2011-02-24
 18:52:42

Lillasyster igen

Eftersom Madde är fortfarande "out of office" passar jag på att blogga igen.

Imorgon far jag hem till Östersund och jag hoppas att jag får träffa "mosters fisar aka Sunshine och prins Millbert" Amelia är ju så underbar och gullig. När jag pratade med henne förra veckan i telefonen sa hon. Mosse, älskar dig.


2 bilder från 2009 när vi var hos Christoffer föräldrar i Mårdsjön
2011-02-18
 12:18:35

Gästbloggare

Hej hej nu är det Maddes lillasyster Jessica som bloggar

När Madde bodde i USA fick jag höra att hon hade ett trevligt smeknamn "Madeleine the car killer"
Jag skulle vilja ändra det till "Madeleine the computer killer" eftersom ingen av deras bärbara datorer fungerar. Så det kommer vara ganska tyst här ett par dagar.

Annars då?
Jo jag ska ju åka ner till Stockholm för att jobba någon månad så jag har varit ledig hela veckan. Tänkte att jag kunde spendera någon dag med Madde & barnen men vad händer då? Jo då hälsar vinterkräksjukan på hos dom, trevligt! Snäll syster jag har!

Är det nu jag ska lägga upp lite bilder?



Tycker dom har lyckats ganska bra mina systrar

2011-02-16
 20:09:24

Onsda'

Mannen i huset
Lars mår bättre. Han sov från kl. 18 igår kväll till kl. 07 imorse. Han är inte frisk än, men har tagit sig upp från soffan med tätare mellanrum sen i eftermiddags.

Dagens incident
Jag och barnen satt på vardagsrumsgolvet och fjongade iväg enkronor. Ni vet, när man sätter ett finger på en krona och sprätter iväg den... herregud... finns det något ord för det? Hur som helst så tyckte dom att det var skitskoj. Så tar Amelia ett mynt och säger "Där e gris". "Näe, det är en krona" säger jag. Hon vänder på myntet, "DÄR e gris!". "Nej, det är vår kung!".
Anmäl mig inte nu för att jag skrev det där, vi har yttrandefrihet i det här landet. Dessutom är jag rojalist. Men man kan tro att två-åringen här hemma är av andra tankar.

Mille då?
Jo, Mille har sedan förra veckan börjat krypa allt oftare. Det är fortfarande skuttandet som hägrar, men då och då smyger han iväg på knä. Dessutom har han börjat plocka i saker i burkar och hinkar. Istället för att bara sprida ut allt innehåll. Som Duplo-hinken t.ex. Så fort jag har plockat i alla hundra bitar är han snabbt där och välter ut allt igen. Men nu börjar det vända alltså.

Kokningspåbud
Jag läste en dålig artikel i tidningen idag som egentligen inte sa så mycket. Den påstod att fr.o.m. imorgon kväll kan vi slippa koka vattnet. Men sen var det nån miljö-gubbe på kommunen som kommenterade att dom kanske inte alls var färdiga med spolningen tills dess. Tänk att vi har kokat vattnet sen 27:e november! Tack vare Mamma och Melle har det inte alls varit någon konst för oss att slippa parasiten, dom har kommit med dunkvis med vatten ibland flera gånger i veckan och vi är dom evigt tacksamma!
Det enda som har stört mig under den här tiden är att jag och Mille inte har kunnat bada på badhuset som vi gjorde minst en gång i veckan förut. Jag tror knappt att han kommer att komma ihåg badhuset nästa gång vi åker dit. Vi får se, jag hoppas att det blir snart! 
2011-02-15
 17:34:56

Åre t.o.r.

Imorse när jag och Mille hade packat lunchväskan för att göra kyrkiscomeback efter jullovet fick vi snabbt ändra planerna när Lars ringde och berättade att han blivit magsjuk under natten. Så vi lämnade Amelia på dagis och begav oss till Åre för att hämta hem sjuklingen. Lars hade piggnat till något när vi kom fram, men det var en ovanligt tyst bilfärd tillbaka till stan. Väl hemma tog han ett bad, parkerade sig i soffan och där har han legat. Jag har inte sett han flytta sig en millimeter vilket iallafall betyder att magen är bättre.

