2011-09-29
 21:50:21

Veckans konversation

Avdelning Amelia brukar leta gråa hårstrån på moster

Amelia: Mamma, har du konstiga ben?
Jag: Va?
Amelia (pekar mot låren): Har du konstiga ben?
Jag (suckar lätt): Det är bristningar och celluliter.
Amelia: Va?
Jag (suckar kanske lite igen): Ja, jag är gammal.
Amelia: Är du gammal?
Jag: Ja, jag är gammal!
Amelia: Är moster också gammal?
Jag: Ja, moster är också gammal.
Amelia: Är moster gammal på huvet? 

2011-09-27
 18:17:23

Tahering

Amelia kom hem från dagis med "tatueringar" på armen idag. Dom föreställer visst en isbjörn, en anka, mamman, pappan, Mean osv. 



2011-09-25
 16:06:40

Några bilder från idag


Lekparksturné, barnen bjuder på "kakor"


Sugen, någon?


Släpvagnsmek

2011-09-19
 19:32:33

Little Mr Moody

Kan bara konstatera att Mille har blivit en liten protest-prupp! Han lärde sig att säga att kommunicera riktigt bra med oss för två veckor sen och allra bäst lärde han sig att säga ifrån. Och det har han tagit fasta vid. Han säger ifrån hela tiden. Suck. Men men, det är ju bra att dom har en egen vilja =)



Förutom det kan vi även konstatera att det här har blivit en helg blogg. Det har inte funnits så mycket att rapportera på veckorna. Och för att hoppa helt till ett annat ämne har jag bestämt mig för att förverkliga min företagsidé om att starta barnvaktsuthyrning. Jag har ju ett vik nu och jag har bestämt mig för att satsa på min idé som jag inte alls kan släppa och som jag verkligen vill sätta i sjön. Så nu vet ni det också. Och glad som tusan är jag för det =)

2011-09-17
 19:36:46

Skön helg

Nu har vi haft en himla low key helg med mycket slapp och mycket roligt. Igår bakade vi pizza med Henke och spelade Mario Kart hela kvällen. Idag har vi varit i lekparken, fått besök av Mats och Oliver (Henke med, men han ingår i familjen så det går bra att anta att han är med hela tiden) och ätit lördagsgryta hos Moffa. Nu ska vi spela mer Mario Kart och dansa finväder-dansen så att vi får en lika solig dag imorgon också! 





2011-09-11
 20:03:04

Söndagstårta och kattbus

Spänning under Crippes tårtkalas...



2011-09-11
 09:45:37

Söndagsmorgon

Nu har vi städ och röjnings-förmiddag. Så här roar sig barnen för tillfället:


Amelias "pingvin-påse" fick nyss komma ner från vinden. Hon ligger i den och tittar på barnprogram


Mille sitter i vagnen och väntar på att få gå till dagis. Så här gör dom varje morgon och Mille förstår inte riktigt skillnaden på helg och vardag. 

2011-09-10
 20:02:14

Bakvattnet

Idag tog vi en dagstur till Bakvattnet med Jessica, Crippe & Moffa för att kolla in stugan vi ska hyra av Maria & Jacob i vinter. Vi fick inte mindre snölängtan av den lilla resan kan jag meddela! 




Mille ville helst inte kliva ner från Marias iq!

Så här såg det ut när vi var där för 3 år sen:




2011-09-09
 21:50:11

Jag ser!

Jo, tänkte bara uppdatera er. Imorse vaknade jag och såg lika bra som jag har gjort tidigare med linser och glasögon, förutom att synen var lite dimmig första halvan av dagen. Så fascinerande att det fungerar så snabbt! Jag fick skjuts till jobbet av min snälla pappa, men jag hade praktiskt taget kunnat kört bil själv. Sen var jag på återbesök på Memira också och optikern berättade att det kommer ta 3-4 veckor för synen att bli helt bra. Jag kommer alltså att se bättre än så här, helt otroligt! Ja, så jag är mer än nöjd! Helt otroligt =)


2011-09-08
 21:49:40

Laser!

