2010-09-24
 20:00:33

Vänsterhänt?

Jag har funderat på om Mille kommer att bli vänsterhänt. Lars är det och är en förälder det är det 19% chans att barnet blir det. Och större chans om man är pojke. Tydligen kan man börja se det runt 7-9 månaders ålder och Mille är snart 6 månader. Han griper gärna med vänster, men han griper ju knappast klockrent än så det är ju svårt att säga. När dom är 18 månader är det oftast bestämt vilken hand dom föredrar att använda.


Frukost. Notera att det är vänsterhanden som används =)

Idag skulle vi gå på Öppna Förskolan. Vi har inte varit där sen Amelia var bebis. Men imorse kändes det på en gång att regnet var ihållande så vi stannade hemma. Man parkerar vagnen utanför på ÖF och det kändes så onödigt att den skulle bli rå och fuktig när Mille kanske behövde en sovpaus där, så det fick va. Istället fick vi en lugn och alldeles underbar dag hemma.

Amelia är en sån duktig storasyster. Man blir så glad av att se hur snäll hon är med Mille. Vår mest kritiska stund under dagen är när vi ska göra oss iordning för att gå nånstans. Medans jag klär på oss tre hinner Mille oftast bli överhettad och grining. När han ligger på golvet och väntar på oss brukar Amelia komma med leksaker till honom. "Mille! Sak!" säger hon. Tappar han den är hon snabbt där och stoppar den i hans händer. Men idag kom hon inte med en "sak". Hon satte sig istället brevid honom och började kittla honom. Det är så roligt med barn alltså! Vi gjorde ingen stor utflykt utan gick till tvättstugan och sen till affären. Det är skönt att promenera i regnet, svalkande liksom. Har man ett regnställ till sig själv och regnskydd till vagnen är ju lite regn inga problem!



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: