2009-11-29
 19:32:44

Trevlig första advent!

Idag har vi firat Veronica som fyllde år tidigare i veckan. Vi fick smaskigt adventfika och glögg! Och så hade hon pyntat mysigt så det var väldigt härligt att va där.


Jag, Amelia, kusin Leah & moster Veronica

Vi fick även med oss en säck potatis från Veronica & Dannes land. Den var jättegod och måste vara omöjlig att koka sönder, för det råkar jag alltid göra. Min potatisfilosofi är liksom better safe than sorry, man vill ju inte ha hård potatis!

Sen så har vi julpyntat.


2009-11-27
 14:05:11

Moshi moshi!!!

Jippi äntligen fredag! Idag kommer Lars hem från Gällivare. Forever!
Det är helt otroligt! Jag förstår inte hur Amelia kan ha sån koll. Imorse klev hon upp och det första hon sa va "pappa", sen har hon babblat om Lars hela dagen. Jag förstår inte hur hon förstår att han ska komma hem idag. Visserligen säger jag ju det åt henne när hon säger "pappa", men ändå. Vi satt och åt lunch och så damp posten ner i brevlådan och bara för att hon hörde nått i hallen sken hon upp och sa "pappa". Helt otroligt alltså! Nu var det ju inte han i hallen.. men snart är han hemma!

Svinis-sprutan har hon fått också. Det gick hur bra som helst. Och så fick hon en ballong, vilken tur barn har alltså! Fast det var ju bara första, hon ska ha två.

Jag ska börja jobba. Jag har jobbat åt Proffice förut så dom ringde och frågade om jag ville extraknäcka. Yes please! sa jag. Så om en vecka börjar jag jobba på Försäkringskassan. Jobbet i sig är inte direkt ett steg i rätt riktning i min karriär, men jag brukar säga att ett jobb oftast leder till nått annat. Så det blir nog bra det här.

Nu vaknade Amelia och Lars parkerade precis utanför!!
Hej svejs!
2009-11-25
 15:53:43

aaaand...cut!

Idag har jag klippt av mig håret! Såå skönt!



Och så har Amelia fått vykort från sin pojkvän på andra sidan jordklotet. Så roligt. Nu sitter hon och filar på ett brev att skicka tillbaka.


2009-11-23
 22:12:54

Fler middagstips

Jag gav er ju ett middagstips häromdagen och nu delar jag gärna med mig av fler av mina favoritrecept. Recepten är lättlagade, går snabbt att tillaga och mycket smarriga.
























Ugnsbakad lax i hummersås

För variation, byt ut laxen mot sej, lägg potatismos runt formen och du har en smarrig fiskgratäng!

Pastagratäng
Typisk matlåde mat.

Otroligt god köttfärssås
Den här köttfärsen fick mig att tro att även vägen till kvinnans hjärta går genom magen, haha.

Köttfärssås med en touch av vilt
Lite annorlunda.

Kycklinggryta
Använd de grönsaker du tycker om eller har hemma. Kycklingbuljong går lika bra som grönsaksfond. Din fantasi är det enda som hindrar dig...

Våfflor
När du inte har så mycket mat i kylen.

Cole slaw
Så gott till grillat!

Lättlagad köttfärssoppa
Perfekt lunch med gott nybakat bröd.

Tacoburgare
Lägg dom på grillen, mums!

Hannas Chilicurrykorv
Storkok att göra matlådor av.

Bon appétit!

2009-11-22
 19:23:01

Neeeeej!

Va tusan!? Nyheterna började ju så bra.. Charlotte Kalla åkte skjortan av sina motståndare idag. Men sen kom smällen. Why...!? Tydligen blir det en dyr jul i år. Sillen, skinkan å lussebullarna blir dyrare. Och inte nog med det. Fortfarande inget snö i sikte.

Suck.. varför fick vi inte behålla vår optimism efter sporten??

2009-11-21
 21:37:17

Middagstips

Ikväll har vi bjudit Jessica och Crippe på jättegod fylld baconinlindad kycklingfilé i sås av tomat och basilika med couscous sallad. Lättlagad smarrig rätt som jag rekomenderar varmt. Vi följde inte receptet till fullo utan hoppade över rotsakerna och la till lite grejjer i couscousen. Ni gör ju som ni vill!







2009-11-21
 15:20:38

Hej hej solen!

Idag har vi äntligen fått smaka på lite solsken! Och så har vi varit på husvisning. Nej, vi går inte i husköpartankar, det var mest 'for future reference'. Sen bakade jag kolakakor (har hittat världens enklaste recept) med dom här bubbelplasttokarna nedanför mig på golvet...

