2010-11-29
 20:29:10

Right on, Woody!

Vi har sett på Toy Story 3 idag. Som i dom andra filmerna pratar Woody när man drar i hans snöre. "Nån har förgiftat vattenhålet" säger han. Haha. Det passar ju utomordentligt bra in på vår lilla "situation" här i Östersund. Jag tar det med en klackspark. Så jobbigt är det inte att koka vatten. Dessutom är det ju -17 grader ute så det går fort att kyla det. Jobbigare är det att komma ihåg att inte öppna munnen i duschen och att inte skölja frukt/grönsaker under kranen. Och så smakar inte det kokta vattnet så gott. Men annars är det bra! Det kunde va värre! Vi kunde ha haft grönt vatten i badkaret. Eller helt enkelt åkt på magsjukan (knock on wood!!!).

2010-11-28
 14:32:01

Första advent

 

Vi har haft en lugn första advent. Vi skulle egentligen hälsa på Maria & Jacob, men dom hade blivit magsjuka så vi stannade hemma. Efter middagen drack vi glögg och åt lussebullar och pepparkakor. Amelia ville inte ens smaka på sin "gögg" och lussebullen tyckte hon inte var någe vidare heller. Så hon delade med sig...

2010-11-27
 21:26:27

Julpyntat!

Idag har vi julpyntat! Så nu har vi det extra mysigt här hemma. Mest mysigt i köket för där har vi mest pynt. Lars fick åka och köpa skarvsladdar för tydligen snålar man med sladd på julrelaterade lampdoningar. Amelia och Mille levde rövare med julkulorna och sen sprang Amelia runt och lekte med dom tre prydnadstomtar vi har.


Notera den kreativa dekoreringen av julkyrkan

Sen var vi på middag hos farmor Gunwor och Amelia fick ta med sig en tomte hem. Så här såg det ut när hon skulle sova:


Snuttis, Amelia och Tomten

2010-11-25
 15:29:57

Rättelse

Jag har uppdaterat barnens önskelista med nya storlekar. Vi märkte när vi köpte nya kläder att det är lika bra att handla storlek 98 till Amelia och 86 till Mille. Dom växer så fort och kläderna krymper lite i tvätten med tiden. Då känns det mer ekonomiskt och miljövänligt att i början kanske vika upp t.ex. ärmarna och kunna använda kläderna längre.
2010-11-25
 12:55:53

Happy Thanksgiving!

Nu firar ju inte vi Thanksgiving här i Sverige, men det är ingen anledning att glömma bort allt som vi är tacksamma för.

Jag är tacksam för mina två fantastiska barn, min underbara sambo, min härliga familj och mina fenomenala vänner!

Ni är dom bästa och förgyller mitt liv!

Och så vill jag sända en trumvirvel och fanfar till Veronica som fyller år idag. Grattis på födelsedagen!

2010-11-24
 16:18:56

Föräldrafika

Vi har precis kommit hem från föräldrafika på Amelias dagis





Vill ni veta nått roligt? Kläderna Mille hade på sig idag fick Amelia av Jessica & Crippe när hon började på dagis. Det var i augusti förra året då Amelia var 15 månader. Jag var tvungen att kolla i BVC-böckerna och Amelia var bara ca. 3 cm längre än vad Mille är nu när hon gjorde sin dagis-debut. Snacka om att hon var/är en liten tjej.

2010-11-24
 16:13:11

Den bästa hjälpredan

2010-11-24
 10:08:30

Julstädning

Jag och Mille skulle åka på badhuset idag, men Lars var tvungen att ta bilen till jobbet, så nu är vi hemma. På schemat står istället julstädning, tvätt, plock och sortering av kläder. Till detta kollar vi in Rihannas nya album "Loud". Mille verkar gilla't.



2010-11-23
 15:13:58

Gjort stan

Jag och Mille har precis gjort stan. Barnen behövde kläder. Och så fikade vi med moster Veronica. Mille var lugn som en filbunke i vagnen när vi shoppade men en vilding när vi satt på fiket i Mittpunkten!

