2010-02-27
 14:47:08

Finbesök

Igår hade vi en lugn och skön dag. Jag och Amelia kollade på Ice Age 3 igen, tog en promenad och sen när Lars kom hem bakade vi morotskaka. Lagom tills den var klar kom Veronica och Leah förbi.

Glömde ta en bild på Leah men har hittat en jag tog när vi fikade på stan för några veckor sedan.


Leah =)

Sen var det dags för mexikansk mat och Let's Dance kväll med Jessica & Crippe (eller Pippi som Amelia kallar honom).


Pippi & Jessica


Amelia testar Pippis skor

Idag har jag och Amelia varit ute i snön och lekt, gungat och försökt åka pulka i allt för mycket nysnö.


Gungeligung

2010-02-26
 08:53:27

Ledig!

Igår kände jag mig lite omotiverad i skolan. Så när jag hämtade Amelia på dagis meddelade jag att hon inte kommer idag. Så nu är jag och Amelia lediga och ska buuuusa hela dagen! Jippi!!

2010-02-25
 10:53:34

Morgonhockey!

Duktiga Amelia kom å väckte mig lagom till hockeyn imorse, vi hann precis göra välling till henne och en kopp te åt mig innan matchen började.
Men fy så tråkig match. Man kan ju inte säga annat än att Slovakien förtjänade den vinsten. Synd när det äntligen släppte för Foppa/Zäta kedjan, men med några tur-mål förtjänar man inte att gå vidare när man möter ett lag som kämpar och spelar bättre.

Så det var väll det OS:et. Ja nästan, det är lite intressant skidåkning kvar.

Och appropå skidåkning var det ju härligt med gulden igår kväll. Herrarnas skidlandslag är sånna bra förebilder ute i spåren, både bra atleter och gentlemen. Fast OS-höjdpunkten var/är helt klart jaktstarten i lördags!

2010-02-24
 14:44:01

Godkänd

Soffan är väl godkänd av Little Miss Sunshine. Så pass att hon vaknade mitt i natten och gick in å busade i vardagsrummet. Sen hade hon svårt att somna om, vilket resulterade i två dödströtta föräldrar som knappt tog sig ur sängen när hon vaknade kl. 6 igen.


Sovkvalitén i soffan verkar också vara godkänd

Jag är fortfarande trött och får nog offra storslalomen ikväll för att orka med hockeyn imorgon bitti. OS, du tar kål på mig!
2010-02-23
 22:06:59

Ett nytt vardagsrum

Idag har vi köpt en ny soffa. Anledningen till att vi gjorde det var att barnsäkra vardagsrummet, soffan kändes helt enkelt inte säker för barn att leka i. Nu när vi ser resultatet är vi så nöjda man någonsin kan bli och undrar varför vi inte har gjort det tidigare.

Före:



Work in progress:



Efter:



Såå kul! Det känns som ett helt nytt vardagsrum!

2010-02-23
 15:48:20

"I want it all, and I want it now!"

I behov av lite "ny" musik i bilen stoppade jag in ett greatest hits album med Queen som jag peppar mig själv med på väg till skolan.
Och det är otroligt hur väl dom på 70- och 80-talet kände min generation! Vi 80-talister är ju kända för att vi ska ha allt och helst på en gång!

Och jag är inge sämre =)

2010-02-21
 18:50:20

Mormor och fantastisk skidåkning

Idag har vi varit och hälsat på mamma. Amelia gillade det som busa med momma, en kisse, en vovve å titta på fiskarna. Mamma bekräftar att Amelia har fått Jessicas busiga beteende. Som barn var jag själv en drömmare enligt henne och det är då inte Amelia!


"Titta"

Och eftersom att jag somnade ifrån herrarnas dubbeljakt igår såg vi reprisen (fast jag visste resultatet). Och herregud! Vilket lopp. Det bästa jag sett inom längdskidåkning! Helt plötsligt var det en lagsport och jag förstår varför kommentatorerna var för rörda för att prata och varför Per Elofsson stod vid mål och snyftade. Sååå bra skidåkning, sååå härligt att se.
2010-02-20
 21:45:48

Barnkläder

Visste ni att Nelly.com har barnkläder också? Sååå fina!
2010-02-20
 21:26:47

Bra val!

