2011-10-29
 21:24:21

Kom igen snön!

Herregud som vi längtar efter snön! Vart är den? Det som är färskast i minnet nu är ju hur snabbt snön la sig förra året och att vi hade tonvis med snö hela vintern =) Men vart är snön i år? Den här bloggen är ju faktiskt bra att ha när man vill titta tillbaka i tiden. Så jag kan berätta att snön kom strax innan den 11 november förra året. Vilket betyder att jag är het på gröten i år och får slappna av lite, speciellt när man tänker på hettan ute! 

Snön behövs även för humörets skull. Jag känner mig väldigt grå just nu.. och utomhus är det varken färggrann höst eller snövit vinter. Dessutom har jag ingen utsikt på mitt kontor på jobbet (om man inte räknar ett hotell mittemot där man tydligen kan se både det ena och det andra) så jag ser knappt om det är finväder eller inte! Därför dansar jag snö-på-natten-och-skolsken-på-dagen-dansen ikväll! 

För att slänga in en uppdatering om barnen så kan jag meddela att Mille fick spruta på BVC i torsdags. Han väger numer 12,6 kg och är 82 cm lång. Han har stannat upp viktmässigt och gick t.o.m. ner lite i somras, men så blir det väll när man börjar springa runt som en vilding. Iallafall så hoppade Mille över vaccinations-febern, kanske för att han redan hade varit febrig och stannat hemma med Pappa Lars två dagar den här veckan. 
Tillbaka till BVC. Läkaren tyckte att Amelia var för stor för att ha napp och Amelia gick med på att ge bort nappen mot att hon fick popcorn på kvällen. Sagt och gjort, ingen napp och torsdagsmys i soffan med gotta. Men när det var sängdags fick jag till slut "hämta nappen hos doktorn" och så var det försöket misslyckat. Det kändes nog inte bra för någon av oss att en doktor skulle diktera när hon måste sluta med nappen (vi har ju pratat om det här förr) så vi väntar på att hon kommer på det själv. 

Nu vet ni det! 

2011-10-29
 19:52:59

Skoterns dag

Idag firade vi Skoterns dag med att ha lite besök (i form av "dom vanliga" =) Henke, Moffa, Crippe och Jessica), sen tog vi en sväng runt bland några skoterbutiker, åkte på stan och köpte vinterskor till barnen och avslutade dagen med middag hos svärmor. 

Nöjd


Nöjdare


Nöjdast

2011-10-28
 21:00:51

Han sa ja!

Jo. Jag ska förnya körkortet. För att jag inte behöver ha noteringen om glasögonkrav längre. Vad trodde ni? Att jag behövde förnya det för att jag är gammal och det har gått tio år sen sist? Nähä ni, inte en chans. Inte förrän i januari :)
Hursomhelst så kostar det 150 kronor att få ett nytt körkort.
Så jag sa till Lars att det är väll lika bra att vi gifter oss innan så sparar vi 150 spänn jämfört med om vi gifter oss senare. Och han höll med. Alltså: Jag friade och han tackade ja till att leva tillsammans i nöd och lust tills döden skiljer oss åt. Fortsättning följer.

 

2011-10-23
 15:56:58

En vecka

Här kommer lite bilder från veckan som har varit

Tre rövare med moster förra söndagen


Martin och Lukas kom förbi i veckan


Vi bakar bullar. Tittar ni noga kan ni läsa receptet också


Degchef


Diskchef

Nu ska jag vila i soffan. Jag har någon slags feber-sjuka, efter att ha gjort en snabbkoll så har jag hittat iallafall fem till som har haft samma sjuka senaste veckan. Så ät mycket vitaminer, vitlök och allt vad nu som ska vara bra! Dagens tips från mig =)

2011-10-16
 15:56:01

Gårdsstädning

Imorse ringde vi moffa för att få följa med på hans morgonpromenad. Men han hade gårdsstädning så vi gick dit och hjälpte till att avsluta det hela. Sen gick vi till Djur & Kulgården. 





Sen sov vi i typ två timmar och nu rider barnen häst på moster.
2011-10-15
 16:29:17

Pippi åker bil



Nu har vi precis kommit hem från en kompis. I grillen på uteplatsen hittade vi två nyfångade rödingar. Så nu ska vi laga mat och sen bjuda fiskaren Elias på middag.


2011-10-13
 20:44:29

Utvecklingssamtal

Idag var vi på utvecklingssamtal på förskolan. Skitkul var det. Vi har ju varit på några utvecklingssamtal och jag hade inte reflekterat över att vi skulle få höra hur Mille har det där. Det positiva dom hade att säga var att han är duktig på att aktivera sig själv och sätta igång aktiviteter själv, som att gå och hämta spade och hink om han vill leka i sandlådan. Idag hade dom äldre pojkarna spelat utebandy på dagisgården, vips hade Mille gått in i redskapboden, hämtat sig en inne/utebandyklubba och gått och ställt sig mittemellan killarna. Haha. Skitkul. Som utvecklingspunkt nämnde vi språket, han är jättebra på att kommunicera, men inte med ord. Men av erfarenhet från Little Miss Sunshine vet vi att trots att dom är "tyst" länge så kommer dagen då det inte finns någon hejd på babblandet och sjungandet =)

Amelias del var rolig att prata om för hon hade själv fått utvärdera hur hon har det på dagis. Hon tycker tydligen att allt är roligt där och hennes egen utvecklingspunkt, det hon ville lära sig, det var att simma =)
Synd som tusan bara att vi hade bestämt med henne att hon skulle börja simskola och sen visade det sig att simskolan är kl. 14:30 på fredagar. 

