2013-09-29
 17:05:47

Redo för vinter

Igår åkte jag och Lars till Luleå för att hämta en ny skoter. Lars la ut en blänkare på en skjutssida på fejjan och vips hade vi en medpassagerar till Umeå som visade sig vara en av mina 500 kollegor och tillsammans med en gammal torvalla-bo. Världen är allt bra liten. 
Barnen var hemma på äventyr med Team Gunwor-Göran, tack så mycket för det. Barnen bjöd även på en liten sovmorgon till föräldrarna som kom hem efter kl. 1 och det tackar vi också för. 
 
Arctic Cat M800 Sno Pro - vi testar en lång maskin i år
 

Idag körde vi med en passande aktivitet för trötta föräldrar, vi var på bio och såg på Flygplan som var rätt så bra. Rekommenderas i 3D för dom som går på sånt med barnen. Det gör inte vi, men den var som gjord för 3D. Innan bion var vi på Bibblan och lånade böcker. Jag har precis föreslagit sagostund, men Lars ville inte stå för den så jag kan inte passa på att blunda till sagan =) 
 
Amelia har snappat upp militärpressen från gymmet medan Mille fick lära sig marklyft
 
2013-09-21
 18:52:00

Cojones

I morse åkte jag och barnen ner på stan för att undersöka vem som blev årets Birgerstaty. Birgerstatyn som elever från mitt jobb målat kom tvåa så det var ju superkul. På stan hann vi också kika på getter, alptackor och en kanin. Plus köpa lördagsgodis. 
 
En av alla Birgerstatyer, dock inte den som tillhör mitt jobb. 
 
Sen på eftermiddagen åkte Lars och barnen till en kompis och jag till gymmet. Där hade jag målet att marklyfta Lars kroppsvikt och tro på tusan att jag slet upp skivstången på 85 kg tre gånger. Sen ringde jag Lars och berättade att han har en tjej med kåhånas, som Anders Bagge kallade det igår under Idol. Nu har jag räknat ut att jag lyfte 149% av min kroppsvikt. Lars har maxat 130 kg vilket är 152% av hans kroppsvikt. Så, då har jag gjort det och kan återgå till mer funktionell träning =) 
 
2013-09-17
 20:28:54

Improvisation

 
2013-09-15
 18:41:30

Slow sunday

Jahapp, söndagen här i hooden har varit rätt så lugn. Den började med att vi slängde ut krokar hit och dit för att få lite sällskap, men tydligen var det ingen som var planlös. Så jag och Amelia cyklade in på stan medan Lars och Mille storhandlade och gjorde Jula osäkert. Vi tjejer shoppade fingervantar och ett par träningsbyxor. Killarna köpte föda och ett cykelställ så att dom kunde plocka upp oss cyklister på stan utan att behöva fälla baksätet. 
 
Sen har vi bara varit hemma. Vad har vi gjort här då? Jo vi har haft teknikträning i innebandy, ritat, spelat kort, powernappat på soffan, lekt affär, målat naglarna, städat, gjort renskavsgryta och grillat biff och entrecôte. 
 
Ingen bild på det men däremot en bild på ett citat som hänger i bibblan på en av skolorna jag jobbar på. Det finns många innebörder i citatet, som är bra, men jag tänkte mest på Lars som bara ska ha och ska ha. Så enkelt var det. 
 
 
2013-09-14
 19:10:18

Team #83

Wiihoo. Idag har vi firat en fellow 83:a som joinade 30-klubben. Det var Crippe som vi firade med sång och presentkort på Jula. Smaskigt fika fick vi som tack. Grattis Crippen!
 
 
2013-09-12
 21:37:37

Fantastisk jobbvecka

Ni som har instagram har hängt med på att jag har haft en fantastisk jobbvecka. Först så sjösatte jag och Linda vår nya hemsida. 
 
 
Dagarna efter åkte jag och vår inhyrda fotograf ut bland skolorna och programmen och fotade till vår kommande programkatalog. Fantastiskt kul. Lättklickat dessutom då hon också är tränings-, kost-, och barngalen.
 