Han hade lite mat med sig från Åre så jag och barnen åt Mamma Scans köttbullar till middag. Och dom mulade i sig hur många som helst. Höjden av fräckhet!! Mille äter nämligen inte mina köttbullar. Här anstränger man sig och gör fina bullar på ekologisk köttfärs från våra favorit bönder.. och så föredrar han Mamma Scan!? Nu ska jag ställa mig och tjurrulla köttbullar någon dag!

Nu sover mina två små barn och mitt stora barn. Jag delar med mig av en bild på Amelia som byggde ett jättetorn av duplo. På bilden har hon byggt tills hon inte nådde mer, då hämtade hon en stol och fortsatte, tills hon inte nådde längre igen, då fick det bli välling och så fortsätter vi projektet imorgon. Jag försökte få henne att titta in i kameran men fick till svar "Jag håller på att bygga!" Barn är underbara!



2011-02-14
 15:47:21

Hyss & Prat

Mille är en riktig liten Emil vid matbordet. Maten används inte bara som föda utan även som hårinpackning och ansiktskräm. När han är mätt börjar han dessutom kasta maten på golvet. Igår vid middagsbordet satte han som vanligt igång att kasta ner kycklingen och riset på golvet. Då tittar jag på Lars och säger Han är terrible. Då utbrister Amelia Mea sosså tellubbö! Haha.

Jag sa senast igår att det är så himla roligt när barnen pratar. Man får sig många härliga skratt om dagen!

Idag satt Mille på pottan och när han bajsat färdigt (ursäkta samtalsämnet, det är rätt så hett inom småbarnsföräldrakretsar) berömmer Amelia honom Mille stor tjej!

Mycket av det man själv säger kommer även tillbaka, uttryck man använder i uppfostringssyfte och mycket annat. Jag och Amelia skulle handla korv i Vinterparken i lördags. När vi började närma oss luckan säger Amelia Vi ska handla koooorv. Jag instämmer. Hon fortsätter Och öööööl! Hahaha. Jag höll på att dö! Enough said.
2011-02-14
 13:50:36

Ner... å upp!

Åh hej vilken tråkig dag det här blev. Jag har varit trött. Amelia har varit trött. Jag misstänkte att Mille fått feber, men tempen visade 36,9 och så lågt brukar inte han ligga (plus att han var varmare än vanligt) så jag tror att den har gått sönder. Sen så fick jag inte det jobbet som jag hade sökt heller, det som jag verkligen var klippt och skuren för och som jag hade skuttat av glädje till varje dag. Nu har jag vilat och barnen sover, men dagen känns fortfarande skit. Att Lars inte kommer hem förrän på torsdag eller fredag gör ju inte saken lättare heller. Ofta (för ofta) tar jag saker här i livet med en klackspark, men det börjar bli kämpigt att inte hitta några jobb när jag trodde att jag vid det här laget skulle jobba. Nu har jag inte sökt så många jobb på slutet eftersom att jag hoppades på det här, men ändå. Jag och barnen var på hälsocentralen i morse och där skummade jag igenom ett horoskop för året. Självklart passade det superbra in på mig, haha. Det stod att jag går mot en stor förändring i år, men att det kommer att gå upp och ner, att jag kommer att få kämpa för att få det jag vill ha och att det passar mig utmärkt eftersom att jag gillar både fighten och belöningen. Haha. Nu känns det lite bättre. Oj, så fick jag sms från Lars där det stod att han kommer hem lagom till Elias födelsedagstårta på torsdag. Pjuh! Okej, slutet gott, allting gott!

