2008-11-30
 15:59:04

Är det inte typiskt...

..att när man är nyduschad och håret står åt alla håll, osminkad, har feber och ont i magen och kommer in
på akuten blir man undersökt av McDreamy och McSteamy! Enligt min egna väldigt vetenskapliga undersökning så finns det en McDreamy på varje avdelning på sjukan. Så vars man än ska får man se upp med hur man ser ut. Jag har då alltid sett ut som ett arsle när jag sprungit på honom!
2008-11-29
 17:20:28

Idag är det ju inte måndag...

Som ni kanske märkt kom vi inte alls hem i måndags. Vi blev kvar i Lofsdalen tills i onsdags. På tisdagen fick jag lite ont i magen.. Onsdagsmorgonen tillbringade jag med mina tre ovänner Tant Magont, Herr Illamående och Fröken Kasta Upp. Sen mitt på dagen mådde jag bättre och vi åkte hem. På kvällen kom ovännerna tillbaka och efter att Tant Magont bytte skepnad till Tant Kan-varken-stå-sitta-eller-ligga-för-att-det-gör-så-jävla-ont åkte jag in på akuten. På torsdagen blev jag en blindtarm fattigare. Och nu efter mycket tjat är jag äntligen hemma! Och vem har inte bråttom hem när man blir mött av en ängel som den här?



Amelia blev sju månader igår!

Och med andra ord har jag samlat på mig fyra ärr på magen på sju månader minus en dag! Inte illa va!? Ett kejsarsnitt och tre ärr tack vare titthålsoperationen i torsdags. Har ni några förslag på vad mer jag kan hitta på för att bättra på samlingen är ni välkomna att höra av er!

Frid på jorden,
Scar Tummy
2008-11-22
 07:51:55

Vi drar till fjällen....

Nu åker vi till Lofsdalen igen. Den här gången bli vi borta tills på måndag... Ses då!

2008-11-22
 07:43:04

Tack moster och morbror...

Tack så mycket för att ni satt barnvakt. Verkligen snällt av er att hjälpa till. Ni vet ju att ni har barnvakter när Amelia ska få en kusin!

2008-11-22
 07:38:38

Tog en dag ledigt...

Igår blev det inget bloggande. Lars var ledig så jag och Amelia hade sällskap hela dagen. Vi följde med honom till garaget när han skulle meka med sin bil. Varje gång han öppnar garageporten ångrar han att han har lagt ut den på blocket...






Sen på kvällen hade Lars jobb firmafest. Hur kul som helst. Det var fem långbord som tävlade i att fjäska för festkommittén och vårt bord vann! Dom hade prisutdelning också.. Årets Avdelning vanns av MICA-gruppen. Årets säkerhetsavdelning vanns av FoU.. deras avdelning är så säker att inte ens personalen kommer in (dom har väll låst sig ute utan passer-kort helt enkelt). När vi skulle gå sa dom åt oss att lugna oss och helt plötsligt skulle ett special pris utdelas. Det gick till Lars... för att han under vickningen på festen förra året åt upp alla korvar!



Dagens outfit...


2008-11-20
 19:58:59

Soffpotatisar

Det är vad jag och Amelia är nu. Vi är nog båda slut efter att ha haft fullt upp mest hela veckan. Klockan 17 var jag redo att gå å lägga mig. Nu har vi tagit en varsin tupplur i soffan, eller ja, Amelia har nog somnat för natten.

Idag var vi på föreläsning på familjecentralen Gläntan. Den handlade om hur man stärker sina barns självkänsla. Väldigt intressant!

Lars har fortfarande inte kommit hem från jobbet. Han åkte till Åre för att laga tre snökanoner.

Vi får ofta höra att Amelia är så lik Lars. Vad tycker ni?


2008-11-20
 19:18:50

Dagens lyxproblem

Vi skulle verkligen behöva en universal fjärr....



.. eller ett större vardagsrumsbord. Men då får inte soffan och fåtöljerna plats. Isåfall behöver vi ett större vardagsrum. Då är det not bäst att satsa på universal fjärren.
2008-11-19
 20:30:05

Stugun

Jag, Lars å Amelia har precis varit och hälsat på vårat gamla jobb. Ja.. det är mitt och Lars gamla jobb.. men med tanke på att många i familjen jobbar/jobbat där så kommer säkert Amelia att göra det också =)

Där jobbar moster Jessica


Amelia var på stråååålande humör!

och morbror Crippe


Amelia, moster och morbror på farsdag

och så har Jag, Lars, och Veronica jobbat där =) ja.. å det var bara familjen, sen är det ju många fler såklart!

Anyways så var det jättekul att vara där och hälsa på alla igen.

Amelia var väldigt imponerad över akvariet... första fiskarna hon nånsin sett (förutom blindsillen Crippe fångade i somras!)


