2009-10-29
 18:35:54

Höjdpunkter hit å dit

Det har varit dåligt uppdaterat den senaste tiden. Igår och idag har jag varit på skolan och skrivit på en uppsats som ska vara klar imorgon. Mitt mål är att bli färdig ikväll, men vi får se hur det går. Det funkar ju inte att sitta och skriva till sena natten heller... tjusningen med att ha barn som vill upp innan tuppen.
Faktiskt så har vi inte vridit om tiden efter vi vred tillbaka klockan i söndags. Så Amelia går och lägger sig kl. 18 nu istället för kl. 19. Det har gjort att jag hunnit läsa mer på kvällarna. Att hon sen kliver upp kl. 6 istället för kl. 7 gör inget. Men efter den här veckan justerar vi nog om lite i tiden.

Faktiskt så kommer nästa vecka bli lite annorlunda. Min kurs slutar på måndagen så jag och Amelia tar novemberlov nästa vecka!

Gårdagens höjdpunkt var vår middag. När Amelia säger "mamma" brukar jag svara "Amelia". Så satt vi och roade oss igår vid middagsbordet, "mamma", "Amelia", "mamma", "Amelia". Tills Amelia inkluderar "Pappa". Jag blev så varm i hjärtat när hon tänkte på honom och tog med honom i leken fast han inte var med oss. Tänk va underbara barn är!
Idag när hon kom hem från dagis var "pappa" allt hon sa.. och så letade hon honom i sovrummet. Imorgon kommer han äntligen hem.

Fast förresten. Jag åt sushi med Maria igår. Lunchen hamnar som delad etta med middagen på höjdpunktslistan. Idag blev det lunch med pappa, dagens höjdpunkt. Det var bara jag, pappa och Rune. Mycket lugnare än vanligtvis då det är ett helt gäng gubbar. Man är ju inte van så mycket sällskap! Jag sitter mest tyst och äter min fisk, haha.

Imorgon är det dags. Då ska jag vaccinera mig. Japp. Och så får vi hoppas att jag slipper ont i armen och feber.

Veckans solstråle! Är den här lilla tjejen som en gullig tant i trapphuset kallar för tomte! Det gjorde iochförsig moster Jessica & morbror Crippe också. Schysst!


2009-10-29
 18:17:45

Surkärring? Del II

Det var i tisdags jag började undra om tanten ovanpå bankar med hammare i väggarna/golvet(??) för att hon är irriterad på att Amelia ibland gör sin åsikt hörd lite väl högljutt.
Samma kväll fick jag bevis för att bankandet inte sker exakt när Amelia trotsar. Tanten började nämligen banka kl. 21:15. Då hade Amelia sovit i över tre timmar.

Sen igår var det lugnt.

Idag klockan 17:15 byttes bankandet ut mot borrande! Jag kan inte komma ihåg att Amelia låtit speciellt mycket idag.. däremot var hon lite ivrig när bakpotatisen tog lite väl lång tid på sig att bli klar.

Så jag kan nog ha fel. Det skulle vara en oerhörd lättnad.

Nästa steg blir att skicka ut Lars i trapphuset och undersöka var det bankas :P



To be continued...

2009-10-27
 18:30:07

Leksaksfrossa

Alla sjuklingar behöver skämmas bort lite. Därför tog jag med Amelia till Barnens Hus. Hon uppskattade nog hela resan... buss är kul att åka, att gå på Barnens Hus var kul i sig och sen var det roligt med alla leksaker som fick följa med hem. Shoppingen bestod av:
- En docka. Hon har inte haft nån förut så det är mest för att se hennes intresse av dockor.
- En låda som man passar klossar i. Har hon redan, men dom är så svåra. För att träna sinnet och tålamodet.
- En boll med piggar. För att bollar är kul!
- En xylofon. Klockren leksak/instrument till henne. Hon skulle först få en bultbräda, för att hon gillar att banka, men den här låter ju!

Nu är iochförsig Amelia piggelin, men hon har ju varit hemma så mycket på slutet att nya leksaker var väl befogat.

Och här är en bild på tjejen som har tillbringat större delen av dagen ute i det varma och härliga höstvädret.


2009-10-27
 10:37:10

I hälsans tecken

Idag var jag och Amelia på BVC för 18 månaders kontroll. Nästan 9,3 kg vägde hon och var 77 cm lång. Någon vaccination för mässling, röda hund och påssjuka blev det dock inte med tanke på öroninflammationen och penicillinet.