Sen hämtade vi Amelia som stolt visade ett fint "hårspänne" (läs halsband) som hon hade gjort på dagis. När hon fick syn på en av hennes nya tröjor skulle hon sätta på sig den direkt. Sen ser jag henne sitta och tugga på prislapparna. "Va tusan håller hon på med?" tänkte jag och insåg att jag själv bitit av prislappen på hennes tröja några minuter tidigare. Dom lär sig fort dom små liven.

Nu vill Amelia se på tomten. Det var ett nytt barnprogram med tomten på TV imorse. Men i brist på styrning av program på TV:n ska vi kolla in den nya Disney filmen "The Search for Santa Paws".

2010-11-22
 21:08:20

Vinterland

Åh vad det är härligt att vara ute på dagarna när det är så här vackert. Jag älskar frostvita träd.

2010-11-22
 16:18:37

Full rulle

Här har vi det fullt upp och datorn får stå avstängd i ett hörn. I lördags var vi på födelsedagsmiddag hos Veronica som fyller år på torsdag. Vi fick en jättesmaskig trerätters middag och hade skoj med hela familjen.

Igår var vi hos Lars syster Jenny, hennes man Roger och deras Hugo och Alma. Här är en bild på Hugo och Amelia som sitter i Hugos fönster. Amelia tyckte att det var jättekul att titta ut på kossorna utanför.

2010-11-19
 09:42:58

Åh nej!



Ser ni? Oroväckande, jag vet! Amelia har ritat en pojke på en moppe!!!

2010-11-17
 20:16:42

Allt i ett gryta

Ikväll åt vi nånting riktigt smaskens, allt i ett gryta med kyckling och pasta. Perfekt för barnfamiljen. Perfekt för vem som helst! Mille fick det iallafall mixat och han bad om påfyllning två gånger. Gör ni den till bebisar glöm inte att spara buljongtärningen och ev. salt till efter ni har tagit undan maten som ska mixas. Och läs receptet ordentligt för tillagningsdelen var slarvigt skriven.

2010-11-16
 10:17:12

Men vakna då =)

Sitter och väntar på att Mille ska vakna. Vi ska åka och bada. Det var nog fyra veckor sen sist och det ska bli så spännande att se honom i vattnet igen nu när hans motorik har utvecklats så mycket.

Nu är traktorn här och plogar så förhoppningsvis vaknar han. Fast motorljud verkar ha en lugnande effekt på honom annars eftersom att han alltid sover ute nära parkeringen.

Förövrigt kan jag meddela att det är Tomten som plogar våra vägar. Amelia konstaterade det förra veckan. Så nu vet ni!
2010-11-15
 13:25:53

Fullt upp

Dom har inte ens tid att titta in i kameran på kyrkis

 

2010-11-14
 18:12:52

Firar farsdag

Nu firar vi Lars och Moffa med tacos och Leilas Dajmglasstårta.

2010-11-14
 15:18:03

Grattis på farsdag Moffa!

 

 

2010-11-14
 14:55:26

Grattis på farsdag Lars!

 
 

2010-11-13
 15:51:44

Se upp i backen!













2010-11-13
 08:22:20

Saturday

Det här är det första vi gör på morgonen, kompaniblöjbyte. Idag blev det på golvet för dom ville ligga tillsammans.



Mille börjar bli stora killen, nu står han helst mest hela dagarna.



Weeeei. Inatt sov han över ett mål!! Fyra timmars sömn i streck. Weeeei.

2010-11-12
 14:51:15

Min julklapp!

I år önskar jag mig en billig och inte allt för energikrävande julklapp. Jag vill ha ett jobbtips. Min egentid går åt till att leta framtida arbetsgivare och attraktiva företag. Just nu känner jag mig lite vilse i pannkakan. Därför tänkte jag att NI kanske kan hjälpa mig. Jag tänker att jag vill jobba med något inom marknadsföring först och främst, men andra tjänster är såklart också av intresse.

Jag är helt inne på att jag själv ska ta mig till drömjobbet, jag väntar inte på att få saker serverade på silverfat, men jag frågar helt enkelt efter lite nya idéer eller inspiration. Har ni intressanta förslag eller kontakter så är det precis vad jag önskar mig, allt är välkommet.

