2010-12-31
 14:26:37

Gott nytt år!





2010-12-31
 09:30:36

Laddar

Så här laddar vi inför nyårsafton



Barnen vaknade 5;00 och 5:30. 7:30 var det dags för Mille att sova igen. Sen somnade vi andra tre i soffan. Amelia och Lars sover fortfarande =) Jag och Mille myser med en polarkaka framför Ice Age 3.

2010-12-30
 22:06:35

Psykad

Haha. Mille har börjat psyka oss! Han är så rolig. Igår när vi åt middag och han började tycka att det var tråkigt satte han igång att låtsasgrina. Sen tittade upp på oss för att kontrollera att vi tittade på honom... och så fortsatte han. HA HA HA. Jag trodde han var för liten för sånt. Va konstigt att det liksom kom naturligt, eller hur har han lärt sig det?

För övrigt, är han snart på gång att krypa. Han står i krypposition, men armarna jobbar lite mer än benen. Han har som inte behövt krypa än, han tar sig dit han vill genom att skutta fram på rumpan. Och så verkar han för nöjd med livet för att sticka iväg =) han sitter glatt och pillar på leksaker eller prylar i evigheter och då finns det tydligen ingen anledning att krypa. Jag klagar inte, man vet var man har honom!

2010-12-29
 21:55:44

Suck

Våra planer var att ha en lugn nyårsafton för att ladda till fiskepremiären på Landösjön på lördag. Jag och barnen skulle hänga med Lars, Marcus och Maggan för att kolla in spektaktlet och ta mer fisk än grabbarna!

Nu var det väll tur i oturen att jag surfade in på Landösjöns hemsida. Dom har gått ut med en varning:
"Nu körs strömbildaren så isen är förädisk, en person gick genom isen vid korvkön när de skulle undersöka isen. Fisket sker på egen risk. Ni är välkomna den 1 Januari."

Det betyder självklart att jag och barnen blir hemma. Och Amelia som ville "hålla pisse". Det var längesen jag var var så här besviken. Jag måste hitta någon att ringa eller maila för att se hur länge den körs, den där strömbildaren, och hur länge det påverkar isen.


Uppdatering
Det är tur att man får stöd när man behöver det. Marcus tyckte att vi kunde lägga ut spön och hålla oss på land med barnen. Det är ju sant, vi ska ju grilla korv och sånt. Bygga snögubbar och grejjer kan man säkert göra också. En göralöspinne kanske man kan göra som 2-åring? (SKÄMT!) Dessutom så är vi ju bara där i några timmar.

Jessica däremot menade att det är Lars fiskekarma som ställer till det. Det är ingen idé att åka alls när Lars är med!
2010-12-29
 17:20:22

Action



När Mille sov middag utmanade jag Amelia i Wii Sports. Vi bowlade. Hon kastade bara klotet sex gånger sen ville hon inte spela mer. Kanske var det för att hon låg under och är dålig förlorare, eller så var det för att hon ville spela på Lars PS3.



Sen lekte hon med trolldegen tills jag började laga mat och hon ville hjälpa till. Vi gjorde Köttfärs Africana och hon gjorde såsen till. Sen diskade hon. Eller ja, hon hällde vatten mellan bunkar tills hon själv, hennes kläder, stolen hon stod på, skåpluckorna och golvet var rent. Nån nytta iallafall =)

Mille då? Han var lite tjurig på morgonen. Kanske för att la fille terrible väckte honom när hon klev upp 04:40 (kompensation för gårdagens långsovning?). Men sen var han happy. Jag har fått se live när han sätter sig upp själv. Duktig pojke!

Och jag då? Jag har fått en promenad! Och så har jag insett att det bara är upp och inte ner i humöret nu! Kanske för att det är full rulle och för att jag har Amelia hemma på dagarna.

2010-12-29
 10:00:50

Nyårsmenyn

Så här ser den preliminära nyårsmenyn ut.

Förrätt


Jätteräkor i vitlök, chili och mango
Receptet fanns med i senaste Coop tidningen. Therese hade testat och rekommenderade det varmt.

Huvudrätt



Rostbiff i marinad med färska örter med potatisgratäng

Efterrätt


Chokladchock
Anne-Lie har gjort den här när hon fyllde år sist. Jättegod. Den fick det bli trots att jag gärna bakar efter Leila Lindholms recept.

2010-12-29
 08:55:55

Mmm gott!