Sen hade jag tänkt att åka och vaccinera mig själv mot svinis. Men så kom jag ihåg att mamma berättat att man får förkylningssymptom efter den. Och det har inte jag och mitt skolarbete tid med. Så jag får vaccinera mig på fredag istället.

2009-10-27
 10:32:38

Surkärring?

Så vi har en tant i lägenheten ovanför som för en tid sedan blev ensam då hennes gubbe lämnade henne för gladare tider.
Efter att hon blev ensam började jag och Lars fundera på vad ofta hon verkade banka upp nya grejjer på väggarna.
Sen kom takläggare hit och började reparera taket, och fast man knappt sett till dom har det bankats lite då och då.
Igår och idag har byggnadsställningarna dock tagits ner, alltså taket måste vara färdigt, men nyss hörde jag bankande ändå.
Då tänkte jag till. Var det inte så att Amelia precis hade gett av ett trots-skrik för att hon var trött? Jo! Och alldeles efter kom bankandet!
Hahaha. Jag börjar misstänka att surtanten bankar så fort hon hör Amelia göra sin åsikt hörd!
Nu har jag absolut inte ett bitchigt motiv, för sånn är inte jag, men jag måste ju börja hålla koll på om bankandet uppstår när Amelia trots-skriker.
Stackars lilla tant, har hon inget bättre för sig?

To be continued....

2009-10-26
 19:41:11

Tredje gången gilt?

Japp, Amelia har råkat ut för sin tredje öroninflammation på fem veckor. Stackarn. Men den här gången snabbade jag mig att få tid på distriktsläkarjouren så vi hann komma igång med penicillinet tidigt. Idag har hon varit hur pigg och glad som helst. Men dagis får nog vänta tills på onsdag iallafall.

Eftersom att hon gillar att ligga i upprätt position, eller med huvudet högt, när hon sover för att minska trycket för öronen så byggde jag ett litet kudd- och täckberg i hennes säng igår. Och hon sov som en stock heeeela natten utan att vakna med feber. Jippi. Hett tips om nån av er behöver öroninflammationsråd =)

Helgen var lång och härlig. Lars kom hem i fredags och det kändes lyxigt att få tre hela dagar tillsammans. I fredags tog vi hand om massa ärenden och en kompis till Lars kom hit på middag.
I lördags började Amelia bli lite gnällig och sjuk, men hon fick en alvedon och så åkte vi på stan och nöjdare tjej fick man leta efter. Hon var så glad över att sitta i vagnen och titta på allt folk. Vi skulle fika med Jessica & Crippe och letade lediga platser på fik i en evighet, tills vi bytte taktik och gick till Kebabbaren. Sen kom Jessica & Crippe på middag, klyftpotatis, entrecôte och cole slaw, men morotskaka till efterrätt.
Söndagen sprang förbi, med ärenden och en sväng med Amelia till sjukhuset.

Nu ska jag ta till vara på min egentid och skriva på min uppsats som ska vara färdig på fredag. Jag är lite stressad över hur jag ska hinna färdigt med den med Amelia hemma på dagarna, men samtidigt känns en uppsats som en värdslig sak när Amelia är sjuk.
2009-10-23
 09:28:39

Amelia Earhart



I USA kan man i helgen gå och se filmen om Amelia Earharts liv med Hillary Swank, Richard Gere och Ewan McGregor i huvudrollerna. Amelia Earhart var en feminist och en pionjär inom flyget och blev känd för hennes långflygningar, hon var bl.a. den första kvinnliga piloten att flyga över Atlanten. Hennes liv slutade i tragedi, hon tros ha omkommit under en flygning i Stilla Havet.

Svensk biopremiär verkar det inte bli förrän i slutet på Januari. Filmen fick inge vidare kritik innan den öppnade i USA, men det kan ju va intressant att se filmen om kvinnan som inspirerade oss när vi skulle välja namn till vår dotter!


2009-10-22
 20:11:41

Torsdag innebär läääängtan

Jippi. Ikväll är första gången sen Amelia lärde sig att sätta sig upp som jag inte behövde stanna kvar inne på hennes rum tills hon somnade (förutom när Lars har nattat såklart). Jippi! Vi bara pussades, sa god natt och så gick jag ut.

Men herregud. Så jag satt å läste Aftonbladet. Och det är ett himla tjat om den där Kissie. Så jag har ju tvungen att kolla in hennes blogg. Oh My God!! Det gör jag inte om.

Hade två intressanta föreläsningar idag. Först berättade vår professor om hans forskning gällande när man ska byta tränare. Han, en ekonom och en statistiker hade analyserat 30 års resultat och tränarbyten i Elitserien. Och det visar sig att man INTE ska byta tränare. Vare sig mellan eller under säsongen. Eller vid dålig eller bra performance. Det försämrar ALLTID resultatet. Intressant va!? Han tyckte ändå att tränarna i ett lag har en livscykel som allt annat och att man ska söka nya utmaningar innan det börjar gå utför, vanligtvis efter 4-6 år.
Andra föreläsningen hölls av Mittuniversitetets rektor. Han föreläste om strategier. Men diskussionen efteråt var mer intressant.

T.G.I.F. Ja, jag är en dag tidig, men imorgon är det fredag! Lars kommer hem! Då är det helg. Plus att han ska fixa pyspunkat på bilen. Tydligen är jag inte betrodd att skruva loss ett däck, rulla med mig det på bussen och plinga vid en däckfirma som kan byta däcket. Konstigt.

Dagens bild. Är på Amelia som hittade mitt head set. Vad tror ni? Har hon en chans till att bli support tekniker i Stugun? =)


"Användarstöd Amelia"
2009-10-21
 20:44:44

Zzzz

Nu är jag trött. Idag har jag bestämt mig för vad jag ska skriva min uppsats om. Föräldrars påverkan på ledarskap. Ungefär. Vi får väll se vad dom vetenskapliga artiklarna jag har hittat säger. Det är nämligen dåligt forskat på det området.. men det löser sig nog.
Så nu är jag nöjd med dagens prestation och ska duscha, titta på Grey's Anatomy och sen sova så gott.

Amelia har varit väldigt frustrerad idag. Jag tror det är för att hon har insett att hon snart kan gå själv. Hon är jätteduktig och släpper själv taget när vi övar. Och vi övar och övar, ändå förstår jag fortfarande inte varför hon är frustrerad och totalt tålamodslös.
Kan-själv andan fanns med under middagen också. Vi åt pasta carbonara och ni kan ju tänka er hur fint det blev runt Amelia när hon absolut skulle äta spaghetti och bacon själv med händerna.


Sölig middag blir busigt bad!
2009-10-21
 09:33:22

"The Wait is Ova"

Just det.. nu släpper hon ätnligen ny singel och i november kommer nya plattan!



2009-10-20
 20:09:07

4 steg!

Det är vad Amelia har tagit idag, alldeles själv. Vi tränade i ungefär en kvart och sen var hon helt slut! Det var nog en psykisk chock för henne att börja närma sig insikten att hon kan själv. Så eftersom att träningen gick så bra och hon tyckte om det och skrattade hela tiden, la vi av vid fyra steg, och så får hon sova på saken. Imorgon kanske vi kan klämma in något steg till!

Förutom det har jag fastnat i min himla uppsats. Ge mig ett ämne att skriva om nån!! Vad som helst inom ledarskap. Min plan var att jag skulle ha bestämt ämne igår, men det går inge bra. Så alla förslag är välkomna. Tusen tack! 
 
2009-10-20
 10:38:07

Pölsa å sovmorgon

Idag tog visst Amelia sovmorgon. Har inte jag föreläsning på morgonen så sover vi tills hon vaknar och går till dagis till 8:30. Problemet idag var att hon inte alls hade några planer på att kliva upp tills dess. Strax innan 8:00 rullade jag ur sängen och 8:10 fick jag upp henne. Tro't eller ej så var vi på dagis strax efter halv nio, sängrufsigt hår och sminklös, men vad gör det!?

Igår kväll var vi hos pappa och åt pölsa. Mums tyckte Amelia (och vi andra med!). Jessica och Crippe var också där, eller ja, det var Jessica som bjöd in oss alla, haha!

Idag är jag hemma och jobbar på en uppsats som ska va klar nästa fredag. Sen är den här kursen i Effektivt Ledarskap och Etik färdig. Fort har det gått!

Avslutar med en bild från ett snöigt Gällivare


Lars i/på(?) Dundret igår...
2009-10-19
 13:12:03

Vad är oddsen?

Den här veckan började med lite Monday Madness!

Vår bil har fått pyspunka, så jag skulle få skjuts med pappa in till min grupp-presentation på skolan. (Jag missar alltid bussen när jag ska lämna Amelia på dagis, vi är tydligen liiite fööör söliga på morgonen).
Så jag lämnar Amelia, går till pappa, vi traskar upp till hans parkering. Och vad ser vi!? Ett platt bak-däck!!

