2013-01-31
 15:12:34

Backe och bollar

 
 
Smittbollar, nån? Näe, barnen får nog äta upp dessa själva. Det började med att vi gjorde chokladbollar på kesella för att hålla dom nyttiga. Dom godkändes inte så vi fick göra fler bollar enligt Crippes recept. Det enda som duger! Proteinbollarna får Lars ha som efter-träningsbollar istället. 
 
2013-01-31
 10:54:00

På väg till vindsförrådet

Jag: Mille, ta på dig strumporna.
Mille: Min pappa säger att jag inte behöver ha några strumpor. Jag har slutat med strumpor nu!

 

2013-01-31
 09:23:02

Hemmadag 3

Åh, inatt sov Amelia bra. Relativt iallafall. Så nu är vi utvilade. Att vakna trött och apatisk är faktiskt bland det värsta jag vet. Igår låg vi i soffan och sov av och till till klockan 14. Fy så hemskt. Sen var vi pigga och tog en pulktur. Vi mötte upp Moffa och gick till Djur & Kul-gården för att kika på hästarna. Det blev bara en snabbis för jag ville ju inte att barnen på ridskolan skulle bli smittade. Sen gick vi vidare runt Ängsmon. Efter halva promenaden började Amelia klaga på klådan och Mille klagade på att han bara ville gå till hästarna och inte på lång-prommis. "Men vi är ju i skogen" sa jag. "Jaha! Är vi i skogen?" svarade han och satt sen glatt och babblade om skogens alla djur hela vägen hem. 
 
Nu är vi som sagt pigga och glada och är snart klar med tvättstugan. Jag är faktiskt sånn oansvarig förälder att jag går ut själv och låter barnen vara ensamma. När jag kom tillbaka nyss blev jag så glad att jag hittade dom i samma skick som jag lämnade dom. Se bilden nedan (alla medel är tillåtna för att få sysslorna gjorda). Jag blev så glad att jag berättade för dom vilka "underbara ungar" dom är. Ingen reagerade. "Vad är ni?" frågade jag. "Trollungar!!" svarade Mille. 
 
 
2013-01-30
 13:59:25

Hemmadag 2

 
 
2013-01-30
 07:47:12

Ur funktion

Nu kliar vattkopporna, på riktigt. Amelia hade en jättetuff natt med minimal vila från klådan. Så nu är jag också trasig. Självfallet är det mest synd om tjejen som jag försöker distrahera med diverse aktiviteter. Vi duttar potatismjöl på kopporna och det funkar hyfsat.

Jag hittade en prick på Mille igår. Om man nu ska önska en sjukdom till sitt barn så önskar jag faktiskt att båda får det nu när vi ändå är hemma.

Tillbaka till sjuksköterskeriet och bokläsning.

2013-01-29
 12:41:00

Det här lär vi få höra ett tag...

 
 
 
2013-01-29
 12:33:45

Hemmamys och friskluft

Ja det verkar ju inte vara så besvärligt med vattkoppor än så länge. Amelia var febrig inatt, men just nu dansar hon i vardagsrummet medan jag varvar pannkaksstekning med jobb. 
 
 
Oooops!
 
2013-01-28
 21:15:00

Vattkoppor!

Idag när jag hämtade Amelia och Mille på dagis fick jag besked om att Amelia förmodligen har vattkoppor och med all säkerhet feber. Och nog stämmer det, prickar/blåsor i pannan och på magen. Och nog var hon sjuk alltid, hon var inte ett dugg besviken att hon inte fick åka på simskolan. Lilltjejen tillbringade resten av kvällen under en filt i soffan. Nu väntar vi bara på att kopporna ska ta över hela hennes kropp. Jag bereder mig för break down när dom börjar klia. Må hon få sova bort febern i vart fall. Fortsättning följer...
 
2013-01-28
 21:12:00

Dagens topp tre!

1. Pulkturen till dagis!
2. Lunchprommis med snö knarrande under skorna!!
3. Hur jag lyfte skiiiiten ur vikterna på gymmet!!!
 
2013-01-28
 21:10:58

En helg i Håckren

I fredags var jag och Mille hemma från dagis. Han var lite förkyld så jag jobbade hemifrån. Vi bestämde oss ändå för att åka och kolla snöstatusen i stugan. Det blev en helg med strålande sol och ca -10 grader. På lördagen åkte vi ut på sjön för att pimpla. Barnen tyckte dock att det var kallt och förstod inte varför inte fisken nappade på stört. Dom stod ut i 10 minuter. Vi föräldrar stod ut i 15, alltså deras tio plus de fem det tog att packa ihop allt igen =)
 
Sen lekte vi med granntjejerna, åkte pulka, körde skoter ner till strandkanten och gjorde sånt där som man gör när man är i fjällen helt enkelt. På söndagen blev det mer pulkåkning och sen åkte vi hem på eftermiddagen. 
 
Snöstatusen var sisådär. Det går att köra på lederna men inte så mycket mer. 
 