Igår åkte jag och barnen till Coop för att handla. Amelia pratar ofta om att handla. Det är väldigt behändigt att handla med dom för Mille sitter i barnsitsen och Amelia gillar att sitta i själva kundvagnen. Amelia är rätt så rolig. Nuförtiden blir hon rastlös innan hon inser att det tar lite tid att handla, så fort vagnen stannar säger hon "Ååååk, mamma!" Hon hade på förhand sagt att hon skulle handla fil och flingor. När vi kom till filhyllan såg hon små yoghurt-förpackningar hon ville ha. Hon valde klokt, jordgubbsyoghurt utan tillsatta färg- elller konserveringsämnen, så det sa jag inte emot. När vi stog vid bakhyllan hade dom såklart placerat Hello Kitty torkade frukt förpackningar i lämplig barnhöjd, så det blev en sån också. Två bra val av henne och då var det lätt att gå förbi godiset innan vi kom till kassan. Hon fick också välja ny tandkräm. Så fort nått hamnade i vagnen ville hon öppna förpackningen och smaka, spelade ingen roll om det var yoghurten, korv eller mandel, men jag förklarade att man öppnar sakerna hemma. När vi kom till dörrarna på väg ut hör jag "mmm gott!" Då har hon bitit hål i tandkrämstuben. Jaja, så kan det gå =)
2010-12-28
 08:13:02

Inga dålig krav!

Amelia tog sovmorgon idag. Kl. 8 vaknade hon. Då skulle hon ha med sig sin Woody kudde till soffan. Och så ville hon "se (lek)saker". Jaha, i med Toy Story. "Nej, byt saker". Jaha, letar vidare, i med Toy Story 3. "Annan Woody". Men va tusan, 2:an har hon nog pillat in under en högtalare, nu får hon allt nöja sig =) Förstår inte vem hon har fått denna bestämdhet från (läs mig)!

Appropå det så har hennes språk utvecklats jättefort sen hon fick jullov från dagis. Jättekul!

Samtidigt som hon piggnar till under filmen skriver jag shoppinglista inför nyårshelgen. Jag bjuppar på menyn senare.

2010-12-26
 21:53:07

Annandag jul

Kl. 05:30 imorse var det någon som ropade efter sin tutte. Som låg mitt på hennes kudde. Sen ville denna någon kliva upp. Gäsp. Efter allt julande hade jag gärna sovit lite till. När jag skickade in Lars från soffan till sängen (han sover i soffan när han har varit på krogen för att inte väcka mig och Mille med sitt snarkande, eller i värsta fall rulla över Mille) vaknade också Mille och ville kliva upp. Gäsp. Så går det när barnen går och lägger sig kl. 19 och vi något senare, dom är mycket piggare än oss. Nån dag ska jag testa att gå och lägga mig kl. 19 också. Kanske. Iallafall så ville Amelia bada och rita med sin kritor igen och det fick hon när Mille sov sin förmiddags tupplur. Att bada är perfekt sysselsättning för henne när jag själv gör mig iordning.



Förmiddagen tillbringades i tvättstugan och eftermiddagen hos moffa och gammelfarmor. Jag och Amelia tog en extra tur dit med pulkan då vi glömde att ta med Aftonbladet till moffa. Haha, dom sista hundra metrarna på vägen hem skulle hon dra mig i pulkan. Det var mina stakandes armar som fick göra allt jobb men hon sprang före och var övertygad om att hon drog mig. Och som hon garvade! Haha. Jag däremot lär inte skratta lika mycket imorgon då träningsvärken kickar in.

Bjuder på en bild på Mille och en annan av Amelias julklappar!



2010-12-25
 20:52:34

Juldagen

Juldagen började hos Veronica med familj ute i Fugelsta. Julmat, julklappsöppning och barnbus =)


Anne-Lie, Veronica, Danne, Pappa och Farmor bakom honom


Amelia, Veronica och Leah öppnar julklappar

 
Lars softar i soffan och Jessica testar Veronicas värmefilt och dyna


Amelia dansar med "fassa"

Sen åkte vi vidare till Mamma och Melle i Nälden. Julens fjärde julbord, men lika gott fortfarande. Mamma hade bakat femtielva olika sorters kakor. Planer för nyårsafton och midsommar smiddes. 


Lars, Jessica, fiskepartner Marcus (kameraskygg 1) och Maggan (kameraskygg 2)

   
Mille, mamma och Amelia som "majma mannasin i micko"


Julfin à la moster

Nu ska jag berätta vad jag har fått i julklapp serrni. Hela familjen fick en lysande tomte att ha på uteplatsen av Gunwor. Den syns genom hela kvarteret, jättemysig. Av Lars, Jessica & Crippe fick jag... en biljett till Rihanna i Globen nästa höst!!!! Fy fasiken va kul att få se henne live. Och nu ska jag läsa julklappen av mamma, mina brev från PLU!!!!

Tack hela familjen och släkten för en jättetrevlig jul!
Kram

2010-12-25
 20:32:35

Julafton

Julaftonen tillbringades i Genvalla hos Lars morbror Krister och mormor Elin. Vi åt massor med julmat, tomten kom på besök, men mesta tiden gick åt till barnbus!


Lars kusin och fiskepartner Elias med mig och barnen


Tomten med alternativ Rudolf


Lars mormor Elin


Lars släkt: kusin Frida, moster Birgitta, kusin Emma, Inger bakom stolen, Mille och Elias


Julklappsöppning! Jätteroliga badkritor med Toy Story figurer att färglägga. Mycket väl godkända av Amelia i badet!

2010-12-23
 22:26:31

Dan före dan

Idag var jag ute och köpte dom sista julklapparna, lite förnödenheter och bingolotter. Det gjorde jag på ca 1 timma. Jag är världsrekordsnabb och effektiv när jag är i farten! Vi slog senare in klapparna och barnen tog en varsin monster-tupplur som båda varade till 16:30. Sen kom barnens farmor Gunwor med julklappar och vi fick en jättefin tomte att ha på uteplatsen. Efter det bar det av till moffa och uppesittarkväll. Där åt vi julmat (mums), dansade, gick upp och ner för trappan, spelade BingoLotto och öppnade julklappar. Barnen fick jättefina kläder, stickade strumpor, sängkläder, en bok, vantar, slantar, hårpiff och en väska.


Mille, Lars & Moffa


Jessica & Crippe




Gammel-Farmor Astrid


Amelia fick en barbapappa-väska av Jessica & Crippe som hon låg och pratade med i sängen när hon skulle sova. Vad jag förstod så berättade hon en godnattsaga om en elefant.

Anne-Lie var också där! Hon hade stickat dom fina tjocksockarna till barnen som var otroligt uppskattade nu i kylan. Det var precis vad jag insett att dom saknade. Tusen tack Anne-Lie!!

Mitt i Tvåans Bingo drog Mille en bamsespya. Stackarn. Jag hoppas att det var p.g.a. vällingen, men tror kanske mer på att han faktiskt är sjuk i lilla magen. Då fick han bada och sen gick vi hem.

2010-12-23
 22:05:45

Men äntligen...

Grattis Blogg.se. Det var på tiden att ni satte igång och knåpade ihop en iPhone app. Välkommen till 2010! Då hoppas jag att det går fort och ser fram emot att kunna blogga mobilare så att säga!
2010-12-22
 20:34:10

Dan före uppesittarkvällen

När vi lägger Amelia brukar jag berätta vad som händer imorgon. För att hon ska förstå att om hon somnar fort så händer det fortare. Så ikväll har jag berättat att vi ska till Moffa. Med Moster Veronica... och här avbrytar hon mig och fortsätter "och Leah och Danne och Isa..." och så håller hon på så. Men det bet tydligen inte att berätta det. Hon ropar ändå på oss. Så då gick jag in och berättade att tomten kommer med julklappar imorgon (det är ju en lite pre-julafton-gathering under uppesittarkvällen) och tomten ger bara julklappar till snälla barn som sover gott och hon måste ju vara tyst annars hör ju tomten henne. Det funkade ett tag. Sen så ropade hon igen. Då går Lars in och berättar att vi ska till Moffa och spela BingoLotto med moster Jessica. Då fortsätter Amelia "Och Crippe och Hanna..." Haha. Va roligt! Fast Hanna ska inte vara med oss i år. Tråkigt. Hon var väll den enda som vann nått på sin lott förra året.
2010-12-22
 09:15:29

Dan före dan före dan...

Vi tog den där promenaden igår. Och jag konstaterade att jag inte är riktigt frisk i huvudet. Jag tog med mig termometern för att se att det inte blev för kallt i vagnen. -29,5 var det som kallast ute och det blev till slut -20 i vagnen, men barnen var inte ens kall om kinderna när jag tog upp dom efter promenaden. Jag däremot... var klädd enligt konstens alla regler... underställ, fleece och skaljacka. Och som jag svettades! Promenad i rask takt och 25 kilo barn i barnvagnen... det blev varmt det. När jag kom in var insidan av jackan fylld av frost. Det var då jag insåg att jag inte var klok.