Amelia i it-hörnan


Crippe i Enafors i somras

2008-11-19
 10:39:33

Amelia tar på internet

2008-11-19
 10:00:50

Nya Zeeländska tvillingar

Jag och Amelia har startat dagen med att prata med Angelica, Therese och Oliver på skype. Dom insisterade att vi skulle använda webkamerorna.. och eftersom att jag vaknade upp med en royal bad hair day så slängde jag en filt runt huvudet. Det här fick jag till svars...


Therese


Angelica och Therese


Angelica, Oliver, hunden Jemma och Therese (infällda: Bad Hair Day Madde och Amelia)

En underbar start på dagen!

Planen för resten av onsdagen:
* Ta en promenad med Fanny och Ronja
* Lars kommer hem
* Hälsa på gamla jobbet på Fujitsu i Stugun
* Skype:a med Tussen igen om det inte blir för sent

2008-11-18
 22:18:19

Jobba i fjällen

Lars å Niklas i Sälen måste ju ha en av de skönaste arbetsmiljöerna man kan tänka sig. Tänk att få jobba i fjällen! Det skulle verkligen passa mig. Så om du har ett företag som heter t.ex. SkiStar så är du varmt välkommen att slå mig en signal. Eller kanske Copperhill.. jag kan erbjuda mina tjänster som t.ex. Quality Control Manager... jag kan utan problem kvalitetstesta spaavdelningen, maten, hotellrummen.. you name it, I GOT IT!!

Om jag inte får jobba i fjällen är plan B att skaffa en stuga. Men med tanke på att ett fritidshus idag kostar lika mycket som en villa (och då kanske man får nöja sig med en liten andel av stugan!) så får jag vänta tills jag är pensionär innan jag har jobbat ihop dom pengarna, om inte längre. Så därför spelar vi på lotto och joker med avsikt att vinna drömvinsten. Som ni förstår har inte drömmen gått i uppfyllelse än. Förrförra helgen vann vi 80 kronor på jokern. Vi får spela länge om vi ska vinna ihop en stuga.

Nå väl. Nu ska jag drömma på ett helt annat plan och det borde ni också göra!

God Natt!

2008-11-18
 22:08:30

R&D = Räääser- och dunderfart

Nu börjar det hända grejer. Idag på kyrkis satt Amelia själv utan stöd i vad som för mig verkade vara en evighet. I verkligheten var det nog mer runt tre sekunder. Men ändå! När vi kom hem satt hon stuntals själv igen och när hon satt i mitt knä kunde hon sitta själv nästan hur länge som helst! Det går så fort. Lars berättar att när han kommer hem efter fyra dagar i fjällen ser han alltid framsteg. Just nu handlar det mest om att sitta upp och hur hon håller i saker. Samtidigt är hon väldigt frustrerad.. när hon inte får tag på leksakerna och när hon inte tar sig dit hon vill.



Lars är forfarande kvar i Sälen. Han kommer imorgon. Bastu och bärs med Niklas lockade mer än att köra bil i vintermörkret och halkan med en halvdan bil i fem timmar. Bra val!
2008-11-18
 21:36:10

Bäbiskilon

Oh my god. Så här såg Heidi Klum ut åtta veckor efter att hon hade fått sitt tredje barn! Jesus.. är det så man ser ut efter tre bäbisar ska jag skaffa barn på löpande band. Fast mina extrakilon är fortfarande kvar.. dom liksom sjönk från magen ner över arslet och låren och stannade där. Å så får man dåligt samvete när man ser sånna som Heidi Klum. Som i verkligheten får rumpan piskad av en personlig tränare och har en kock som lagar smal mat hela dagarna. Det sägs t.o.m. att dom gör kejsarsnitt och fettsugs när dom ändå ligger på operationsbordet. Vad händer sen när skvallerpressen kablar ut bilder på de här "perfekta" kvinnorna? Jo... vi andra "vanliga" nyblivna morsor får jordens sämsta självförtroende. Vi andra tjejer vill ju också se ut sådär.. och det är ju därför skvallertidningarna säljer.. för att vi så köper illusionen om ett perfekt liv och utseende med hull och hår. Jag fick iallafall världens sötaste bäbis på köpet med mitt hull!

2008-11-18
 17:36:44

Tack mamma å Melle för att ni satt barnvakt!

Det är tur att ni vet hur man handskas med övertrötta bebisar!

2008-11-18
 13:27:54

Jippi!

Lars kommer hem tidigt den här veckan. Ikväll eller imorgon bitti. Jag röstar på ikväll! Isåfall ska han få en STOR FET...



...annars får han va utan =) nääääärå. Puss på dig Pruppis!
2008-11-18
 13:20:19

Picasso Mama

Nu har vi precis kommit hem från kyrkis igen. Amelia spenderade första halvtimmen sovandes i vagnen och då passade jag på att kavla upp armarna och ta fram min kreativa sida. Ha ha! Jag målade en liten fotoram åt lilltrollet. Titt så fin!