Stackars barn som inte får något husdjur. Så här mycket kärlek har maggot aldrig fått.
 
 
2013-01-21
 20:42:50

Två baddagar

Igår var vi på badet med moster. Barnen for runt som vildskin och jag & Jessica hängde med bäst vi kunde. Och idag var det simskolestart igen för Amelia. Jag hann inte se så mycket för jag simmade själv, men jag såg henne försöka dyka från kanten. Igår var det mer långmagplask som gällde, men idag åkte minsann huvudet ner först. Sen när det var dags för avslutningsleken var hon mer under vattnet än ovanför. Och så försökte hon sig på att simma till kanten, vilket mest skedde under vattnet då såklart. Herregud, jag frågade henne sen om hon hade hört nått av vad simskolefröknarna hade sagt och nej, det hade hon såklart inte. Haha. Så kan det gå. En otrolig utveckling för tjejen som hade en liten släng av badkrukeri förut, eller mer försiktighet iallafall. Nu vet hon vart hon har sig själv, sina armar, ben och näsan och gör precis som hon vill (under vattnet oftast). Mäktigt. 
 
Nu ska jag natta mitt största barn som ligger och sover brevid mig i soffan! Rutinerade föräldrar tar sovkväll när sovmorgnar inte existerar. God natt!
 
2013-01-20
 07:59:27

Sweet Saturday

Igår var jag och barnen på Djungelhuset. Det var såklart kanonkul. Jag träffade t.o.m. två gamla kompisar och en kollega! Barnen hittade två arkad bilar som dom inte testat förut, dom var ur funktion, men det spelade ingen roll för kidsen. 
 
 
Kosan styrdes sen mot Jessica & Crippe som bjuppade på deras mumsiga fredagsfikakakor och skoterfilm. 
 
Tillbaka till Torvalla där Mille tröttmös med Lars medan Amelia var ute och lekte och jag åkte och tränade. Sen kom jag hem till två barn som ville kompaniduscha och till en sambo i matlagartagen. Lars gjorde en fräsch och nyttig GI-inspirerad middag. Kika här: Pinjenötsbiffar med fetacrème.
2013-01-19
 08:17:24

Träna med barn

Den här helgen är vi hemma. Det händer inte så ofta så jag och Lars ser fram emot ett varsitt träningspass på gymmet. Men, hinner jag inte träna på gymmet går det lika bra med barnen! Som i stugan... 
 
Knäböj - Squats
 
Utfall - Lunges
 
Situps
 
Plankan
 
Armhävningar
 
Close grip presses - Triceps
 
Dips
 
"Skivstångs" rodd
 
 
2013-01-19
 07:45:10

Happy weekend

God morgon! 
Efter en trött vecka sitter jag och barnen i soffan och morgonmyser. Mille har nämligen få
 
tt för sig att han ska kliva upp runt kl. 5 eller tidigare. Han får inte alltid som han vill, men ibland hinner inte jag själv somna om och får kliva upp och möta en dag med dimmigt huvud. Jag saknar jullovet då jag var pigg och rent av rastlös på dagarna.. med sådan extra energi blir det mycket roligt gjort. Jag önskar att alla dagar var så. Jaja, inatt sov vi alla bra så jag ser fram emot dagen! 
 
Nu sitter Mille och Amelia och tittar på lejonbäbisar på Youtube. 
 
 
2013-01-17
 20:57:37

En vanlig kväll...

Vad vore livet utan barn?
 
Hur gamla är mina barn egentligen?
Jag och barnen tog ett bad tillsammans innan dom skulle lägga sig (Lars var inte hemma). Jag duschade lite längre än dom och när jag kommer ut till köket sitter dom och äter kvällsfika, en varsin pannkaka nerstoppad i en kaffekopp! Amelia kommer fram till mig med deras handdukar "Mitt förslag är att du hänger upp dom här". Jahopp, aj aj kapten =)
 
En två-årings funderingar
Mille ligger i sängen och ska sova när han i vanlig ordning surrar öronen av mig - "Förut. När jag var i din mage. Då jag åt i din mage. Då skar du min pannkaka."
Jag gjorde ett snabbt försök att förklara hur det går till.. men han var bestämd, han fick hjälp att dela pannkakan i bitar. 
 
2013-01-14
 18:05:05

Weekend i svallet

I helgen var vi i Sundsvall och hälsade på glada familjen Vestins. Vi fick bo hos Anne och Bengt som är i Thailand och mös med the twins och kidsen. Lars fick t.o.m. äran att kakla Andreas kök medan vi andra var på Lillymarias kalas. En jättehärlig helg med kanonsällskap!
 
Anne och Bengts utsikt
 
Glada barn i IKEAs bollhav
 
Glada barn efter kalaset
 
 
2013-01-06
 21:08:36

Instagrammade bilder från veckan

 
 
 
 
 
2013-01-06
 21:05:16

Bilder från sista veckan i stugan

Amelia såg potentialen i att hoppa med skotern när stormvindar hade bidraget med drivsnö
 
Skotertur till strandkanten
 
Mille testar gränser
 
Kladdkaka in the making
 
Crippes pärlplattor
 
Poker. Amelia - Madde 15 - 4 (typ, inga byten om jag får försvara mig med det!)
 
