2009-08-31
 11:29:49

Tillbaka i skolbänken

Sådär, då var första skoldagen avklarad. Vi är en klass på 16 elever, plus två som tillkommer lite senare. Av oss kommer fem från Sverige. Resten av eleverna kommer från Kamerun, Ecuador, Lettland, Georgien, Indien, Bangladesh m.m. Roligt att alla har letat sig till lilla Östersund. Min första uppsats går ut på att analysera valfri bok inom ledarskap och kommunikation, spännande.

Nu är jag hemma igen och ska snart åka och handla veckans mat med Lars och Amelia. Otroligt skönt att kunna göra sina ärenden innan kl. 17 då resten av Östersund irra omkring på Coop etc.




2009-08-30
 16:29:57

God fiskelycka?

Idag har det inte hänt mycket. Jag och Amelia har promenderat till Konsum med moffa. Sen så har golven dammsugits och torkats.. och nu ligger jag och blundar i soffan medans Amelia sover i sin vagn (imponerande att jag kan blogga samtidigt va!?)

Lars, Elias och hans kompis är på väg tillbaka från Bydalsfjällen. Dom har vandrat omkring på fjället och fiskat i sex olika tjärnar utan att få en enda fisk. Stackarna. Men såklart var det en trevlig tur ändå och jag väntar spänt på att få se bilderna. Så snart jag har blundat färdigt ska jag laga till öringarna Lars fick förra helgen så att killarna får smaka på någon slags fisk idag iallafall. Till fisken blir det pressad potatis och Anne-Lies goda citronsås. Mums.



2009-08-29
 18:54:04

Nu går jag på reserven

Åh så trött jag är. Idag har jag inte hunnit vila nått utan det har varit full rulle sen klockan sju. Och det känns vill jag lova. Jag och Amelia var på stan för att handla penna och anteckningsblock till mig. Det blev också ett linne till mig, plus en mössa, ett par byxor och ett par leggings åt Amelia. Sen tog vi en sväng i Lillänge där jag köpte en scarf och ett par skor. Det är första gången som jag har unnat mig något sen vi fick Amelia, så det var tiden. Vi har också hunnit med en blåbärspromenad och tvättstugan, men nu är jag däckad.
Det är tur att Lars ska kliva upp dundertidigt imorgon för att fiska/fjällvandra, det betyder att det blir en tidig kväll ikväll.


2009-08-28
 22:26:33

Blåbärspromenad

Jag har varit hemma från jobbet idag också. Dagens kraftansträngning och höjdpunkt blev min och Amelias promenad då vi passade på att plocka blåbär. Jag plockade och Amelia mumsade blåbär tills hon somnade.

Jag och Lars hade en liten tävling. Han beställde vår dator i tisdags från Webhallen och jag beställde min kurslitteratur i onsdags från Amazon.com. Så vi tävlade om vem som fick leveransen snabbast. Tro på sjutton att jag vann med två timmars marginal. Mina böcker skickades från USA (västkusten dessutom) i onsdags och DHL knackade på min dörr klockan 14:00 idag fredag! Lars beställde datorn på tisdag morgon, den skickades på onsdagen och var redo att plockas upp på Odensport idag klockan 16:00. Jippi, jag vann!

              Så då passar jag på att visa vilken stjärna till pojkvän jag har.

         

2009-08-27
 21:22:46

Sänk ju veli mutshhh

Idag knockade förkylningen mig totalt. Den vann.. efter halva jobbdagen var jag tvungen att be Lars och Amelia komma och rädda mig. Sen spenderade jag resten av eftermiddagen i sängen.
Det blev alltså ett abrupt slut på min tid på Arbetsförmedlingen. Det var jättetråkigt att lämna mina härliga kollegor, alla var inte ens där. Men det var som så overkligt att jag inte förstod vad som hände. Jag ska gå dit och fika med dom nästa vecka tänkte jag.

Efter middagen kom Jessica och Crippe med en present till det blivande dagisbarnet. Hon fick ett coolt Mumin set i form av en jacka, en body och ett par byxor. Åh så fin Amelia kommer att vara på tisdag!