Hehe, det var ett smart val att vara student under ett OS-år. Då har man inga problem att titta på hockey kl. 6 en måndag morgon. Så det är väll planen so far. Fast jag måste ju lämna Amelia på dagis och hinna med min morgonpromenad också, så vi får väll se. Kanske kan ha resten av matchen i hörlurarna istället.

Igår hade jag tenta och det gick bra. Sen var jag och Amelia hemma resten av dagen och fick besök av Jane, André och Kendra!
Efter det kom det två stycken och kollade på vår soffa och recliners som vi har lagt ut på Blocket. Haha. Och det visade sig vara pappas kompisar! Galet. Vi får se om dom vill ha dom, det var mest en impulsgrej att vi la ut dom, är ingen intresserad gråter vi inte för det. Våra recliners är skönast i världen!

Sen på natten hade några grannar fest... hissen stod inte still en sekund och det tjoades i både trappuppgången och utanför fönstren till tidiga morgonen. Plus att en bil stod och varvade utanför Amelias fönster. Jag kan meddela att jag blev måtligt irriterad, inte irriterad nog för att gå ut å gnälla, men nog irriterad för att ta upp det här! Sen ville Amelia ha mat kl. 5 och kunde inte somna om efteråt. Det har jag inga problem med, men det hade varit lättare om jag hade fått min skönhetssömn =)

Idag har vi varit och hälsat på Rebecca och Marielle och sen kom Jessica hit och åt donken, busade med Amelia (tack, jag är helt slutkörd!) och tittade på damernas super-G.

Ja det var väll det so far tror jag... Just nu är Lars, Crippe och några till grabbar i Globen och tittar på Rammstein. Jag tycker att dom är såå värda en killhelg i Stockholm och hoppas att den blir lyckad.
2010-02-18
 10:30:09

Jippi!

Igår var jag och Amelia till BVC för att väga henne. Det hade hon visserligen knappt tid med för det stod en rutchkana utanför som var mer spännande än att sitta på en våg! Hon har gått upp till 10,2 kg! Jippi! Så nu slipper vi oroa oss för att hon inte får i sig tillräckligt med mat. Haha. Jag och Lars funderade på om det var måndagsmiddagen som bidrog till viktuppgången. Vi åt nämligen våfflor, med bland annat smör och socker på, tills Amelia bytte ut tallriken med våfflor mot smörpaketet! Det var väll inte så farligt som det låter, men hon gillar tydligen rent smör! Yuck =)

Och J-I-P-P-I!!! Jag klarade tentan förra månaden som jag var så orolig att jag var tvungen att göra om. Haha. Snacka om att jag fick tröstpoäng för att jag skrev hur mycket bullshit som helst... Jag hade aldrig godkänt tentan, men tackar så mycket för att min lärare gjorde det! Synd bara att betyget blev crap, men det struntar jag i nu! Nu behöver jag inte plugga till det provet nästa vecka. Jippi!

Vår tjejkväll är hotad! Jessica är dunderförkyld. Typiskt.
Krya på dig, hoppas vi kan mysa imorgon!
2010-02-17
 11:41:57

Köpa hus?

Det är ju många nuförtiden som går i husköpartankar, eller kanske rent av redan har köpt sig en ny villa. Jag hittade en intressant artikel på E24.se om huspriser i olika län och var såklart tvungen att jämföra lite... Jag och Lars har bestämt oss för att vara lite flexibla i framtiden och flytta dit jobben finns. Ett alternativ som ligger högt upp på listan (om det nu finns mer/bättre jobb där) är Sundsvall. Så baserat på artikeln och lite statistik från SCB bjuppar jag på en jämförelse mellan huspriser och inkomster i Östersund och Sundsvall!

Östersund
Snittpris småhus/villa 2009                      2 054 000 (+19% jämfört med 2008)
Medelinkomst Kvinnor & Män 2008          235 793
Medelinkomst Kvinnor 2008                       208 492
Medelinkomst Män 2008                             265 569

Sundsvall
Snittpris småhus/villa 2009                      1 380 000 (+16% jämfört med 2008)
Medelinkomst Kvinnor & Män 2008          251 049
Medelinkomst Kvinnor 2008                       214 065
Medelinkomst Män 2008                             289 488

Slutsats: Klyktattare har bra mycket mer kvar på kontot efter att ha betalat sina boendekostnader än vad surjämtar har.