Hihi, man kan ju undra om det är för Amelias eller min skull vi går på kyrkis =)

Nu sitter jag å äter pappas köttfärssås och tagliatelle. Smaskens!

Mamma och Melle är nog snart på väg hit. Dom ska va barnvakt medans jag springer några ärenden. Jättesnällt av dom att passa henne under tiden.. och skönt för Amelia att få vara med nån annan än mig.
2008-11-17
 21:54:39

Tack Pappa!

Pappa ringde.. för han hade "läst att jag var hungrig". Haha, så gulligt. Så imorgon ska jag gå förbi hemma hos honom och hans kyl för att plocka upp en låda köttfärssås, en låda spaghetti och en korvring. Min pappa världens mest omtänksamma pappa!



Ps. Det går absolut ingen nöd på mig och det förklarade jag också! Har ju pannkakor i kylen och gjorde kycklingkryta till middag...
2008-11-17
 20:21:58

Oj, vardagsrums mattan fick en kopp te över sig!

Grattis Madde!
Att jag inte har tänkt på det här förr. Så himla smart! Att sparka ner tekoppen från bordet och rakt på mattan.. Jag är allvarlig. Nu måste jag ju verkligen tvätta den. Den har varit skitig och behövt en tvätt sen ett halvår tillbaka, men när det inte har varit nån panik har det liksom inte blivit av. Men nu serrni, imorgon bitti traskar jag raka vägen till grovtvättstugan. Om jag hittar dit.
Att skaffa en vit vardagsrumsmatta var inte det smartaste jag gjort.. det funkade ett helt år i förra lägenheten, bara för att vi nästan aldrig var i vardagsrummet... men nu när vi är här hela tiden så har den blivit mer gråmelerad liksom. Men imorgon ska det bli ordning på torpet!

Nu ska jag gå å göra mig en ny kopp te.


Brunkullans röda te. Världens godaste. Måste smakas, ni kommer aldrig dricka ett annat te igen..
2008-11-17
 12:40:42

Äntligen kyrkis igen

Nu när Amelia inte är snuvig längre kunde vi äntligen gå på kyrkis igen! Där leker vi med andra barn, pysslar, har sångstund m.m. 

(Amelia, Olivia och Saga)

Det var meningen att Lars skulle va kvar i stan å jobba den här veckan, så jag hade sett fram emot träning och simning mest varenda kväll. Men när han kom på jobbet imorse fick han istället vända hem och packa för att åka till Sälen. Så jag och Amelia har PF igen den här veckan. Eftersom att han inte hade hunnit gjort några matlådor att ta med sig tömde han kylen.. och fick med sig hela en öppnad créme fraiche burk, två halvfulla salsa burkar, en burk hackad lök.. och ett makaronpaket. Ha ha.. det var verkligen fattigt i kylen när man inte har handlat mat på länge.
Själv har jag nu under tiden slängt ihop lite pannkakor gjorda på dinkel och ska nu kasta i mig dom för att hinna städa innan Amelia vaknar.
2008-11-17
 12:25:35

Hemma

Sådär ja, då var vi hemma igen. Klockan halv elva kom vi hem igår kväll efter att ha tillbringat helgen i Lofsdalen. Vi kom dit rätt så sent på lördags eftermiddagen så det blev en mysig kväll med film å bus i stugan. På söndagen tog vi en promenad till backarna där vi stötte på snöläggarna som var på väg upp på toppen för att starta kanonerna.. så Lars hängde på dom. Tydligen hade dom massa problem och visste inte alls hur man skötte kanonerna, så Lars blev kvar i backarna till klockan sju på kvällen. När han kom tillbaka packade vi ihop och åkte hem.



2008-11-15
 11:57:19

Vi åker till Lofsdalen

Lars jobb ringde och undrade om han hade lust att åka till Lofsdalen och jobba. Så jag och Amelia följer med och får andas frisk fjällluft (3 L ?) resten av helgen, jippi! Lägger in en pistkarta.. nu ska vi ju inte åka skidor, men vi ska upp på toppen och fixa med några snökanoner, eller om jag och Amelia håller oss nere på normal m.ö.h.-nivå.

2008-11-15
 11:45:35

Så här låter Amelia när hon pratar



Amelia i mormors knä på gammelmormors kalas.
2008-11-14
 21:54:13

Så här låter Amelia när hon är förkyld

2008-11-14
 20:21:40

3-veckors sallad

Hanna, tack för receptet på den goda salladen!
Vill ni också göra god sallad hittar ni receptet här:

http://hanneys.blogspot.com/2008/01/3-veckors-sallad.html


2008-11-14
 20:13:09

Det här ser man inte ofta...

