2012-09-24
 20:12:10

Snöbollsfight!

Det var vad Amelia bjuppade på när hon kom hem från simskolan! Det har legat snö/is utanför Klanghallen i några veckor som Amelia stoppade i en plastpåse och tog hem och pepprade Lars och Mille med. Stackarna var chanslösa! 
 
2012-09-23
 20:29:15

Hej å hå, jobba på!

I helgen har vi varit i stugan. Med vädret på vår sida hade vi lite småsysslor att ta itu med. En hel dag ute, alla engagerade och nöjda och sen sovmorgon för två latmaskar på söndagen (egentligen så är Amelia den enda som inte är latmask i familjen). En lättsam och rolig helg helt enkelt. 
 
Nu är slyn från djungeln som fanns här när vi kom första gången i juli uppeldad!
 
Rävspaning. Utan lycka. Trots bete. Äsch då. 
 
Barnen skuttar samtidigt som dom travar tre kubikmeter ved.
 
Jodå, lite nöje hanns med.
 
2012-09-20
 20:29:00

Idrottspsykologi

När jag och barnen cyklar till dagis på morgonen börjar Amelia grina om vi inte låter henne vinna. I sista nerförsbacken skriks det och gnälls om hon märker att hon har halkat efter och vill att vi ska vänta för att hon ska kunna vinna. Mille har förstått grejjen och låter oftast henne vinna. Själv försöker jag förklara att man måste vara snabbast om man ska vinna. Därför blev det en stund med idrottspsykologi efter middagen. Vi kikade på Bolt och Northug och jag gjorde mitt bästa för att illustrera att tvåan kämpar också! 
 
 
2012-09-18
 21:23:41

Uppdatering

Jag inser att jag inte har uppdaterat er på hur det gick på nappfronten. Han blev mindre förkyld och slutade att bita på dom. Tusan också. Nu har han två kvar och är totalt beroende av dom.

Nu ska jag gå och lägga mig. Vi har ju varit förkylda i två veckor och imorgon ska jag äntligen få cykla till jobbet igen!
2012-09-12
 13:58:55

Snart ett minne blott

Mille har börjat tugga sönder sina nappar. Han avverkar minst en om dagen. Den senaste veckan har han fått nio stycken nya. Så han bäddar ju för det själv. Det är dags att sluta! 
 

Snart är nappen ett minne blott! 

2012-09-12
 08:07:07

Full fart med familjen Vestin

I helgen hade vi besök av lilla familjen Vestin i stugan.
 
 
Som bekant fixar man sin egen efterrätt i Håckren. Helst hade det även gällt middagen också, men så mycket fisk har vi inte fått än =) 
 

 

2012-09-06
 10:12:17

Grattis Lars!

Idag fyller världens härligaste, snällaste och underbaraste sambo och pappa år!
Hipp hipp hurra på din dag, Lars! 
 


Lars fick present på sängen med kaffe och Biggest Loser-tårtan. En tårta gjord på nötter, frön och bär, inget socker eller smör utan till 100% enbart nyttigheter. Den var väll sådär om jag ska vara ärlig, helt okej om man inte vill börja morgonen med en sockerchock. 
 


2012-09-06
 09:28:20

Förberedelser

IGÅR
Igår fick inte Lars komma hem efter jobbet. Jag och barnen hade istället pysselkväll med tårtbak och presentinslagning. 


Wow! En present fylld med tidningspapper =)
 

Barnen gör lustiga miner och äter upp toppingen på tårtan
 
IDAG
Idag har Mille feber så jag och barnen är hemma. Även fast hela familjen är förkyld så är det så typiskt att man inte kan vila när vi är hemma. Dagen tillbringas istället i tvättstugan och med dammsugaren i handen. Så är det att vara en hårt arbetandes förälder. Men lika kul har vi för det för barnen älskar att tvätta. Nu ska vi ut igen! Tjingepling!
 
2012-09-03
 20:22:07

Simskola

Little Miss Sunshine hade simskolepremiär idag. Skitfränt. Helt otroligt vad ledarna fick barnen till att göra! Stolt som en tupp och mäkta imponerad var jag vid sidan av bassängen. När de 45 minutrarna i vattnet var slut frågade Amelia om hon fick börja simskola en gång till, på en gång. Sen försökte hon köpslå och föreslog att hon skulle köra ett pass till så att jag fick läsa färdigt min bok. Och när vi kom hem frågade hon om vi kunde skjutsa henne till simskolan efter dagis varje dag. Ja, ni förstår poängen, det var en hit! 



2012-09-02
 22:11:14

Kalas

I fredags åkte vi till Sundsvall för att fira Lars pappa som fyllde 60 under veckan. Det firades med middag hos Lars syster Theres & c:o med de två andra syskonen och deras familjer. Åtta vuxna och elva barn var vi som sov över där. Galet kul och otroligt trevligt. På lördagen sov vi hos stora familjen Vestin och busade med barn och föräldrar där också. Vi som vanligtvis undviker Birsta hann med två svängar dit dessutom. 


Lars, Jenny, Sven, Theres och Björn


Mååånga kusiner


Lika många kusiner på rad


Tjej-kussar