2010-02-16
 12:51:08

Happy Fettisdag!

Imorse hann jag inte väckas av en sjungandes Amelia, det var nog snarare hon som väcktes av mitt grötkokande, för när jag stod å gjorde lite gröt åt mig själv kom det en liten tjej tassandes på golvet och ville upp i famnen. Sen tog vi med oss gröt och välling och hade picnic i sängen med en snarkandes Lars på andra sidan.

Jag var nyss hos barnmorskan. Hon reagerade på att bäbisen låg väldigt långt ner och huvudet var nästintill fixerat. Så då blev såklart jag lite orolig (jag som inte har hundra koll på vad fixering betyder), men hon tillade snabbt att det inte alls behöver betyda att bäbisen är på väg. Pjuh! Jag har räknat med att gå över tiden med nån vecka, haha, det behövs för att hinna färdigt med så mycket skolarbete som möjligt.

Idag blir det inga semlor utan vi ska kanske på kalas hos Elias istället. Det kan hända att jag bakar semlor till Let's Dance på fredag. Det blir nämligen tjejkväll då - jag, Amelia och Jessica ska ha pyjamasparty. Killarna har grabbhelg i Stockholm och ska se Rammstein på globen.

Näe, nu har jag procrastinated lite väl mycket. Tillbaka till boken.
2010-02-15
 20:54:46

OS-Guld!

Jahopp. Ikväll gick inte nattningen lika smidigt. Inget gnäll, men en massa smitande och lekande i sängen. Det berodde väll dels på att jag var tvungen att gå ifrån när telefonen ringde, och dels för att nattningen hamnade precis i Kallas lopp. Och snäll mamma som man är bestämde jag mig för att testa lämna Amelia själv när Kalla hade passerat sista mellantiden. Inte stannade Amelia kvar i sängen heller, så hon fick också se Charlotte ta guld =)
Det hade inte gjort mig något att hon har svårt att vänja sig för sängen om det inte vore för att två timmars studerande till tentan försvann. Då blir jag stressad. Jag har som räknat med att kunna läsa på kvällarna. Jaja, resten av veckan får jag hitta någon annanstans att läsa.

Kuuuul att Kalla vann! Och ett sånt lopp (vad jag hörde från barnrummet iallafall, tihi).
2010-02-15
 12:43:37

Morning Glory!

Imorse blev vi väckta klockan 6 av en liten tjej som sjungandes kom och hoppade upp i vår säng! Kan livet bli bättre? Det är perfekt att Amelia kan komma ur sängen själv nu. Då väntar vi bara på att hon kan göra frukost i sängen åt sina föräldrar också, näe då, haha!

Imorse hade jag en grupppresentation och opposition på skolan. Hade jag inte slagit igång datorn igår kl 21:00 för att skicka en länk till Therese hade jag glömt bort det och stannat hemma. Så det kan gå ibland. Med andra ord tillbringade jag resten av kvällen framför datorn och alla hjärtans dag myset fick skjutas på.
Nu läser jag till en tenta på fredag. Och väntar efter mer än en månad på resultat från förra tentan så jag vet om jag måste göra om den nästa vecka (vilket jag måste om inte skolan tyckte synd om vår klass som inte fick mer än en föreläsning under en månads tid).

Och jippi! I helgen unnade jag mig ett par riktigt snygga tights/byxor från Vero Moda! Med risk att bli ordentligt besviken i provhytten beslöt jag mig för att testa dom trots min mage. Och yes, med töjbar resår i midjan var det inga problem! Weeei. Jag kan ha normala brallor!

Om det finns fler koffeinintoleranta tanter där ute så vill jag tipsa om Gevalias koffeinfria bryggkaffe som smakar precis som vanligt kaffe, jättegott, ta en extra skopa bara.

