2012-10-27
 06:21:26

Sovmorgon?

Sovmorgon
Igår kom jag överens med barnen att vi skulle ta sovmorgon idag. Vi enades om att dom skulle kliva upp och titta på klockan och var den inte åtta fick dom gå och lägga sig igen. Haha. Amelia var jättenöjd, hon skulle få sova en gång till. 
I vart fall så ropade Amelia kl. 02.30 inatt "Mamma! Jag vill se om klockan är åtta!" Nej det var den ju inte så hon somnade om. Värre var det med Mille som vaknade 05.15 och inte alls förstod att det var långt kvar till klockan skulle bli åtta. Så nu sitter vi i soffan och dricker välling och kaffe. 
 
Relax
I torsdags fick Jessica och Crippe umgås med sina lovely syskonbarn. Jag och Lars fick istället en kväll utan tvättstuga, matlistetillverkning eller storhandling och åkte till relaxen.
 
Snicksnack
Herregud vad Mille pratar. Det har verkligen lossnat sedan ca tre veckor tillbaka. Jätteroligt, det går knappt att få tyst på honom och det är helt underbart. 
 
Kommunikatör
Jag har inte skrivit det i bloggen, men sedan augusti arbetar jag som kommunikatör på gymnasiet. Jag ska alltså se till att fler elever väljer oss. Och det hoppas jag att dom gör så att jag får fortsätta efter det här läsåret också. Det känns verkligen som att jag har fått en bra start på karriären.
 
Nej nu ska vi vänta på att resten av familjen vaknar så att vi kan ut å kika på Skoterns dag.
 
2012-10-24
 21:05:30

Tid på sjukan

Idag hade Amelia tid på sjukhuset för att testa hennes hörsel. Vi har förstått länge att hon inte hör som hon ska och hon säger själv också att hon inte hör när jag t.ex. sjunger nattvisor alldeles intill hennes säng. Vi fick bekräftat att hon har dålig hörsel. Det beror på att hon har vätska i örat efter hennes öroninflammationer, antingen sedan hon var 1,5 år och hon fick inflammation ca 4-5 gånger i rad, eller sedan hon hade en i mars. Nu ska vi tryckutjämna hennes öron några gånger om dagen så att vätskan försvinner istället för att behöva operera in ett rör. 
 
2012-10-21
 06:49:44

Hemmahelg

I helgen har vi haft LF, Lars-fritt. Han är i stugan med några kompisar och målar väggar, lägger ekgolv och klinkrar hallen. Istället har vi haft mys och bus.
 
I fredags käkade vi popcorn och tittade på Draktränaren kortfilmer på youtube. När Amelia hade somnat blev jag tvungen att springa ett ärende så moffa var här med Mille. 
 
På lördag fm åkte vi till Djungelhuset. Efter tre timmars bus åkte vi till affärn och handlade lite mat och lördagsgodis och åkte hem. Vid 15.30-tiden gick vi en promenad så att Mille skulle få vila. Hans första barnvagnstur sedan våren och nog somnade han allt, och sover än... (minus att han faktiskt fick välling mitt i natten för att han var så hungrig). 
 
Nu ligger snön vit på backen igen och jag och Amelia väntar på att Mille ska vakna och att klockan ska bli lite mer så att vi kan ta en tur till Nälden. 
 
Hehe.. kolla in Mille i bakgrunden. Han vet hur man gör!
 
2012-10-14
 20:39:05

Årets första snö!

I helgen tog vi med oss Matte och åkte till stugan för att fortsätta med renoveringen. Dessutom visste vi att snön äntligen skulle komma och det ville vi verkligen inte missa.
 
Mille fick uppdraget att jaga älg till middag. Här lockar han "ääääjen". Amelia har på sig flytvästen (skyddsväst i det här fallet kanske) för visselpipans skull
 
Pojkarna la in golvvärme och flytspacklade hallen
 
Rakt och fint och välövervakat
 
Väggarna är spacklade, furulister vitmålade och taket målas

När vi vaknade på söndagsmorgonen så låg snön vit på marken. Det tog inte lång tid innan barnen var påklädda och ute och rullade snögubbe. Herregud så härligt det var med snö. Det blev så ljust överallt och alla var nöjda och glada (förutom pojkarna som inte fick ta första skoterturen för säsongen eftersom jag glömde nyckeln till miniskotern hemma! Dom försökte t.o.m. tjuvkoppla den runt midnatt när dom insåg att marken var vit). 
 
 
 
2012-10-11
 19:55:00

Här kommer Pippi Långstrump

 
 
 
2012-10-10
 21:02:32

Fotografering

Idag hade barnen fotografering på dagis. Oftast får man ställa frågor till dom för att få höra hur dagis har varit, men idag, serrni, idag hade fotograferingen gjort ett så pass stort intryck att dom självmant började prata om upplevelsen. Jo, för under fotograferingen hade barnen minsann fått lära sig att säga.......snigelfis! Herregud, det var fascinerande, så pass fascinerande att dom gick runt och pratade om det resten av kvällen. Sen ville Amelia borsta tänderna "för jag blev trött av att säga snigelfis". Så kan det gå. 
 


 
2012-10-10
 20:51:21

Tjejhelg

Japp, en sådan hade jag förra helgen. Den spenderades tillsammans med Lars systrar Jenny och Therese. Och Therese familj i Sundsvall, så det blev lite mer maskulint sällskap. På lördag kvällen ökade vi på det maskulina sällskapet genom att gå på Ladies Night. Jättekul var det, bra underhållning och otippade publikfavoriter, men framförallt härligt sällskap =) 


2012-10-01
 20:50:36

Partaj

I lördags var jag och Lars på firmafest med hans jobb. Han har verkligen den snällaste chefen och chefsfrun jag någonsin har träffat. Vi var ute och körde tävlingar på eftermiddagen sedan bjöds vi på mat lagad av Glada Kocken. Tusen tack till mommo som var hemma med barnen.