2010-08-27
 13:52:28

Lugna puckar

Vill ni veta nått roligt? Gissa vad Amelia tror att Lars gör hela dagarna? Åker bil. Naturligtvis. Han åker ju iväg med bilen på morgonen och kommer hemkörandes i den på eftermiddagen. Barn är ju för roliga. Även om hon kan säga att han jobbar så har hon ju inget att relatera till ordet "jobba". För några veckor sen när han var i Ängsmon och kaklade ett badrum stoppade jag barnen i vagnen och promenerade dit, bara för att dom skulle få se vad han gör. Men båda somnade på vägen. Alltså tror dom fortfarande att han åker bil när han inte är hemma.



Mille börjar bli så stor och duktig. Snart sitter han nog själv och det är full rulle när han ligger på golvet. Det är så kul att se barnen utvecklas!


Toad? =)

2010-08-23
 11:06:55

Hopp hopp

Mille har fått låna kusin Leahs hoppgunga. Rosa hoppgunga =) Han är riktigt pimp i den! Så här ser det ut när man försöker ta en bild på honom:



Så här ser det ut om man törs stoppa gungan ett tag. Mycket bättre:



Han lärde sig att rulla från rygg till mage igår. Helst skulle han nog sova på mage, men han förstår inte hur han ska lägga huvudet på sne utan borrar ner det i madrassen (soffan/babygymmet/varthannuligger) så det går inte ha honom sovandes så. Och appropå att ligga på mage läste jag en intressant artikel om det igår. Vi människor är dom enda däggdjuren som lägger våra bebisar uppochner, dvs på rygg. Intressant va!? Tydligen ska detta, enligt den radikala författaren, försena både motorisk utveckling och hjärnans utveckling.

Dags för lunch och promenad!
2010-08-20
 21:15:13

Lite roar dom små!

Amelia har varit väldigt fascinerad av bussarna som hon ser åka förbi på busshållplatsen ett stenkast från vår lekplats. Puss kallar hon dom så gulligt. Eftersom att vi alltid tar bilen kan jag inte komma ihåg sist hon åkte buss, och jag tror knappast att hon kommer ihåg det själv. Så idag kom jag på att det var det vi skulle roa oss med. Jag tänkte att det skulle vara lagom att stoppa dom i vagnen och åka iväg efter lunchen. När jag kollade i busstidtabellen gick det en puss, förlåt, buss, om 12 minuter och en om typ 42 minuter. Så jag förklarade för Amelia att vi hade väldigt bråttom och var tvungna att klä på oss fort. Tro på sjutton att hon var så medgörlig som hon någonsin hade varit och vi slog rekord genom att klä på oss allihopa och ta oss till busshållplatsen. Där vi dessutom fick stå å vänta på pussen.
Vart gick färden? Jo, till alla barns favoritställe... Barnens Hus. Amelia fick ett duplo flygplan (hon är helt besatt av "kopter" som hon kallar både helikoptrar och flygplan, men dom hade ingen helikopter) och en napp som hade henne snutte-giraff som motiv. Mille fick en snuttefilt, vilket var målet med resan.
Sen åkte vi hem. Jag parkerade vagnen i trapphuset medan jag sprang in för att byta om till promenadkläder. När jag kom tillbaka till vagnen satt Amelia med halvslunta ögon och mumlade "åka puss.....mer......åka puss". Haha. Sen sov dom båda så sött medans jag fick mig en promenad.


Så ja, det behöver inte vara mer komplicerat att roa barn. Hade vi inte åkt till Barnens Hus hade nöjet dessutom varit gratis =)

2010-08-19
 20:33:28

Blommor

Idag bytte vi ut sandlådegrävning mot blomomplantering. Det var minst lika kul! Jag hann också klippa håret och konstaterade att Mille är en av de mest nöjda bäbisarna någonsin. Han lågt lugnt på golvet och tittade på när jag blev friserad. Igår låg han nöjt i vagnen när vi var på stan också. Sådan var inte Amelia. Och appropå skillnader mellan de båda, Mille är nu 4:a månader och väger snart 9 kg... Amelia var ETT ÅR och 4:a månader när hon vägde så mycket. Sjukt va olika ens barn kan bli.