Julklappen skickas till [email protected]

Tusen tack på förhand!

ps. Den här bloggen är inget verktyg för att marknadsföra mina egenskaper, erfarenheter, färdigheter etc. utan den skildrar min och allra helst min familjs vardag.
2010-11-12
 13:11:48

Houdini

Mamma och Melle var nyss här och passade barnen medan jag åkte till Houdinis utförsäljning i Ås. Jag hade nog för stora förväntningar för jag blev besviken när jag kom dit. Det blev en funktionsbralla (ord. pris 700 kr, pris i Ås 100 kr) och ett underställ (fjolårets färg. ord. pris 1400 kr, pris i Ås 650 kr) till mig själv. Så nu ska jag göra mig fin tills Lars kommer hem. Haha!
2010-11-12
 10:06:55

BVC

Gårdagens besök på BVC gick väll helt ok. Mille väger 10,1 kg och är 72 cm lång. Sköterskan berättade att jag kan ge honom två riktiga matmål om dagen om jag vill. Jag hade tidigare trott att man skulle vänta till 8 månader innan man gör det, men det var helt okej. Så igår åt Mille som en häst =) och jag var säker på att han skulle sova länge. Han vaknade 22:30. Han fick sova i sin egen säng för första gången på länge och blev väll lite upprörd över det. Angående hans sömn och nattätande (och min sömnbrist) så skickade hon en remiss till Barn- och Föräldrahälsan på sjukan. Jag vet inte riktigt vad det innebär, men hoppas att dom har tips och råd. Huvudsaken nu är att han börjar äta mer på dagarna, vänder rätt på sitt matschema, så att jag kan lita på att han inte behöver äta på nätterna.

2010-11-11
 12:19:25

Julklappar

Vi har fått frågan vad våra barn önskar sig i julklapp. Här kommer först en beskrivning på vad dom leker med och uppskattar här hemma just nu, sen en lista på vad dom kan tänkas önska sig, eller behöver. Det är ju jättesvårt att veta. Jag fyller på listan eftersom, om dom kommer med nya önskemål =)

Är inte vi kreativa nog och ni fortfarande behöver hjälp så är nog Barnens Hus-personalen bra på julklappstips.

Amelia
Just nu gillar Amelia att leka med en av sina två dockor. Dockan sover hela dagarna och fryser ibland om benet. Hon blir ofta ombonad med diverse filtar. De senaste dagarna har Amelia burit omkring på dockan i sin mjuklift i ena handen, och i andra handen har hon burit en påse där hon stoppar olika leksaker under dagens gång. Amelia gillar också sin trehjuling, Bobby Car och sina olika vagnar.

Önskelista
Docktillbehör - t.ex. en nappflaska eller blöjor till dockan
Kläder strlk 98 - hon har precis bytt storlek så hon är i stort behov av kläder
Foppatofflor, eller andra tofflor, strlk 23 - finns för en 50-lapp på Price Off i källaren på Kärnan. (Tror butiken heter så)
Madrass eller bob/kälke
Leksaker från filmer - båda barnen gillar tecknade filmer och det kanske finns t.ex. dockor, sängkläder eller annat från filmerna

Mille
Mille gillar leksaker som man kan stoppa i munnen, skallror, bollar m.m. Duplolådan är jätterolig för det låter så mycket när man rör runt bland legobitarna. Alltså, han har huuuur mycket leksaker som helst att leka med. Han kämpar på för att lära sig att krypa, annars är gåstolen rolig för då kan han röra på sig hit och dit.

Önskelista
Kläder strlk 86 - han byter också storlek nu
Mockasiner
Leksaker från filmer - se ovan

Fortsättning följer

Vill man hellre ge barnen en slant kan ni få deras kontonummer. Alternativt deras personnummer, gå in på Swepannki och köpa fonder åt dom. Det är mycket uppskattat.
2010-11-11
 11:18:28

Snö of Torvalla

Va mycket snö vi har fått! Och var ljust det är! Det blev en pölsig tur till dagis idag. Jag övervägde att ta dubbelpulkan, men då hade nog inte Amelia klivit av den. Istället hjälpte jag henne upp för pulka-kullen på dagis några gånger innan jag och Mille begav oss hemåt. Idag ska vi på BVC för att få hjälp med Milles omvända mat- och dygnsrytm.