Haha. Det var ju lite skrattretande ändå. Vad är oddsen att båda bilarna har punka?

Well.. med presentationen i åtanke lämnade jag pappa och jäktade till bussen. Blev bara 2 minuter sen till lektionen.
2009-10-18
 20:06:57

Oj vart tog helgen vägen?

Det här helgen verkligen sprang förbi!

Det började med att Lars missade flyget för han och hans jobbarkompisar var ute och festade i Gällivare till kl. 4 på fredagsmorgonen när dom skulle upp kl. 5 för att flyga hem. Straffet för att ingen av dom fyra fattade att väckarklockan ringde var att dom fick sitta på en buss i elva timmar istället!

Så jag & Amelia åkte till Crippe & Jessica på fredagskvällen och blev bjudna på hemmastekta hamburgare och pompa. Väldigt smaskigt. Sen hämtade vi Lars, åkte hem och såg klart på Idol.

Igår drack vi kaffe/vatten hos Roger, Lina & Felicia och sen hade vi tvättstugan.

Idag har vi lagat lite mat till Lars och tagit en promenad. Jag fick sovmorgon också för Lars gav Amelia välling kl. 7 och sen somnade hon om. Sovmorgon till halv nio är inte illa! Tack tack!

Det var helgen.. pretty uneventful, men mysig!


Hjälpredan har lite problem med att vika tvätten


Amelia värmer Lars långkallingar innan han åker till Gällivare
2009-10-15
 21:16:44

Little Miss Finsmakare

Veckans surprise till Lars som kommer hem imorgon var ju att Amelia skulle kunna gå. Well... såvida hon inte lär sig att gå på dagis imorgon så har vi inte lyckats. Haha. Hon vill som inte släppa taget. Jag ställer henne vid vardagsrumsbordet och lockar henne att komma till mig, men hon har missuppfattat det som en lek.. och slänger sig på den lurviga mattan istället. Haha!
Men däremot så ser man att hon försöker ställa sig upp själv mitt på golvet ibland. Det får bli veckans framsteg.

Vi kan stolt säga att Amelia sällan får äta halvfabrikat. Men idag tänkte jag att vi skulle steka hot dogs och göra pulvermos. Hon brukar ju aldrig neka mat, men efter några tuggor undrade hon va sjutton det var för pulverskum jag bjöd på och höll sig till korven. Haha. När hon fick mos på handen skakade hon den, nästan i panik, för att få bort den konstiga smörjan. Där fick jag för att jag hade potatis i kylen och ändå gjorde pulvermos, skäms!

I söndags gjorde jag slut med kaffe. Igen. Och sover mycket bättre. Men usch vilken skallebank. Fem dagars huvudvärk är jag uppe i nu. Och igår råkade jag dricka lite cola.. som också innehåller koffein.. och kunde inte somna. Och den colan gör säkert att huvudvärken inte försvinner fortare. Jag vet, jag är en tant!

Efter veckans prestationer, tenta i onsdags och avklarat grupparbete idag, är det dags att gå å lägga sig. Nu när jag hade en ledig kväll så borde jag ju ha tagit tillvara på den och fortsatt läsa "Män som hatar kvinnor". Men så fort jag läser ordet "mord" blir jag mörkrädd! Och det går ju inte precis ringa Lars och be han skynda sig hem. Så det får va. Jag går och lägger mig istället. Natti natti!
2009-10-14
 14:04:26

Morgontrött

Nu har jag precis kommit hem från biblioteket och lunch med pappa. Imorse hade jag prov och nu skriver jag på ett grupparbete som ska vara färdigt tills på fredag.

Om en timma ska jag hämta Little Miss Sunshine från dagis! Jippi!

Haha, så här pigg var hon imorse...



Tror inte att jag har berättat att hon har lärt sig att säga nej, genom att skaka på huvudet. Det lärde hon sig på dagis. Jag försöker få henne till att nicka också, men än så länge håller hon sig till nej.


Gourmet middag: hemmagjord pizza och ärtor
2009-10-12
 20:30:47

Söndags- och måndagsmys

Det har varit ännu en lugn dag i stugan... Amelia är pigg nu så imorgon blir det dagis igen. Det blir bra för henne och jag hoppas verkligen att hon inte behöver va sjuk mer nu, stackarn!

Igår vinkade vi hej då till Lars som åkte till Gällivare igen. Gissa vad han hade i fickan när han åkte!? Ja just det, audi-nyckeln! Haha, sååå Lars! Men efter jag ringt och frågat vart nyckeln var tog det bara fem minuter innan han och hans jobbarkompisar var här med den. Trolleri.