Jag lurade med Lars på en promenad till Konsum! Typiskt mig att när jag ska börja laga maten upptäcker jag att jag har glömt att handla EN ingrediens. I förrgår var det tacokryddan till tacopajen (upptäckte att grillkrydda funkar bra det också, lite salt bara). Idag var det vinäger till salladen. Så vi gick till Konsum och Amelia fick chansen att sova en fjärde gång idag, det har inte hänt på månader, så hon var en riktigt utvilad och snäll tjej ikväll!


2008-11-14
 15:41:08

Friday = Funday

Idag har vi liksom inte gjort nått speciellt.. vi har haft tvättstugan och Amelia har redan sovit tre gånger. Jag har spenderat cirkus tre timmar (med en bäbis i farten blir det ju inte effektiv tid framför datorn, utan nån minut här å där) med att få till den där bilden där uppe... headern! Skulle nån webbdesigern se hur jag faktiskt lyckades få dit den skull han/hon/den/det dööö. Men nu sitter den där och jag är nöjd. Sen har vi haft sagostund å nu väntar vi på att Lars ska komma hem med mat så att vi kan börja fixa med middagen. Micke å Matte ska få komma å käka hos oss är det tänkt.

2008-11-13
 21:15:46

Och OM jag fick fikasällsis....

Jo.. vilken kväll! Runt 16-tiden insåg jag att Lars inte skulle hinna hem tills Apoteket stängde för att köpa näsdroppar åt Amelia. Så jag och Amelia skulle åka. Hon hade precis vaknat upp efter sin efter-mellis-tupplur. Så när jag bär henne mot klädpåtagningen kräks hon på mina jeans. Oj då.. ja så jag gick och bytte byxor. Nytt försök, mot ytterkläderna. Då kräks hon på sig själv... och gnuggar sig mot mig och min tröja. Jahopp, då fick jag byta på båda oss två. Så klär jag på båda oss ytterkläder... och sätter Amelia i bilbarnstolen när jag känner lukten av.....bajs. Jaha. Då tar vi av oss ytterkläderna och byter blöja. Så när jag fått på henne overallen igen kräks hon på hennes overall och mina byxor. Men nu fick det va! (Det var pyttelite, bara så att ni vet!)

Ja, så vi åkte till Apoteket och köpte näsdropparna. På vägen hem, genom stor-rondellen i Lillänge, börjar bilen att hacka. Den händer liksom inget när jag gasar. Skit(!!) tänker jag.. det kanske går till sig om jag gasar ur den, det är ju kallt ute. (Alltså sånt här ska man ju inte berätta, nu skäms jag, men äh, jag bjuder på det). Men bilen fortsätter att hacka sig fram på E14. Tills den får stopp på rampen upp mot Torvalla. Skit skit skit. Så jag ringer  Micke, bilguru och mekaniker. Han kom på två röda och förklarade fint att jag hade nog soppatorsk! Det var ju konstigt.. mätarn stog på 1/4 tank. Skitbil. Så vi hämtade en dunk med bensin och var precis på väg att köra hem... när bilen inte startade!! Jag hade nog sugit ur den sista droppen bensin som fanns kvar... så bilen kom inte igång igen... och Micke fick åka och hämta Matte och en bogseringslina och så bogserade vi hem bilen (läs skiten).

Så vips så hade jag och Amelia två killar/hjältar hemma som gärna åt morotskaka (och gårdagens taco-paj, haha).

Ja.. det var vår kväll. Lars kommer inte hem från Lofsdalen förrän sent sent ikväll.. stackarn. Haha.. han fanns med på telefonen under delar av kvällen såklart.. och hade tydligen tidigt frågat Micke om han kunde köra hem mig och hämta Matte istället för att hjälpa till med bilen.. med motiveringen att jag hetsar upp mig så!! Ha ha! Jag!? Aldrig =)

Hörrni.. nu e det god natt!! Sov så gott!

2008-11-13
 15:58:56

Morotskaka

Jag och Amelia har precis bakat morotskaka. Yummy!! Nu fattas bara fikasällskap... =)

2008-11-13
 14:37:18

Ändrade planer...

Vi skulle egentligen ha åkt på Öppen Förskola på Frösön idag, men Amelia var lite snuvig så vi stannade hemma istället för att smitta de andra barnen. Så vi gick på en promenad och lånade pappas sockerkaksform istället.

2008-11-13
 11:15:22

Första dagen...

Just det.. här är vår första dag som bloggare. Jag bestämde mig för att blogga så att Lars ska få se jag och Amelia gör på dagarna när han är i fjällen och jobbar... och för att alla ni andra också ska kunna hänga med på våra äventyr!

Så.... Välkommen!

2008-11-13
 10:08:49

Välkommen till min nya blogg!