2011-02-14
 08:46:47

Söndagsmys

Söndagen tillbringades i Fugelsta där hela familjen fick träffa Nova. Jessica & Crippe hade bakat smaskig kladdkaka. Lars, Moffa & Crippe hann också åka till Singsjön för att titta på nya skotrar. När vi kom hem kom Matte förbi och kvällen tillbringades i soffan där dom spelade TV-spel, Fallout, vilket inte var så roligt att titta på, så jag tittade på Solsidan i mobilen.




2011-02-12
 16:26:26

Vinterparken

Vi har tillbringat dagen med Henke i Vinterparken. Vi tog två bilar och när jag kom fram till parkeringen hade jag två sovandes medpassagerare. Mille sov i dryga två timmar innan han vaknade, men Amelia väckte jag så att hon skulle få gunga, åka kana, klättra och allt vad vi nu hade för oss =) Vi var ute i nästan fyra timmar och nu sitter vi i soffan och tittar på när Lars marinerar kött som vi ska slänga på grillen. Bbq-premiär 2011!





2011-02-11
 11:25:59

Insnöad

Mitt skämt om att bli insnöad blev det delvis verklighet av. Jag höll knappt på ta mig ut på uteplatsen imorse då en en meter stor snöhög hade placerat sig mitt utanför balkongdörren. Men med mina muskler var det ju inga problem att trycka sig ut och sen skotta bort snön så att Mille kunde få sig en tupplur i friskluften. Än så länge håller vi oss inne med lite tvättande och Anja på TV:n.

Datorn var på väg att ge upp imorse. Den ville inte alls starta. Batteriet måste bytas ut. Enligt Lars kostar det några tusenlappar. Det är ju för himla värdelöst att en lap top inte har längre livslängd än några år. Den här krånglar efter 1,5 år (det började iochförsig efter dryga halvåret) och min förra efter 2 år. Tänk er människor som väljer att köpa dator på avbetalning... så kanske man väljer t.ex. 3 år för att få låg månadskostnad. Så lägger datorn av efter 1,5 år och så står man där med en skuld utan att ha datorn kvar. Dagens tankeställare. Och dagens visdomsord från Madde: gör inte av med pengar ni inte har.
2011-02-10
 21:47:16

Snö snö snö

Igår hos Veronica satt vi och pratade om att det kändes som vår och att det skulle bli konstigt med mer vinter. Åh hej vad mycket vinter vi fick igen! Haha. Det blev en innedag idag. Jag hade tänkt att åka pulka med Mille medan Amelia var på dagis, men det gick ju inte. Inte bara för snön, Amelia tog babypulkan till dagis. Så vi stannade inne och badade och busade. Sen kan jag säga att jag fick det kämpigt när jag skulle dra hem Amelia i babypulkan tillsammans med sovandes Mille i dubbelvagnen. Det var en syn vill jag lova. Babypulkan borrar ner sig rejält i snön och är tungdragen utan decimetrar med nysnö, så jag pustade iväg i horisontal-läge och blev enkelt omkörd av en pappa med barnvagn. Sen när Mille vaknade gjorde vi dagens utflykt, till Maxi där vi hälsade på Elias och införskaffade lite nödproviant utifall att vi blir insnöade! 
 
2011-02-09
 21:27:24

Lasch

Pappa Lasch (som Amelia säger) har ju länge jobbat i Duved. Till större delen av tiden har han pendlat och kommit hem varje kväll. Den här veckan sover han i Åre och nu fick vi veta att det är slut-pendlat. Han kommer vara borta hela veckorna. Om det säger vi buuuuu. Det är tråkigt utan sällskap på kvällarna. Klart att det går bra, men ändå. Och för att vara ärlig så stressar jag ibland lite över att lägga två barn själv, om jag vet att dom har sovit tokigt på dagarna. Då tar jag inte till min skratt-inombords-metod, utan tänker lite mer Hakuna Matata! Somnar gör dom ju alltid nångång, även om nån måste upp och kissa, nån kastar ut tutten mellan spjälorna, nån bajsar i blöjan och nån ropar på mig några gånger innan denna somnar efter dryga timmen. Det var gårdagens nattning. Idag visste jag att dags-sovningen hade klaffat och det skulle gå lätt till, dessutom kom Jessica förbi och läggningen blev fördröjd en timma så barnen block-somnade kl. 20:00. Ja, så nu önskar jag att det där dumma Året blir färdig-exploaterat nån gång så att Lars får komma hem =)

Hörrni, Hakuna Matata på er, nu ska jag sova!

