2009-09-30
 12:54:20

7 års olycka...

Ååååh. Jag har ju glömt att berätta...

Tror ni inte att en hänsynslös pappa, moster och morbror (inga namn nämnda) har sett till att förstöra framtiden för lilla Amelia 1,5 år!?

Jo... för när dom flyttade i måndags var det några (inga namn nämnda) som inte var tillräckligt uppmärksamma och inte märkte att lilla Amelia kröp omkring och till slut råkade välta en spegel som gick i tusen bitar!

Japp, sju års olycka! Skit också!

Här har ni en bild på dom vars namn inte är nämnda!


2009-09-30
 10:26:12

Dags för vinterkläder igen

Oj va snabbt hösten kom! Idag åkte Amelias overall och Timrå mössa på!

Titta moster Veronica - overallen passar i år också!

och titta moster Jessica och morbror Crippe - Timrå mössan passar den med!

Hehe, stora kläder från förra året blir perfekta kläder i år! Tack för kläderna hon har fått!





Michelin-sötis!
2009-09-29
 13:36:18

Holy Macaronie!

De senaste dagarna har jag inte haft tid för internet. Jag har skrivit på en jätteintressant uppsats som skulle va inne idag, problemet var bara att jag tog sån himla tid på mig att komma igång. Men nu är det klart.

Nått annat som jag inte verkar ha haft tid med är att tvätta håret. Bara jag har skrivit klart ska jag ta en låååång dusch. Min plan var att åka och simma, men jag råkade somna en timma så nu får det bli en prommis istället.

Igår hjälpte Lars & Amelia Jessica & Crippe att flytta. Dom har fått en jättefin trea, fortfarande på Frösön. Jag satt i bibblan och nördade, men efter ett tag fick jag ett gulligt mms.


"Mosters soffa är über rolig"

Jag vet inte vem som var mest nöjd över att den stora soffan åter igen får plats, Jessica eller Amelia?

Igår snöade det när vi kom hem från Frösön kl. 20:30! Snön stannade ju inte precis på marken, men nu är det inte långt kvar till vintern!

2009-09-26
 10:04:31

Stek och wii

Igår kväll lagade Lars porterstek igen och Jessica, Crippe och pappa var här på middag. Sen blev det Idol med en taskig jury som gjorde ett otroligt misslyckat försök till att göra bra TV. Efter det spelade vi alla fyra Mario Cart. Det var skitkul att spela fyra players, men man märkte ju vilka tv-spels nördar dom andra är som kunde alla banorna utantill. Jag var absolut sämst. Men hade kul ändå!

Nu ska jag gå en sväng på stan innan bibblan öppnar kl. 11:00.

Hej svejs!


2009-09-25
 14:32:37

I'm so excited

Jag har haft två kanondagar!

Mycket tid i biblioteket mixat med ökad fisk-förtäring som i juni (examen) är tänkt att leda till att jag är smartare än tidigare.

Igår kväll var jag och Veronica, med Jessica och Hanna ständigt steget före, på invigningen av nya Mittpunkten. Jag säger bara GRATTIS ÖSTERSUND!! Det var på tiden. Va kul det ska bli att shoppa framöver! Gårdagens shopping bestod av ett par jeans till Lars och en tröja för 50 spänn till mig.

Det leder mig också till mitt snabba och misslyckade försök till en dagens outfit med 50 kronorströjan från Vero Moda. Hihi, fast blixten är precis där den skulle va. Äsch, jag får engagera mig lite mer om det ska bli fler sånna här bilder.


Tröja Vero Moda, jeans Cheap Monday, skor Face och sjal H&M

Och imorse fick jag sovmorgon! Fast Lars och Amelia sov ännu längre. Latmaskar! Lite kaffe så man piggnade till och sen bar det av till skolan. Snabbt hem för lunch och sen åkte jag till Storsjöbadet för att diskutera min eventuella praktik. Det blev ett supertrevligt möte med badchefen som slutade med att jag kommer att göra en marknadsundersökning åt dom, som jag sedan ska kunna använda till min D-uppsats. Så det ska bli otroligt roligt.

