2013-10-30
 20:01:04

Kussekärlek

Idag överaskade Jessica, Crippen och Pricken barnen genom att hämta dom på dagis och sen, tillsammans med moffa, gå hem och laga mat. Jag och Lars hann precis hem och kunde hjälpa till innan det blev "fredagsmys" på en onsdag med tacos. Barnen tycker verkligen om lille kusin Adam och gav han en spontanpresent, sjöng för han, stoppade in tutten, höll honom och allt man nu kan göra med en liten bäbis. 
 
Och jag kan inte hjälpa det, det blir en till bäbisbild. Finns det nått bättre att fota eller? Adam har nog märkt det. (Nummer två på min saker-jag-gillar-att-fota-lista är vintern och snöööö).
 
 
2013-10-27
 06:34:00

Början på önskelistan till tomten

Amelia
Sparkcykel
Smink
Skridskor
Hello Kitty-kudde
Styltor
Broderi-kit för barn
Pärlor och pärlplattor
 
Mille
Spiderman
Hulken
Ironman
Wolverine
Skoterhjälm
Snowboard
Bil
Sparkcykel
Boxningshandskar
Tågbana
Badpool
2013-10-26
 22:20:14

Flaggdag och skoterns dag

Hej hopp! I veckan har jag varit och hälsat på Pricken (och Jessica & Crippen) på prematuren under några luncher. På torsdagen var han riktigt pigg och hade fått en flagga när han paserade 3 kilos-strecket. Sen på fredagen jäktade jag dit för att hinna säga hej då när de äntligen var på väg hem. Grattis lilla familjen Jonsson/Backström! 
 
 
Idag var det skoterns dag och den firade vi på skoteraffären på byn. Sen handlade jag och Amelia mat och när jag blev tvungen att göra det på en lördag var det som om en depression tjongade mig i huvudet. Så jag var tvungen att lämna alla hemma sen och åka till gymmet... där det visade sig att jag inte hade återhämtat mig sen sist och då blev det värre. Men sen åkte Lars till Elias och jag mös med barnen och Croodarna (tecknad film) och allt det goset räddade dagen =) Det var nästan så mysigt att jag tänkte gå och lägga mig samtidigt, men efter att ha dragit tillbaka klockorna och tittat på visarna som menade att klockan bara var åtta så sparade jag på det. 
 
2013-10-20
 15:52:20

Pulka och pepparkakor

Igår var jag och Lars på höstfest med hans jobb. Trevligt var det och trötta är vi idag. Barnen var hemma med momma under tiden. 
 
Idag fick barnen köpa sin iPad som dom har sparat till. 
 
 
Sen tog vi en promenad till affären. Vi tänkte cykla men det var så mycket snö på gångvägarna att vi bytte ut dom mot pulkan! 
 
 
Och eftersom att snön har kommit var vi såklart tvungna att baka pepparkakor och choklad cupcakes =) 
 
 
2013-10-18
 21:15:25

Nu är vi igång

Snöstorm på vägen hem och så här glad blev jag! 
 
 
Sen tog barnen minsann vara på varenda centimeter snö!
 
 
 
2013-10-17
 19:52:35

Årets första snö!

 
Är det inte vackert så säg!? Härmed är det noterat att årets första snö kom den 17 oktober. Ifjol passade vi på att åka till stugan när snön skulle komma. Då var det mycket mer snö än de flingorna vi fick idag. Både snögubberullning och kälkåkning hanns med helgen den 12-14 oktober 2012. Härliga snöbilder på det hittar ni här.
 
2013-10-15
 21:14:36

En rolig kväll...

Eller njae, den började inte så roligt. Vi glömde lyssna på musik på vägen hem från dagis, när det var Milles tur att välja låt, vilket betydde att han skrek och var förbaskad i 1 h 15 min, typ. 
 
Men under tiden tog Amelia fram myntpåsen de fått av moffa. Påsen fick dom för tre veckor sen och moffa berättade att det var nog mest 50-öringar. Så jag tänkte att dom kunde ha dom när de leker "kom å köööööp". Men nu var det alltså dags att räkna mynten. Amelia och Lars staplade och räknade... ända till 926 kronor! Som sedan höll på spränga deras spargrisar. Tack så mycket moffa! 
 
Sen "pärlade" vi. Mille som var trött ville byta pysslet mot att se på tv och Lars som är förkyld var inte sen att haka på. Under tiden jag och Amelia gör pärlplattor viskar hon:
Amelia: Mamma, jag sitter och tänker på att jag vill göra något jag inte får göra.
Jag (gulp): Jaha, vadå?
Amelia: Jag skulle vilja skrika jättehögt och säga att snön ska komma nu.
 
Haha, va rolig hon är. Det här var en reaktion på att prognosen att snön som skulle komma på torsdag ändrades till nästa onsdag. Jag håller med dig Amelia! 
 
Efter pärlandet skulle jag säga till pojkarna att det var dags för kvällsfika... men dom låg och sov så sött mot varandra i soffan. 
 
Snipp, snapp, snut, så var kvällen slut. 
 
Sen åkte jag på gymmet och handlade lite. På vägen hem från affären såg jag.... dom har satt upp snöröjningspinnarna! Fattar ni!? Det är snaaaaart dags! Dags att byta till vinterdäck om inte annat. Heja snöröjningspinnarna och kom nu snön! 
 