Med nyckeln och bilen räddad tog jag och Amelia en tur till Jessica & Crippe. Där fick vi glutta på nya kissen och äta kramforskaka! Mums!

Det gick inte att lura Amelia mer än en gång med mascaran. Men nu har vi tränat på att gå med en hand, så nu är det bara det som gäller. Innan veckan är slut ska hon gå själv! Det är väll så effektiv målsättning fungerar, realistiska mål inom realistiska tidsramar, med rätt resurser att nå målet!? Well, resurserna har hon, men tuffheten måste vi jobba på. 

 

2009-10-11
 20:44:27

Stor dag för Levi, Therese & Limu

Idag var Levi's dop, som vi tyvärr inte kunde gå på. Men Therese har lagt upp bilder på hennes blogg som ni inte får missa.

2009-10-11
 12:09:19

Vår Blueberry Pancake Brunch...

...blev dagens Kodak Moment =)

Kvalitetstestning av blåbären vid pannkaksstekningen




Mmm amerikanska pannkakor!




...med grädde...




...och blåbär!



Och vips så var det bad dags!

2009-10-09
 18:57:42

Jippi!

Jippi! Lars är hemma!

Amelias reaktion var nog roligast att se. Jag tror att det var först när han kom hem som hon förstod att han hade varit borta. Hon var alldeles tyst, satt i hans knä och somnade, jättenöjd att pappa var hemma. Sen skulle hon äta pannkaka till lunch och satt fint och åt utan att söla, tills Lars gick ut i tvättstugan, då blev det grädde och sylt över allt. Sen så har hon varit väldigt pussig. Först kom hon till mig och ville ha en puss, sen så vill hon ha en puss av pappa. Och så har hon hållt på idag. Själv har jag varit gråtfärdig flera gånger. Det kan också bero på att jag har varit totalt utmattad, Amelia klev upp 3 gånger och åt välling inatt, varav den 3:e gången kl. 5:00 ville hon inte somna om.

Nu har jag inte riktigt tid med det här.. Lars är ju hemma!

2009-10-08
 20:52:56

När mannen i huset är borta...

...får man tacka Crippe för att han har kommit hit och tagit hand om mansgörat. I veckan har han varit här och fixat toasitsen, skrivaren och stängningen av ett fönster. Haha. Tack för att du hjälper till! Det är guld värt!

2009-10-08
 15:00:42

Solen värmer och snön är borta

Idag har solen tittat fram och värmt oss ordentligt. Snön är borta, men det gör inget för det är så härligt att va ute i finvädret ändå.
Jag och Amelia fick oss en liten promenad imorse. Till hälsocentralen, där det konstaterades att hon har öroninflammation igen. Stackars liten. Så nu blir vi hemma en vecka till.
Det betyder tyvärr att det inte blir någon resa till Sundsvall i helgen. Vi som såg fram emot lilla Levis dop. Och att träffa honom och hans familj. Snyft. Det får bli en annan gång.
Iochförsig så får vi spendera mer tid med Lars, för att se nått positivt i det hela =)

Jahopp.. så nu har min blogg blivit en blogg om hur sjuk Amelia har varit den senaste tiden. Och hur kul är det att läsa!? Det får bli ändring på det.

2009-10-07
 11:47:06

Softar...

...det är vad jag och Amelia gör idag. Hon har feber igen och är hemma från dagis. Plus att dagis vill att hon har en feberfri dag innan hon kommer tillbaka, så vi blir iallafall hemma imorgon också.
Stackarn, det är helt otroligt. Hon har haft feber minst en gång i veckan sen hon började på dagis. Och hon blir snorig så fort hon kliver innanför deras dörrar, sen är hon hemma under helgen och slutar snora, kommer tillbaka på dagis och blir snorig igen.
Så mitt råd till alla er föräldrar där ute är att inte låta era barn gå på dagis. Haha. Näerå, men tydligen så spelar det ingen roll om barnen är ett eller fyra år när dom börjar dagis, dom är lika sjuk ändå innan immunförsvaret har byggts upp.

Så här mysigt hade vi det imorse.