Nu är jag tillbaka i bibblan för att skriva en uppsats om ledarskap och kvinnor. Har handlat med mig en liten godispåse för jag är dödstrött och man vill ju inte börja snarka här inte. Godis är mitt bästa tips till konstgjord energi om man inte har tid för en power nap. Används ofta i bilen om jag ska köra långt och inte har tid att bli trött.

2009-09-23
 21:38:16

Foppatofflor

Amelia tog en powernap i Lars famn vid 18-tiden idag.. så Piggelin höll oss sällskap hela kvällen! Och trampade omkring i hennes fina Foppatofflor som hon fått av Anne.






2009-09-23
 19:01:43

Njae...

Dagens intervju var ingen fullträff. Tjänsten var inte riktigt vad jag hade tänkt mig och jag var inte vad dom hade tänkt sig. Annonsen hade inte beskrivit jobbet som så tekniskt som det visade sig att tjänsten var. Företaget ville ta tillbaka det en reklambyrå gör åt dom idag, hemsida, kataloger, reklamblad m.m. Det är inget jag kan sedan tidigare, det hade varit kul att lära sig, men jag förstår att man letar efter någon som redan kan det, och att det finns sån kompetens tillgänglig.
Jag hade passat mycket bättre i marknadskoordinatorns roll än som assistent helt enkelt =)

Så nu kan jag koncentrera mig på fredagens intervju och hoppas på att det företaget nappar på min idé om praktik!

2009-09-23
 11:58:24

Och ibland blir det inte alls som det var tänkt

...för jag tog mig aldrig till skolan och på så sätt blev det ingen lunch med pappa. Det får bli imorgon istället. Amelia bjuppade på sovmorgon imorse, till halv åtta då vi blev väckta av byggnadsarbetarna utanför. Dom håller på att lägga om taket på fastigheten.

Nu har vi ätit och Amelia tar sig en liten lunchtupplur, vilket ger mig ett gyllene tillfälle att läsa lite.

Här är en bild på mina nya jeans =) har inte fått på mig resten utav outiften än... jag ska ha en vit tröja och det kändes som att den skulle få fläckar på sig bara av att titta på den.



Förresten så är inte slitna jeans en rekommenderad intervju-klädsel. Men det funkar i dagens sammanhang, intervjun gäller en marknadstjänst på ett trendigt företag och då är det bra att visa att man hänger med i modet! Har ni några invändningar går det bra att ringa innan 13:30. Tack!
2009-09-22
 21:02:13

Det blev precis som det var tänkt

Dagen flöt på som den skulle. Jag kan också meddela att det inte blir något byte av mataffär, vi kommer fortfarande att vara stammisar på coop. Det är inte värt den långa svängen till ICA Maxi när Coop alltid ligger längs vägen när man är ute och åker. Plus att det är så skönt att veta vart man har allt i butiken.
Så sorry Elias... fast du gömmer dig ju ändå när man ska komma förbi och heja!

Nu sitter jag själv framför datorn, med värmeljus och mitt favorit-te och myser! Ska leta en mer upplyst plats så jag kan läsa en jobb-bok jag har fått av Maria. Just det.. en av mina intervjuer blev uppskjuten tills på fredag, den jag skulle haft först men är minst engagerad i, vilket gör det hela mycket bättre!

Imorgon ska jag nog luncha med pappa också. Det blir bra.. för idag åt jag ett gäng mackor till lunch och nu ser jag ut som en uppsvälld falukorv, och det vill jag ju inte göra imorgon.



2009-09-22
 10:29:40

På bättringsvägen

Tänkte bara berätta lite snabbt att Amelia är på bättringsvägen. Hon är mycket piggare nu efter en och en halv dag av medicin och hade inte heller någon feber imorse. Skööönt.

Och tack apoteket för att ni gjorde medicinen superkoncentrerad. Imorse gick hon nästan med på att ta den frivilligt.

Nu sitter jag i biblioteket och försöker göra lite nytta. Resterande schemat för dagen ser ut ungefär så här:
- Föreläsning
- Veckans mat shopping på ICA Maxi
- Hem till familjen och göra våfflor till middag
- Promenad
- Förberedelser inför intervjuerna imorgon

Så då vet ni var ni hittar mig idag.