Pusselgalne Mille
 
2013-01-06
 20:49:00

Före och efter

Slog igång min gamla dator och hittade bilder på stugan som måste vara från när vi var där på visning. Det får bli förebilder (fler finns här). Våra senaste bilder hittar ni om ni scrollar ner. Fler finns här och här. Gillar ni att se när andra jobbar kan ni titta här, här och här =)
 
 
 
 
 
 
2013-01-06
 08:33:36

Home is where your heart is

Igår fick vi besök av Gunwor och Margareth. Dom kom till stugan och fick se vad vi gjort med den och bjuppade på lunch. Mysigt besök som gick lite fort eftersom dagen snabbt led mot sitt slut. Sen åkte vi hem efter nästan två veckor i stugan. Barnen sov i bilen och när dom insåg att vi var hemma blev Mille jätteledsen, han ville fortsätta vara i stugan. Det känns otroligt bra att dom trivs så bra i stugan. Men nu är det snart vardag igen och trots de då ledsna minerna är barnen glada igen och ser fram emot dagis imorgon. 
 
Jag tog några bilder på stugan i dagsljus. 
 
 
 
 
 
2013-01-06
 08:27:44

Motte och Cippe

Lite sen uppdatering då det inte gick att logga in på bloggen dom sista dagarna i stugan.
 
På onsdagen fick vi besök av Jessica och Crippe. Med dom lekte vi i snön, åkte skoter, grillade kolbullar, bastade, byggde pärlplattor och kikade på Tour de ski. Trevliga dagar och vi hoppas att dom snart kommer igen. 
 
 
 
 
2013-01-03
 08:02:17

Fullt hus igen

Igår kom Jessica & Crippe hit. Vi spenderade eftermiddagen i snön med pulklek och skoteråkning. Sen la dom och barnen pärlplattor medan jag och Lars lagade mat. Kvällen tillbringades runt köksbordet och en kortlek.

Och i vanlig ordning sitter jag och barnen framför brasan, böcker och tv:n och väntar på att de andra ska vakna :)

2013-01-02
 07:24:29

Nyårsdagen

Igår kom tjejerna över igen. 5 och 9 år är dom, jag var tvungen att dubbelkolla. Det är så roligt, nioåringen kan komma över och är lika glad om Mille själv går ut och hon får skjutsa runt på honom, fast det är sju års skillnad mellan dom. Ivartfall så var dom här och körde skoter, byggde grotta mm och vi tog med dom till strandkanten en sväng innan vi bjöd dom på lunch. Sen hann dom tyvärr bara klä på sig ytterkläderna så var det dags att åka hem.

Resten av dagen tog vi det lugnt med pussel, träning, chokladbollsbak och lite smått och gott.

Nu sitter Mille i soffan och jag försöker fixa den värmande brasan. Hej svejs!

2013-01-02
 07:16:32

Kort och tärning

Gårdagkvällens vinnare:

Yatzy: Lars
Chicago: Lars
Vänd-tia: Lars
Dasstunna: Lars

Här börjar jag fundera om Lars tänker på husfriden överhuvudtaget. Jo lite, jag får bestämma spel.

Dam omgång 1: Lars
Dam omgång 2: Madde
Hjärter-sju: Lars

Sen gav vi upp och tittade på tv.

2013-01-01
 09:33:05

Gott nytt år!

Gott nytt år!
Gårdagen var en riktigt lyckad dag. Våra husvagnsgrannar hade kommit och deras två barn kom över till oss precis när vi skulle ta en tur med skotrarna ner till strandkanten. Så vi tog med oss tjejerna som är 7(?) och 9 medan deras föräldrar åkte och fiskade. Barnen körde skoter, åkte pulka och fikade matsäck i typ fyra timmar tills det var dags för alla barn att vila. Tjejerna var tillbaka efter 1,5 timma och sen spenderade dom eftermiddagen med att skjutsa runt varandra på skotern på vår tomt.

Sen begav sig tjejerna hemåt och vi åt middag. Efter middagen skulle vi ta en biltur för att skjuta raketer. Bilen ville dock inte starta så Lars spände fast en bogseringslina mellan skotern och bilen och så drog vi igång bilen. Mycket skrämmande att ha en två tons bil rullande efter sig i nedförsbackarna när jag och skotern satt fast i ett snöre. Men det funkade ju.
Sen sköt vi raketer och tände tomtebloss. Vi åkte tillbaka och åt efterrätt och sen fick barnen lägga sig.

Lars plockade pensionärspoäng åt oss genom att köpa BingoLotter. Lars vann dock pensionärsfighten genom att banna programmet när dom körde bingona för fort.

Nu sitter vi i vanligt framför brasan. Amelia skriver på datorn och Mille spelar cross-spel på Xbox:et och snart kommer tjejerna igen.