2009-12-31
 12:33:18

Förberedelser

Nu är det dags att börja förbereda nyårsmaten. Kycklingen ska marineras och efterrätten bakas. Och så ska jag nog dammsuga och torka golven. Spännande va!?

Imorse fick jag och Amelia prata med jättefina Angelica på Skype. Amelia hade nog glömt hur skype funkade för hon stod helt förlamad och tittade på Angelica. Eftersom att Nya Zeeland är 12 timmar före oss var det fest och snart ett nytt år hos dom. När vi skulle lägga på stod Amelia fortfarande å glodde, orörlig, trots Angelicas uppmaning "Vinka till svärmor!!" Haha.

Jag försökte ta en fin bild på Amelia också.. men jag tror att världens mest fotade tjej har fått nog. En liten smygis fick jag till.. hon står å klappar till musiken på tv:n såklart, nybadad å piffad.

2009-12-29
 19:51:18

Jag har inte berättat...

...att min mobil med batteriladdningsproblemet har ringt sitt sista samtal, skickat sitt sista sms och spelat sin sista låt.

På da'n före doppareda'n kom min nya telefon. Jag hade ju absolut inte tänkt att skaffa en ny på minst ett och ett halvt år, men nu var jag tvungen och jag är otroligt nöjd med mitt val. Jag har världens smartaste, bekvämaste och coolaste mobil. Den slog mina förväntningar med hästlängder.


Jag har skaffat mig en iPhone och det är inte klokt vad den kan göra grejjer. Det ballaste jag hittat hittills är en applikation där man ställer tiden man vill kliva upp, med ett 30 minuter span, och så känner telefonen av ens sömncykel och när bästa tiden är att vakna.
Fast jag har inte använt den själv än.. jag vaknar till Amelias ljuva sång!

Jag bjuppar på en bild från telefonen på Amelia när hon åker pulka till moffa!

2009-12-28
 20:21:24

Mat!

Oj så snabbt julen var över! Och snart är det nyår! Igår planerade vi nyårsmiddagen. Haha, planerna fick från Tandoorikycklingspett till duchesse-mos till sallad med Skärvångens sallads ost och calamata oliver tills vi slutligen bestämde oss för Heta Vitlöksräkor på baguette till förrätt, Asiatiska Kycklingspett med Stekt Ris till varmrätt och Leilas New York Blueberry Cheesecake till efterrätt.

Smaskigt va!? Asiatiskt är kanske inte vad man tänker på till nyår, men vi tyckte det lät yummy!

Efterrätten finns som ni ser även på nätet, men vi hittade den i julklappen jag fick av Lars - Leilas receptbok med bröd och bakverk. Boken och bilderna
är så otroligt fina och bara av att öppna boken blir man sugen på att baka allt som finns i den!

Vi fick också en kokbok med olika grytor av Lars mamma. Det var en fiffig kokbok, rätterna ska man nämligen kunna förbereda i gryta eller ugn och sen
fixar de sig själva. Vi har redan gjort en viltpanna ur den och får se vad mer det blir snart. Ett roligt recept var att lägga potatis, rotfrukter och röding i folie och slänga på elden. Det vore smarrigt att göra i vinter när man är ute och fiskar.. synd bara att man inte kan lita på att det blir fisk när Lars (och Elias!) är i farten :P

Okej... som ni märker tänker jag inte på mycket annat än mat nu för tiden... medans jag skrivit har jag hunnit äta en skinkstut och jag tror faktiskt jag måste fylla på matförrådet lite till! Egentligen hade jag tänkt att jag skulle klara mig från kvällsfika nu när det är för kallt för promenader (och jag jobbar hela dagarna) men det håller inte! Jag är en glupsk tjej, sådetså!
2009-12-25
 09:57:50

God fortsättning!

Hoppas att ni alla hade en trevlig jul! Det hade vi med uppesittarkväll hos pappa och julfirande först hos Lars morbror och sen hos Veronica och Daniel.


God Jul!!!


Crippe & Lars spelar Bingo Lotto


Isa, Veronica och Leah på uppesittarkvällen


Danne och Fanny tror jag


Lars, Anne-Lie och så måste det här va Ronja då


Amelia äter köttbulle och öppnar julklapp från gammelfarmor


Å fler julklappar


Jag och Amelia


Årets enda försök till en julbild på familjen


Jag & Lars


Amelia och kusin Leah


Jessica och julsnapsen


Tomten


Tomten och Leah


"Jag känner nog igen den där tomten..."
2009-12-22
 19:46:17

Familjen Effektiv

Ikväll har vi varit supereffektiva. Från att vi kom hem från jobbet tills Amelia gick å la sig strax innan sju hann vi:
Dammsuga
Torka golv
Skura ugnen
Tvätta
Äta middag
och bada Amelia

Inte illa va!? Resterande kvälls-schema består av tv-spel, plugg å en tur med hår-trimmern.

En av anledningarna till att vi hann med så mycket var att vi åt rester. Lars gjorde jättesmarrig köttfärslimpa igår så den åt vi idag med. Typiskt bara att jag kom på efteråt att jag borde ha sparat lite till lunchlådan imorgon. Meeeen.. jag löser det med det som finns i kylen. Imorgon blir det en liten touch av jul i min låda, risgrynsgröt med skink-stut. Precis vad man fick i skolan sista dagen innan jullovet!

2009-12-21
 19:28:30

Inte så kontaktbar...

Vilket sammanträffande att jag har haft problem med min telefon länge... och när jag väl skriver om det i bloggen... då slutar den nästan helt att ta emot laddning. Så om ni undrar varför man inte kommer fram på min telefon på kvällarna är det för att jag har den ansluten till datorn, det enda sättet den tar emot lite laddning på, och då kan man inte använda den.
Men men, jag har ju hemtelefon.

Dagens nyhet är att "Babyface och babyvoice Idol-Rabih" ska va med i Let's Dance. Typiskt. Han var inte min favvo. Kunde inte Kalle ha varit med istället? =) Jaja, det kanske är roligare att se Rabih dansa än sjunga, vad vet jag!?

Peace and love på er! Snart är det jul =)

2009-12-20
 16:13:13

Sovkväll!

Jag har kommit på en av världens bästa uppfinningar! Just det, sovkvällen! Jo... för på helgerna vill man ju gärna ta sovmorgon. Men så kanske nånting kommer i vägen för ens sovmorgon. Som t.ex. barn... som man i vanliga fall får väcka på morgonen för att hinna till jobb och dagis, men som både lördag och söndag är pigga och redo för action kl. 6:15. Då kan man kyssa sin efterlängtade sovmorgon farväl. Så vad gör man istället!? Man vänder på det hela! Man går och lägger sig tidigare på kvällen istället. Problem solved! Igår gick jag å la mig 21:30 och var därför pigg som en mört när vi klev upp kvart över sex imorse.

Bra idé va!?

Imorse hade jag & Amelia det förresten supermysigt. Vi lyfte bort bordet från vardagsrumsmattan, la oss där med täcken, kuddar och filtar och tittade på Ice Age 3. En jätterolig film med världens bästa sällskap. Rekommenderas varmt.

2009-12-19
 20:25:33

Pigga å glada

Nu är vi alla pigga å glada. Amelias feber försvann på onsdagen, tordagen blev en sån där feberfri dag hemma (eller ja, vi trotsade kylan och gick på stan) och sen på fredagen gick hon på dagis och jag jobbade. Lars hade ingen feber och jobbade hela veckan, om ni ville veta =)

Idag hade jag bytesdag på stan. Först bytte jag ut min jultröja som jag köpte i torsdags men som visade sig vara mer rosa än tänkt när jag kom hem. Sen bytte jag ut julskinkan som inhandlades igår men råkade vara rökt. Här håller vi på traditionerna så den rökta skinkan byttes mot en kokt.

Sen åkte jag hem och fick smarrig pasta med kött i crème fraîche med svampsmak till lunch och sen sattes det igång. Vi klädde granen. Slog in julklappar. Fikade pepparkakor, lussebullar och knäck. Griljerade skinkan och slog in mer julklappar.

