2013-11-28
 19:59:57

LASA DNARA

Det tar tre veckor att bryta en vana
Har ni också hört den förr? Men vet ni då vad jag firar imorgon? Tre veckor utan snus! Så nu kanske jag kan kalla mig snusfri då? Inte har jag ett endaste dugg sug av att snusa igen iallafall. Och när jag ändå är motiverad med att sluta med saker hit och dit så har jag dragit ner rejält på kaffet också. Det är ändå inte lika gott utan snus. Så nu dricker jag rött te och det känns suveränt! 
 
Badmästare
Det är vi i den här familjen det. Jag och barnen var på badhuset i söndags och nu när de börjar bli så stora och kan hantera vattnet så börjar faktiskt problemet bli att de är för morska och tycker att de kan dra åt olika håll bäst de vill =) ett angeläget problem, men visst får jag förklara några gånger om att "man håller ihop". 
Igår var det simskola och vi tog med Lars. Efter passet pratade jag med Milles simledare för att höra om han kommer att klara kraven för första terminen så att vi kan boka nästa. "Jo visst klarar han dom, han klarar t.o.m. kraven för gruppen som kommer efter!" Jaha, så då kan vi tacka duktiga simfröknar ända sedan i somras som har hjälpt honom klara sina mål fast han är för liten för att ens få gå simskola =) Fantastiskt verksamhet. Mina barn ska också bli simfröknar när de går gymnasiet och tjäna lite extra pengar (bland annat till att köpa sånna där svindyra Peak-jackor som är standard på eleverna, stackars föräldrar). 
 
Snö och jul
Nu hoppas jag att det tar sig med snön. Till helgen ska vi julpynta och det ser vi alla fram emot. 
 
Brev
Och så kommer ett litet brev från Amelia... "Läs den hära" =) 
 
 
2013-11-21
 10:47:39

Klädstorlekar

Jag vill bara passa på att berätta vilka klädstorlekar barnen har. Trots att de inte har vuxit ur fjolårets mjuka klappar så tänker jag rekommendera att köpa en storlek större eftersom att det är på järsken idag, så håller det ett tag till.
 
Amelia har snart 122/128. Hon är liten nertill så köper ni byxor är det 110/116 som gäller, kanske t.o.m. 104 på jeans. Amelia använder nästan bara tights och nästan bara rosa klänningar. Tyvärr föredrar hon ärmlösa klänningar men då passar det bra att ha en långärmad tröja undertill på vintern.
 
Mille har snart 110/116. Han använder mest mjukisbrallor och långärmade tröjor, eller t-shirts med en huvtröja ovanpå.
 
Amelia
Sparkcykel
Smink
Skridskor
Hello Kitty-kudde
Styltor
Broderi-kit för barn
Pärlor och pärlplattor
 
Mille
Spiderman
Hulken
Ironman
Wolverine
Skoterhjälm
Snowboard
Bil
Sparkcykel
Boxningshandskar
Tågbana
Badpool
2013-11-17
 20:08:23

McAdams

Den här helgen har jag och barnen tillbringar i Stugun. Very nice vill jag säga att det var. Vi mös, barnen testade Crippes "tab", tog en promenad, gosade med Adam och sånt där som man gör när man träffar nära och kära helt enkelt. 
 
 
 
2013-11-12
 21:10:20

Voff!

sms-skäll
Har jag precis fått. Därför sitter jag här nu. "Bedrövligt bloggande" eller något liknande stod det i sms:et. Faktiskt, om ni scrollar ner och kollar in datumet på föregående inlägg så ser ni hur länge sedan det var jag satt vid datorn hemma. Men nu skriver jag minsann! 
 
Farsdag
Jo, vi har firat farsdag. Tre pappor var här på middag; min egen, mina barns och min syster-sons. Pappa hade trettio års jubileum, Lars firade sin femte farsdag och Crippe hade premiär! Fantastiskt. Grattis till alla papporna!
 
Stugan
Två helger i rad har vi varit i stugan och målat färdigt sovrummen. Nu är stugan praktiskt taget klar! Lite småfix och duttande med pensel återstår, men det är "peanuts" jämfört" med förändringen stugan har gått igenom. En stor eloge till Lars som freestylat som målare, snickare och lite allt möjligt - jag måste erkänna att bara för att han är plattsättare så tar jag honom för någon slags allt-i-allo-hantverkare men så är ju såklart inte fallet. Men ett fantastiskt jobb har han gjort. 
 
Snusfri
Jajamen, jag har slutat snusa! "Igen?" tänker ni, och ja igen! Nu gäller det bara att inte börja igen. Det är nemas problemas än så länge. Lite problem var det i lördags när jag ensam skulle backa in släpvagnen innehållande två kubik ved på stugtomten. Efter minst femton försök skickade jag in barnen att hämta Lars. Sen stod han där och dirigerade mig "vik in släpet nu" och "häng me med bilen nu". Jaha? Åt vilket håll ska man ratta när man viker in nått? Eller när man hänger med? Förstår ni frustrationen? Jaja, släpet kom in på gården och jag är fortfarande nikotinfri och happy. Tack för hjälpen Lars! 
 
Åre by night
Lars jobbar i Åre nu så jag är sån där gräsänka i två veckor. Vart kommer det ordet ifrån? Det låter terrible. Som att det var synd om mig. Det är det minsann inte. Jag har det så bra så. Mitt enda på-förhands bekymmer var att jag inte skulle få träna på kvällstid. Men så har jag tagit friskvård under två morgonar på 30 minuter och hunnit till gymmet. Och på kvällarna har jag testat sån där Tabata-träning. Man tränar i 20 sek, vilar i 10 sek och gör så åtta gånger. Det blir fyra minuters träning och ger kanonresultat. Fränt va? Googla det. Sen kan man ju köra några tabator (eller vad det nu kan heta) i rad så blir det ännu mer intervall-träning. Do it. 
Imorgon ska jag i vart fall gymma när barnen simmar. Sen ska vi mysa i bastun. Efter att alla de andra 22 barnen har duschat och bastat. Det blir en sen kväll!
 
That's it
Ja det var allt för den här gången. Jag har för cirkus en månad sedan fått tillbaka min uppdaterade och upphottade dator av Crippe (med Windows 7, thank you very much!). Och inser att den är rätt så nice att sitta och skriva på. Så jag kanske testar det här bloggeriet snart igen. Tack för att ni läste. Stoora kramar!