2012-07-31
 20:32:41

Tjejdag på stan

Idag lämnade jag och Amelia grabbarna hemma och tog en tur på stan istället. Vi shoppade lite, lunchade med moster och besökte frissan. 


Lurre på Sammurai


Amelia ritar en båt på mosters tavla. 

Sen gick vi som sagt till frissan, Amelia kirrade en page och jag klippte topparna. Frissan berättade att hon ska ha barn så nu kan vi tydligen inte klippa oss på minst ett år. Typiskt. 

2012-07-30
 20:51:44

"Magga"

Stackars djurtokiga Mille som inte får ha några husdjur. Tur att momma och Melle har gett oss en stor maskhink!



Nedan ger Mille maskarna vatten. När jag frågade om han ville göra det gjorde han vad som verkade logiskt för honom - tog en mask och försökte stoppa den i pipen på vattenflaskan. Jag hejdade honom fort och sen vattnade han dom så här istället:



Mille ger maskarna banan. Han är väldigt noga med att locka dom till sig, "MAGGA" ropar han och sen när han hittat en la han den på bananen och förväntade sig att den skulle försvinna på en gång. 



2012-07-30
 20:45:40

Stugfix

Jo serrni, nu känner jag att det här skulle kunna bli en sån där hemmafix-blogg. Men det ska det inte bli. Istället ska ni få läsa om det vi verkligen ägnar oss åt - barnarbete! Men här har inte dom små oskyldiga liven dåliga villkor med dålig lön osv, här har dom inga villkor och ingen lön alls. Här jobbas det tills svetten rinner och har dom tur kanske dom får lite lördagsgodis, på sin höjd! Nej då. Jag skojar bara. Jag tänkte bara bjuppa på lite fler bilder från stugan och vad vi höll på med under den regniga helgen. 

Ett billigt sätt att piffa till ett basic IKEA-kök: montera nya handtag





Ett lite mer tidskrävande sätt att få bort furu-looken i stugan: måla



Ett inte så rogivande sätt att få en paus från gräsklippningen: låta kidsen ta över



Ett fiffigt sätt att massera geniknölarna på sitt barn för att man själv ska kunna fixa och dona: ladda ner Pettsons uppfinningsapp



2012-07-27
 08:52:29

Tivoli

Igår släpade vi med oss bakis-Crippica och drog till yrantivolit för lite lattjo lajban! 







På kvällen fick vi grillat hos farmor Gunwor som fyllde år i veckan. Smasken, tack så mycket!

2012-07-24
 09:30:02

Jobbhelg

Vi lånade med en röjsåg, motorsåg, Moffa och åkte till Håckren över helgen. Vi fick se massor av djur också, en jättestor räv som strök längs skogsdungen vid tomtgränsen, älg, pippis, björnbajs igen, en groda och så fisk på kroken såklart! 


Tomten var en djungel


Där en groda gömde sig 


Gunwor kom på fika och fick hugga in i arbetet hon också


Godis och underhållning i form av trädfällning


Amelia och Lars vittjar råttfällan


Håckrenmagasinet


Hjortron


Moffa fiskar


Öring!


Mille rensar

2012-07-19
 17:29:36

Soliga dagar

Åh äntligen har vi fått några soliga dagar den här sommaren! Vad jag och Lars också har fått är sovmorgonar då vi har lyckats vänt på dygnet åt barnen. Att få sovmorgon är dock det enda positiva med det för annars testar dom hur trotsåldrar funkar och vill inte alls gå och lägga sig på kvällen =) Några bilder från idag och igår... 


Cykeltur kombinerat med klättring


Kokosbollsbak och smak i skuggan
2012-07-17
 20:49:54

Vår sportstuga!

Igår, på semesterns första soliga dag, blev vi ägare till en sportstuga! En lagom stor stuga i Håckren. Håckren ligger 9 mil och dryga timmen från Torvalla, man tar E14 till Mörsil och kör sedan 1,5 mil in i skogen. Stugan ligger brevid Håckrenmagasinet fylld av öring, röding, harr m.m. Runt omkring finns det mängder av skoterleder där man kan vandra, plocka bär och svamp m.m. nu när det är snöfritt. 


Gäststuga/garage till vänster. Storstugan rakt fram. 


Köksdel


Vardagsrum

Familjen som hade stugan innan lämnade några kartonger med leksaker till barnen så dom har befunnit sig i himmelriket sedan igår och lekt nästan ett dygn i streck. Idag metade vi bäcköring och Lars fick två små rackare. Djur finns det nog gott om, vi såg både björn- och älg poop. 







2012-07-17
 20:23:17

Nästan 30

Japp. I lördags fyllde jag 29 år. Det firade jag och Lars med en pre-birthday date som gick till Sundsvall och IKEA på fredagen. På lördagen bakade vi och firade hemma under dagen och hos moffa på kvällen. 



2012-07-13
 10:25:43

Lite smått & gott

Avancerat pärlplattebygge med mo & poo-poo





Morgonfiske och kontroll av midsommarmaggoten



2012-07-11
 07:24:51

Otur

Usch, Mille hade ingen bra dag igår. Först drog han första cykelvurpan när hela familjen var ute på tur. Det märket ser ni i pannan. Sen halkade han i duschen innan han skulle gå och lägga sig. Därav plåstret på hakan. 

Barnen sover skavfötters sen några veckor tillbaka. Den senaste tiden har Mille envisats med att han ska ligga i sin säng. Sen när Amelia har somnat kryper han upp där ändå. Så här såg det ut igår när jag och Lars skulle gå och lägga oss:



2012-07-05
 20:45:02

Deal

Jag slöt ett avtal med Lars idag. När vi ändå har semester tänkte jag att vi ska träna varje dag. Så nu gäller det, BLOD, SVETT OCH TÅRAR, LARS, MÖRSAAAA!!! 



2012-07-05
 20:38:55

Fiska med Anders

Så här ser det ut när vi kollar på Barnkanalens "Fiska med Anders":


Superbra program. Typ det enda svenska fiskeprogrammet som går nu. Synd att säsongen är slut.  Tur att det finns att streama på hemsidan. 

2012-07-03
 19:39:29

Uppföljning

Jo tack. Nu tänkte jag bara meddela att jag fortfarande är off the snus. Jag borde ha antecknat det i min kalender, men jag tror det är en vecka nu. Skönt som tusan. Men rastlös är jag och har svårt att sitta still på kvällarna, vilket är bra för lägenheten och resten av familjen för det blir mycket gjort här =) 

2012-07-01
 20:44:59

Den fjärde istiden