Amelia är fascinerad av granen. Hon är så rolig. Hon tittar mest bara, men några gånger har vi kommit på henne med att smyga in mot granen längs väggen och ställa sig och pilla lite på julgransljusen. Som att vi inte skulle se henne!

Förresten så har hon varit så underbart skön dom senaste veckorna. Det är hon väll jämt egentligen, men förra veckan pratade hon hela tiden. Det var så roligt, även om man pustade ut när hon gick å la sig och det blev tyst på kvällarna. Den här veckan har hon grimaserat hela tiden! Man kan inte låta bli att skratta, hon har verkligen hittat sina ansiktsmuskler. Det är hur kul som helst!
2009-12-16
 21:46:56

Där fick jag...

Jaha... jag tog bilder idag på Amelia som jag tänkte att jag skulle visa för er. Men fröken uppskattade nog inte att bli fotograferad när hon är sjuk.. för hon raderade alla tre! Vad är oddsen att hon lyckas pilla på kameran och radera just dom bilderna? Jaja.. jag får väll va försiktigare med var jag lägger kameran i framtiden, men hon tycker att det är så roligt att titta på bilderna!

Vi har varit hemma idag också. Amelia sov så dåligt inatt och hade feber på morgonen och när hon sov lunch. Men doktor Madde tror att febern är över nu. Såklart så är vi hemma tills vi är säkra på vår sak, man vill ju inte riskera att hon får feber på dagis.
Synd att det ska bli så otroligt kallt imorgon, jag hade tänkt att vi skulle va ute en sväng om hon är pigg. Vi får väll se hur det går med det.

Har jag berättat om min mobiltelefon? Den som inte vill ladda batteriet? Den ger aldrig någon indikation på att den tar emot laddning, men laddaren är i varje natt och oftast har batteriet laddats något. Tyvärr måste jag nästan ständigt ha den i laddaren för att inte batteriet ska laddas ur...
I övrigt fyller telefonen alla mina behov. Förutom någon enstaka gång då jag önskar att jag kunde surfa med den. Det kan jag säga utan att skämmas, jag tillhör den generationen. 
Iallafall så har jag stora planer på att mobilen ska vara mig trogen så länge jag pluggar, är föräldraledig och sen pluggar lite till. Så i minst ett och ett halvt år ska den hålla! Om jag så blir tvungen att ladda batteriet varenda natt :/ hjälp så miljöovänligt!
Min present till mig själv när jag sen landar mitt drömjobb får bli en ny mobil. Så snälla telefonen, lämna mig inte! 

 
2009-12-15
 12:12:18

En dag i hemmets lugna vrå

Igår började en ny kurs i marknadsföring. Eftersom att det snart är jul och vi har många internationella studenter som snart åker hem bestämde sig läraren att ställa in veckans lektioner.
Perfekt tänkte jag och pratade med min nya chef så att jag fick jobba resten av veckan.

Så imorse klev jag upp å gjorde mig iordning.. klockan sju bestämde jag mig för att försöka få liv i en svårväckt Amelia... för att upptäcka att stackarn hade feber. Så vi är hemma och myser idag. Håller tummarna för att det inte är något allvarligt utan kanske lite tand-feber.

Bjuder på en reklambild ur min förra kurs-bok. Tyckte den var så söt å smart =)


2009-12-13
 19:40:22

Lucia

Filmtittandet igår gick inge bra. Jag valde en film jag såg för inte så länge sen och höll på somna efter en halvtimma. Så jag gick och la mig innan halv tio =)

Amelia tog sovmorgon så vi höll på att missa Luciatåget på TV imorse! Så fräckt =) En kvart hann vi se och Amelia gillade det lika mycket som jag. Luciasånger är så fina.

Sen väckte vi Lars och åkte till hans mormor som fyllde 88. Där fikade vi och hade trevligt med hans släkt. Haha, törs inte skriva nått annat nu när jag vet att dom läser bloggen, tihi!! 

På vägen hem stannade vi i Torvalla Centrum för att handla lite och upptäckte att dom hade julmarknad där. Amelia fick en pepparkaka, vi var med i en tipspromenad och sen sprang vi rakt in i pappa!