2010-08-17
 21:15:49

Sol ute, sol inne, sol i hjärta, sol i sinne

Idag hade två stora framsteg. Mille drack ersättning ur nappflaskan och Amelia gjorde nummer två på pottan utan att vi hjälpte/störde. Kul va!? Tänk att det är stolthet man känner när nån glatt kommer bärandes på en potta med en korv i och ropar "Titta!". Sen var det så otroligt skönt att Mille drack en liten slurk ersättning ur flaskan. Det har han inte gjort förut, bröstmjölk två gånger men annars har det varit stopp. Se, det plus nappen i lördags, två steg närmare självständighet!

När Lars kom hem efter jobbet gjorde jag Chili con Carne och så åkte vi till Lillsjön för en spontan picnic. Bosse & Pippi kom dit också. Vi hade inte varit där på 10-15 år, sen blodigel ryktet började. Men nu var det jättefint där. Tyvärr lite mer vass och så var retro-rutchkanan borta. Plus att det var iiiiskallt i vattnet. Jag och Bosse doppade benen, men Amelia badade tills vi fick locka upp henne för att hon skakade så förfärligt.













2010-08-17
 12:22:38

Solen skiner idag med!

Åh. Imorse var det dagis premiär för Amelia. Och va nöjd hon var! När jag och Mille skulle gå vinkade hon glatt hej då och satte fart mot leksaksboden. Efter en promenad vaknade Mille lagom till jag hade gjort fika och kaffe och tagit fram filten. Sen har vi busat på gräsmattan i finvädret. Nu har han somnat igen och jag ska äta lunch och njuta av lite egentid. Vilken energi man får sånna här fina dagar!
2010-08-16
 20:01:02

Guldkorn

Åh vilken härlig dag vi har haft. Imorse när solen sken och molnen lyste med sin frånvaro gick vi ut till lekplatsen. Jag gned in mig i kokosolja för att fördröja vinterblekheten som smyger sig på. Ute på lekplatsen träffade vi vår grannmamma som brukar vara ute i sandlådan med sin Mio. Sen kom Veronica och Leah. Tillsammans spenderade vi hela dagen i solen, drack kaffe, busade med ungarna och bara njöt av dagen. Anne-Lie och hundarna kom förbi en sväng också. Va klockren dagen blev, det är så härligt med sånna här dagar som man inte planerat något speciellt på och som ändå blir så här överraskande härliga.

Barnen var nog också nöjda, dom tvärslocknade utan ett ord nu på kvällskvisten (Det skulle jag inte ha skrivit för nu hörde jag ett "Mamma" från Amelias rum och surr från Milles säng, haha). Jag är också trött och nöjd och  ska gosa ner mig i sängen med en bok!

2010-08-14
 21:41:53

Gott & Blandat!

Grattis Leah!
Idag har vi varit hos kusin Leah på 1-årskalas! Tänk vad tiden går fort. Hon är så stor & söt och det är jämt full rulle där hon är. Smaskig tårta och kakor fick vi också.





Blöjfri
I torsdags gjorde jag, Amelia & Mille stan tillsammans för första gången bara vi tre. Amelia var utan blöja (det har hon iochförsig varit helt på dagtid sen i måndags) och det gick så bra att jag bestämde mig för att hinna med Barnens Hus också innan hon behövde gå på tjotta. Det gick kanoners! Skönt! Idag fick hon också mycket väl godkänt när vi var på kalas, handlade på Coop och var hem till moffa utan en enda olycka. Om man inte räknar att hon hellre kissade på moffas gräsmatta än i pottan... men eftersom att vi precis hade tagit av byxorna var det ju ingen olycka, right!?



Moster har gjort det igen!
Veronica fick Mille att ta tutten idag! Precis som hon fick Amelia att ta tutten när hon va bebis. Så istället för att amma var och varannan timme inatt ska jag sträcka ut armen, fumla omkring i Milles säng och stoppa in tutten i munnen på honom! Weeeei! Vi har kört på med nappen stenhårt ikväll så att han inte ska glömma hur den används. Nu har t.o.m. Lars fått natta honom när han inte behövde ammas till sömns!
Nu kanske ni undrar varför dom absolut ska ha nappen, och det måste dom inte, men om ni tittar på Milles storlek kanske ni förstår vilket sugbehov han har.



Ändring i planeringen
Häromdagen var vi och hälsade på och lekte på dagis för att förbereda Amelia på att hon snart ska börja där igen. Hon var så glad av att vara där att vi bestämde att hon får börja redan nästa vecka istället för om två veckor. En annan anledning är att jag är så ofantligt trött hela tiden och har nog (så här personlig har jag aldrig varit och kommer nog inte vara igen) en förlossningsdepression. Så för att jag ska må bättre och bli piggare ska jag dom timmar Amelia är på dagis rå om bara ett barn, motionera mer men samtidigt slappna av mer och vara mer social. Amelia kommer bara må bra av att vara på dagis och Mille kommer må bra av att få mer uppmärksamhet och inte bara hänga med.

