2010-09-30
 13:14:38

Utveckling

Titta! Troligtvis förklaringen till varför Mille sover så dåligt igen. Hoppas jag. För då blir det snart bättre! På lördag är Mille 26 veckor gammal.



Vad som utvecklas just nu hos Mille är hans förmåga att förstå relationer och avstånd. Först förstår dom att det finns ett fysiskt avstånd mellan barnet själv och föräldrarna. Då kan dom sova dåligt, få mardrömmar, äta sämre m.m. Så då hoppas vi att det snart går över!

Hehe.. nu sitter han och blåser bubblor! Haha. Trots sömnbrist är det så himla underbart med barn!


Informationen kommer från: http://www.familjeliv.se/Bloggar-3-2/b65526.html

2010-09-30
 12:36:02

Kall vinter i år!

Har ni också hört att det ska bli kallaste vintern i mannaminne i år? Huvva. För min egen del gör det inte så mycket när termometern fryser till is, jag kan klä på mig och ta mina promenader ändå. Men det är ju synd om barnen. Det går ju inte vara ute och leka. Vi får bunkra upp med inne lekar i år då.

Har ni också hört om de nya bolånereglerna som träder i kraft imorgon? Det blir numer lagstadgat att man inte får belåna sin bostad över 85%. Detta för att sätta stopp för dom kraftiga prisökningarna på bostäder. Dom nya reglerna ska enligt media försvåra det för unga förstagångsköpare att köpa bostadsrätter eller villor. Jag var på banken igår och var ju tvungen att fråga Maria om det verkligen blir så svårt för oss att köpa hus i framtiden. Och nej, media har hype:at upp det här i vanlig ordning. Det är bankerna som tar den största smällen då dom inte får ta samma säkerheter för lånen. Så det lugnade mig, vi kommer kunna köpa hus någon gång framöver.

Idag har vi varit på babyrytmik på kyrkis. Amelia var ledig från dagis så hon fick också hänga med. Hon hade sin docka i knäet och tanken var att hon skulle göra som vi vuxna gör med bäbisarna. Men hon satt mest förstelnad och tittade på alla. Vi sjunger jättemycket hemma och jag vet att hon älskar det, men när vi sjunger på kyrkis så sitter hon bara nöjt och tittar på alla. Jaja, whatever floats her boat. Hon tycker ju om det.

Mille sover som en kratta igen. Att rulla vagnen över tröskeln funkade i två veckor, men nu blir han förbannad varje gång och så måste vi ta upp honom. Så nu vet jag inte vad vi ska göra. Det är så synd för hans utveckling. När han sov så bra började han åla sig sakta framåt och sitta upp bättre, men nu märker man att han blir tröttare.
2010-09-27
 20:22:21

Dagisfotografering och Sitting Bull

Idag hade Amelia dagisfotografering. Hon valde själv vilka kläder hon ville ha på sig. Jättesöt blev hon. Sen när vi kom till dagis skulle dom ta bilderna ute. Vilken bra idé. Bara gruppbilden trodde jag, men fick sen veta att dom tog singelbilderna ute också. Så tji fick vi för att hon var söt, dom tog bilderna med galonisar och fleece. Men men, dom blev säkert bra. Jag antar att vill man själv ha kontroll får man gå till en fotograf. Det har vi tänkt att göra, men när Mille blir lite äldre.

Hon var så rolig idag. Hon börjar verkligen bli självständig. Efter att vi hade busat och sjungit i vardagsrummet gick hon in på sitt rum, sköt igen dörren och sa "Mamma, stanna". Då ville hon leka själv och det respekterar vi såklart. Jag ser det som ett stort framsteg. Där inne hörde jag hur hon sjöng "Huvud, axlar, knä å tå" och läste böcker för sina dockor.

Sen så har Mille blivit jätteduktig på att sitta själv. Snart vågar man lämna honom själv, med lite skydd såklart.

När jag matade Mille kl. 4 imorse fick jag en uppenbarelse. Jag skulle vilja starta en jobb-blogg för ungdomar. För att ungdomsarbetslösheten är så hög och för att prata med ungdomar på ungdomars vis. Men vi får se hur långt min tid räcker, jag hinner ju knappt skriva i den här bloggen. Dessutom kanske det redan finns sånna bloggar. Annars, vad tror ni? Bu eller bä? Jag ska göra lite research...