Efter det har vi varit ute och gått lite. Amelia tycker att det är jättekul att gå på alla olika underlag, frost i gräset är favoriten, men ojämn hård snö är också roligt. Nu väntar vi bara på att det ska komma meeeeer snö!


Bakis-Lars och Bus-Amelia

2009-12-12
 19:52:52

Jo det blev rätt vinnare ändå...

Igår kollade vi på Idol-finalen. Och alla höll vi på Calle. Jag gillar hur hans personlighet speglas i "hans" musik, eller i hans framträdanden iallafall. Så att Erik vann blev egentligen helt rätt. Calle kommer ju få skivkontrakt ändå. Och så kommer han få göra en skiva som passar honom. Medan Erik har tio dagar på sig att klämma ur sig en Idol-skiva. På det viset blev det alltså helt rätt person som vann.

Idag har äntligen solen tittat fram och det firades med en skön morgonpromenad i solskenet. Det var verkligen uppiggande och det får gärna bli fler sånna här dagar. Blandat med snöiga nätter då förstås!

Mitt på dagen åkte jag, Amelia, Jessica & Crippe till mamma och Melle. Där bjöds det på bullar, massor av kakor och chokladbollar. Och så fick vi träffa den nya kissen.

Nu har Amelia lagt sig och Lars är på fest. Perfekt kväll för en tjejfilm! Men tusan... jag vet inte om jag törs med dom här himla hormonerna. Kollar jag på nått romantiskt kommer jag med 100% säkerhet att få ligga och snyfta i soffan hela kvällen. Fast vi har Ben & Jerry's Strawberry Cheesecake-glass i frysen.. och vad går bättre ihop med den än en film med lite loooove i? =)


Mmm... chokladbollar!!


Mmm... kola kakor. Visst har moster en fin mössa?


Bus med mormor!


Perfekta "tittut" gardiner. När Amelia lessnade tog Jessica över.

2009-12-11
 17:05:23

Fredag!

Idag har jag haft min marknads-tenta. Tre dagars läsning av 18 kapitel resulterade i ett prov med sant eller falskt och multiple choice frågor som var över på 25 minuter. Great!

Nu bakar vi saffranskaka och väntar på att Jessica & Crippe ska komma. Vi ska äta tacos och se på Idol-finalen. Till det blir det lusse-fika med rykande färsk saffranskaka, lussebullar och några olika glögg sorter.

Och självklart har jag haft bak-hjälp!


Mums!
2009-12-10
 09:45:03

Men va i....

Den enda timmen jag har värderat på TV:n den senaste tiden har varit på onsdagar mellan 21:00 och 22:00 på 5:an. Då har jag nämligen tittat på Grey's Anatomy.
De tre senaste veckorna har jag pluggat varenda kväll, så den här lilla timman har liksom representerat min egentid.

Så igår slog jag igen boken, hoppade i sängen, slog på TV:n och möttes av... några idiotiska, ytliga och pengagalna kvinnor som lever i nån slags drömvärld med noll verklighetsuppfattning.

Dom har alltså bytt ut MITT PROGRAM mot ytterliggare ett housewife program. Suck. Kan det verkligen vara så intressant att titta på dessa kvinnor att man behöver göra flera olika program om dom? Suktar vi svenska kvinnor verkligen efter att drömma oss bort och fantisera om att leva i en sådan värld? Är det här bra TV?

Näe fy... jag stängde av skiten och gick tillbaka till min kurslitteratur.


Grey's Anatomy Säsong 6 fortsätter i januari...

2009-12-09
 10:33:21

En hälsning och en uppdatering

Titta Oliver om du plockar ut tallrikarna tar jag hand om besticken! Förresten, din mamma har inte skickat er adress, så jag har inte kunnat posta ditt brev... Puss & Kram, Amelia



I måndags började jag jobba. Dagen bara flög förbi och det kändes väldigt bra att vara en ansvarsfull medarbetare igen. Däremot mådde inte min rygg lika bra, jag har lite svårt med hållningen, är lite framtung om jag säger så. När jag kom hem efter jobbet hade Lars handlat en "gravidgördel" åt mig =) TAAACK! Och den hjälper verkligen. Den stoppar mig från att svanka som en anka och nu mår ryggen super. Tänk om jag hade vetat det förra gången jag var gravid. Tack för tipset Veronica!

