2013-02-24
 20:10:37

Full fart i fjällen

 
 
 
 
 
 
2013-02-18
 20:38:42

Tandläkaren

Imorse var jag, Mille och Amelia till tandläkaren. Mille hade slagit i en tand som blivit missfärgad. Eller vi antar att han slagit i den trots att han nekar. Hursomhelst, ett tandläkarbesök och en treårskontroll avklarad, med domen att han har korsbett (tror jag det hette). Jag tror att det är så att över- och underkäken inte riktigt matchar som de ska på ena sidan. Vi har vetet att vänstra sidan av övre tandraden växt längre ner än andra sidan, men liksom räknat med att det rättar till sig med tiden och om inte annat när nya tänder kommer (egen diagnos). Tandläkarna var inte oroliga dock och han blir kallad först om 1,5 år (till skillnad mot storasyster som kollar tandsten en gång i halvåret). Tandläkarna fick ta några bilder och då passade jag också på. 
 
 
2013-02-17
 19:28:00

Uppvärmning i Mårdsjön

I helgen hängde jag och barnen med Jessica, Crippe och Moffa till Mårdsjön. Egentligen har vi vår årliga fisketur dit inplanerad om två helger, men då Lars skulle på skoter- och fisketrip med några jobbarkompisar hakade vi på familjen. 
 
Helgen var kanon. Det var fiskepremiär på Tjärnbergstjärn igår och med åtta spön i drog vi sammalagt upp 27 fiskar på under två timmar. Varav 15 från samma hål. Helt sjukt. Jag fick två och barnen fick dra upp två som visserligen inte var från mitt spö så dom hamnade i en annan påse. 
Under kvällen rensade vi fisk (favoritsysselsättning hos barnen) och åt kött å peran. Lagom till Melodifestival gick jag och barnen och la oss. 
 
Idag har vi åkt skoter & pulka och grillat korv på gården. 
 
När vi kom hem lagade jag och Amelia röding med potatis och sås. Det var på vippen att det blev sås över till midda'n då mästerkocken höll på äta upp allt i sitt provsmakande. 
 
Tyvärr hade jag tydligen fullt upp i helgen det blev dåligt med bilder. Jessica tog fler. 
 
 
 
2013-02-10
 19:38:16

Sunday = funday

Imorse tog jag och barnen vårt pick och pack, eller pulka och stjärtlapp, och åkte till Vinterparken. Där spenderade vi två timmar och testade på varenda grej som erbjöds. 
 
 
 
Istället för att åka hem och laga lunch frågade vi moster om vi fick komma dit och steka pannkaka. Det gick bra, så vi lekte färdigt, handlade och åkte dit. Tro på tusan att hon redan hade stekt pannkakor när vi kom! Snacka om att jag har en härlig lillasyster! Sen hängde vi där ett tag innan det var dags för moster att ta en tupplur! 
 
 
Hemma i "aprikoshuset" var det sen dags att göra middag. Det blev älgkött med rotsakschips och en sallad på ruccola, melon och feta. Receptet på chipsen hittade jag på Tasteline och skulle föreställa snacks man kunde göra själv till Melodifestivalen. Gjort på morötter, palsternacka och rödbetor. Det var fräscht och kul att ha till älgen, men personligen hade jag inte velat ha det som soffsnacks. Hett tips om nån därute gillar mat med lågt GI. Receptet hittar ni här.
 
Okej, att kunna laga mat, eller läsa recept, är inte samma sak som att kunna lägga upp snyggt. 
 
2013-02-10
 07:21:10

En dag sponsrad av Hollywood

Hej hej! Röjar-Ralf var en kanonrulle. Jag satt där inne i salongen och insåg hur skönt det var med nytänk - en ny story och nya karaktärer. De senaste åren har det bara varit uppföljare. Men det här var riktigt kul. 
 
 
Sen lämnade jag och barnen Lars på gymmet, åkte och handlade, plockade upp Lars och sen åkte vi hem. Sen åkte jag på gymmet och Lars lagade kycklingspett med jordnötsås till middag. Vet ni hur han gjorde? Vi snodde idén från Eastern Palace där dom kokar sina kycklingspett och sedan stoppar ner dom i teriyakisåsen. Så gjorde Lars, trädde kycklingen på spett, kokade allt i 12 minuter och stoppade sedan ner dom i jordnötssås gjord på kokosmjölk, jordnötsmör, fisksås, röd curry och lite socker tror jag. Spetten blev saftiga och uppskattades av alla utom Amelia som förmodligen ändå var proppmätt efter en låda popcorn. 
 
 
På kvällen kom Elias förbi och vi kikade på Django Unchained, Tarantinos nya rulle. Mycket bra, det bästa jag sett sedan En oväntad vänskap. 
 
2013-02-09
 11:14:34

Welcome Weekend!

Nu är helgen här! Igår käkade vi middag och satt sen bara i soffan och spelade Xbox och iPhone. Alla nöjda. 
 
 
Sen satt jag och Lars och tittade på favoritprogrammet Gladiatorerna. Jag är då kär i Amazon. Kolla vilken tjej! Pow! Och så mulade vi brie, oliver och nötter.. vad gör man inte för proteinintaget? 
 
 
Imorse klev Amelia upp före tuppen och så tittade vi på träningsinspiration, eller ja, hon spelade mest spel. 
 
 
Sen gjorde hon sig iordning och innan kl. 8.00 var hon redo att gå på bio! Snart är det dags för Röjar-Ralf!
 
 
2013-02-04
 11:58:49

Försmak av sommaren

 
 
2013-02-03
 20:07:13

Fortfarande prickiga korvar

Hej hopp! I helgen åkte vi till stugan. Barnen är fortfarande små prickiga korvar. Mille verkar inte ha någon vidare klåda, men har vattkoppor över hela kroppen han också nu. Däremot har han svårt att sova. I lördags var vi ute och åkte pulka och då sa faktiskt Mille till när han blev trött och ville gå tillbaka till stugan. Efter lite tacopaj sov han gott i sängen. Sen påtade vi på ute på gården.
Idag tog vi en tur upp på fjället och åkte pulka i några hängdrivor. Barnen var pigga och glada och alla mådde bra av solskenet och friskluften. 
Nu är vi hemma igen och får nog spendera en till dag utan dagis eftersom kopporna inte riktigt har torkat ut än.