 
Idag hade jag häcken full när Linda kallade till avstämning inför katalogen. Konstigt tänkte jag då vi nyss påbörjat arbetet. När vi sitter där och planerar kommer alla kollegor i korridoren in i hennes rum och förklarar att jag minsann inte kan fylla 30 och komma undan att fira det. Så jag blev bortrövad till vår fordonsutbildning där jag fick köra slalom och trava pallar med hjullastare och köra och backa lastbil med släp. Så himla roligt. Lastbilen leder min tunga-fordon-som-jag-har-kört-lista på 22 ton. Hjullastaren kom in tvåa med 12 ton. Grävmaskin har jag kört på vår maskinförarutbildning i Bräcke, den hamnade vips på en tredje plats på 8,8 ton. Kuuuul! Sen satt vi på Winston Sail i finvädret och åt middag på Dalwhinnie. Vilka otroligt roliga och omtänksamma kollegor! 
 
 
2013-09-08
 19:30:05

Kalas och lek i finvädret

Igår hade vi kalas för Lars med nära och kära. Trevligt var det med tårta och kakor till dess förbannelse. Sen gjorde vi pizzabuffé och efter den led vi av sån matkoma att resten av dagen tillbringades i soffan med SM i amerikansk fotboll på TV:n. 
 
Idag var vi desto piggare och innan halv elva hade vi letat oss ner till Lillsjön för att leka med kompisar. Sen storhandlade vi och placerade Lars framför spisen medan jag och barnen körde intervaller i pulkabacken. Efter mer lek ute, tvättstugan och badtime bjöd Lars på marinerad rådjursstek och sen läste vi Beppe Wolgers ABC-bok tills iallafall Mille somnade (efter han tränat in några nya bokstäver). Amelia äter kvällsfika och tittar på när Lars spelar NHL på Xbox. 
 
 
2013-09-07
 08:36:21

Lars 28

Igår fyllde Lars år. Jag och barnen handlade lite presenter i söndags och tro på tusan att dom klarade av att behålla hemligheten i fem dagar. Så Lars fick börja sin dag med sång, fika på sängen och en skattjakt. Sex fina paket fick han med kalsonger, strumpor och en kortlek, haha. 
 
Nu ska vi ta en cykeltur till affären innan vi kan sätta igång och baka inför kalaset. Innan kalaset tar vi också farväl av vår femte familjemedlem som ska flytta till sydligare breddgrader. God speed Lynxen!
 
 
2013-09-04
 20:20:00

Snö och simning

Idag var det dags för simskola igen. Alltså det går sisådär för Mille. Han är ju så otroligt blyg. Han vill inte ens titta på instruktörerna, så blyg är han. Halva tiden satt han på kanten själv för att han ville få tillåtelse att gå till Amelias grupp. När vi kom hem berättade han det för Amelia och hon undrade varför. "För att jag inte känner igen pojkarna." Jahapp, så var det med det, blir det inte bättre är det nog ingen idé att ha kvar honom. Men nu ska jag öva honom på deras namn och se om jag kommer på andra metoder för att få honom att öppna upp sig. 
 
Just det, vi undersökte även var snön kom ifrån! Svinkallt var det inne i Klanghallen kan jag meddela, vi fick gå ut till de 18 graderna och värma oss sen =) 
 
 
2013-09-01
 18:52:45

Födelsedagspresenten!

När jag fyllde 30 var det tänkt att jag skulle få biljetter till Macklemore's spelning på Hovet i oktober. Men biljetterna sålde slut och jag fick kuvert med pengar istället. Men nu blev det som så att arrangörerna blev nerringda efter att ha gjort misstaget att boka honom på den lilla arenan och tog sitt förnuft till fånga och bokade om till Globen. Så tusen tack för kuverten, det blev biljetter till Macklemore trots allt!!

2013-09-01
 08:51:47

Badet igen

Igår agerade Lars flyttgubbe och hjälpte Matte att flytta. Lars hade pratat hela veckan om att jag och barnen skulle hjälpa till, men jag förstod inte riktigt nyttan med att ha två små barn springandes i trappor och vara snubbelfaror för de som bar tyngre grejer. Så jag och barnen åkte till badhuset istället =) 
Vi åkte hemifrån kl. 10.00 och var hemma strax efter 17. Det kallar jag en lyckad dag alltså. Vi åkte rutchkana, lekte lekar och jagis, hoppade trampolin, övade på simsätt, dyk och allt annat däremellan. Så himla kul. Dom är så självständiga och så vana att bada nu att det är en ren fröjd att se dom i vattnet. 
Efter att barnen somnat tog det inte mer än fem minuter innan jag själv sov i soffan.