Tack och hej
Nu ska jag titta på Top Gear med Lars innan det är dags för sängen. Lars har förresten skaffat linser och glasögon. Han passar skitbra i glasögonen. Och ni slipper vara nervösa när ni möter honom i trafiken!
2010-08-12
 22:04:38

Grattis på födelsedagen farsgubben!

Grattis pappa på födelsedagen!


Amelia & Moffa april 2009
2010-08-09
 20:26:57

En dag hos mormor och Melle!

Idag har vi varit hos mommo och Pelle (Melle). Där har vi bland annat bakat och ätit kaka, tittat på fiskarna, jagat kissarna, pussats med vovven och gått på promenad. Men mommo har även stans största sten- och snäcksamling. Jag gissar att vilken 2-åring som helst hade skuttat av glädje vid synen av den och Amelia plockade med samilingen tills det var dags att vinka hej då till fiskarna. Dom hade också byggt en ny lekplats utanför deras lägenhet där vi tillbringade några timmar, vilken lycka!


Amelia bjuder på fika i kiosken under lekställningen
2010-08-08
 18:03:45

Fartfyllt!

Idag kom Bosse & Pippi och lånade med sig Amelia och åkte på kalas i Stugun. Då åkte jag och Mille på Storsjöbadet för badpremiär! Han stortrivdes! Faktiskt så verkade han mer nöjd än vad Amelia var när hon badade som bäbis. Så fort Amelia börjar på dagis ska jag & Mille gå en gång i veckan. Tyvärr kan jag ju inte ta med både en bäbis och en två-åring själv, så Amelia får hänga med och bada när det funkar.

Igår var vi på stan, också med Bosse & Pippi. Lars testade glasögon och vi hittade två riktigt snygga bågar åt honom. Sen grillade vi med Henke & Sanna och sen var både barnen och jag färdiga för sängen!

Pott-träningen går bra. Enda problemet är att när hon har kläder på sig förstår hon inte att hon inte har blöja och då händer det någon olycka ibland. Är hon nakenfis är det inga problem. Vi har två veckor på oss innan dagis-starten.

Nu ska jag busa med Mille, Lars ska spela tv-spel och Amelia sover nog i bilen på väg hem från Stugun.

2010-08-05
 19:51:39

Tokig Torsdag

Äsch, jag kan inte låta bli! Amelia var så rolig idag. Det blir en till pott-tränings historia, eller två :P

Först imorse kom hon inspringandes till badrummet, nakenfis, då jag höll på byta blöja på Mille. "Mamma, deeeeen!" flåsar hon och pekar på blöjorna. "Va!? Vill du ha en blöja?" (Det har hon inte velat på hela veckan). "Jaaaa!" flåsar hon och fortsätter springa... mot pottan. Och fort som tusan kastar hon sig ner på den och kissar. Haha. Hon var så kissnödig och förvirrad över att inte ha blöja på sig. Men hon hajjade ju iallafall.

Sen skulle vi åka på ICA Maxi med moffa. Då fuskade jag och tog på henne blöjan. Så plötslig tittar hon på mig förskräckt. "KIIIIIIISS!". "Ja, men det är okej, du har blöja på dig". "KIIIIIIIISS!". Haha. Så står hon och tittar ner och väntar på att olyckan ska visa sig och rinna ner på golvet. Och hon letar. Och letar lite till. LOL. Det var så roligt.

På Maxi fick hon massor av trosor av moffa. När vi kom hem skulle dom såklart testas. Så moffa öppnade ett 5-pack. Och Amelia drog på sig allihop, utanpå brallorna. Med benen och hålen för benen hit å dit. Haha. Det är för härligt att ha barn alltså.

Mille tyckte det var fett skönt att panta och handla på Maxi. Han är grymt less på att vara hemma och pott-träna syrran. Haha. Stackarn.

Vi hann också med en promenad mitt på dagen. Jag kände mig som en hurtig förälder tills jag mötte en kille joggandes med ena barnet sovandes i en joggingvagn som han sköt framför sig och det andra barnet cyklandes brevid. Där låg jag i lä alltså!

Nu sover båda barnen sen typ en halvtimma. Rekord. Lars har åkt iväg en sväng. Fem spänn på att båda kommer att vakna. Samtidigt. Det vore min tur.