2009-11-20
 18:50:18

Fredag den 20:e November


5 plusgrader och här står Lars och förbereder grillen!
2009-11-19
 19:15:22

Lunch med Vero & Leah

Idag träffade jag Veronica och Leah på Pause för lite lunch. Leah var på strålande humör och skrattade och gjorde roliga miner. Veronica var iochförsig också på strålande humör såklart, men hon höll sig från att ta upp minspelskampen med Leah!



2009-11-18
 21:00:57

En 1,5 årings känslor

Jag och Amelia har tills i söndags inte haft några problem med att vara ensamma på veckorna när Lars jobbar i Gällivare.
Men i söndags bestämde sig Amelia för att hon ville att pappa skulle vara hemma med henne. När han skulle åka snyftade hon och han fick minsann inte pussa henne hej då.
Hon har reagerat genom att varje kväll bli 'over-possessive' över en leksak eller pryl. Hon sitter och leker med den hela tiden och vill absolut inte släppa taget. Från början var det så illa att bara jag försökte byta blöja skrek och sparkade hon vilt omkring sig. Det har hon aldrig gjort förut. Men nu har jag ju förstått, så det är lättare att bryta beteendet.

Det här är en bra påminnelse om att även 1,5-åringar har känslor och viljor. Det är tur att Lars bara jobbar där uppe i ytterliggare en vecka, för det är dags att komma hem nu.


Mårdsjön, mars 2009

2009-11-18
 11:58:27

Dagens I-landsproblem

Kan det inte bara snöa och vara så pass kallt att snön lägger sig? Jag är less på att ha en skitig bil!


2009-11-16
 21:31:25

Madeleine ♥ Lars

Satt och tänkte på det här med namn...

I Sverige heter 21585 kvinnor Madeleine, varav 11723 har det som tilltalsnamn.
Det finns även 3 män(!!) som heter Madeleine, men samtliga slapp ha det som tilltalsnamn.

Det finns exakt 100 st Madeleine i Östersund.

Men jag får storstryk av min sambo. När jag bodde i Stockholm 2006 berättade DN att det fanns 185 Lars Andersson i Stockholm då, stans populäraste namn.

235806 män i Sverige heter Lars, varav 102633 har det som tilltals namn. 26 kvinnor heter Lars, men ingen har det som tilltalsnamn.

Amelia är mest orginellt i vår familj. Drygt tusen kvinnor/coola 1,5-åriga tjejer har det som tilltalsnamn.


2009-11-15
 14:59:15

Walk This Way!

Hihi. Idag släppte Amelia taget. Nu går hon själv! Fram och tillbaka, runt runt och överallt! Skrattar gör hon mest hela tiden också =)


Jippi jag kan gå själv!

Och så fick vi en skön paus i matlådetillverkningen när Kim, Roger, Lina och Felicia kom på besök.


Amelia & Felicia
2009-11-14
 20:50:38

Nysnö och middag hos pappa

Idag har vi haft en mysig dag med massor av nysnö! Och så blev vi bjudna på farsdagsmiddag hos pappa, smaskig skaldjursgryta med ris stod på menyn.

Jag var t.o.m. duktig och fick lite bilder på Leah som blev 3 månader idag.


Leah och mamma Veronica


Leah och moster Madde
2009-11-13
 16:03:38

Lycka och längtan!

Så här glada är jag och Lars idag



Vi (och Jessica!) har nämligen varit och tittat på vår blivande bäbis



Vi är halvvägs in i graviditeten och Amelias lillasyster/lillebror kommer i början på april




2009-11-13
 10:03:41

Fredag den 13:e

Äntligen!!! Vilken underbar dag!
2009-11-12
 19:14:43

Gnäll

Idag skulle Amelia vaccineras mot svininfluensan. Detta för att hälsocentralen sa att hon skulle göra det fast hon inte är 3 år, efetrsom att jag tillhör riskgrupperna och då ska hela min familj vaccineras.
Så vi var miljövänliga och tog bussen till vaccineringen. Utanför Flextronics möts vi av världens kö. Så vi står snällt i kylan och köar och fortsätter att köa när vi kommer in. Amelia var hur duktig som snällt satt i sin vagn och babblade i en timma.
När vi väl kommer fram till sköterskan får vi höra att Amelia inte alls får vaccineras eftersom att hon själv inte tillhör någon riskgrupp.
Sånt irriterar mig verkligen, när man blir skickad hit å dit och får dubbla budskap.
Så vi gick snällt ut ur lokalen (och ser vår buss åka förbi utanför). Då ringer mamma... och berättar att ALLA BARN över 6 månader ska/får vaccineras fr.o.m. idag.
Suck... inte tänkte vi ställa oss i den där kön igen, inte tänkte vi ställa till med en scen och gå före kön heller.
Så Amelia är inte vaccinerad, men lär få bli det snart iallafall. 

Det var mitt gnäll för den här gången... Att få höra olika saker hit och dit är verkligen irriterande. Istället kan man väll undersöka saken ordenligt innan man säger något? Jo tack... så är det, i så många fall.