"Shit morsan. Va pinsam du e. Ta bort den där, vi e på dagis!"

Jag fick sovmorgon imorse! Lars väckte mig när han skulle åka till jobbet 7:45. Jag är som en ny människa. Nybryggt kaffe fick jag också. Vilken toppenkille jag har!

2010-11-10
 10:54:28

Holy moly!

Alltså gud vad jag är tacksam att Lars tar morgonpasset med Amelia. Imorse klev hon upp kl. 5 och jag är helt förstörd. Jag var tvungen att be Jane hänga med på affärn på morgonen för jag var rädd att ramla ihop på vägen. Jag trodde att en promenad skulle pigga upp mig, men hade jag vetat att Mille skulle dra in en långsovning hade det varit bättre att sova. Jag ska nog lägga mig ner en stund nu innan han vaknar.
2010-11-09
 17:30:54

Hijacked

Inte nog med att man blir facerape:ad när man har besök. Kameran fick sig en omgång också =)


Kendra och Jane

2010-11-09
 17:28:38

Morgonmys!

Nu när Lars jobbar i Åre får jag ta över myset med barnen på morgonkvisten.


Mys i soffan


Mille trummar

Och en bild på Mille som vill visa sin nya mössa och halsduk

2010-11-08
 20:18:50

Ung & Bortskämd

Holy crap! Tittar på SVT1 och deras nya realityserie. Ett gäng bortskämda ungdomar (läs snorungar) som får bo tillsammans och försöka överleva utan deras föräldrar. Dom har ungefär aldrig städat, tvättat, lagat mat eller bäddat sin egen säng som det verkar. Är det så det ska va!? Gör jag fel som låter min 2,5-åriga dotter hjälpa till att laga mat, tvätta och städa (inget tvång, bara skoj)? Tydligen ska inte sånt uppmuntras om man får tro föräldrarna till dom här stackars ungdomarna som lever i sin egen lilla bubbla. Näe nu ska jag fortsätta titta, eller gå och lägga mig... vi får se hur länge jag står ut.
2010-11-08
 17:45:04

Familjen Effektiv

Efter kyrkis och lunchvila åkte jag och solstrålarna in på stan. Vi tog 14:45 bussen in (halva nöjet var bussturen). Handlade overall, skor, handskar, mössa och halsduk till Amelia (resten av nöjet var att Amelia bestämde färg på det mesta. Rosa skor fick hon tyvärr inte, Mille ska ju förhoppningsvis kunna ha dom sen). Mille fick en mössa och en halsduk. Sen tog vi 15:45 bussen hem. Shit va vi är snabba.





Lars, som jobbar i Åre i några dagar, beställde en bild. Så varsi. Amelia bestämde över fotografering och hennes dockor skulle också vara med!

2010-11-06
 19:55:19

Vi drog till fjällen

Idag har vi varit och hälsat på Therese, Levi, Limu och halva Vestins-klanen i fjällen. Det var blåsigt värre så det blev en dag i stugvärmen. Supertrevligt hade vi!


Amelia, Tess och Levi


Amelia och Levi spanar på pippifåglar


Lilla famlijen


Therese did it!

Mille fick sin andra tand idag. Skönt! Nu kanske han kan sluta matvägra. Therese fick han att dricka en halv flarra välling och han drack en hel innan han hoppade till kojs. Härligt!

2010-11-05
 17:47:21

Middagsunderhållning

2010-11-05
 16:18:11

Shake n' bake

Det blev ingen överraskning. Lars var tidig hem från jobbet. Typiskt! Fast det är ju roligare att ha honom hemma. Jag och barnen har bakat äppelkaka. Vi hittade ett recept igår i en tidning. Marianne, 82, delade med sig av sin mormors recept på en prisbelönt äppelkaka som ska va hur god som helst. Så vi får väll se =) Jag delar med mig av receptet om den e smaskens. Nu till middagslagningen. Det var alltså överraskningen. Biff Bearnaise till middag och äppelkaka till efterrätt. Surprise!


Förste smet-kvalitetstestare


Förste leksaks-kvalitetstestare (livet är allt bra orättvist!)

 

2010-11-05
 12:39:39

Det vackraste jag vet...

Titta så himla underbart söta dom är när dom ligger och sover tillsammans!