Fred på jorden!
2009-09-22
 10:18:44

Titta!

Titta här vad Therese har hittat på =) Hon har börjat blogga. Skoj!

Therese


Therese och jag på väg hem efter Gatufesten med Sundsvalls vackar industri i bakgrunden
2009-09-20
 21:39:35

Ny vecka, nya möjligheter!

När jag gick på college och bodde med norska Anne Siri så hade vi en liten söndagstradition när vi skulle till att somna i vår våningssäng. Vi sjöng den norska barnpsalmen eller aftensbønnen Kjære Gud:

Kjære Gud jeg har det godt
Takk for alt som jeg har fått
Du er snill, - du holder av meg
Kjære Gud gå aldri fra meg
Pass på liten og på stor
Gud bevare far og mor

Kempe koseli, tyckte vi =)
Sen avslutade vi med att blicka framåt och sa:

Ny uke nye muligheter!


2009-09-20
 21:23:41

Sjuklingen

Söndagen har tillbringats på sjukhuset med lilla Amelia. Jag är glad att jag ringde sjukvårdsrådgivningen och frågade om hennes feber och vätskebrist, istället för att som alltid annars - skylla febern på tänderna. Nu har hon varit sjuk rätt så mycket och inte har det kommit några nya tänder. Igår sov hon hela dagen och idag var hon alldeles yrslig, blicken var stirrig och inte ens "tittut" fungerade för att locka till sig uppmärksamhet eller skratt.
På sjukhuset konstaterades det att hon har öroninflammation. Stackaren. Så nu får hon äta Kåvepenin i en vecka och mysa med Lars istället för att gå på dagis.


Pömsig


Piggare med hjälp av en verktygslåda och lite alvedon

Strax innan kl. 20:00 fick vi åka hem och då var det knappast tal om att laga mat, så vi köpte med oss pizza. Tiden på sjukan måste har gjort oss alla hungriga för t.o.m. Amelia gick med på att äta lite. Sen däckade hon i sin säng.
2009-09-19
 21:08:27

Succé shopping!

Shoppingrundan idag var en hit! Först och främst så var det trevligt sällskap, pappa, Jessica, Veronica, Leah och Crippe hängde med på stan. Sen så hade jag hittat ett par asläckra jeans på MQ som jag fick av min otroligt snälla pappa, tack för sponsringen!! Jag hade även hittat en snygg väst som jag tänkte ha med enkel vit tröja på MQ som Veronica hittade på H&M åt mig och sänkte prislapparna med 480 kr! Dessa kläder fick bli min intervju outfit och bild får ni eventuellt se på onsdag.

En vecka innan Vila öppnade hittade jag en av deras fina höst/vinterjackor på Nelly.se för 500 spänn. Men tänkte att dom öppnar ju snart i stan och då kan jag ju gå dit och kika in den live. Nu råkar det vara så att just den jackan var deras öppningserbjudande och kostade bara 200 kronor. Så en sån blev det också idag.


Enkel och snygg jacka

I shoppingbagen hamnade även stans skönaste och snyggaste stövel.


Underbar Face stövel

Nu har Crippe och Jessica varit här på middag. Vi bjöd på chili-, vitlök- och limemarinerad bbq kyckling, ris och tzatziki. Efteråt gjorde jag en kladdkaka som råkade bli en av de största kladdkakorna jag sett.

Dags att ta hand om Amelia som har feber för andra gången på en vecka, lill-stackarn.

2009-09-18
 21:28:37

Extreme Total Makeover, please!

Jag fick sällskap av Amelia på stan. Hon fick åka kollektivt för första gången sen i vintras och tyckte att det var superkul. Men att gå å shoppa var inte alls lika lockande! Hon ville bara hålla i vagnen och gå själv. Så det gjorde vi, fram och tillbaka längs gågatan tills Lars kom och hämtade henne.