2013-10-13
 18:20:35

Sundsvall deluxe

I fredags tog jag och barnen tåget till Sundsvall. Ett spännande äventyr till en början och sedan, när barnen upptäckte att det tar lite tid att komma fram, önskade dom att vi hade tagit bilen. Väl framme tyckte dom att tågstationen var "cooool" och "coolare". Sen stötte vi på välkomstkommittén! 
 
 
Det blev som vanligt en helg fylld av kvalitetstid med stora familjen Vestins. Solen sken med sin närvaro =) och den fina höst vi har haft utnyttjade vi till max. Bland all lek hann vi också hälsa på gammelfarmor.
 
 
 
2013-10-08
 22:05:41

Mer Pricken

Yes, ikväll delade vi upp oss som sagt. Jag och Amelia hälsade på Pricken och Jessica på sjukhuset och äntligen fick vi se en pigg Prick som visade sina ögon. Och gud så lik pappa sin han var! Vilken go liten kille.
 
 
Lars och Mille åkte med Mats och Oliver (samma ålder som Mille) och satt på jaktpass. Mille var eld och lågor, så gärna som han vill bli jägare. 20 minuter tog det sen blocksomnade han och Oliver i tornet, haha. 
 
Efter nattningen som innebar av vi bar två sovandes barn från bilen åkte jag till gymmet med målet att marklyfta 100 kg. Det gick mindre bra. Jäkla skitstång och jäkla skitpass. Jag skulle ju sejfa så att Lars inte lyfter ifrån mig och det gick åt h*****e. 85 kg fick jag upp igen, men på 90 rörde sig inte skitstången från marken. Så nu vet ni det.
 
2013-10-08
 12:37:57

Besök hos Pricken

Jag har glömt att berätta hur det gick hos Pricken i söndags. Det gick nämligen rätt så bra. På morgonen gjorde vi pärlplattor som han fick för att ha något att titta på. Sen fick barnen köpa kläder, nappar och ett varsitt gosedjur till honom och så åkte vi dit. Amelia är ju som förtrollad medan Mille inte har någon ro att vara på sjukhuset. Så ikväll ska jag och Amelia åka dit igen och hälsa på medan Lars och Mille får leka med kompisar. 
 
 
2013-10-06
 07:54:55

Macklemore

I fredags åkte jag och Lars till Stockholm för att se Macklemore. Lars är en jäkla stolle och det är väll tur för nu har vi gjort 250 mil i bilen på två helger. Roligast var det när vi kom in i Stockholm och skulle släppa av vår medresenär och Lars suckade över trafikstockningen men lugnade oss med att "när vi kommit förbi dom här byarna så släpper det nog". "Byarna" var Kista, Solna, Sumpan etc och det krävs nog en urjämte för att kalla förorterna för byar!
Hotellet vi bodde på var billigt och kanonfräscht, erbjöd gratis parkering och en stor frukostbuffé innan det var dags att bege oss hemöver, Mercure Hotel Stockholm South rekommenderas om man vill bo nära E4:an och ändå ta sig in till stan (eller Globen) enkelt. 
Konserten var fantastiskt. Macklemore var otroligt bra på att underhålla publiken och skojade friskt innan låtarna. Jättebra musik och snyggt show. 
 
 
Lars and I are just back from watching Macklemore at Stockholm Globe Arenas. He turned out to be a great performer who entertained the crowd well between the songs and kept the jokes well connected to Sweden. The music and the show was amazing. 
 
2013-10-06
 07:47:36

Lilla Pricken

Grattis Jessica och Crippen som blev lyckliga föräldrar till Lilla Pricken den 3 oktober. En liten pojke som hade bråttom ut i världen (v. 35) och får stanna med mamma och pappa på prematuren i några veckor. Självklart har jag inte kunnat hålla mig från att hälsa på dom och igår kväll åkte jag och barnen dit en snabbis. Barnen är jätteglada för att Crippe har blivit pappa men förstår inte att moster är en mamma =) det är inte lätt i småbarnsvärld, men dom är glada över sin kusin och pratar om lilla Pricken oavbrutet.
 
 
Congratulations to Jessica and Crippe who had a son on October 3rd. He was eager to get out and explore the world (w. 35) and gets to stay in the NICU with mom and dad for a few weeks. We've already visited them a few times and the kids are very excited for the baby and Crippe becoming a dad, the fact that the aunt is now a mom is harder to understand =) The boy was called "Pricken" which means the dot, that was what he was on the screen the first time they saw him.
 
2013-10-06
 07:37:30

Grinding

I onsdags åkte vi till Brunflo för simskola igen. När vi kom till parkeringen såg vi tre killar som höll på bygga en avsats av vår favvosnöhög. När simskolan sen var slut var det drygt tio killar där som grindade och gjorde roliga trix på snön. Nu vill kidsen åka bräda och så ska vi bygga en trickpark i stugan på beställning.
 
 
When arriving to swim practice this week we found three guys building a rail out of our favorite pile of snow. When getting out of swim class we got to see a bunch of guys grinding and doing tricks. Now the kids wanna snowboard and build a snow park at the cabin.