Ps. Häromdagen kom jag att tänka på hur jag och Lars firade nyår med hans kompisar för några år sedan. När en av hans barndomsvänner druckit tillräckligt mycket vågade han fråga mig varför jag var ihop med Lars, vad det var jag såg hos honom. Då tittade jag på kompisen och innan jag hann säga nått sa han: Det är för att han är så snäll va? Och det är det ju såklart! Bland annat. Lars är genuint snäll med ett stort hjärta av... snällhet =)
2011-02-09
 21:07:54

Bildbomb

Jag rensade mobilen på bilder. Bjuppar på några.































2011-02-09
 18:02:14

Skräp

Vår dator blir överhettad igen. Vi har ju redan skickat in den på reparation två gånger. Jag bad om en ny processor då det är ett känt fel, men fick ingen, utan lite kylpasta å grejjer. Nu har ju såklart garantin gått ut men vi ska få reklamera den. Jag måste vänta med att skicka in den tills jag har köpt en extern hårddisk så jag kan spara alla bilder och grejjer. Då måste jag ju vänta tills Lars är hemma igen också, han måste ju få spara sina saker. Hoppas det löser sig nu då.
2011-02-09
 17:32:49

Barbapapa

Amelia gillar att titta på Barbapapa på Youtube på min iPhone. Hängde ni med? Haha. Hennes favoritavsnitt är ett när dom är barnvakt och en bebis är med, på tyska.

Hon var ju på dagis idag när vi hälsade på Veronica och Dannes bebis. Så hon har fått sett den på bild. Och gissa om det är kul? Hon har tittat på bilderna jag-vet-inte-hur-många gånger. Hon tycker att bebisen är lik Leah. =)
2011-02-09
 17:29:47

Red cheeks

Mille har knallröda kinder. Jag har bara en sak att säga. Kom igen Febern, BRING IT! Vi kan ta alla tänder på en gång!

Uppdatering
Ingen fara på taket. Det var nog bara vårt klorfyllda parasitvatten som torkat ut kinderna.

2011-02-09
 15:01:34

Bebis!

Imorse var Amelia hos tandläkaren. Det gick bra. Även han konstaterade att tanden sitter kvar. Det var läppen som tog värsta smällen.

Sen åkte jag och Mille ut till Fugelsta och hälsade på lilla bebisen. Som sov så sött enda tills vi skulle åka för att hämta Amelia på dagis. Vi fick se hennes ögon några gånger, men väntar tills nästa gång med att klämma lite på henne!





2011-02-08
 11:59:20

Kusin, BVC & Fläskis

Grattis Veronica, Danne, Leah & Isa som fick en till liten familjmedlem levererad av storken igår kväll. Det var en liten tjej som vi spänt väntar på att få träffa!

Idag var Mille på BVC. Han väger numer 10,675 och är 76 cm lång. Det är 500 gr mer än för tre månader sen och 4 cm extra. Han har planat ut på sin viktkurva och det var väll en himla tur för honom =)



På vägen hem hämtade vi Amelia på dagis. Hon hade ramlat i rutchkanan och slagit ena framtanden. Hon som har tjatat om att få gå till tandläkaren ska äntligen få gå dit imorgon bitti och se efter så att tanden sitter som den ska. Hon är okej, men har en liten prickig fläskläpp.