Jag var ute efter en outfit till en intervju jag har om en marknads/management praktikplats på onsdag. Som skulle va relativt casual för dresscoden på företaget är pikétröjor.
Men så ringde ett annat företag som sökte en marknadsassistent i somras och som jag sökte till. Nu har jag två intervjuer på onsdag.
Så vad är problemet!? Jo, tjejers ständiga problem - vad ska jag ha på mig!?!?
Det andra företaget är trendigt, så där går det inte att va casual. Vilket betyder att jag helst skulle behöva en SUPER EXTREME TOTAL RENOVERING OCH MAKEOVER.

Snälla som mina syrror är så ställer dom upp. Imorgon ska vi på stan igen och leta kläder.

Hehe.. jag oroar mig inte ens inför intervjuerna. Jag gillar intervjuer. Sen får vi se vilket jobb som passar bäst för mig, min framtid och min familjs framtid.

2009-09-18
 12:48:45

Egen tid

Nu är det dags för en liten dos egen tid. Jag ska ta mig en sväng på stan och leta en höstjacka, kanske ett par stövlar och bara göra lite allmän rekognisering av vad som finns i butikerna.
Amelia har egen tid sovandes i vagnen och Lars har egen tid framför Xboxet. Se! Alla är nöjda och glada!

Så, på med lurarna och musik och march iväg ut i höstvädret!


På kalaset hos morbror
2009-09-17
 20:31:45

Heroes Säsong 4 "Redemption"

På måndag sätter Heroes igång igen. Och sprintar iväg med ett dubbelavsnitt!


2009-09-17
 19:54:04

Guldfiskminne

Men hallå... jag har glömt att blogga idag. Näe faktiskt.. jag tänkte på det imorse när jag gjorde min sedvanliga nyhetsuppdatering innan jag började plugga.. men jag tog mig i kragen och studerade istället.

Kl. 9,45 var jag i bibblan i morse. Duktigt va!? Lars och Elias skulle åka och fiska så fort Amelia hade gått till dagis så jag passade på att få skjuts in på stan.
Iaf.. så ska ju Amelia va på dagis kl. 9 på morgonen. När tror ni jag fick upp henne och Lars!? Typ tjugio över åtta!! Hallå!? Jag förstod precis hur det måste va att ha tonåringar hemma när jag snällt stod i hallen och ropade "Ameeeeliiiiaaaaaa" och hon tittade på mig med ett öga och vände sig om. Så fräckt!
Nåja, sen blev det stressigt.. det var nog första gången Lars jagade på mig och inte tvärtom.

Och nej, det blev ingen fisk den här gången heller. Dom var i Genvalla och det stormade tydligen på Storsjön. Det gick inte ens att kasta åt ena hållet.


Jippi, dags för dagis

Just det.. efter middagen kom vi på att vi var godissugna. Så vi åkte och kollade in Ica Maxi. Vi missade ju premiärfesten dom hade i tisdags för att jag råkade snurra till det och dubbelboka kvällsaktiviteter. Men det var lika spännande idag. Det märktes verkligen att alla var där för att kolla in stället.. den vanliga efter-jobbet-trängseln och stressen var utbytt mot ett kollektivt lunkande.
Köpte även en pajform eftersom att vår har gått sönder. Berättade det för Jessica på telefon och hon utbrast "EN IPHONE!?". Näe, haha, jag åkte verkligen inte till Ica Maxi och spontanshoppade en iPhone.

Well, som ni kanske märker har jag all tid i världen att babbla på ikväll. Har tagit mig en kväll ledigt eftersom vi gjorde klart vårt grupparbete idag. Sen är det bara en presentation, kanske nån föreläsning och slutuppsatsen kvar och sen är jag färdig med den här kursen.
Ska se om jag får kolla lite på Idol snart. "Vi" håller nämligen på testa "Dirt 2" på Xbox 360. Men hallå!? Jag skulle ju simma ikväll. Näe nu är jag för snurrig för det här.

Go kväll!
2009-09-16
 09:35:58

Morgonstund har guld i mund!

Lars har lagt fram som förslag att han ska få ta sovmorgon någon dag. Så imorse tänkte jag att han skulle få sova lite längre än till kvart i sju då Amelia vaknade (speciellt eftersom att hon av någon anledning ville upp och äta två gånger i natt), men det ville minsann inte Amelia. Hon fick en ny blöja och styrde sen kosan mot sängen. Där slängde hon sig över Lars å busade i en timma tills vi bestämde oss för att det var dags för välling.