Imorse klev jag upp som en halvblind tjej och ikväll går jag och lägger mig med (nästintill) perfekt syn =) Idag har jag nämligen varit och laserbehandlat mina ögon. Så här har det gått: Efter en stressig deadline på jobbet (som hindrade mig från att oroa mig inför behandlingen) begav jag mig till Memira. Jag fick en lugnande tablett och en "hutt" och sen var det dags för behandlingen som inte alls var så obehaglig tack vare mitt sinnestillstånd. Men sen kom det jobbiga, ögonen sved konstant i nästan fyra timmar. Pappa kom och hämtade mig och jag satt med solglasögon i hans bil och blundade och sen gjorde jag samma sak fast hemma i soffan. Amelia var så rolig när hon såg Memira-påsen och hittade mina ögonglason i den. "Här mamma, vill du ha dom på byrån?" Jag tänkte nästan säga att hon kunde slänga dom. Tänk... efter ca 20 år som glasögon- pch linsbärare kommer jag inte behöva dom igen (förrän jag behöver läsglasögon). Ja, i vart fall så har jag haft en exceptionell sjukbrorsa som har gett mig mat (pizza), fika (pizza), vatten, ögondroppar och byggt ett fort åt mig i soffan så jag inte skulle störas av ljuset från TV:n. Så tittade/lyssnade vi på Robinson. Sen kom jag på att jag skulle vattna blommorna och sjukbrorsan började skratta över att han skulle ta hand om mig och helt plötsligt börjar jag att vattna blommor!? Så jag antar att jag är pigg nu. Och när det gäller synen så såg jag små detaljer som sekundvisaren på klockan i behandlingsrummet redan när jag satte mig upp på britsen. Sjukt! Synen är lite lite dimmig (pga bedövningen tror jag) och själva ögat är väll svullet, men tills imorgon borde det nog vara okej. Helt sjukt! Jag har inte förstått det än! Tänk att jag ser utan att ha linser i ögonen! Nu är det dags att sova. Kram på er alla! 



2011-09-04
 20:21:02

Sluta med nappen?

Läste ni i LT:n i onsdags(?) om hur en tjej slutade med nappen och skickade dom i ett paket till Birger (det lilla Storsjöodjuret)? Och sen hade hon fått ett Birger gosedjur... Jag drog historien för Amelia, men hon tyckte att det var det knäppaste hon hört! Så jag sa inget mer... jag föreslår nog för ofta att hon ska sluta med nappen. Men i torsdags sa hon helt plötsligt att hon skulle skicka sina nappar till Birger! "Jaha, va kul" sa jag.. och lämnade taktiskt konversationen där. Nu ikväll innan läggningen sa hon igen att hon ska skicka dom till Birger. "Jaha" sa jag "men då behöver ju inte du ha dom nu när du ska sova, och så skickar vi dom till Birger imorgon så kan du får ett gosedjur av honom för att du ska sluta med tutten!". "Näää, jag ska ju bara skicka EN tutte!". Suck, överlistad av en tre-åring. Tydligen behöver han inte mer än en napp. Och Amelia fortsätter med tutten. 



2011-09-04
 13:30:33

Inte fullt friska

Det här har varit en av de lugnaste helgerna på länge. Igår morse bakade vi bullar och sen firade vi Lars som fyller år på tisdag. På kvällen hade vi besök av Fredde och vi satt i soffan och pratade skotrar i flera timmar, tydligen är det fler än vi som längtar efter vintern! Mille fick feber igår och jag är inte heller helt frisk (mindre frisk än vanligt alltså) så idag har vi bara myst. Vi låg i soffan hela förmiddagen och tittade på Rio och nu har vi varit på en prommis för att få lite frisk luft. 



2011-09-02
 19:38:14

Helg!

Nu är ännu en jobb- och dagisvecka avslutad. Det firade vi med att grilla. Nu när jag tänker efter så glömde vi att fira att vi fr.o.m. nu får ha Lars hemma på veckorna! Så härligt det ska bli. 

Jag delar med mig av en bild från imorse när mina pruppisar i vanlig ordning höll mig sällskap och väckte mig innan alarmet hann gå =) Det gör mig ingenting för man blir mycket piggare med sällsis. Däremot känns det inte lika bra när dom kliver upp så tidigt på helgen... men imorgon har vi planerat in bullbak på morgonen, så vi har ju nått att göra iallafall.