väldigt mycket man vill HA. Men en stuga
står ganska högt upp på listan. Just nu är jag nog
hellre stugägare än villaägare. Stugan skaffar man, enligt min mening, för att få komma ut i naturen. Köper man ett hus så behöver ju inte det betyda att man kommer ut mer för det...

Tror att vi hade några rätt på jokern idag... har vi tur är vi ett steg närmare stugdrömmen, haha!
2009-01-14
 20:17:51

HärjeDALEN

Nu har poletten fallit ner. Jag och Amelia var på strålande humör idag när vi promenerade till skidbacken, solen hade nämligen kikat fram. Men jag insåg ganska snabbt att den sakta men säkert höll på gå ner bakom bergen.. LofsDALEN är ju som namnet påpekar omgett av berg. Så när jag tänkte på det måste ju HärjeDALEN va fullproppad av berg... vi har ju också VemDALEN och FunäsDALEN! Va sjukt det måste va att flyga över HärjeDALEN och se ner i alla dalar som alltså får kväll före alla bergstoppar! LofsDALs backen är så fin att titta på dagtid eftersom att solljuset koncentreras på berget. Titta här hur det såg ut när solen var på väg att gå ner!



2009-01-14
 13:51:39

-2 & solsken!



Haha.. igår kväll hälsade vi på säsongarna som bor ovanpå oss. Under dagen hade dom tydligen satt i antenn-kabeln så att vi skulle kunna titta på tv. Väl hemma bestämde jag mig för att testa tv:n. På tablån stod "Dr Houses svåraste fall" och jag la mig i soffan för att slappa lite innan det var dags att hoppa i säng. Det var ett spännande avsnitt... dom 20 minuterna jag fick se av det, för rätt vad det var så byttes House ut mot nån slags turkisk musik kanal! What the h***!!?? Haha. Så det blev en tidig kväll igår med.

Oj.. nu vaknade Amelia... vi ska gå till backen och se hur det går för Lars & c:o att starta upp snökanonssystemet. Går det bra åker vi nog hem ikväll.
2009-01-13
 21:30:33

Till Elias

Jag gjorde testet du hade i din blogg. Lätt som en plätt =)

//Lars





2009-01-13
 16:09:24

Frisk fjälluft



Idag tog jag och Amelia en promenad ner till byn. Där promenerade vi rakt in till Karins Sportbod och kollade på kläder =) Dom hade ett jättebra barnklädes sortiment, med underställ, fleecejackor, handskar, you name it. Det är bara så svårt att motivera sig till att handla sånt när det är plusgrader ute. Men nu när kallare väder är på väg kanske vi kan gå dit igen snart!

Sen träffade vi Lars på Lisas Kafé för en lunchdate.

Resten av eftermiddagen tillbringade vi busandes på en filt i stugan/lägenheten...


2009-01-13
 10:42:59

Rocking it Underställ Style



Sådär.. nu är vi i fjällen och det första som åkte på i morse var understället. Sååå sexigt!

Vi har bytt stuga. Tidigare har vi bott i fjällbyn alldeles brevid backarna. Nu bor vi i en lägenhet mitt inne i byn. Stackars Lars hade tagit med sig sitt Xbox eftersom att det funkade på tv:n i gamla stugan. När vi kommer hit inser vi att den här tv:n (se bild) förmodligen härstammar från det glada 60-talet eller nått liknande. Så det blir inget tv-spelande. Ja.. eller.. haha.. tv:n har inga kanaler heller... antenn-sladden ska tydligen gå till liftskötaren och receptionisten som bor ovanpå oss, så vi ska kunna se det dom tittar på, men vi har struntat i tv:n.

Jag har sett framemot att ta reda på vad Lofsdalen har att erbjuda nu, eftersom att vi bara varit här off season. Tanken var att ta med Amelia på en bandvagnstur till Våffelstugan på andra sidan sjön. Men nu är det så att isen är öppen och Våffelstugan har tydligen stängt en månad nu efter helgerna.. Så vi går nog bara ner en sväng på byn och kanske promenerar bort till backarna.

Nämen.. nu är hon vaken! Fröken fräken ville nämligen inte sova igår förrän vi alla tre gick och la oss klockan 20:00!
2009-01-12
 09:37:03

Vi åker till fjällen



Nu åker vi till Lofsdalen. Kommer hem på onsdag.
2009-01-12
 09:24:45

SMS

Som ni kanske förstår kommer jag inte att svara på sms förrän min telefon fungerar som den ska. Suck. Snyft.
2009-01-12
 09:17:09

Förlåt

Nu har Amelia dreglat sönder min mobiltelefon. Slår jag en 1:a blir det 21. Slår jag en 2:a blir det 21. Slår jag en 4:a blir det 54 osv... Jag måste nog pilla upp telefonen och rengöra/torka den, vad vet jag? Men jag väntar tills Lars kommer hem, han har själv erfarenhet av att tappa telefonen i toaletten (när jag pratade med honom).

Det kanske är ett tecken. Jessica har ju precis fått sin enormt efterlängtade Sony Ericsson W980. Lars har precis skickat efter en Samsung Omnia. Men jag gillar min telefon! Min lilla klump räcker gott och väl. Snälla kom tillbaka till mig! Förlåt för att jag lät bäbisen dregla på dig, det ska inte hända igen. Förlåter du mig!?
2009-01-11
 18:24:05

Just det ja...

Igår skämtade jag ju om att jag hoppade.. well.. idag gjorde jag det. Här är resultatet:


2009-01-11
 17:42:08

Arctic Cat Cupen dag 2

Vi hade en till dag med finväder så jag och Jessica bestämde oss för att åka till Arctic Cat Cupen igen. Dom körde finalera idag så det var himla rolig åkning att titta på.


Jessica och Amelia vid banan


Jag och Amelia i hennes nya overall


Lilla familjen Jonsson-Andersson
2009-01-10
 16:02:47

Arctic Cat Cupen

Nu har jag och Amelia precis kommit hem från Arctic Cat Cupen, Europas största och äldsta skotertävling. Jessica, Crippe och Peter var med oss där och så träffade vi Lars några svängar. Jättehärlig dag, nollgradigt och solsken.


Crippe, Jessica, Amelia, jag och Lars


Jessica, Crippe, Amelia och Peter hänger vid banan


Crippe och Peter kollar in programmet


Jessica och Amelia busar


My hot piece of Funktionärs ass


Starten


Jag. Haha, I wish!

2009-01-09
 17:52:34

Shake it!

Alltså.. det är intressant va blind man är ibland. Först igår forstod jag varför Amelia skakar på allt hon får tag på.. hon vill ju att de ska låta.. som alla hennes skallror.. hihi... nu ler jag för mig själv så fort jag ser henne försöka skaka på ett stackars gosedjur, en sked eller en penna...

Idag har vi badat. Eftersom att vi ska bada med Jessica nästa fredag fick Amelia träna på sina undervattenskonster och att åka rutchkana. Nädå.. vi lekte i babyvattenlandet, med bubbel och fontäner. Hon blir less ganska fort ändå och då är det perfekt att hon inte får bada mer än 30 minuter för att hon inte kan hålla värmen så mycket längre.


Den röda trikån hon hade som safety under julen.

Nu väntar vi på Jessica och Crippe. Sen blir det Let's Dance för hela slanten. Fast det blir en tidig kväll, Lars ska jobba på Arctic Cat cupen i helgen. Undra vad jag och Amelia ska hitta på då? Spännande.
2009-01-09
 11:24:04

Vaken!

Nu har Amelia äntligen vaknat efter sin tupplur, så vi har hunnit äta uppstekt pannkaka och nu ska vi bege oss till badet!

Ikväll kommer Jessica och tittar på Let's Dance med oss. Så kuuuul. Det är faktiskt Lars favvo program, förra säsongen såg han det både på fredagar och reprisen på söndagar. Han älskar en fin quick step!

2009-01-08
 19:51:16

Ba-ba

Jippi!! När jag, Lars och Amelia satt och busade i soffan ikväll vände sig Amelia mot Lars och sa "ba-ba". Åååh så roligt! Gissa om vi sen satt i en kvart å på ett väldigt artikulerande sätt sa "paaaaa-paaaaa"!? Fast det kom inget mer. Men det var ändå dagens höjdpunkt!


Svart body och second hand klänning


2009-01-08
 15:32:02

Tack för oss parkeringen!

Sedan vi flyttade in i april har vi tagit på oss den tunga uppgiften att förse våra grannar med underhållning medan dom parkerar sina bilar. Detta genom att ha total insyn till vår bottenvåningslya med tv och bioduk i perfekt sikt för förbipasserande.