Nu har jag tagit henne till dagis, där hon inte ens behövde gå in utan fick börja dagen i sandlådan. Vilken lycka för hon var redo att gå ut redan efter vällingen.

Igår kväll var jag på Lingon & Blåbär party. Amelia fick sig en färggrann kjol. Det fanns en superfin tunika som passade både barn och mammor.. men den fanns inte i min storlek =(

Nu ska jag fortsätta lyssna på Lily Allen och jobba på mitt grupparbete.

Ha en bra dag!

2009-09-15
 21:47:36

Grrrr....

Jag brukar inte gnälla å blogga om tråkiga saker utan gillar att hellre sprida lite glädje. Men jag tänker avsluta den här dagen med att ge Arbetsförmedlingen en känga.

Lars var som sagt på Arbetsförmedlingen idag för att anmäla sig som arbetssökande. Han hade hoppats på ett relativt kort möte då han efter många jobbansökningar har hittat två företag som vill ha honom som praktikant.
Att vara praktikant idag innebär att Arbetsförmedlingen/Försäkringskassan betalar ut lön motsvarande a-kassa och Lars har i flera omgångar pratat med Arbetsförmedlingen för att vara på det klara med alla regler och vad han behöver göra för att få ha praktik hos ett företag.
Steg ett skulle vara att skriva in sig hos Af, sen skulle dom kolla upp företaget och kontakta facket för att dom ska va med på det.

Sagt och gjort gick Lars till Af idag. Och efter att ha förklarat att han vill ut på praktik fick han ett tvärt NEJ. Är man under 25 år får man inte ha praktik om man inte har varit arbetslös i 3 månader. Plus att praktiken endast får vara 3 månader (jämfört med 6 månader som han hela tiden fått höra från kundtjänst).

Så Lars är nu alltså utan sysselsättning. För att Af, som har som mål att få ut visst många i praktik och inte har uppfyllt målen trots att dom har de ekonomiska medlen, inte tillåter honom att praktisera för att han är för ung.

Är det så konstigt att ungdomsarbetslösheten (personer under 25 år) är 25% idag!?
Vad gör Arbetsförmedlingen för att motverka detta? Det verkar snarare som att dom åldersdiskriminerar.

Det var vad jag hade att säga. Jag tyckte tidigare att praktik var en bra lösning för både arbetssökande och företag som inte har råd att anställa i dessa tider. Men nu är jag inte så säker längre. Tråkigt att det inte satsas mer på ungdomarna, dom skulle nog ha nytta av praktik dom med, speciellt för att få arbetslivserfarenhet och för att ta sig ut på arbetsmarknaden.

God natt!
2009-09-15
 12:13:50

The Lost Symbol

Idag släpps Dan Browns efterföljare till Da Vinci Koden - "The Lost Symbol" - som redan fått bra recensioner. Hett tips med andra ord! Verkar däremot inte har kommit i pocket än, så jag väntar lite med att beställa den. Vill man läsa den på svenska får man vänta ca en månad.
Fast jag har så lite tid att läsa böcker och har tre i kö före den här som ska läsas ut... får se när man får tid till det!

Amelia är på dagis nu. Hon sov gott hela natten, gav oss sovmorgon till halv åtta (TACK!!!) och var pigg, go å gla' i morse så hon fick utan tvekan kila iväg dit. Redan när hon kom var alla andra barn ute och lekte så hon är nog supernöjd att hon får va där och leka.

Lars är på Arbetsförmedlingen just nu.. men han hade en anställningsintervju imorse också, fast tyvärr hos ett företag som inte riktigt hade nån ledig tjänst ännu, men en gubbe vad på g att pensioneras, så om ett tag kanske. Annars har Lars lite andra grejjer i bakfickan, så bara Af är med på noterna kan han börja jobba redan imorgon.

Näe, nu måste jag springa till bussen. Dags för grupparbete på skolan.

 

2009-09-14
 18:14:17

Monday fever

Vår kamerasladd har varit på rymmen, så jag har inte bloggat sen igår morse. Men nu hittade jag den.. så nu kan det bloggas.
Igår var vi hos Crippe och åt massor med tårta, bullar och kakor. Och så spelade vi tv-spel och åt skräpmatsmiddag.
Idag har jag varit på skolan i två omgångar, vi har veckohandlat (ps. Gevalia kaffe för 10:- paketet på Coop) och lekt i sandlådan.



Amelia har varit varm till och från sen igår.. och mycket riktigt, efter middagen har hon 39,2 graders feber.
Så nu ska jag hjälpa till att ta hand om en ledsen tjej istället för att sitta framför datorn.

Bye bye!
2009-09-13
 09:48:04

Sommarens sista bbq

Det har blivit lite bloggande de sista dagarna. Amelia har hållit oss vakna på nätterna så vi har varit lite slitna. 
Igår kväll var vi hos pappa och grillade. Fick mysa massor med Leah som höll sig vaken lite på kvällskvisten!


Lars och Amelia


Ronja, Danne och Veronica


Pappa, Fanny, Anne-Lie och Ronja


Jessica, Crippe och jag


Leah

Idag ska vi äta tårta hos Crippe och Jessica. Crippe blir äldre och visare imorgon. Hela 26 år smart blir han!
2009-09-10
 20:37:30

Kreativiteten flödar

Idag har skolarbete präglat min tillvaro. Vi hämtade en sovandes Amelia på dagis klockan ett och möttes av skrattande personal. Dom har upptäckt hur hon viftar och fladdrar med armarna när hon äter. Viftandet står helt och hållet för hennes mat-entusiasm och att om man ska mata henne får man allt skynda på! Dom var riktigt nöjda över att hon äter så bra. Två-tre portioner korv stroganoff hade hon fått i sig.

Sen försökte vi rulla hem henne sovandes, men det funkade inte alls. Amelia sover en gång om dagen. Vi har upptäckt att när hon sover i vagnen sover hon bara en timma. Men sover hon i sin säng sover hon cirka 2,5 timmar. Så hur mycket behöver hon då sova? Svårt att veta, men hon är en mycket gladare tjej när hon har sovit länge i sängen. Och hur ska man nu lösa det på dagis där dom sover i sina vagnar?

När Amelia piggnat till så åkte vi till moster Jessica som har varit sjuk sen förra helgen.


På väg till bilen


Chilla höll sig på behörigt avstånd

När vi kom hem byggde vi lego. Och kreativiteten minst sagt flödade.






2009-09-09
 19:49:48

Blue berry heaven!

Nog blev det en blåbärspromenad alltid. Efter middagen gick vi ner mot skogen. Men vi hann inte gå många hundra meter förrän jag började se blå spår i gräset. Så jag plockade och Lars underhöll Amelia som bara tyckte att blåbärsplockningen var kul om hon fick äta. Sen somnade hon och jag bestämde mig för att nöja mig med det jag hade plockat, det skulle nog räcka till en halv paj iallafall. På vägen hem kom jag på att vi kunde ju åtminstone ha tagit en bild till bloggen, så jag skulle iscensätta blåbärsplockning och började leta efter blåbärsbuskar så att det så någorlunda äkta ut. Men oh my god, gissa om jag såg blått överallt helt plötsligt!? Det var som om jag hade dött och kommit till blåbärshimlen. Blåbär överallt! Stooooora, saaaftiga blåbär. Jag plockade frenetiskt som om någon skulle komma och ta blåbären från mig! Och plockade och plockade och plockade.
Så nu väntar vi på att få smaka den stoooora smulpajen som står i ugnen!


Himmelriket...
2009-09-09
 16:00:39

090909

Idag har Amelia varit själv på dagis. Hon hann med att både äta och sova i vagnen. Stora framsteg varje dag.

Mamma kom förbi med nyplockad röd-gul trumpetsvamp som Lars sen rensade och förvällde medan jag och Amelia gick på affärn. Nu är jag sugen på att gå ut och plocka blåbär, men det börjar bli dags att laga middag. Idag blir det pannbiff och potatis med svampsås till såklart. Det kanske blir blåbärsplockning efter maten istället, vi får se.