                                Hihi ett mumin troll till stor trollet själv

Nu blir det vila resten av veckan för jag vill så gärna vara pigg på måndag när skolan börjar. Jag är så less på att gå runt och vara trött och sliten hela dagarna. Jag har redan bestämt mig för att bli piggare, öka koncentrationen och förbättra tankegången och minnet så ska jag komma igång med träningen och sova ordentligt. Det ska bli fantastiskt skönt att kunna ta sig till gymmet eller simbassängen på dagtid, när helst man känner för det!

2009-08-26
 20:15:38

Tack!

Tack för dom fina kommentarerna. Då hoppar jag över att lägga ner bloggen. Det kanske finns fler tillfällen till att skriva nu när jag inte jobbar hela dagarna. Och så har vi beställt en ny dator, så nu slipper man oroa sig för att den ska dö helt plötsligt och inte komma igång igen.

Lars har dragit på sig en dunderförkylning. Och smittat mig. Men jag är ju tjej så läget är inte lika allvarligt för mig. Det skumma är att pappa och Melle också är sjuka. Det betyder att nästan halva gänget från helgen blev sjuka på samma dag! Vilket sammanträffande!?
Hoppas bara att Amelia klarar sig så att hon inte blir sjuk när hon ska börja på dagis till veckan.
Hon har redan varit en levandes snor och slem maskin sen helgen då två nya kindtänder började ploppa upp.

Nu har jag bara två dagar kvar på jobbet. Det känns totalt overkligt. Men det kommer bli två kalaskula dagar för Cissi ska ta över efter mig och börjar redan imorgon!

                         Den här HP:n är på väg hem till oss nu...

2009-08-24
 19:33:04

Nya utmaningar

Nästa vecka händer det grejjer.

På måndag börjar jag studera vid Mittuniversitetet. Jag ska läsa magisterprogrammet i Marknadsföring och Management. Det ska bli otroligt roligt att plugga igen.

På tisdag börjar Amelia på dagis. Inte en dag för sent om ni frågar mig. Det är värre för pappa Lars som oroar sig och är rädd att det kommer att bli tomt utan henne på dagarna. Men Amelia kommer med all säkerhet att trivas som fisken i vattnet med de andra barnen och allt hon kommer att få göra på dagarna.

Bloggens framtid hänger löst... Jag skriver aldrig och anledningen till att den fortfarande finns kvar är för att vi inte vet vart Lars kommer att jobba i höst. Jobbar han borta på veckorna bloggar jag mer. Blir han kvar i stan slutar jag nog skriva.

Well.. nu vet ni vad som händer för oss inom den närmsta framtiden.
2009-08-24
 19:28:17

Enafors

Det blev inte mycket bloggat förra veckan. Jag var sjuk och låg i sängen halva veckan. Men vem har det jobbigt när man får dela skorpor med en liten solstråle som denna hela dagarna?



Helgen tillbringades i Enafors med stora delar av familjen. Vi fiskade, åt kräftor och grillade.


Marcus fiskar. Jag assisterar Amelia med morgonvällingen


Lars fick mycket fisk för en gångs skull.


Vi hade får utanför stugan


Crippe blev poppis när har erbjöd mat


Jessica och Amelia

2009-08-16
 10:08:58

Sunny Saturday

Igår var det finväder så jag och Amelia tog en sväng på stan med moffa, moster, morbror och Fanny.


Crippe, Jessica och moffa


Amelia och jag

På kvällen åkte vi till Jessica och Crippe för att grilla. Strax efter vi tagit sista tuggorna började det duggregna, så vi gick in och spelade Super Mario Galaxy resten av kvällen.


Lars, jag, Amelia, Jessicas tomma stol, Jonas och Crippe


"Hej! Min mamma tycker att det är kallt så jag får äta inlindad i ett täcke med mössan på!"

2009-08-14
 19:34:13

Grattis!

Imorse kom äntligen Leah!

Grattis Veronica och Daniel till er stora tjej på nästan 4 kilo!

Nu längtar vi tills ni får komma hem och vi får träffa er alla.