Jag sitter själv! Och tack Oliver och Levi för att jag får låna era kläder =)
2010-09-26
 14:22:22

Egentid!

Just nu sover båda barnen och jag njuter av lite egentid. Den egna tiden tillägnar jag karriärsplanering. Jag är otroligt frustrerad över att inte ha fått igång min karriär ordentligt. Jag försöker banka in i mitt huvud att jag inte kan starta någon karriär just nu när jag är mammaledig, men det är frustrerande, speciellt då jag är nyexad. Men jag har ett helt liv då jag ska få arbeta, så jag passar på att njuta av den här tiden med barnen också. Snacka om jag är en äkta antsy pants 80-talist som vill ha allt på en gång.
Nu sitter jag iallafall och jobbar med mina karriärsmål och visioner, delmål och vad som är viktigt för mig i mitt arbetsliv. Dessutom letar jag attraktiva företag dit jag kan vända mig när det är dags att börja söka jobb igen. Jag har från och med nu ett år på mig att hitta drömjobbet, eller iallafall jobbet som sätter mig i rätt kurs mot drömjobbet. Min plan är att börja söka arbete vid årsskiftet och sen när jag hittar det jag vill arbeta med tar Lars över ansvaret här hemma. Det ska bli så roligt att börja jobba igen!


Långt däruppe på 5:e avenyn i Seattle jobbade jag förut!
2010-09-25
 21:28:38

Storsjöbadet

Åh hej va trött jag är! Idag har vi varit på Storsjöbadet. Perfekt dag. Det började med att barnen klev upp klockan 6, vilket dom har gjort senaste veckan :/ men Mille hade sovit bra så jag var pigg och utvilad. Sen tog jag dom på en långpromenad och båda gick med på att sova tidigare än dom brukar. Perfekt uppladdning inför en dag med plask och lek. Så mötte vi upp Jessica och Crippe på bad-parkeringen. Vid ingången stod moffa som ville överraska oss med att stå för kalaset. Så otroligt snällt, tack så mycket pappa!
När vi hoppade i började Amelia med att bete sig som en badkruka, precis som i somras, och man undrade vad man hade fått för dotter egentligen. Men efter att vi åkt vattenrutchkana med henne några gånger började hon åka själv och sen gick det inte att få henne därifrån! Mille gillar också att bada och flöt och plaskade omkring som den flytdunk han är! =)


Ny hobby!


Amelia hittade sällskap som hjälpte att klappa händerna
och peppa henne till att våga åka själv


How you doin'?


Matpaus


Baddiet à la Jonsson


Crippe som sprang till badet var "nyttig" och åt en panini, Lars syndade som jag!

Mer bilder hittar ni på Jessicas blogg imorgon!

Nu är jag tröttare än jag någonsin varit och ska snart gå och lägga mig. Vi kom hem sent för att vi hälsade på Lars som gör ett badrum åt en kompis (han avvek tidigare från badet)... så barnen la sig lite senare än vanligt. Vi håller därför tummarna för att vi får lite sovmorgon imorgon och att det blir en vana så att vi åtminstone får sova till 7 istället för 6. Jag är inte så dum som jag ser ut jag =)

2010-09-24
 20:00:33

Vänsterhänt?

Jag har funderat på om Mille kommer att bli vänsterhänt. Lars är det och är en förälder det är det 19% chans att barnet blir det. Och större chans om man är pojke. Tydligen kan man börja se det runt 7-9 månaders ålder och Mille är snart 6 månader. Han griper gärna med vänster, men han griper ju knappast klockrent än så det är ju svårt att säga. När dom är 18 månader är det oftast bestämt vilken hand dom föredrar att använda.


Frukost. Notera att det är vänsterhanden som används =)

Idag skulle vi gå på Öppna Förskolan. Vi har inte varit där sen Amelia var bebis. Men imorse kändes det på en gång att regnet var ihållande så vi stannade hemma. Man parkerar vagnen utanför på ÖF och det kändes så onödigt att den skulle bli rå och fuktig när Mille kanske behövde en sovpaus där, så det fick va. Istället fick vi en lugn och alldeles underbar dag hemma.