2010-02-14
 22:34:30

Nya sängen

Idag monterade vi ihop Amelias nya säng och så var det dags att premiär-sova i den. Det gick bra att natta henne, lite konstigt var det att ha en ny säng, efter två smitningsförsök fick jag sitta på golvet brevid sängen i några minuter tills hon somnade.


Amelia och Lars monterar ihop sängen


"Det här med skruvar är intressant"


Det vertikala madrasstestet


Det horisontella madrasstestet


Weeei, ny säng!


Stora tjejen


Moffa Göran kom förbi med blommor och ett gosedjur till Amelia eftersom att det är alla hjärtans dag! Jättegulligt!



HOPPAS NI ALLA HAR HAFT EN TREVLIG ALLA HJÄRTANS DAG!!

2010-02-13
 22:35:26

IKEA

Japp. Idag har jag och Lars gjort IKEA. Amelia fick vara med Jessica & Crippe istället för att sitta i en bil mest hela dagen. Therese och Levi mötte oss på IKEA och dumma Madde glömde ta bilder fast jag hade tagit med kameran. Levi har blivit så stor och var så glad och god. Vi hann även med lite snabbmat hemma hos lilla familjen Vestins innan det var dags att bege sig hemåt. Lars var lite stressad för att han har tippat på att vi skulle va hemma kl. 19:00. Jag var inte lika stressad eftersom att min gissning var 20:00. Och vem tror ni vann?? Jo då, ca 19:40 var vi hemma, så jag kammade hem den vinsten!

Det var sjuuukt mycket snö i Sundsvall, snön täckte varenda häck på Thereses gata. Jag är så avis!

Bjuder på bilder från igår eftersom att jag glömde använda kameran idag.


Jag kan skala banan


Och det är så här roligt!

2010-02-13
 22:29:10

Chicago och Let's Dance

Igår hade vi fullt upp. Jag var på stan och fikade med Jessica, Veronica, Leah och Anne-Lie. Sen fyndade vi på Lindex rean. Jag fyndade underkläder till mig själv, lite bäbiskläder och en tisha till Amelia.

Sen åkte jag hem och spelade kort med Amelia och Lars.


Amelia i min nya fina mössa som jag fick av Veronica & Anne-Lie

Vi fick också besök av Kevin med föräldrar och Amelia fick sig några pussar. Tydligen ska det börjas i tid. Jag vet inte vad jag tycker om det... =)
Och så tittade vi på Let's Dance såklart.

2010-02-11
 19:07:43

Andra bullar

Dagens middagstips är potatisbullar! Idag gjorde vi egna pärbullar med bacon och lingonsylt. Det blev supersmarrigt. Här hittar ni receptet! Vi rev potatisen grovt istället, då blev bullarna mindre smetiga och det blev jättebra, men man gör ju som man vill.



Vi har också varit på ultraljud idag. Det var jättekul att se bäbisen igen. Dom uppskattade att den vägde ungefär 1700 gr. "Vilken stoooor bäbis" tänkte vi då, haha. Det var också kul att få reda på hur den ligger, vad som är upp och ner. Nu vet man vad det är den "sparkar" med.


2010-02-10
 19:46:37

Mästerkocken

Amelia vill så gärna vara med och titta när vi lagar mat. Förut räckte det med att hon fick sitta i sin stol och titta, men nu ska hon helst upp i famnen så att hon kan se vad som händer i kastruller och stekpannor. Och provsmakas ska det göras också såklart!
Idag bar jag in hennes eget mini-kök i vårt stora kök, om ni förstår vad jag menar. Så att hon, samtidigt som oss, kunde laga mat själv!



Nu är mina två veckor av stenhårt pluggande över. Det firade jag med en lång power nap i eftermiddags, det var tur att Lars kom hem och hjälpte mig upp ur sängen för det var otroligt svårt att slå upp ögonen igen! Nu ska jag och min study-buddy Michael från Ecuador tjuvstarta med magisteruppsatsen. Det ska bli otroligt kul. Bara vi kunde komma på vad vi ska skriva om.

2010-02-07
 15:39:33

Vinterparken

Idag har vi varit i Vinterparken och grillat korv å busat med moffa Göran & hundarna. Roger, Lina och Felicia var också där, plus att vi hann träffa Anne-Lie, Veronica, Danne, Isa och en sovandes Leah en snabbis innan det var dags att åka hem.