2011-02-07
 15:38:08

Ett gott skratt

Jag har hittat min taktik för att hantera dom stressfulla situationerna när t.ex. båda barnen gråter eller när allt som kan gå fel gör det. Jag ler inombords och ser det komiska i situationen. Det fungerar utmärkt. Jag menar inte att jag står och flabbar åt barnen och låter dom vara ledsna för att underhålla mig, utan att jag med ett leende tar i tu med situationen på ett lugnt och metodiskt sätt. I början var det klart att det var stressigt och påfrestande när svåra situationer dök upp och man inte hade vanan att ta hand om två barn samtidigt. Men nu har jag ju vant mig och jag vet att ingen dör av lite tok och att saker går åt pipan.

Förresten så hörde jag för ett tag sen talas om en bok om mental träning som hade en så bra titel att det är värt att bli ett nytt motto. Det blir alltid som man tänkt sig. Bra tankesätt va!? =)
2011-02-07
 15:30:31

Lättnad

Inatt var Mille vaken och var förbannad igen. Det enda som dög var, ja ni vet, smörgåsrån! Och en alvedon. Sen somnade han med vällingflaskan i mungipan igen. Efter lunchen idag var han så himla go å gla' igen så jag var tvungen att kolla. Jo då! Fjärde tanden hade tittat fram! Det blev vänster framtand brevid vampyrtanden han nyss fick. Det var en annorlunda och festlig syn! Hoppas han får sova gott nu.
2011-02-07
 12:57:12

Djur & Kul!

Imorse gick vi till Djur & Kul-gården här i Torvalla för att titta på hästarna. Mille sov i vagnen hela tiden, men Amelia tyckte att det var roligt med djuren. Hon klappade en häst en gång, sen nöjde hon sig med att lukta på dom. Däremot var hon rädd för de 1,5 m kortare stallkatterna. Vi var alla riktigt nöjda med den efterlängtade utomshusaktiviteten!







2011-02-06
 21:48:27

Hälg

Nu är helgen slut igen. Jag tycker helgerna känns längre än veckorna, det är ganska crazy. Men det är nog för att Lars är hemma och det är ju roligare, om ni förstår mig rätt. Vi har haft besök mest hela helgen, så det har varit okej att hålla sig inne för kurering trots finvädret.

Växtvärk
Amelia har ju problem med sin växtvärk. Nu har jag läst både att det är och inte är relaterat till att dom växer, men att det drabbar ca 15% av barn och oftast aktiva barn. Då tänker jag, vilket barn är inte aktivt då? Men så fick jag på nöten i helgen. För i tre dagar har hon suttit som fastklistrad på sin Bobby Car, trehjuling och Mille's traktor och trampat runt runt. Och då har hon gnällt och gråtit på kvällarna. Igår kväll somnade hon först kl. 21:00 och vaknade sen 22:00 otröstlig. Då fick hon komma upp till oss och titta på Michael Jackson's "This Is It" och sen somnade hon. Sen har jag läst att ett kvällsbad kan hjälpa och efter badet ikväll somnade hon faktiskt lättare. Jag borde ta upp det här med BVC. Mille ska dit på tisdag för mätning och vägning så då kan jag passa på!

Tandvärk
Mille har varit förbannad i några dagar. Hans feber kom bara i en sväng, men han är inte sig själv. Han vägrar dricka välling ur nappflaskan och igår kväll ville han inte somna. Efter en timma kom jag ihåg det där alvedon + smörgåsrån + TV knepet, så efter lite mys och Melodifestival i bakgrunden somnade han gott med vällingflaskan i mungipan. I morse var han förbannad igen. Det enda som dög var när han, Lars och Amelia dansade till Michael Jackson i vardagsrummet.

MJ
Som ni märker råder det Michael Jackson feber sedan vi såg dokumentären igår kväll. Jädrans vad bra den var! Han var verkligen så mycket mer artist, sångare och dansare än vad jag trodde att han var på slutet. Så härligt att se.