Amelia är en sån duktig storasyster. Man blir så glad av att se hur snäll hon är med Mille. Vår mest kritiska stund under dagen är när vi ska göra oss iordning för att gå nånstans. Medans jag klär på oss tre hinner Mille oftast bli överhettad och grining. När han ligger på golvet och väntar på oss brukar Amelia komma med leksaker till honom. "Mille! Sak!" säger hon. Tappar han den är hon snabbt där och stoppar den i hans händer. Men idag kom hon inte med en "sak". Hon satte sig istället brevid honom och började kittla honom. Det är så roligt med barn alltså! Vi gjorde ingen stor utflykt utan gick till tvättstugan och sen till affären. Det är skönt att promenera i regnet, svalkande liksom. Har man ett regnställ till sig själv och regnskydd till vagnen är ju lite regn inga problem!
2010-09-23
 20:10:13

Ålar sig framåt

Idag började Mille åla sig framåt! Vi hade lagt oss i sängen för att han skulle få leka och jag skulle få vila. Och vips rullade han runt och började böka sig mot en leksak. Han fick jobba ordentligt och tog sig kanske en decimeter. Lagom start, helt i rätt riktning!


Kom hit nyckeln!


Jag kan ta mig framåt!

I måndags var vi på BVC för att vaccinera Mille. Han väger numer 9,4 kg och är 69,5 cm lång.

Amelia har hamnat i ett tjur-stadie. Det är her way or the highway. Men det är inte bara negativt. Nyss masserade jag Milles mage och sjöng, vår nattningsrutin. Då kom Amelia och skrek "NEEEEJ. TESS!!!" Vad hon ville var att jag skulle sjönga "En kule natt" som Therese gör ibland! Haha.

Och uppdatering om mig då. Jag är fortfarande trött, trots att jag får sova mer på nätterna. Men det tar väll ett tag att vila upp sig. Jag har sagt att när jag har ammat färdigt vill jag få lyxa till det med en spa-helg. För att jag har burit, fött och nattmatat två barn och den enda tid jag har fått för mig själv är när jag opererade bort blindtarmen för snart två år sedan. Men så tänkte jag efter... jag behöver inte åka på nån spa-helg... jag tar en vecka i New York istället!
2010-09-20
 20:08:09

Envis

Igår tittade jag och Lars på Robin Hood. Men bara halva. Vi samlar nämligen tant- och gubbpoäng genom att gå och lägga oss efter halva filmen och se klart den en annan dag (cred till mig). Så idag när jag stod och lagade middag kommer Amelia in i köket med filmen. Hon visar upp den och jag ber henne lägga tillbaka den. Ja säger hon och försvinner ut ur köket. Men inte tusan gick hon och stoppade tillbaka den i DVD-spelaren. Vi kan för våra liv inte hitta filmen. Ber man henne ta fram filmen säger hon ja och fortsätter med det hon gör. Haha, man kan ju bli galen på sånt här. Jag blir så envis och ska hitta den, men nu har vi vänt uppochner på hela lägenheten och den finns ingen stans. Jaja. Jag ser fram emot att få ett gott skratt när vi hittar den!

Idag var vi på kalas hos Linda som fyllde 25 år! Hon hade gjort världens godaste smörgåstårta. Nästa gång vi ska ha tårtkalas ska jag göra en sån. Kanske. Det är ju barnen som fyller år nästa gång.

Nu är det dags för Biggest Loser Sverige. Vilket får mig att komma ihåg hur Elias i lördags frågade om det var en tredje på väg. Någon har slarvat med träningen... =)


Mormor och Mille
2010-09-17
 17:32:43

Hjärterum & Stjärterum

I den här familjen serveras kärlek med plusmeny!




2010-09-15
 20:58:45

Stora killen



Hihi! Mille kan äta själv. Näe. Det är inte alls sant. När jag försökte mata han med banan så roffade han åt sig skeden och tuggade på den istället för att äta. Han är inte alls intresserad av mat. Men det kommer väll.
Medans Amelia är på dagis har Mille numer fullt upp. Igår var han på kyrkis, dag var han på badet, vilket han tycker är skitkul, och imorgon ska han på Babyrytmik.
2010-09-14
 16:40:32

Daydreamin'

För att uppdatera er på Milles sömn-front så kan jag meddela att han numer sover som en kung! Igår kväll somnade han strax innan kl. 20, sov till 23 då han gungades över tröskeln och sen sov han till kl. 5:30 då han fick mat. Sen sov han vidare till strax efter 8. Vilken duktig kille! Numer kan han även ligga å dra sig på morgonen. I ungerfär en timma ligger han och surrar, somnar om, surrar, somnar om och vaknar till liv och vill upp!

