2013-12-21
 21:57:00

Första dagen på jullovet

Första dagen på jullovet började i soffan med en bok och några koppar kaffe. Sen när alla vaknat delade vi upp oss. Lars och Amelia åkte på affären medan jag och Mille tog en timmeslång promenad med pulkan i nysnön. Det var uppriktigt sagt bra för barnen att få vara ensamma för en stund. Nästa termin kommer dom att ha simskola under varsinna dagar vilket kommer att ge dom två dagar av lite andrum från all syskonkärlek och all brottning.
 
 
Sen gick vi på tre- och femårskalas hos barnens kusin och låtsaskusin. Efter det kom nästa höjdpunkt när vi fick låna Adam i fyra timmar medan hans morsa och farsa gick på bio. Fantastiskt mysigt! Det hoppas vi att vi får göra fler gånger.
 
 
Det blev en toppenstart på julledigheten!
 
2013-12-15
 21:17:39

Redo för jul

Idag har vi haft en julig dag. Vi har bakat pepparkakor, lussebullar, kokat och griljerat skinka. Och så har vi storhandlat, tvättat kläder och bilen. Det var ju trevligt. Men alltså allvarligt, jag har sånna myror i brallan. Jag hade helst åkt till Storsjöbadet (vi lämnade barnens ytterkläder på dagis, doh!). Och barnen var inte lätta att ha att göra med för dom var rastlösa så fort nån aktivitet tog slut. Så det blev en massa konflikter. Tur då att lussebullsbaket gick bra och att vi kunde smaka på dom till julkalendern. Det blev ett bra avslut på dagen. 
 
 
2013-12-13
 11:05:36

Lucia 2013

Lucia
Imorse firades Lucia på dagis med luciatåg, skinkstut och pepparkakor. Tack vare de nya fotoriktlinjerna där man inte ska fotografera andras barn (vilket jag absolut förstår) så hoppade jag över bilderna. Jag bjuder istället på en bild på när barnen lussade för Lars. 
 
 
 Finbesök på jobbet
Häromdagen fick jag passa Adam när Jessica skulle till tandläkaren. Mindre spännande att han sov igenom barnvaktsstunden bara =) Men dom kom tillbaka lite senare och då var han vaken.  
 
  
Simskoleavslutning
I onsdags var det simskoleavslutning. Amelia klarade sin grupp "silverpingvinen" och Mille blev förbaskad över att han inte fick någon silverpingvin. Han var så förbaskad att han inte begrep vilken åstadskomst han själv drog till med när han fick två simmärken från sin egen grupp "baddaren" plus simmärket för nästa grupp. Nu måste jag köpa ett plakat att sätta alla simmärkena på.
 
Vad en femåring gör med en tjuga
Amelia hittade 40 kronor i sin jacka igår. Amelia vet precis vad 20 kronor räcker till, en entré på Storsjöbadet. Så det vill hon använda pengarna till, har hon 40 kronor vill hon även betala för Mille. Så vi får se vad barnen säger på söndag, antingen julbakar eller så julbadar vi.
 
Trött
Nu ser jag faktiskt fram emot julledigheten. Jag är så trött. Och gnällig. För gnällig. Knappt att jag känner igen mig själv. Det blir tidiga kvällar tills jag känner att energin är tillbaka. That's how I roll.