Imorse väknade Mille vid 5:30 och var hungrig. Så vi klev upp. Sen somnade han om i min famn runt 7. Och Amelia tog visst sovmorgon. Så jag fick titta på julkalendern själv. Haha. Sen när Amelia vaknade skulle hon "se Lucia", så vi tittade på SVTPlay och luciafirandet. Det gör vi nästan varje dag. Luciasånger är bland det finaste som finns och jättemysigt att ha på i bakgrunden. Som igår när vi slog in julklappar. Amelia slog in sin julklapp till kusin Leah och till Lars. Sen dess har hon gått och burit på dom. Var det inte för platsbristen hade hon sovit med Lars julklapp i famnen i vagnen igår.
2010-12-21
 13:00:52

Nästan jul...

...på termometern. -23,9 visade den imorse. Det är fortfarande -23 nu. Mille fick sova ute i vanlig ordning ändå. Han vägrade att somna inne. Så med michelin-outfit, fuskminkpäls under åkpåsen och tjock filt över, regnskydd som skulle hålla lite värme inne i vagnen och termometer instoppad vid hans ansikte sov han gott i 1,5 timme. Det blev aldrig kallare än -14 därinne om man tror att värmen/kylan var jämnt fördelad (förmodligen var det varmare där han hade huvudet). Jag var så sugen på att ta en promenad idag. Jag slutade med det när jag var som tröttast, promenaden förbrukade den lilla energi jag hade. Och så sover barnen omlott, så det finns ingen superbra tid att gå ut. Men idag var det dags hade jag tänkt. Tills det visade sig vara nordpolstemperatur ute. Äsch, vi får se, litar jag på att barnen klarar av det bär det iväg.
2010-12-19
 21:45:45

Skulle ha uppdaterat

Ja, jag hade ju tänkt att uppdatera bloggen med nått glatt istället. Men jag måste gå och lägga mig =) Igår var vi på stan sen var Jessica & Crippe här och kikade på Robinson-finalen. Rätt vinnare vann! Idag vet jag inte vad vi har gjort, tiden bara flög iväg. Lite vila för barnen i omgångar, bad av bajs-Mille... ja, alltså, jag trodde att han var lös i magen för att han håller på få tänder... men nu rinner det ur honom så jag misstänker parasiten, men ingen annan i familjen är dålig i magen och det har verkat som att hela familjen har blivit det när parasiten har hälsat på. Men han är världens solstråle annars, så jag tror inte att han är sjuk. Dålig att äta är han däremot, men det hör väll tänderna till också. Amelia busade med honom under middagen och han asgarvade hur länge som helst, jag hämtade kameran, men då blev det bara ansträngt så det blev ingen bra inspelning. Alltså, han har sånt härligt skratt! Han verkligen asgarvar när han sätter igång. Och så har han börjat skaka på huvudet. Jag vet inte varför, men han ser så rolig ut. Ja, nu kanske ni märker att det är dags att sova, för jag pladdrar bara. Vi har också griljerat julskinkan idag. Mums. Provsmakning sker imorgon bitti. Just det, jag fick sovmorgon till kl. 9 också. Det behövdes nog, jag undrar hur länge jag skulle sova om jag inte blev väckt. Äsch, nu ska jag ge mig annars söver väll jag ner er med!
Iallafall, nu ska jag lägga mig. Jag måste gå å lägga mig ännu tidigare i veckan eftersom att Lars är borta. Man vet aldrig när Little Miss Sunshine känner för att kliva upp på morgonen. Vi ska ha en lugn start på veckan för att va säker på att Mille är frisk. Sen ska vi ha tomteverkstad och slå in julklappar.

Till er som inte har Facebook kan jag berätta att jag gjorde nån slags grej som visade mina mest använda ord. Alltså vad jag oftast skriver i mina statusuppdateringar. Jag uppdaterar verkligen inte ofta, men det här är mina "favoritord": Amelia, Pigg, Mille, Lars, Barn, Tack, Pippi, Barnen, Veronica, Syster, Sweden, Soffan, Ner, Mommy, Kids, Jonsson, Jessica, Dagen, Check, Bosse.
2010-12-17
 20:48:52

Det löste sig!