Herregud, har ni tänkt på att det snart är jul. Inte nästa vecka, men veckan efter!! Tiden går fort när man har roligt alltså.
2009-12-06
 14:23:07

Happy 2:a advent!

Kanske dags att sätta upp julgardinerna nu då. Jag gillar inte dom vi har haft dom senaste åren och tänkte köpa ett par nya. Men det har varit omöjligt att hitta ett par jag gillar, så då får väll dom gamla duga då...

Igår var jag & Lars på date! Vi firade att vi har varit tillsammans i tre år. Jessica & Crippe passade Amelia medans vi var ute och käkade och tittade på New Moon.
Innan det så var vi & Amelia på stan och shoppade en ny vinterjacka till Lars. Det blev en varsin fleece-tröja till vintern också, så nu är vi redo för MER SNÖ. Tråkigt att det töar idag, TRÅKIGT!!

Lussebullar har bakats. Jag och Veronica var flitiga häromdagen och bakade smaskiga, saftigt lussekatter. Synd bara att dom snart är slut... dom är försvinnandes gooooda!

Det blir inte mycket bloggat nu... Jag har haft fullt upp i skolan dom senaste veckorna och imorgon börjar jag jobba, plus att jag måste hinna plugga till en tenta på fredag. Så jag har inget spännande att rapportera, och kameran var det ett tag sen jag använde. Men tro inte att vi har tråkigt för det! Det är så skönt att ha Lars hemma. Jag sitter och läser och han spelar TV-spel på kvällarna, perfekt! Och så är ju Amelia en sån himla solstråle. Det är så underbart att titta in på hennes rum på morgonen och se en liten tjej stå och dansa i sin spjälsäng. Sen när man närmar sig ska det busas och så får man en god-morgon-kram av hennes snuttis-giraff.


2009-12-03
 11:38:54

Goda nyheter!

Idag har jag & Amelia varit på Barnmottagningen för EKG och hjärtultraljud. Besöket blev väldigt lyckat då det visade sig att Amelias hål i hjärtat hade växt igen!


Pytteliten Amelia på sjukhuset

Den näst bästa nyheten visade sig inte vara så ny, det är jag som är efter. Starbucks kommer till Sverige. Närmare bestämt till Arlanda, nästa år. Mmm va trevligt det ska bli med en White Chocolate Mocca, eller en Caramel Frappuchino.. ja... det finns mycket smaskigt att välja bland. Tur att dom har decaf eftersom att jag har lagt av med kaffet.


2009-12-02
 10:43:57

Let's Dance!

Nu börjar det äntligen närma sig. Som vi har väntat på att få dra igång våra Let's Dance kvällar igen.

Planeringen har redan startat och vi har börjat diskutera mat-tema. Ska vi behålla fjolårets succé och köra mexikansk mat igen? Eller ska vi ta nått nytt? Svensk husmanskost? Medelhavstema? American style? Mmm.. vi får se.

Jag föreslog även att vi ska köra nyttiga snacks i år. Det blev nedröstat av Jessica och Lars. Typiskt! Mitt nästa förslag får istället bli att vi har en person som ansvarar för snackset och roterar denna uppgift varje vecka. På så sätt blir det väll nyttigt när jag och Crippe har godis-ansvaret iallafall.


2008 års vinnare

Dansar i år gör:

Elin Kling (Bloggare, moderedaktör)

Willy Björkman (Bygglov)

Gudrun Schyman (Feminist)

Agneta Sjödin (Programledare)

Marcus Birro (Författare)

Peter Wahlbeck (Ståuppkomiker)

Victoria Sandell Svensson (Fotbollsspelare)

Mattias Andréasson (EMD)

Stefan Sauk (Skådis)

Molly Sandén (Sångerska)

Claudia Galli (Skådis)

Jan-Olof Hansson (Bonde)