Nu tackar vi för oss och lämnar stafettpinnen vidare.

Tack!



Våra fyra nya roomies, två palmer och två svärmors tungor.


2009-01-07
 12:59:09

Så förrädiskt...

Suck.. vad svårt det är att sluta med godis snaskandet efter jul! När ska galenskaperna ta slut? Man kan ju inte käka onyttigheter varje dag heller! Fy mig.

Här kommer dagens Amelia outfit.


Söt som en polkagris och med en försvinnande flint!

2009-01-07
 08:53:59

Tillbaka till vardagen

Åh så skönt det är att få tillbaka vardagen. Det mesta har blivit uppochner vänt under julledigheten. Men nu ska jag och Amelia äntligen få hitta tillbaka till våra rutiner.

Jag är så sugen på att åka till IKEA. Helst vill jag ju åka innan REAn är slut.. vilket är till helgen. Det roligaste vore att åka med sällskap och lämna Amelia hemma eftersom att hon tyvärr inte har börjat uppskatta shopping ännu. Men jag är nog beredd att ta med henne och åka över en veckodag och hoppas på att de inte är så smockat med folk då.


Uppe med tuppen och tittar på frukost tv.


2009-01-06
 10:12:29

Solstrålen

God morgon!

Nu är den här.... sista ledig dagen den här julen. Säkert ångestfylld för många... men själv önskar jag nog att det var jag som började jobba imorgon. Det är nog för att jag vill få tillbaka lite rutin till vardagen. Rutinerna kommer säkert tillbaka till mig och Amelia imorgon ändå, utan att jag börjar jobba.

Amelia har fått lite nya kläder nu när det har varit jul.. så det blir nog några blogg-klyshiga Dagens Outfit framöver.

Så här ser Amelia ut idag.


Body, byxor och halksockar från Lindex

2009-01-05
 23:00:34

$$$

Nu har vi varit på stan igen och satt sprätt på lite mulah! Hehe.. eftersom att Amelia växer fick hon två nya pyjamaser och ett
par nya byxor. Det känns lite galet när man handlar på H&M.. dom har så korta ben
på sina byxor så vi fick köpa ett par i
storlek 80 för att hon skulle ha nått att växa lite i.


Och så hann vi med att fika med Jessica & Crippe. Mer pengar än så satte vi inte sprätt på. Man får tänka sig för när det är lågkonjunktur!

Kvällen tillbringades på golvet i vardagsrummet där jag, Lars, Matte & Henke spelade kort.


2009-01-04
 15:45:36

Bye bye julen

Idag har vi städat undan julen. Det var faktiskt skönt att få ta ner julgranen och att byta tillbaka till de vanliga köksgardinerna.

Sen åkte vi ut till Jessica och Crippe där det bjöds på smörgås tårta. Mmm så smaskigt. Amelia försökte även äta upp mosters haka..



Det är ganska coolt att man kan se hur många bilder man har tagit med sin kamera tack vare filnamnet. Nästa bild kommer vara bild 6350. Sjuuuukt. Kameran jag fick av pappa sommaren 2005 har alltså använts väldigt flitigt!

Nu ska jag snart laga korvstroganoff... salt-fri så att Amelia också kan äta såklart!

2009-01-02
 20:29:39

Snö!

Idag har vi varit och badat med Roger, Lina och Felicia. Det var roligt att träffa dom och ännu roligare att hitta på nått istället för att bara dricka det traditionella kaffet =)

På vägen hem började det dessutom snöat och det har snöat sen dess. Lovely! Vi har varit i desperat behov av snöpåfyllning och nu kom den.. inte en dag för sent.

Jag har glömt att berätta om en av världens bästa uppfinningar. Det fjärrstyrda motorvärmaruttaget. Vi behöver nämligen inte leta oss ut i kylan för att snurra igång vår motorvärmare.. utan använder istället internet för att slå på den. Fy så underbart det är. För dom som inte använder internet så kan man även sms:a eller ringa sin motorvärmare eller gå ut till garagelängan och knappa igång den på en panel.
Jag kan lova att hade vi behövt gå ut för att starta motorvärmaren hade den inte använts alls. Välkommen till familj Bekväm (usch så hemskt!).

Systeryster ligger fortfarande på sjukhuset. Jag och Amelia var och hälsade på henne och hennes roomie igår. Som vanligt var Amelias besök hästlängder mer uppskattat än mitt. Mitt liv som mamma!