Mille var rolig ikväll också! Vi läste "Historien om någon"... en bok där man letar vem som har rullat ut ett garnnystan genom huset och till slut hittar en katt. Vid bladet innan sista sidan gick han för att hämta memoryt Amelia fick av Veronica, Leah & c:o. Tillbaka kom han med en bild på Chilla och en bild på Tussen, moster och Crippes kissar. Det är så kul och rörande att se hur han utvecklas!! 

Nu har jag babblat färdigt, dags för en dusch! 

2011-10-10
 17:58:52

Huvudfoting

Amelias första huvudfoting (så vitt vi vet, dagis kanske vet bättre). Det krävs väll ingen förklaring? Det är ju Lars!



2011-10-10
 13:25:22

Solsken

Idag är barnen pigga och glada. Inget spår av febern, vi får se när Amelia vaknar efter lunchvilan. Dagens höjdpunkt blev långpromenaden efter lunchen då vi överraskades med klarblå himmel och fick se när dom matade hästarna på Djur & Kul-gården, se två rådjur beta på ängen nedanför hästarna och försöka hänga med när en ekorre hoppade från tallegren brevid oss samtidigt. 


Mille när han spanade på snön igår! 

2011-10-09
 15:06:18

Det snöar!!!

Wihooo! Det snöar! Jippi! Jag och Amelia upptäckte det efter att vi varit på bibblan, lånat böcker och hämtat min jobbdator inför morgondagens sjukstuga. 

Äntligen fick Amelia följa med till mitt jobb


Mille matar dockan =)

2011-10-09
 09:11:40

Helg

Sjuka barn
I fredags fick Mille feber. Nu på söndagsmorgonen har dom bytt av varandra, han är pigg som en mört och Amelia är opigg som någon annan fisk. Till saken hör att Amelia i torsdags fick en prick på kinden. Sen fick båda två tre prickar var på ena handen och idag fick Mille en prick på kinden. Helt sjukt att dom har fått prickar på samma ställen. Jag hoppas att det är vattkoppor, men vi få väll se. Vattkoppor brukar väll starta med feber, men prickarna kliar inte.

Firmafest
Igår var jag och Lars ("Polle" som han tydligen heter på jobbet eftersom att han kör Polaris) på After Work hos Lars nya chef. Supertrelivgt gäng och en lyckad firmafest. Vi började med en tävling där pistolskytte var första grenen. Jag var runt den tioende att skjuta och var bland de få nyktra så jag var den första som träffade och lyckades få ner 2,5 ankor på fem skott. Skitkul! Jag hamnade trea i hela tävlingen men blev utsedd till kvällens Superstar tackvare skyttet. Andra extra priser inkluderade kvällens Kalv och kvällens Psykare.  Jag och Lars åkte hem vid halv elva och planen var att jag skulle släppa av honom på stan men jag hade en sovandes Lars brevid mig när vi kom hem =) Mamma var här med barnen och herregud så nöjda de var trots feber. Sov som stockar gjorde dom också med momma på en madrass mellan dom. 



2011-10-05
 19:57:04

Flicksaker

Jag fick inte höga mamma-poäng idag från Lars när Mille innan läggdags skuttade omkring endast iförd blöja, Amelias Hello Kitty tofflor och ett halsband. Varför är det okej med flickor som leker med "pojksaker" men så fort en pojke leker med "flicksaker" då får papporna panik? 

2011-10-03
 19:14:02

Dagisfotografering

Idag var det dagisfotografering. Jag var så exhalterad att jag skyndade mig att ta en bild innan vi gick. Eftersom att vädret med råge tillät det så tog dom bilderna ute. Och stämmer rapporten jag fick av Amelia så fick dom ta en syskonbild också. Jag är så excited. Barnen var glada idag också, både moster och moffa hade varit till dagis och hälsat på dom en varsin gång. 



2011-10-02
 18:30:48

Rapport från verkstan







2011-10-01
 19:30:39

Finväder

Härlig dag! Fint väder, en snabbis på stan, en långis i badhusparken, en fikis hos mosse och Cippe, hem för att leka i lekparken och sen blev vi bjudna på inbakad oxfilé à la Henke & Lars. Nu ligger Lars & Henke och myser med barnen i sovrummet och jag gissar att dom slocknar på en gång (förhoppningsvis bara två av dom, annars är jag utan sällskap resten av kvällen!).