2009-09-08
 19:14:07

Middagstips

Oj oj, den här dagen har sprungit förbi i vanlig ordning. Just nu fikar Lars och Amelia hos några kompisar och jag passar på att skriva en uppsats under tiden.

Kvällens lyxproblem är att det finns för många roliga program på TV. Det enda jag följer någorlunda på TV under veckan är Förlossningskliniken på TV4 Fakta på tisdagar kl. 20:00. Men ikväll är det både Idol och Wipeout U.S. samtidigt. Vilket dilemma!

Tipsar om dagens middag: Lax i ugn med citrondoftande basilika- och nötröra Supersmarrigt!! Fastnar ni för det så observera antalet portioner receptet är skrivet för.


2009-09-07
 19:52:42

Procrastinating

Hehe.. finns det ett bättre engelskt ord? Näääääe! Vet inte ens vad svenska översättningen blir. Men ett bra exempel på procrastination är att jag sitter med mina böcker framför mig och det är meningen att jag ska plugga, men så bloggar jag istället. Muahaha, man hittar alltså på annat att göra än det man skulle göra. Har ni ett klockrent svenskt ord för det jag menar så dela gärna med er!

Anyways. Idag blev det en sväng till Lillänge. Bäst att köpa ett par galonbyxor när Amelia leker i sandlådan nu. Plus ett par stövlar och ett par jympapjucks.

Sen blev det storhandling inför veckans middagar.

Jag hade tänkt att hinna ut med Amelia och plocka blåbär, men tiden sprang iväg. Och efter middagen regnade det så då var det ju knappast nån idé.

Well, nu ska jag stoppa näsan i böckerna. Lars spelar Zelda. Vilket ska föreställa ett barnspel till Wii. Trots att han har spelat i över 20 timmar har han inte ens klarat ut halva spelet. Ska det va så? Jag kanske inte förstår mig på sånt. Men det är iaf en himla tur för oss att han har nått att göra när jag läser hela kvällarna. Plus att jag inte distraheras av tv-spelandet. Lovely.

2009-09-07
 13:57:13

Sandlådekul!

Äntligen måndag! Dags för ny dag på dagis. Amelia fick testa på sandlådan för första gången.


Jippi! Kul i sandlådan.

Nu har moster Jessica kommit förbi så nu kan jag inte blogga som jag tänkte. Hörs sen!

Just det.. fick ett fint mms från Levi i lördags... titta så söt han är!


Sötis

2009-09-06
 18:40:05

Grattis Lars!

Grattis älskling på 24 års dagen!

Jag och Amelia förlåter dig för att du inte alls upptäckte att vi försökte sjunga för dig kl. 9:15 imorse... så kan det gå när man är ute å festar på nätterna :P




Idag har Lars mamma och brorsa varit här. Plus pappa, Anne-Lie, Veronica, Danne, Leah (som bara sov å sov!), Jessica och Crippe. Mycket smörgåstårta har vi tryckt i oss och nybakta bullar som Anne-Lie och Veronica hade bakat.
Nu har alla åkt, Amelia slocknade sekunden efter dörren stängdes sista gången, och jag å Lars tittar på snygga brudar från Victoria's Secret showen på 3:an.
Kvällen blir lugn.. tror inte jag tar mig ur fåtöljen. Önskar att badet hade öppet längre än till kl. 18 på söndagar för jag hade gärna besökt relaxen nu!

Just det.. vi byggde lego. Och det visade sig att Crippe hade mad skills när det gäller lego. Fick till en bild av en av alla hans kreationer.






2009-09-05
 10:42:55

Lördag

Mmm, daten igår var jättemysig. Vi åt supersmaskig mat och kommer garanterat äta på Lilla Siam så snart vi kan igen. Hängde lite hos Jessica och Crippe sen också. Amelia hade fått lekt med Chilla, som inte brukar gå med på det, men det hade gått ganska bra ändå. Tack för att ni var barnvakt!