Hårfrissan ringde och berättade att hon hade sovit på soffan när jag var förbi. Så jag och Amelia fick komma och klippa oss ändå. Ni förstår, hade jag inte skrivit om det i bloggen hade det inte löst sig. Det är nämligen så att skriva man nått i bloggen blir det tvärtom, t.ex. skriver man att vi sover som stockar, då börjar Mille tjorva på nätterna osv osv. Hursomhelst så fick Lars & Mille en grabbkväll medans jag & Amelia fick tjejmys. Åh va hon pratade om att hon skulle klippa håret. Konstigt, för de enda hårklippningsupplevelserna hon har är när jag klipper Lars med trimmern. Men hon var så duktig och snäll hela tiden (förutom när hon fick leka med dockorna strax innan vi skulle gå och inte ville åka hem, haha) och fick rosa sprayfärg i håret. Jag tog en före-bild på henne men glömde ta en efter så det får ni se imorgon. Jag blev av med slitna toppar och den långa luggen.
Se... jag säger det igen - slutet gott, allting gott!
2010-12-17
 16:44:48

Uppförsbacke

Jag brukar hålla mig till positiva tankar i bloggen, men nu är jag less. Först och främst så har jobbsökandet tyngt mig. Det känns som att jag står still och måste lägga i en högre växel. Men jag har försökt lagt det åt sidan för att njuta av att vara hemma med barnen istället. Jag tänker Carpe Diem helt enkelt ochjobbet kommer när det kommer. Men så idag skulle jag få klippa mig hemma hos en kompis som är frisör. Det känns inte så aktuellt att ta med sig barnen till en salong, så det här var en smidig lösning. Så ut i snöstormen och drivorna med vagnen. Nyduschat hår hade jag dessutom för att spara tid. Så var hon inte ens hemma. Där stod vi som några snögubbar och vid det här laget var min mössa genomblöt och iskall. Så nu är jag less, det kändes som att bägaren rann över. Jag brukar tänka att allt sker av en mening, men vad är meningen med alla motgångar? Jag hoppas att meningen är att det ska bli så jäkla himla skitbra bara jag nått toppen på uppförsbacken. Det är tur att jag har barnen - 1, dom gör mig glad och 2, man har inget annat väl än att bita ihop trots motgångar. Just det, nämnde jag att Lars ska jobba i Åre måndag-torsdag fr.o.m. nu också? Jaja, det känns inte som att det är hela världen, men det hade ju varit bättre för familjen om jag jobbade nu och han var hemma istället.

Så, då vet ni läget. Nu törs jag inte göra nått mer idag för det lär bara gå åt pipan. Snart är Lars hemma och sen är det Robinson.
2010-12-16
 14:39:30

Torsdag

Jullov
Herre jesus va snö det har kommit. Härligt! Det blev två riktiga träningspass att ta sig till dagis och tillbaka med 25 kilo barn i vagnen och dryga decimetern snö. Det här var Amelias sista dag innan hon ska vara hemma i tre veckor. Men hon har ingen aning om det, just nu sover dom båda ute i vagnen.

Bakom flötet
Jag vet inte om jag ska skylla på att vi inte har några musikkanaler på TV:n längre. Men jag har ingen koll på ny musik längre. Vad har hänt? Jag känner mig.... GAMMAL! Två av mina favvo-artister har tydligen släppt nya skivor de senaste månaderna, Ne-Yo och Kanye West. Jaja, men nu är skadan reparerad och jag får hålla bättre koll i framtiden. Jag kanske också kan skylla på att jag är rätt så inne i mammandet på dagarna.'

Helst igår
Det är dags att börja jobba nu. Helst igår hade jag börjat. Men jag är fortfarande helt vilse i pannkakan och matt i luvan av att försöka hitta arbetsgivare att ge sig på. Jag har varit på några intervjuer under hösten/vintern, men jag blir bara besviken när jag är där. Tydligen söker jag fel jobb. Vi får väll se vad det blir av det hela. Jag kan inte förstå att man studerar och sliter i flera år och sen måste man slita ännu mer för att hitta ett bra jobb. Man borde belönas med ett jobb när man är färdigstuderad!

Tänder igen
Mille är på avigsidan. Först och främst så är han ju i den åldern. Ibland är inte riktigt nått bra. Men det är inte bara negativt, han är väldans kramsjuk. Men nu håller han på att få fler tänder. Att äta mat är inte roligt. Han gapar för att han är hungrig, sen gör det förmodligen ont att tugga för han blir arg och skäller på maten. Mat han kan pilla i sig själv som mackor, kex, makaroner etc. fungerar hyfsat. Efter den knappa lunchen idag satte han i sig en flaska välling och det är ju som bekant inte ofta han dricker det.