Amelia gillade vinterparken skarpt! Hon gungade och åkte rutchkana säkert 10 gånger med Lars och tre med mig (jag fick dispans). Mycket talar för att Amelia kommer bli en fartdåre, hon skrattade hela vägen upp till rutchbanan och hela vägen ner.









Jag kan även meddela att Amelia har blivit en sån STOR tjej nu. Hon vägrar dricka ur pipmuggar, glas är det enda som gäller, och hon är jätteduktig på att äta själv. Det är längesen hon började ogilla blöjorna, men pottan inne på toaletten har vi inte haft nån tur med än. Det är inte meningen att hon ska potttränas än, men den finns där om hon vill använda den (UPPDATERING kl. 19:48: Vi gjorde det! Utdelning i pottan). Nästa helg ska hon få byta ut spjälsängen mot en vanlig säng. Nu är vår lilla tjej inte så liten längre!

Lars har varit ute och fiskat i två dagar och FAKTISKT fått två matfiskar. Det är mer än vad han fick på hela förra året tror jag, så nu anser han sig vara en riktig proffsfiskare!

Nu har jag varit dålig på att blogga. Det har varit fullt upp och jag har glömt kameran när vi har varit ute på vift, och det är inte så roligt att blogga utan bilder. Jag ska försöka skärpa mig.

2010-02-03
 15:26:24

Urban Dictionary

Madeleine:
The best person EVER.

"yeah... your cool... but not as cool as madeleine"

Hehe. Behöver ni lite underhållning rekommenderar jag att ni slår upp betydelsen till era namn på urbandictionary.com (som annars är bra om man behöver uppdatera sig på amerikanska slang).

Lars:
Girls tend to like Lars.
Intelligent and smart, and knows how to use his tools.
Lars is everything a man has ever dreamed about being himself.
Lars is every girls perfect boyfriend.

"Ohh!! LARS!!!! you are so good!!"
"Hey...! I want a Lars too!!!"
"That boy over there.. He is just so Lars"

Amelia:
A crazy, awesome, loud, lovable girl. Impossible not to be smiling when around her. She lights up the entire room when she comes in. The bestest friend you will ever have.

Sometimes known as Mia or Millie.

Amelia did a crazy dance move that only she can pull off!
2010-02-03
 15:21:21

Stans bästa förare!

Det är jag det. Och jag låter andra veta när dom inte är lika bra förare. Genom att tuta. Så är det nån som tutar på er ute i trafiken, så är det jag. Jag tutar nämligen för att uppmärksamma andra förare om att dom är idioter. Och konstigt nog stöter jag på sådana nästan dagligen. Idag var det nån tok i Lillänge som tänkte backa på vår fina Audi med ett släp. Han fick ett tut. I förrgår var det en galning som först körde 40 km/h på Basvägen (full av 70 km/h skyltar) och sen började bromsa på påfarten till E14. Hon fick också ett tut. Och dessa tut får dom för att dom utgör fara för andra i trafiken. Och för att jag kan bli en gnutta hetsig.

2010-02-03
 15:14:09

Nu är vi trådlösa igen!

Igår dog vår router... eller rättare sagt kabeln till den. Och vem vill ha en nätverkskabel släpandes efter sig i vårt trådlösa samhället? Nej just det, ingen. Så ett samtal till Crippe och ett besök på Clas Ohlson senare så är vi än en gång trådlösa! Jippi!
2010-02-02
 14:10:31

Den svenska morddömda artisten

Tidningarna har inte berättat vem det är som har blivit dömd för mord i LA i veckan. På radion imorse spekulerades det i att det var Idol-Andreas. Så jag blev nyfiken och kollade upp det hela.

Nej. Det var inte Idol-Andreas. Det var den svenska rapparen och låtskrivaren David Jassy. Vem? Ja, eller hur!? Vem sjutton är det?
Så här ser han ut iallafall, passa er om ni möter honom på vägarna, fast det lär ta ett tag.



Då kan man undra varför tidningarna inte gick ut med namnet på den åtalade. Var det av integritetsskäl, eller var det helt enkelt för att ingen har en aning om vem denna "artist och låtskrivare" är?