2013-03-28
 10:29:27

Go shorty...

it's your birthday! 
 
Grattis lillasyster som inte är så liten längre, 27 år idag!
 
 
2013-03-28
 10:24:41

Sjukstuga

I förrgår åkte vi och hämtade en febrig Amelia på dagis. Igår var hon piggare så hon och Mille spenderade förmiddagen med mig på jobbet. Dom ritade, tittade på film och var med på möte. På eftermiddagen däckade Mille i soffan. Elias och Fanny var här på middag och medan vi umgicks i soffan på kvällen däckade Amelia. Hon sover än. Två korta stunder har hon varit vaken varav den ena bestod av en kort transport till soffan. Hon har sovit sedan kl. 19 igår, vilket blir 15 timmar ungefär. 
Mille är lite febrig men pigg och glad. Just nu håller han på att packa ihop inför hans kalas i stugan i helgen. Han ska firas med granntjejerna. Eftersom att vi vuxna inte är så intressanta när han är i deras sällskap kör vi firande för oss andra på hans födelsedag =) 
 
 
 
2013-03-25
 09:49:40

Presenter

Hej hej!
 
Jo, barnen fyller ju snart år och vi får lite frågor om vad dom önskar sig. Så här kommer önskelistorna.
 
Mille - 3 april
Spindelmannen
Bärgarn
Lejon 
Tiger
(Klädstorlek 98/104)
 
Han önskar sig alltså någon leksak med Spindelmannen.
Bärgarn-bilen han hittade var i en Duplokartong som hette "Siddeley saves the day", det var en Bärgarn-bil, flygplanet Siddeley och lila tjej-bilen Holley. Se här. Tyvärr har den tagit slut på Coop. Men det duger säkert med någon annan Bärgarnkonstellation. 
Det där lejonet och tigern han önskar sig vet jag inte i vilket format det är. 
 
Amelia - 28 april
En One Piece (inte själva märket, men ni förstår vad hon menar)
Skridskor
(Klädstorlek 110/116)
 
Tyvärr är det lite fel säsong för skridskor när hon fyller år. Hon säger att hon vill ha dom ändå och behålla dom till vinter, optimisten. 
 
Jag återkommer om dom meddelar något mer.
2013-03-24
 18:58:13

Happy kids = Happy Madde

I helgen har jag och barnen varit i stugan. Våra husvagnskompistjejer var hos oss hela helgen. Det var pyjamasparty i två dagar, soppatorsk två gånger med miniskotern och kids in wonderland helt enkelt. 
 
 
 
 
 
2013-03-18
 20:43:19

Nu somnar vi gott

Therese och Limu fick en dotter natten mot idag, Leilani. Vi är så glada. Barnen vill åka och hälsa på dom på en gång. Vi får nog hejda oss lite. Stort grattis till lilla familjen och till storebror Levi som fick sin vilja igenom och fick en lillasyster!
 
2013-03-18
 20:40:07

Hakuna matatahelg

Som ni säkerligen har sett på fejjan så har jag och Jessica varit i stugan i helgen. En kvinnor kan-helg med hakuna matata-tempo. Pretto-jag är ju inte så bra på att åka iväg utan barnen utan vill ju att dom ska få uppleva samma saker, men nu hade dom en "pappahelg" och ska ha en "mammahelg" till helgen (ja, jag utövar mitt säljsinne på barnen, det var minsann ingen som sa nått över att jag och moster åkte iväg utan dom). Så Jessica och ovana jag kunde stanna skotern vart vi ville på fjället, slänga upp fötterna på dynan och luta oss tillbaka och njuta av utsikten. Och bilder blev det när vi inte hade något bättre för oss. En toppenhelg full av skoterkörning och avslappning. 
 
Jessica med Anarisfjällen bakom sig
 
Pistad backe?
 
Haaaakuna maaaatata
 
Häftig natur på väg upp mot fjället. Men vem har lämnat sina fotspår i snön? Lodjur eller björnen som vaknar tidigt?
 
Och så lite instagrammade bilder från helgen
 
Oviksfjällen bakom mig.
 
Powernap utanför stugan. Här var det rävspår morgonen efter.
 
Jessica efter att hon fick hjälpa till och slita upp min skoter på en lägda. Tack.
 
 
2013-03-11
 21:40:13

Fotboll i Mars?

När vi ändå skulle storhandla igår kväll passade vi på att svänga förbi Elias match. 
 
2013-03-11
 21:37:15

Roadtrip till Sundsvall

Jag och barnen åkte till Sundsvall i helgen. Vårt största uppdrag var att sätta igång Thereses förlossning. Men tyvärr fick vi inte se någon bebis. Gladiatorerna och Melodifestivalen fick vi däremot se och ja, Sean Banan var barnens favorit. På lördagen spenderade vi fem timmar på Himlabadet och vi stortjejer konstaterade att det är en himla tur att vi har barn och fortfarande får bada ihop. Jätteroligt var det och en superfint badhus. När vi kom hem somnade hela gänget och Mille vaknade inte förrän morgonen efter, haha, sömn från 16.00 till 05.30, lagom! På söndagen lunchade vi med pappa hos farmor och sen åkte vi hem med Elias som sällskap i bilen. En lyckad helg med mycket lek för barnen.
 
 
Inget behov av förklaring egentligen. Det är ju såklart Hero, Hero, Wolf och Hyper
 
 
Ja, Amelia fick bli sminkad av Angelica igen. Två gånger under helgen. Och Angelica fick bli sminkad av Amelia och Oliver. Tjusiga tjejer! 
 
2013-03-11
 21:30:30

En marshelg i Mårdsjön

Nu har jag visst inte suttit vid datorn hemma på närmare två veckor. Men nu är det dags att uppdatera helgbloggen. För er skull, för egentligen har jag bestämt att läggdags är kl 21 nuförtiden. 
 
Första helgen i mars var det dags för vår årliga tur till Mårdsjön. Vi var fyllda av lite rädsla för att snön skulle vara borta efter en vecka med plusgrader när vi åkte dit. Men Kung Bore ställde till med en tacksam snöstorm som resulterade i fin is och finfin snö att köra skoter på. Snöstormen pågick fortfarande under lördagen och det var mygg- och fiskfritt på isen. Söndagen däremot bjöd både på sol och en aborre. 
 
Amelia fick åka på rullen och fick en rosig kind på köpet
 
Samma tjej frös och fick åka hem med mig
 
Parkerade på Blekvattnet