2009-02-22
 20:59:47

Viva la Weekend

Nu har vi haft en fartfylld helg igen. I fredags åt vi fajitas och fruktsallad och tittade på Let's Dance med Jessica, Crippe & Jonas. I lördags städade jag och Amelia lägenheten.. tills vi var tvungna att åka och hämta ett släp för att Lars skoter gått sönder igen och Micke körde in i ett träd när han skulle bogsera av honom från Storsjön. Sen åt vi Fondue med Micke & Matte och grabbarna tog några depparöl.

Idag har vi kurerat Amelia som har varit dålig i magen sen i onsdags. Faktum är att sjukvårdsrådgivningen trodde att det var magsjuka, fast ingen av oss har fått det så jag vet inte... Men hon har inte velat äta och dricka vilket betyder att operation vätskeersättning pågår för fullt. Som tur är så har Lars kompisar varit här och spelat tv-spel (och kort med mig, xbox har aldrig varit min starka sida) och hållt henne på bra humör.


Pappas tjej övar på tv-spelandet


På promenad

2009-02-17
 20:23:23

Napp fri

Pappa har ju beställt napp-fria bilder på Amelia, så här kommer en sen vi åt middag hos honom i lördags.


2009-02-14
 17:43:33

♥♥♥ Happy Valentines Day! ♥♥♥

Glad alla hjärtans dag på er!

Idag har vi varit och fiskat. Jag kan inte förstå att vi trodde att vi skulle få fisk.. Marcus fick en, jag fick på en som tog med sig krok å hela skiten och simmade iväg, Lars fick en som inte ens kvalificerades som kattmat och Matte fick en som var upp til hålet och vände med krok och allt i munnen. Jessica och Crippe fick tyvärr inte va barnvakt för vi ville att dom skulle följa med, så mamma fick va med Amelia.


På isen


Marcus fisk


Lars kattmat


Jag

2009-02-13
 20:35:09

Te quiero Tacopaj!

Då var det fredag och nu har vi ätit mexikansk mat med Jessica och Crippe och tittar på Let's Dance.

Planerna för Alla Hjärtans Dag är spikade. Det blir Landösjön och pimpla igen =) Vi är ett helt gäng som ska dit. Tredje gången gilt. Om vi inte får fisk nu alltså...


Moster och Amelia

Nej fy Madde, nu hade hon ju tutten igen. Bättre kan vi.


Hihi.

Jag måste ju bara visa hur det ser ur när jag åker hemifrån varje morgon... Det är så mysigt att få sällskap av Amelia och Lars varje morgon, men klockan 07:10 är det Jakt & Fiske som gäller.


2009-02-09
 22:43:53

Bild saknas

En av de största anledningarna till att jag inte bloggar så mycket är att jag inte tar några kort om dagarna, jag gillar att ha bilder i bloggen. Det är helt okej om andra inte har det, men jag döpte ju min blogg till kodak moments och då borde jag ha bilder i den.

I helgen shejpade jag till mig ordentligt och gick ut! Jag gick en rond mot tröttheten och vann! Bestämde mig för att sluta klaga på att jag är så trött och gjorde det, jag gick ut på krogen med Jessica, Crippe & c:o. Men gissa om jag fick sota för det dagen efter? Fast jag drack ett glas vatten mellan nästan varje drink. Söndagsaktiviteten blev därför att ligga i sängen och titta på Wall-E. Amelia somnade efter halva och jag när det var 10 minuter kvar, haha.

Jag har avslöjat för Lars vad hans Alla Hjärtans Dag överraskning är. Det är att vi får hitta på något för oss själva. Jessica och Crippe ska nämligen vara barnvakt. Så nu ska vi bara fundera ut vad vi ska göra... åka bräda/skidor i fjällen? Gå på badet? Bio? Bowla? Har ingen aning än, men nått blir det allt. Oj, ja, vi hade inte planerat att va helt själva, tanken var mer att vi kunde göra en 'vuxen' grej, sen är det ju bara trevligt om vi blir flera, the more the merrier.

Har ni några bra tips så säg till =)
2009-02-05
 19:54:16

Swoosh

Som jag förutspått.. det blev inte så mycket skrivet den här veckan. Dagarna har verkligen swooshat förbi.

Igår var Lars och Amelia på Gläntan (familjecentral/öppen förskola) för att vägas och mätas (Lars skötte sin vägning hemma på vågen). Amelia är nu 64,5 cm lång och väger 7250 gram. En liten niomånaders bäbis med andra ord. Förutom Lars var det som vanligt bara mammor där, haha, och dagen snackis runt bordet var tydligen bantnings tips.
Idag var dom två iväg på babyrytmik och även här var Lars den enda killen. Vad gör man egentligen som föräldraledig pappa? Varför finns det inte fler aktiviteter för pappor och barn?

Iallafall.. imorgon är det dags för mexikansk mat med Jessica & Crippe och sen Let's Dance. Vår lilla fredags tradition.


En månad gamla Amelias hand och 22 åriga moster Jessicas hand

2009-02-02
 20:25:48

Förändring

Idag har jag börjat jobba. Jag är numer anställd på Proffice och på uppdrag på Arbetsförmedlingen.

Det betyder att blogginläggen lär bli färre i framtiden. Vem vill läsa inlägg om att åka på jobbet varje dag? "Idag klev jag upp med tuppen. Jag måste ha varit väldigt upphetsad eller mycket trött eftersom att jag inte kände att det var 20 grader kallt när jag gick till bussen. Jag hade glömt hur det var att åka buss.. att man ska trängas för att komma på först, för att sedan sitta fastklistrad mot närmaste medresenär och svettas i full vinterskrud. Väl på jobbet kastade jag mig över kaffemaskinen. Dagen flög förbi som en snöflinga i en virvelvind. På vägen hem hade jag turen att slippa sardinasken till buss för att farsgubben var i närheten och snällt erbjöd skjuts. Hemma slängde jag av mig kläderna och sprang mot bäbisen som inte allt för konstigt nog hade överlevt en dag utan sin mamma. Jag hann inte mer än laga mat, äta och lägga den lilla så hade pojkvännen försvunnit ut genom dörren och prioriterat sin nyinköpta skoter framför sin massagelängtande tjej. Så här sitter jag nu... framför ett 24-maraton på TV och kämpar för att hålla ögonen öppna."

Jag kommer att jobba i några månader för att sedan vara mammaledig igen. Under tiden får Amelia vara hemma med pappa Lars.
2009-02-01
 17:35:59

Dagen efter IKEA

I helgen har Amelia flyttat in i sitt rum. Både jag och Lars tycker att det känns tomt utan henne i sovrummet nu.. men hon verkar inte bry sig =) På IKEA igår shoppade jag dom sista detaljerna till hennes rum och resultatet ser ut så här:











Hallen fick en ny byrå och lampa