Survivor
Ooh. Ikväll ska vi titta på Robinson. Vad genealiskt att sända det på torsdagar. Och vad bra den här säsongen har varit. Twistar i handlingen hela tiden, man vet aldrig vad man kan förvänta sig. Stackars deltagare. Har ni missat det så sänder dom de tre sista avsnitten idag, imorgon och i övermorgon. Nu vet ni.

Egen tid
Näe, nu ska jag fortsätta lyssna på den nya musiken och leta drömjobbet! Nej, jag bara skojade, nu vaknade mina snöänglar =)

2010-12-15
 15:11:43

Granen

Jag och Mille har satt upp granen idag. Det blir en utmaning att stoppa Little Miss PMS från att rota i den. Kulorna är redan omflyttade om jag säger så.



Ser nu att jag måste trycka ner grenarna lite.

2010-12-13
 14:44:25

Ett försök...

...till att ta en bild på dom båda. Till slut fick vi till det!







2010-12-13
 12:44:53

Lucia











Klockan 06:00 imorse ringde min väckarklocka. Jag hade glömt att stänga av vibratorn så den väckte hela familjen. Typiskt, men kanske lika bra. Sen blev det välling, luciatåg på TV:n och julkalendern innan vi gick till dagis för luciafirande. Barnen var så söta. Det blev rena rama discot då föräldrarna till de 36 barnen gick lös med kamerorna. Sen blev det fika med årets första skinkstut. Efter det var det julavslutning på kyrkis. Vi sjöng i kyrkan och dansade runt granen. Barnen fick en godispåse av tomten och sen spårade allt ur. Amelia var trött och skulle ha godis istället för mat. Då fick vi gå hem för att inte förstöra julefriden för alla andra familjer. Nu har Amelia vaknat och är pigg och glad medans Mille sover vidare i vagnen. Slutet gott, allting gott.

2010-12-12
 21:17:40

Kalas

Idag har vi varit och firat Lars mormor. Smörgåstårta och trevligt sällskap bjöds det på. Sen fick vi finbesök av Marcus & Maggan när vi kom hem också. Nu skruvar Lars på vår nya kylare (tack pappa och Rolle för hjälpen!), barnen sover och jag ska sova själv. Jag ställer väckarklockan för första gången på ett halvår. Imorgon bitti är det Luciafirande på dagis och jag vågar inte lita på att barnen väcker mig i tid, men jag hoppas på det, det är ett mycket trevligare uppvaknande än väckarklockan.


Lars kusin Emma, Mille & Lars när jag visar Gunwor fördelarna med en digitalkamera och försöker övertyga henne att det är dags att byta upp sig

2010-12-11
 20:13:31

Resultatet

Här är några av Amelias fina lussebullskreationer. Vi var ett bra team. Jag rullade långa korvar och hon snodde ihop dom. Tills hon lessnade och knådade ihop degen igen. Jag och Mille fick ta hand om russindekoreringen för då stod Amelia och plaskade med disken.

2010-12-11
 13:23:55

Lussebullar

Jag och barnen bakar lussebullar. Vi får lov att tacka Anne-Lie för att baket blev av. Imorse tog vi nämligen barnvagn och pulka och gick till affärn för att handla ingredienserna. När vi kom hem märkte jag att det snart var slut på mjöl och socker. Så hade inte Anne-Lie varit så snäll och åkt på affärn åt oss hade det gått åt pipsvängen. Nu väntar vi på att degen ska jäsa...

Fiskeupdate
Fiskekungarna Lars och Elias är på väg hem från Dödre. Dom åkte dit imorse för att pimpla sik. Elias fick en på 1-1,5 hg och Lars borrade rakt in i en sten på tredje hålet. Så kan det gå. Fiskeoturen verkar hålla i sig.
2010-12-10
 21:53:24

Fiskekungen!

Ikväll har vi tittat lite på Idol. Eller, jag har tittat. Lars har "riggat" våra pimpelspön. Som han har knutit flugor och blinkpirk och donat! Haha. Det är så underbart att se optimismen i hans ögon. Ni vet ju att det brukar gå sådär med fisket. Men nu är han på hugget! En blinkpirk, två flugor, ett blänke och en mormyska på varsin lina. Dessa ska användas i Landösjön. Eller skitsjön. Vi får aldrig fisk där. Lars ska dit på premiären. Han är säker på att han kommer att fylla kvoten på 10 rödingar. Ja, i vart fall så fick jag välja färg på mina flugor. Gul och blå tog jag. Lars tyckte röd och brun lät bättre, men ni ska se vad det kommer att nappa på mitt spö (som det brukar rycka bäst i). Så nu ska det bli extra roligt att se vem som får första firrarna i vinter. Men Landön hoppar jag över, jag sitter hellre hemma i stugvärmen. Blir jag hungrig går jag till frysdisken på Coop och köper mig en fisk, billigare och pålitligare så.

2010-12-10
 21:44:50

Syskonkärlek

Amelia har varit så gullig mot Mille idag. Imorse när han skulle sova sin förmiddagstupplur satt han på golvet vid vagnen och väntade på att jag skulle lyfta ner honom i den mysiga åkpåsen. Då satt Amelia och klappade honom på huvudet tills det var dags. Sen medans vi lagade middag och väntade på att Lars skulle komma hem hade vi dansparty. Jag gick för att röra i Chili con Carnen och då kommer Amelia springandes. När hon vill komma upp i famnen säger hon alltid "Mea komma!". Men så lät det inte den här gången. "Mille komma" sa hon istället och ville att jag skulle plocka upp honom så att vi tre kunde dansa tillsammans. Sen efter middagen fick barnen bada. Vi har egentligen haft badförbud för att Amelia sväljer så himla mycket vatten. Men nu förklarade jag att hon inte fick det och hon förstod nog allvaret. Så istället satt hon och tvättade Mille med en tvättlapp.

Det är så härligt att få se kärleken mellan dom. Samma sak mot Lars. Båda älskar att pussas med honom när han åker till jobbet på morgonen och båda skiner upp som små solar när han kommer hem igen. När man älskar någon själv så på nått sätt så upplever man det "bara" utan att tänka mer på det. Men att se hur barnen och Lars älskar varandra är verkligen underbart och man blir alldeles varm i hjärtat.

2010-12-10
 14:23:01

2:a plats

Jag och barnen har precis varit på stan och shoppat julklappar och luciakläder. På måndag är det dags för både luciatåg på dagis och julavslutning på kyrkis. Jag hade visat Amelia luciatåg på internet för att hon skulle få bestämma vad hon ska vara. Hon skulle va en tomte. Det förstår jag, tomtar är det enda hon kan relatera till, lucior och tärnor har hon aldrig sett förut och trots att hon gillar pepparkakor ville hon inte vara en. Så det blev tomteoutfits till båda! Det blev express-shopping på stan i vanlig ordning. Sist på shopping-listan stod frimärken, men när vi kom till busstorget där vi skulle handla dom stod bussen där, så vi hoppade på den för att slippa vänta i 20 minuter på nästa. Ja... så kommer vi till andra platsen på min lista över de mest förvirrade ögonblicken i mitt liv. Jag lyfter vagnen på bussen. Sätter barnen till rätta. Sätter mig ner själv. Ser mig runt om i bussen. Ser att i papperskorgen ligger en likadan handske som jag har. Näe... vänta nu... det ligger ju två handskar där! Och vart är mina!? Nej herregud vad har jag gjort? tänker jag och måste ju ta upp dom för att kolla om det är samma storlek som på mina och om jag verkligen har slängt dom i papperskorgen när jag klev på bussen! Joooo då. Mycket riktigt. På något sätt har jag slängt mina kära handskar i papperskorgen!!! Why??? Baaahaha!

Nummer ett på förvirrad-listan är fortfarande det här.
2010-12-09
 10:36:07

Zzzzz.....

Jo, om ni undrar kan jag berätta att vi numer sover som stockar här hemma! Jessica & Crippe lånade Amelia i helgen (tusen tack!!!) och vi lärde Mille att sova utan att äta. Det funkade jättebra. Han kan vakna 1-2 ggr per natt och gnälla lite, men annars sover han tungt och bra. Så nu är vi utvilade och ännu gladare allihopa!
2010-12-07
 19:37:04

Bä bä vita lamm

2010-12-06
 18:37:23

Déjà vu

Imorse vaknade jag full av energi! Mille sov nästan hela natten. Så vi hoppade kyrkis och åkte till Mamma & Melle istället. Där var vi hela dagen, busade, badade (det är ju badförbud här hemma) och tittade på fiskarna och fiskarnas bäbisar. Vi fick även med oss 35 liter prima Näldenvatten hem!