Amelia sitter brevid mig och lyssnar på låtar på min iPhone. Hon kan utan problem leta fram fotoalbum, titta på bilder, starta sina barn-appar och lyssna på the Voice eller musik. Tänk vad barn lär sig snabbt!


Mys i vagnen efter kyrkis


Duktiga killen
2010-09-11
 13:45:34

Ljusare tider

Oj va dåligt det har bloggast den sista tiden. Min tid och energi har inte räckt till att sitta vid datorn på dagarna. Mille har om möjligt sovit ännu sämre på slutet. Förut vaknade han och åt var tredje timme på natten, vilket senare blev varannan och nu på slutet har han velat äta med 1,5 timmes mellanrum. Ni kan tänka er hur pigg man då är efter fem månaders nattamning. Men nu sa vi stopp och belägg. Igår sov Amelia hos Bosse & Pippi och så hade vi Mille i vagnen och drog honom över en tröskel när han vaknade till. Det gick såååå mycket bättre än vad vi någonsin hade hoppats på. Lite gråt, men bara gnäll-gråt, inget panik-skrik. Så höll vi på till klockan fem då han fick mat och somnade om och sov till sju. Så härligt. Det är ju inte bara jag som behöver sova mer på nätterna, han behöver ju också få sova och lära sig att komma till ro själv och att han inte behöver komma till bröstet så fort han vaknar.

Nu väntar jag på att Amelia, Bosse & Pippi ska komma tillbaka, men Amelia däckade i deras soffa alldeles innan dom skulle åka. Nu, 2,5 timmar senare, sover hon fortfarande =)


Gungeligung


Safety first!


Amelias docka får vaggas till sömns i vagnen när lillebror gör det i sin vagn

2010-09-05
 21:38:56

Fler bilder

Tjohooo! Nu kommer fler bilder från dopet. Jag var alldeles slut igår kväll, efter tre dagar med fullrulle-Levi och mamma Therese, dopet och sen middag med Bosse, Pippi, Therese, Levi, Angelica, Graeme & Oliver. Idag har vi firat Lars med alla kakor och tårta som vart över igår så vi har haft fullt hus tills för drygt en timma sen.

Äsch, nog skrivet, här kommer bilderna! Här ser ni även vilka som har gett inspiration till Milles hela namn, Mille Eric Elias!


Best friends Pippi & Levi


Gammelfarmor Astrid & Mille


Therese & Levi


Bordsdekorationer gjorda av Crippe


Dagens nyttigheter


Mer godheter


Min goding


Jessica & jag


Oliver, Graeme & Angelica


Familjen Jonsson-Andersson och prästen Leif


Alla fick va med


Therese läser ur bibeln (den tunna versionen, haha)


Amelia häller upp dopvattnet


I faderns, sonens...


Syrran torkar frillan


Angelica läser Eric Fergen's livsfilosofi


The party, hehe


Jag tycker tydligen att det är skitkul att pappa inte kan med hans Xperia. Schysst!


Dopkaffe


Leah & Veronica


Elias & Karin


Danne & "Poffa"


Amelia & Oliver övar inför framtiden...


...och åker rutschkana...


...liksom kusinerna Hugo & Alma

Sådär! Jag avslutar med en bild när Mille kröns till Lejonkungen :)


2010-09-04
 20:38:25

Himlen måste sakna en ängel

Idag har vi döpt Mille. Jättelyckat och roligt. Mille var supernöjd och slocknade strax efter ceremonin. Tack alla som var med och firade med oss!

Ett stort krya på er skickar vi till mamma & Melle som var så förkylda att dom inte kunde komma. Vi får fira med er sen.


Den lilla familjen inklusive gudmorsorna Angelica & Therese

Åh just det! Vi surprisade även Lars med sång och present eftersom att han fyller 25 på måndag!