2010-11-05
 12:38:00

Suprise!

Jag och småstjärnorna har precis varit på Coop. Vi ska fixa en överraskning till Lars när han kommer hem från jobbet! Fast det har kört ihop sig lite och vi har fått lite mer att göra än väntat. Hoppas han är sen hem från Åre!

2010-11-03
 21:07:49

En vanlig dag

Linda dokumenterade sin vardag i sin blogg idag. Jättekul att läsa. Jag inspirerades och ska försöka göra samma sak.

När Amelia är hemma
05:20
Amelia & Lars vaknar. Hon får välling och tittar på film medans Lars sover i soffan
07:00 Mille & jag vaknar. Jag byter blöja på barnen, sätter på kaffe och kokar gröt
08:00 Amelia käkar frulle, Mille ammar och Lars jobbar
09:00 Vi går på kyrkis och Mille sover ca 1 timma i vagnen
12:30 Vi går hem. Båda barnen är mätta och belåtna och sover i vagnen. Jag får egentid
14:00 Mille vaknar, äter och busar
15:00 Amelia vaknar och får mellis
16:00 Lars kommer hem från jobbet
16:30 Middag, eller matlagning (vi försöker äta tidigt för att få så mycket tid som möjligt med barnen på kvällen)
18:00 Ev. kvällsbad
19:00 Det är tack & god natt för barnen
Jag lägger Mille. Rutin: magmassage, ny blöja, pyjamas, Mille ratar vällingen, jag ammar honom istället
Lars lägger Amelia. Rutin: välling, borsta tänderna, ny blöja, pyjamas, ny tutte, leta snuttis, hoppa i sängen, sjunga "Blinka lilla stjärna" (Haha, fick minsann veta detta när jag la Amelia ikväll, hon visade hur hon bokstavligen hoppar ner i spjälsängen från räcket och Lars kom förbi och sa att jag skulle sjunga! Haha!)
Egentid i form av lättare städning, TV, surf och dusch
22:00 Zzzzzz (+ Mille äter 3-4 ggr)

När Amelia är på dagis
09:00
Vi lämnar Amelia på dagis
Tis: Mille sover ca 1 timma i vagnen. Går på kyrkis, alt. Storsjöbadet
Ons: Mille sover i vagnen. Mat. Storsjöbadet. Alt. spontan aktivitet
Tors: Mille sover i vagnen. Babyrytmik
13:00 Mille sover i vagnen 
14:00 Hämtar Amelia, lyfter över henne från vagnen hon sover i på dagis

Nu har iofs jag behållt Amelia hemma den här veckan. Det var så mysigt när båda var hemma förra veckan så jag tog ledigt åt henne en vecka till! Mao är rutinerna inte alls likadana utan vi är hemma och busar istället.
2010-11-03
 16:01:50

7 månader

Idag är Mille 7 månader



Det firar han med att tugga på leksaker, stora som små.

2010-11-02
 14:34:00

Favoritstunden

Så här "varvas det ner" hos oss på kvällarna. Lars lever rövare med barnen i soffan. Det är nog Lars favoritstund (observerat av mig), som det största barnet busar han mest av alla.

2010-11-02
 14:30:07

Skaldag

Idag har vi skaldag. Amelia äter mellis och skalar "mannasin". Jag hade tänkt att vi skulle skala ägg till frukost, men vi snabbade oss och åt "joggu" istället och gick på "cirkus" (kyrkis).

2010-11-01
 12:43:41

Maskerad

Idag fick vi användning för alla mina väskor och klackisar som samlar damm i klädkammaren.


Efter ett tag gick Amelia med på att ta av sig sovbodyn...


...och tog på sig sin favvo-klänning

Mille tynade gåstol istället. Tiden kommer säkert när Amelia ska klä ut honom också, men idag fick han vara ifred!

2010-11-01
 09:35:48

Moster åker skoter

Amelia har ritat moster. Moster åker skoter.



Efter det kreativa skapandet blev konstnären hungrig och fick sig lite "joggu".



Sen skulle hon ta på sig sina foppa tofflor, men dom är för små så jag sa att tomten kanske kommer med nya tofflor. Då sa hon att tomten kommer med en skoter!