NOTE TO SELF: Sluta upp med att försöka vara miljövänlig genom att ta bussen. Du missar den ALLTID, blir irriterad och önskar att du tog bilen från första början.
2009-11-12
 10:05:33

Årets julklapp?



Årets julklapp är spikmattan. Hur kunde det hända? Vilken dum idé. Dom är ju fejk. Nej tack, då tar jag hellre förra årets julklapp, en upplevelse. Eller 2002 års julklapp, kokboken, fast helst av allt vill jag ha Leila Lindholms "A Piece of Cake". Av praktiska skäl skulle jag behöva 1994 års julklapp mest, en mobiltelefon, min mobil vill knappt laddas längre... Hela listan på årets julklappar hittar ni på DN.

2009-11-11
 20:24:39

Glömsk igen...

Men fy mig. Idag var jag och Amelia hos moster Veronica och kusin Leah för att äta lasagne som Anne-Lie hade gjort. Det var supersmaskigt och mysigt. Leah var också vaken ett tag så vi fick gosa lite med henne! Men gissa vad jag glömde då?? Att ta bilder till bloggen. FY MIG! Med lite tur så tar vi en tur till svinis-vaccineringen med dom imorgon och då ska jag minsann komma ihåg bilder!

Kursen i konsument beteende har startat. Än så länge är jag inte så imponerad. Det är också svårt att komma över lärarens problem med att böja engelska verb och stava korrekt i mail, ppt-presentationer etc. Första uppgiften ska inte in förrän om 2,5 veckor, så tills dess får jag stoppa näsan i boken som jag förväntar mig att lära mig mest av under den här månaden.

Lars kommer hem på fredag. Först var det meningen att han skulle jobba i helgen och inte komma hem förrän nästa fredag. Så det känns som en bonus att han kommer hem nu. Och det är tur att han gör det, hur sjutton ska man klara sig i två veckor utan varandra??

Sist men inte minst... vill jag rekommendera en variant av mitt favvo-te. Brunkullans ekologiska höstte med smak av vanilj och blåbär! Jag dricker det röda teet såklart, det innehåller ju inte en gnutta koffein. 



2009-11-08
 19:20:09

Grattis på farsdag!

Grattis på farsdag alla pappor!

Tyvärr hann jag inte träffa min egen pappa idag, men vi ska käka middag nästa helg istället!

Nu har vi kommit hem från Sundsvall. En jättehärlig och avslappnande vecka. Eller ja.. nu ska jag inte ta i, jag hade nog fullt upp att hålla koll på Amelia som helst ville pilla på allt hos familjen Vestins. Och pillade hon inte ville hon gå/springa runt runt i deras lägenheter. Men det var så kul att få träffa dom alla, och lilla Levi som inte var så liten längre! Vi fick också vara med och fira Therese födelsedag och vara med när Levi fick sina två första tänder.


Therese, Limu och Levi


Anne, Bengt och Therese (och jag) skype:ar med Angelica


Amelia och Levi spanar in varandra


Amelia och Levi i Birsta


Anledningen till att bilden ovan blev suddig.. Räkchips!


Amelia och gammelfarmor Astrid

Idag skyndade vi oss hem för att hinna träffa Lars innan han skulle åka tillbaka till Gällivare. I hela tre timmar hann vi umgås. Sen skjutsade vi honom till jobbet och när han vinkade hej då såg Amelia alldeles grinfärdig ut. Och då började såklart jag nästan att gråta också. Det är helt otroligt vad barn förstår mycket.


Amelia myser med pappa Lars

Nu har jag inte tid med det här för jag tänkte faktiskt lyckas med att titta på en film för en gångs skull. "The Proposal" får det bli och lite glass till det! Imorgon börjar första kursen i marknadsföring, så spännande! Jag fick boken om konsument beteende förra veckan och den verkar super. Hoppas kursen blir det också!
2009-11-05
 21:23:12

Lov!

Hej hej!

Om ni undrar varför jag inte bloggar så är det för att jag och Amelia har tagit Novemberlov och spenderar veckan i Sundsvall. Jag skriver mer när vi har kommit hem.

Kram!
2009-11-02
 18:54:11

Virrpanna

Jaha, då har det hänt. Jag har fått bullet proof bevis på att jag är en virrpanna.

Klev upp innan tuppen imorse. Gick med Amelia till dagis. Tog bilen till skolan. Hade seminarium. Kursen avklarad, check! Gick på stan. Åt lunch hos Eva i min klass. Klippte mig hos Mirran. Blev stressad över att hinna hämta Amelia i tid. Hoppade på bussen. Vänta... BUSSEN??? Klev av efter tre hållplatser. Gick rakt över gatan. Hämtade bilen och åkte hem.