Det var ännu mysigare igår kväll när det snöade, jag blev så sugen att gå ut på en promenad, men det funkar ju inte halv tio på kvällen när man har en sovandes busunge hemma.
2009-10-05
 18:43:18

Madde - Amelia 2 - 0

Som jag skrev förut så vill inte Amelia riktigt släppa taget om båda händerna när hon övar på gåendet. Men nu har jag bestämt mig att det är på tiden att hon grow some balls! Så när vi alldeles nyss skulle gå ut ur badrummet släppte jag ena handen. Och hon tvärnitade. Så kom jag på vad Therese sa förut idag när vi pratade i telefon.. att hon såklart behöver nått att hålla i andra handen. Jag tittade mig snabbt omkring och kastade mig över mascaran. Det funkade hur bra som helst! Hon gick nöjt med min hand i ena handen och mascaran i den andra. Hihi!
Idag var Amelias första dag som heltidsdagistjej. Väl väntat var hon trött när jag hämtade henne strax innan kl. 16:00. Så vi sköt fram alla kvällsrutiner och vips så sov hon gott i sängen ungefär 45 min tidigare än vanligt. Det är här jag fick min andra poäng. Hon la sig snällt i sängen utan fight! Jippi! Igår fick jag hålla på närmare en timme innan hon somnade, dels för att hon är svår att lägga och dels för att hon bara har velat sova mellan mig och Lars de senaste 2-3 veckorna.

Nu ska jag tillbringa resten av kvällen med näsan i min kursbok.

Lägger in en bild jag fick som mms idag. Som visar hur glad Lars är när han får va i Gällivare och jobba med ett gäng grabbar.


Lars i Gällivare
2009-10-04
 20:25:04

Happy Kanelbullensdag!

Idag har det varit fullt upp, med tvättstuga och producering av en veckas matlådor. Sen blev vi bjudna på middag hos Crippe & Jessica, med kanelbullar till efterrätt, smaskens! Efter det vinkades det hej då till Lars som ska jobba i Gällivare i några veckor. Jag och Amelia tittade på tv och busade i stora soffan hos moster och morbror innan det var dags att bege sig hemåt.


Amelia och moster Jessica som sätter upp gardiner/pratar i telefonen i bakgrunden
 

2009-10-04
 11:41:29

Snö!

Jippi! Imorse när vi vaknade snöade det! Så jag och Amelia letade rätt på vinteråkpåsen och gick på en snöslaskpromenad!


En viss liten tjej kunde inte stå emot mysfaktorn i vagnen....

Nu väntar vi bara på att snökvalitén ska bli lite bättre!
2009-10-03
 19:44:50

Fina fisken!

Så där! Nu har vi ätit pepparkakor, gått på tjotta och vips så mår Amelia mycket bättre!


Pepparkaksmonster!

Hon måste va väldigt pigg och sugen på pepparkakor, för hon offrade t.o.m. en hand från lära-gå-vagnens handtag för att hålla i sin pepparkaka. Det har aldrig hänt förut. Lillskrutten tvärnitar om man inte håller i båda hennes händer när hon är ute och går.

Nu väntar vi på att Jessica & Crippe ska komma från Sundsvall. Då ska vi surprisa dom med några superbra namnförslag till deras nya kisse som dom får om mindre än en vecka.
2009-10-03
 16:43:38

Feber-Fia

Det blev ingen Sundsvalls resa idag. Amelia hade feber inatt så vi stannade hemma. Men när hon väl vaknade vid halv tio var hon hur pigg som helst. Så jag fick tag på Jessica & Crippe när dom var i Stöde och bad dom att vända och plocka upp oss. Fast det köpte dom inte.

Vi har istället varit hemma och städat och putsat fönster. Jessica & Crippe har handlat en matta åt oss (lättare att ta i släpvagn än bil) och ett lakan. Plus bromsskivor till bilen. Spännande va!? Så tydligen kan man få till lite Birsta-shopping även om man inte åker dit själv. Tusen tack för hjälpen.

2009-10-02
 20:25:20

Tröttis igen

Nu är Amelia snorig igen... hon var ju hemma från dagis förra veckan med öroninflammation och efter att ha varit på dagis den här veckan är hon snorig igen. Och ledsen. Och tröööött. Typiskt! Det stämmer verkligen det dom säger, att barn som börjar dagis är sjuk massor. Eller så är det tänder på g, haha, det säger jag ju alltid, men det har bara stämt en av de fyra sista gångerna hon har varit sjuk sen i slutet på augusti.

Amelias hängighet äventyrar morgondagens IKEA resa. Tusan också, vi som var så taggade när vi skulle få hänga med Jessica och Crippe. Med släpvagn dessutom. Med släp blir resor till birsta tusen gånger bättre, shopping without boundaries liksom, hehe.


Amelia 1 år och 5 månader


Amelia 5 månader