Marcus hann komma förbi också. Han undrade om vår kylare på bilen läcker. Suck tänkte jag. Den har varit trasig sen i somras, men vi tätade den och läckaget försvann. Tills idag. Då all kylarvätska hade runnit ut. Så när vi skulle åka hem fyllde jag på den på nytt. Vi tog oss till Ås innan bilen höll på börja koka. Så i 20 graders kyla fick jag stanna bilen och vänta på att motorn skulle svalna (och vi inne i bilen) tills jag kunde fylla på vatten (det finfina dricksvattnet) och köra hem. Det blev ett till stopp i Lillänge för att fylla på mer innan vi kunde ta oss hem. Dumma bil. Eller dumma ägare som inte tar tag i problemen när dom uppstår. Ni kanske kommer ihåg i somras då vi inte hade bytt drivknut och den gick sönder när vi var i Norge och fiskade. Dumma bilägare... knuten låg ju hemma i garaget och väntade på att bli bytt. Jaja, vi får väll hoppas att vi har lärt oss nu då. Tills vi har bytt kylare är vi billösa!



2010-12-05
 16:04:24

Jamtli Julmarknad '10

















2010-12-03
 14:26:36

Fredag

Nu ska vi se hur vår dag har varit. Amelia och Lars vaknade 05:30. Jag och Mille klev upp 07:00. Julkalender. Frukostmackor. Amelia klättrade på bordet för att blåsa ut ljusen. Mille sov. Vattenkokning. Amelia skulle rita men jag fick rita allt åt henne. Mille vaknade. Amelia åt pannkaka. Mille ville inte äta sin fisk och knaprade på lite pannkaka istället. Vattenkokning. Amelia kissade i brallan. Skura golv. Kompanidusch av båda barnen. Olydig dotter. Sätter på en film och får barnen till att slappna av i soffan. Amelia fick välling och däckade. Mille åt banan och fick sova ute i vagnen. Pjuh, vilken dag. Jag tar en kopp kaffe... =)

2010-12-03
 11:05:46

Bråkstake

Amelia har blivit en riktig bråkstake. Hon gör allt hon inte får göra. Klättra på bordet. Hämta stolar och klättra till medicinskåpet. Rensa lådor. Suck.. det är fullt upp här hemma. Så här spexade hon när vi skulle titta på lite skidskytte igår.

 

 

2010-12-01
 20:43:39

Världens bästa julklapp

Mamma & Melle kom förbi på en kopp kaffe idag. Mamma påminde mig om att hon skrev ut vartenda mail som jag skickade när jag var i USA. Hon hade tänkt att ta med sig bunten men glömde den. Jag sa att jag tar dom gärna som julklapp istället. Som jag har tänkt på dom mailen (jag har bytt mail så jag kommer inte åt dom)! Sista månaden i USA blev min dator stulen och ALLA kort från mina 2,5 år där försvann! Jag har fått några av pappa som jag mailade honom och så finns några på Facebook, men det är så otroligt många bilder som saknas. Gud vad kul det ska bli att kunna läsa mailen och komma ihåg hur det var där istället för att titta på bilder. Herregud så jag längtar!
2010-12-01
 20:42:22

Pannkaka

 

Efter lunchen idag ville inte Mille äta någon mer mat. Inget. Inte gröt, inte fruktpuré, inte köttsoppa med ris. Så då fick han pannkaka med drottningssylt och grädde, det som vi andra åt till middag. Vad han tyckte att det var kul att få samma sak på tallriken som vi hade (hans är ju annars kört i mixern)! Ser ni minen? Hihi. Så ser han ut när han är excited och koncentrerad, plutmun. Men... han åt inte det heller...

2010-12-01
 11:01:02

Matlåda

När vi inventerade kylen imorse för att se vilka rester Lars skulle ta med sig i matlådan till jobbet och vad jag skulle få till lunch så konstaderade vi att det fanns makaroner kvar sen igår. Till det kunde vi välja på potatis, ris eller spaghetti. Mmm, vilka val! Bra planering familjen Andersson/Jonsson!
2010-12-01
 10:29:38

När det beger sig...

Nu ska jag dela med mig av en hemlighet. Eller jag kanske redan har gjort det... När jag och Lars ska åka på honey moon ska vi åka hit... Cabo San Lucas i Mexico.







Förutom att sola och bada ska vi fiska sån här


Blue Marlin