Nu tar Amelia en tidig lunch nap, Lars ska åka och handla lite och jag ska underhålla mig med det här:


2009-09-04
 17:03:35

Duplo och dags för date

Oj va fort veckorna springer förbi och helgerna dundrar in. Dagens dagisbesök gick lika bra som dom tidigare. Jag och Lars fick testa vinka hej då och sätta oss och dricka kaffe på en annan avdelning. Och inte var väll det några problem, problemet var snarare att hon inte hade tid att vinka för hon var så upptagen med leksakerna.
Sen dess har jag hunnit varit på skolan och tagit en runda på Barnens Hus. Nu sitter Amelia och leker med hennes nya Duplo.

Det är faktiskt dags att göra sig iordning för kvällens date. Vi ska snart plocka upp Jessica & Crippe på stan och sen köra hem dom och Amelia till Frösön. Sen får vi lite quality time för oss själva.

Ha en bra kväll!


Amelia upptagen med att bekanta sig med sitt Duplo.

2009-09-03
 22:04:44

Violtårta

Idag var jag och Amelia på mitt "gamla" jobb och bjöd på tårta. Det känns konstigt att kalla det mitt "gamla" jobb när jag inte ens har hunnit fatta att jag slutade förra veckan.

Nu har jag och Lars granskat restaurang menyer. Vi ska på date imorgon för att han fyller år på söndag. Vi hade redan bestämt vart vi skulle, men kunde inte låta bli att göra lite research ändå. Lilla Siam blir det, men Bishops Arms hade en så välskriven och lockande meny att vi nästan var tvungna att ända oss.
Amelia får busa med Jessica, Crippe och Chilla under tiden.

Nu har tant Madde stannat uppe fyra minuter längre än hennes bed time. Aja baja.
2009-09-03
 09:05:42

God morgon!

Pigga å glada väntar vi återigen på att få gå till dagis. Jag och Amelia klev upp och putsade fönster imorse.


Klockan åtta i morse!
2009-09-02
 19:26:57

Porterstek +++++

Nu sitter jag proppmätt i fåtöljen. Amelia ligger i sängen å småpratar. Lars håller på kopplar datorn till TV:n så vi kan se klart Inkheart som vi började titta på i söndags eller så.
Lars porterstek blev suuupergod. Det kändes som rena lyxmiddagen. Stek, potatis, sås och broccoli. Amelia älskade det hon med. Lars kommentar blev att han önskade att han fick ha det i en jobb-matlåda, så han kunde slita en halv dag för att sen belöna sig med den här festmåltiden. Ja, så kan man ju också se det.

Skickar med en bild från min examen för snart fyra år sedan. Nu när jag är student igen.


Angelica och jag
2009-09-02
 11:29:01

The Golden Hour

Då var andra dagen på dagis avklarad. Det gick superbra idag igen. Man får nog tacka Gud att man är så lyckligt lottad, det finns ju dom som har stora problem med inskolningen.
Amelia däckade i vagnen på vägen hem igen. Nu sitter jag och pluggar och Lars sitter framför TV:n. Tydligen får man inte störa honom mellan 11:00 och 12:00 (the golden hour som han kallar det) då det är American Hot Rod på TV. Inte heller mellan 8:00-9:00 för då är det Fiskedrag. Tur för Amelia (och honom) att jag har varit hemma dom här dagarna.

Ikväll ska Lars laga porterstek för första gången. Det blir intressant. Han har tjatat om att få göra en stek i några månader nu, så förväntningarna är rätt så hypade. Återkommer med resultatet senare.


Stammis på Coop
2009-09-01
 18:54:18

Dagis var en hit!

Åh så roligt det var på dagis. Amelia var helt galen och utforskade varenda vrå! Vi hann också med en sångstund. Sen var det dags att gå och Amelia grät lite snabbt och protesterade. Vilket bra betyg va!?
Efter dagis var vi ute i finvädret, tog en sväng på stan och satte oss på Pause uteservering. Nu är jag sen till badet, jag, Jessica och Crippe ska simma lite. Tjingeling!


Kopplar av efter dagis

2009-09-01
 08:14:52

Fit for fight

Nu är vi redo för första besöket på dagis!