Veronica och Daniel för knappt en vecka sen

Många kramar från stolta kusin Amelia, moster Madde och morbror Lars.
2009-08-14
 19:27:37

Dags för fredagsmys!

T.G.I.F.!!! Nu är det heeeelg.

Idag fick jag och Lars lite hjälp i köket när vi lagade middag.


Amelia kvalitetstestar plommon - en tugga av varje

Och nu är det dags för fredagsmys!
2009-08-09
 21:31:15

Smultron!

Även den här dagen tillbringades i Fugelsta. Där vi inte gjorde så mycket annat än åt mat och fikade! Pappa och Lars tog bilen till Stenbrottet för att fiska och efter ett tag promenerade jag och Amelia dit. En aborre hade dom fått, men vi var inte så intresserade av fisket utan plockade smultron i skogen istället. På promenaden hem plockade jag, och Amelia åt, mer smultron, hallon och röda vinbär!


Amelia och moffa shoppar korv me' brö'

Tack för en jättetrevlig helg allihopa!

Sen vill jag avsluta med att be alla småaktiga människor som inte vet skillnad på ditt och mitt att hålla sig ifrån våra ägodelar. Idag blev vi av med utesensorn till vår väderstation. Så otroligt lågt att klampa in på vår uteplats och tro att det är okej att ta med sig våra saker härifrån.
Förutom sensorn har vi även blivit av med Veronicas cykel och tre handdukar.
Så otroligt tråkigt. Fy för er!
2009-08-09
 09:38:35

Gåträning och kräftkalas

Igår tillbringade vi dagen ute i Fugelsta hos Veronica och Danne. Dagen börjades först med gåträning på högsta nivå.


Amelia går fram och tillbaka mellan hallen och vardagsrummet...


...och hos Veronica och Danne


medan vi latar oss i solen...


Amelia och Isa





Kossa muuuuu!


Kräftkalas. Det bästa kalaset var under Amelias stol dit tre hundar bjöd in sig själva.


Veronica och Danne
2009-08-04
 20:26:15

Tuttgalen!

Hehe.. och näe.. det är varken Lars eller Amelia jag pratar om. I den här familjen är det faktiskt jag som är galen i tuttar... här finns det tuttar i nästan varenda färg man kan tänka sig.. och idag var vi "tvungna" att köpa ett nytt 3-pack för att jag ville ha en grön som matchar Amelias grönprickiga byxor.


Titta så många fina tuttar!

Sen har vi fått tipset från Amelias dagisfröken till faster att det är väldigt bekvämt att ha namn nappar när man är på dagis. Förstå att jag inte har köpt sånna än?? Nu ska det beställas.
Haha, jag är ju helt koko!
Amelia använder i stort sett bara napp när hon sover och åker bil.. och ibland när hon är lite pömsig å vill mysa.



Jag har funderat på vad man ska se fram emot nu när semestern är över.. och vad passar bättre att längta till än Let's Dance!? Jippi! I början av nästa år är det dags för fredagkvällar med mexiansk mat och dans på tv!
2009-08-02
 16:51:34

Slut på semestern!

Så där ja. Då var semestern slut. Jag säger då det, långa semestrar gör det bara svårare att gå tillbaka till jobbet. Jag har varit ledig en vecka och nu ser jag fram emot att jobba hårt imorgon igen!
Det var ett bra beslut att bara vara hemma den här veckan, Amelia har tagit sovmorgon nästan varje dag så jag har verkligen fått ta igen mig och ladda batterierna inför hösten.
Igår var vi på stråket under dagen och åt lunch med några gamla gymnasie- och eftergymnasietkompisar. Det var supertrevligt att träffa dom igen.
Idag har jag, Jessica och Amelia varit på badet och plaskat omkring. På vägen hem skulle jag kolla om hennes mittentand på övre tandraden var på väg...
men istället märkte jag att hon har fått två kindtänder. Man ser dom ju inte så det var väll inte så lätt att veta. Det var nog första gången hon inte hade tandfeber.
Fast jag vet ju inte när hon fick dom...

Well, nu har Amelia däckat i vagnen, Lars spelar Zelda och jag ska laga mat.

Tjingeling!