Näe ni. Nu ska jag duscha och hänga tvätt.


Vi gungade å lekte i sandlådan tills barnen skulle lägga sig. Det är fortf 20 grader ute. Weeei.
2010-08-04
 20:57:39

Avslutad följetong

Alltså idag kände jag att jag inte kan fortsätta skriva om pottträningen längre. Hur kul är det att läsa om egentligen? Jag kan bara meddela att det går framåt =)

Snackandet har verkligen lossnat för Amelia nu. Det sprutar ut ord ur henne. Idag hade vi på nått barn/naturprogram i bakgrunden och vips vad det är säger hon "pindel!". När lärde hon sig det? Hon har en pekbok med en spindel,  och en leksaksspindel hon har fått från "Lilla" (Elias), men det var iallafall en vecka sen jag sa spindel sist. Herregud vad barn är fascinerande!

Ikväll är jag ensam hemma så jag ska skynda mig in i duschen, hoppas att inte Mille vaknar igen (han sover som en prupp för att han är i nån utvecklingsfas), och dunka huvudet i kudden. Det tar verkligen på krafterna att vara småbarnsförälder alltså. Hormonerna som ska hjälpa en att vara pigg trots flertalet nattamningar har försvunnit för längesen. Förbaskat! Haha! =)

Just det. Jag har fått det hedersvärda uppdraget att baka muffins till Therese och Limus bröllop! Yay! Det passar mig utmärkt! Jag har lämnat lite förslag till Tussen och sen får vi se vad det blir för nått. Det blir nog ett gäng muffins så det är tur att jag har assistans av Little Miss Sunshine. Idag bakade vi rabarber- och jordgubbskaka, mums!
2010-08-03
 20:03:18

Grattis Mille - 4 månader!



Så fort tiden går. Redan fyra månader och ordentligt go' om kinderna! Snacka om goding att ha runt omkring sig hela dagarna!
2010-08-03
 19:55:00

Score!

Dagens pottträning såg utan att avslutas utan resultat. Men så mitt under kvällsyran, då Lars hjälpte mig med att natta Mille å inte hade hunnit dra på nakenfis-Amelia nattblöjan än, satte sig Amelia själv på pottan och uträttade sitt behov. Stora applåder fick hon och den glass som jag försökt att locka med i två dagar. Jippi.
2010-08-02
 20:57:39

Resultat



Nu är ni spända på att få veta hur det gick under första dagen av pott-träningen va? *Trumvirvel* Golvet vs. Pottan 7-0!!!
Haha, hon hade inga planer på att använda pottan. Och NEJ-attityden försvann inte. Däremot så EFTER olyckan hade varit framme ropade hon bl.a. "POTTAN" eller "KISS", så det är ju på rätt väg. Imorgon får vi till det! 
 
2010-08-02
 13:13:52

Lugnt i holken

Åh hej! Det var inte igår!

Här har det inte hänt så mycket och displayen på kameran gick sönder i Vålådalen så därför har det inte bloggats nått den senaste tiden. 

I lördags var vi på Yran med barnens farmor och morfar. Det var superroligt. Och så stötte vi på barnens bonuskusiner, morbrödrar och mostrar. Marcus tog t.o.m. med Amelia på en skräck- och glädjeblandad tur i bergochdalbanan. Trots minen i nedförsbackarna ville hon åka den igen så fort hon klivit av, så jag antar att det var uppskattat.

Förutom det så har vi hållt oss på hemmaplan ett tag nu. Mille har haft svårt att komma till ro och sova på dagarna, så vi tog tag i det och vips sover han som en kung. Sååå skönt, nu slipper man stressa över det, vilket säkert är en anledning till att han sover bättre också. Han har också börjat äta lite mat och jag försöker ge honom ersättning så att hans skönhetssömn ska bli bättre under nätterna. Men näe... ingen lycka med ersättningen än.

Så när sömnuppdraget nu är avklarat går vi på nästa. Att få Amelia blöjfri innan hon börjar dagis igen om tre veckor. Vi gav upp blöjorna idag. Det hade säkert gått bättre om fröken inte hade vaknat på NEJ-sidan idag. Haha. Imorse tittade hon på mig och sa "kiss". Ska vi gå på pottan frågade jag. Nej. Och så går hon ut och kissar på uteplatsen. Jaja.. bättre lycka nästa gång. Förhoppningsvis vaknar hon på JA-sidan nu efter lunchtuppluren.