2012-11-27
 17:56:28

I bilen...

...på väg till simskolan. 
 
Amelia: Snart så blir jag drottning.
Jag: Sverige har redan en drottning. Hon bor i Stockholm.
Amelia: Jaha, är det moster eller?
 
Amelia: Vad heter apelsin på engelska?
Jag: Orange.
Amelia: På arabiska då? 
 
2012-11-27
 17:53:00

SHM

Just det, i helgen var jag och min busiga lillasyster i Stockholm och såg Swedish House Mafia på Friends Arena. Huge var det, stort som f*n om man ska vara ärlig. Dessutom så var det andra novembern i rad som vi var på konsert i Stockholm (Rihanna med Crippe och Therese ifjol) och jag tycker att det är en rolig liten tradition som vi bör upprätthålla! 
 
 
2012-11-18
 20:05:12

Söndagsgryta på Frösön

Imorse vaknade jag och barnen i sängen kl. 8.00 efter tio timmars skönhetssömn. POW! Det behövdes, det var första gången på länge jag var pigg och rastlös. Tyvärr svarade inte barnen så väl på det, dom var nöjda med ritböcker och pärlhalsband här hemma, så jag passade på att träna bl.a. Till slut var vi på väg mot badhusparken, men då sms:ade Jessica att vi gärna fick komma dit, då vi ändå var bjudna på middag. Så vi var där och umgicks med dom och pappa och blev bjudna på smaskig gryta. Sen hade jag med mig två övertrötta barn hem och Mille flängde runt med sitt favvo-ord "bakoj" (jag översätter inte det, ni kanske förstår ändå). Till slut så somnade dom och jag sitter och filar på mitt och Lars nya träningsprojekt. 
 
Testar moster och Crippes crosstrainer
 
Går igenom Crippes skotertidningssamling
 
Fia utan hutt!
 
2012-11-17
 16:27:00

Badhuset

Idag hade vi äran att få hänga med "motte" på badhuset. Herregud så stora barnen har blivit. Det var så roligt att få se dom plaska omkring i vattnet, ta hand om varandra och bara må gott. Tusen tack för att du hängde med, Jessica! Det blev inga bilder men jag kan visa ett på en nöjd stor skoterkille som väntar på mer snö. 
 
 
Jo förresten, jag tog ju en bild när Amelia lärde Mille att e-posta till Lars eftersom att han är i Stockholm i helgen.
 
 
Nu har ju såklart barnen däckat. Jag som hade tänkt att det skulle bli en tidig kväll istället. Jaja, dom får väll natta mig när jag blir trött istället för tvärtom.
 
Mille har fått prickar längs ena mag- och ryggsidan. Jag har tagit det för mollusker, men nu börjar jag bli rädd att jag blåögt nog förbisett vattkoppor. Men då hade väll dagis sagt till. Mollusker får det va, många dessutom, tillsvidare. 
 
2012-11-17
 08:24:55

Ungdomspoäng

Oj oj oj, igår plockade jag ungdomspoäng ska ni veta. Först tog jag en snabb afterwork med kollegorna. Dock utsattes jag för en mildare grad av mobbing och utskrattning när jag beställde en Pepsi Max. Sen hämtade jag barnen och så bjuppade vi Lars kompis på inbakad köttbit med klyftpotatis. Sen var det dags för Breaking Dawn part 2 med Jessica och ett gäng tjejer. Det var alltså här jag plockade ungdomspoäng. Däremot så blev jag av med några poäng när jag, pensionär style, tog med mig motorvärmarkabeln och ställde mig på min jobbparkering. Men ack så varm å go bil jag hade när jag åkte hem =)
 
Nästa helg plockar jag och Jessica mer poäng i Stockholm! Fortsättning följer...! 
 
2012-11-11
 20:18:00

På rätt väg

I fredags anlände jag och Lars och två sovandes barn till vad som kändes som en helt ny stuga. Herregud så annorlunda det såg ut med dom vita väggar och ekparketten som Lars och hans snälla kompisar la för några helger sedan. På lördagen kom mamma & Melle förbi och körde slut på barnen som slocknade innan klockan 18.00. Detta betydde att jag och Lars hade en hel kväll till att....mysa?..... genom att sätta en vägg fasadsten! Ikväll har vi firat pappa på farsdag, grattis på farsdag pappa!
 
Lars lägger klinker runt kaminen.
 
Jag kammar på fix och Lars sätter stenen 
 
Slutresultatet 
 
2012-11-07
 19:40:00

Tittut!

Hej på er! Alltså jag får be om ursäkt för den urkassa frekvensen på bloggandet, men jag sitter så sällan vid datorn när jag är hemma. Hade jag gjort det hade jag kunnat dokumentera våra dagar oftare. 
 
I helgen skaffade vi oss en ny skoter. Samma modell som tidigare men en årsmodell nyare och därför ny motor och dessutom få mil körda. 
 
 
Vi hade tidigare pratat med Mille om att när han blev stor skoterpojke, så skulle han precis som Amelia, sluta med nappen. Jag och Lars hade uppfattat dealen som att när Mille fick en ny hjälm och skoterkörarsäsongen började så var det bye bye napp. Så blev det inte. När Mille såg skotern jublade han och kastade napparna i vädret. Sedan tog han in dom och slängde dom i papperskorgen. Sedan dess har han gått till diskstället två gånger för att reka nytvättade nappar, men nöjt sig med att inte hitta några där. Så han är nappfri sedan i lördags. Jesus så förvånansvärt enkelt det blev, vi är lite paffa på sätt och vis! 
 
 
Amelias öron blir inte mycket bättre. Hon tryckutjämnar några gånger per dag. Jätteroligt tycker hon. Så här snajsig ser tillställningen ut =)
 
2012-11-01
 21:17:00

Önskelistor

Barnen började på sina önskelistor igår. Härmed kommuniceras dom vidare om någon är intresserad. Uppdatering sker eftersom. 
 
Mille
Skidor 
Skoterhjälm
Blixten-tröja
Bamse-gosedjur
Spindelmannen-affisch
 
Amelia
Blixten eller Bärgarn-tröja
Barbispel
En snurra (som hör till ovanstående spel skulle jag tro)
iPad 3
Dator
Studsmatta
 
Hej tomten! Om mamman och pappan får hjälpa till med listorna lägger vi till det här:
Mille
Kläder i strlk 98/104
Pussel
 
Amelia
Kläder i strlk 110/116
 
2012-11-01
 21:15:15

Abstinens

Amelia har haft abstinens när det inte var simskola under novemberlovet. Hon har badat hemma nästan varenda dag den här veckan istället.