Over and out
Det var det jag hade att skriva. Nu hoppas jag att alla är i form och på humör till att tillbringa mer tid utomhus till veckan!
2011-02-05
 18:16:14

Grönare gräs på andra sidan



Nämen det där är ju inte rätt... Det är ju Milles tutte. Så där gör barnen hela dagarna. Det är mycket roligare med den andres napp, nappflaska, tandborste och gud-vet-vad. Kanske inte så smart i förkylningstider, men vad ska man göra då? Dom är ju så söta!

2011-02-04
 10:57:34

Josa fånen





Och så Mille Skutt! Som precis har fått feber... men inga andra förkylningssymton. Så doktor Madde konstaterar att det antingen är 1: immunförsvaret som motarbetar förkylningsbacilluskerna, eller 2: fler tänder på g (det är så lätt att tro att det är tänder när dom är små)

2011-02-04
 10:36:58

Förkylningskur

Jag drar tillbaka jobbannonsen. Anledning 1: Brist på sökande. Anledning 2: Jag kom ihåg hur man knockar en förkylning. Ni förstår, det var så länge sen jag var sjuk så jag hade glömt hur man gör. Här ska ni få mitt ohemliga recept.

Madeleine's förkylningskur:
1 st Ipren
1 st dusch Otrivin i vardera näsborre. Comp är himla bra mot nästäppa, men Menthol är otroligt stark och river upp varenda förtjockning i näsa och bihålor.
Upprepas var 4:e timma eller när Iprenen slutar verka.

Barnen var ur form igår också. Jag skulle aldrig ha skrivit att dom var pigga och glada. Efter jag skrev det var dom raka motsatsen. Gnälliga och dåliga på att äta mat. Jag försökte med allt, det enda som fungerade var ett morgondopp i badkaret, men där kunde dom ju inte sitta hela dagen. Till slut la jag dom båda i vagnen och tog en promenad. Uppfriskande för oss alla tre. Dom sov t.o.m. så länge att jag hann vila ögonen lite själv också. Under promenaden träffade vi Amelias dagisfröken. Hon berättade att vi hade tur som hade haft Amelia hemma med förkylning för större delen av dagiset hade fått vinterkräksjukan. Hoppas vi slipper den i fortsättningen också (herregud, får vi den nu bara för att jag har skrivit så här i bloggen kommer jag att sluta blogga!).

Just det, Mille blev 10 månader igår. Happy belated monthday, Millster! =)

Nu ska jag dansa till jobbgudarna och hoppas att jag får samtalet jag väntar på!
2011-02-04
 08:41:20

Affärsidé / Jobbannons

Jo. Jag har en affärsidé. Det är så att vi här i socialismens avlånga land skulle behöva en förmedlare av barnskötare som kan komma och ta hand om barnen när mamman är sjuk. Nu tänker ni "är det inte pappan som ska göra det?". Jaha. Ja men då behöver vi en förmedlare av familjeförsörjare, för hur ska ekonomin annars gå runt? Bra idéer va!? Det är varsågod att ta dom och förverkliga dom. Ni kan gärna ta några slantar från skatten jag betalar.

Om ni inte hakar på detta så lägger jag ut en jobbannons här:

- - -

Barnskötare sökes till två barns familj. Eventuellt hushållsarbete ingår i tjänsten. Ansökan ej nödvändig, dörren står öppen, välkommen!

Varaktighet/Arbetstid
Visstidsanställning
Heltid

Tillträde
Snarast

Lön
Ideelt arbete

- - -

2011-02-03
 08:59:42

Torsdag morgon

Nu sitter jag här i soffan igen =) Barnen skuttar runt, friska och fulla av energi. Det verkar dessvärre som att det är min tur att bli krasslig. Jag är så otroligt trött och har lite ont i halsen. Vi får hoppas på det bästa. Jag kände mig liksom färdig med kurering och hemmamys.

Igår kväll var jag tillbaka till tandläkaren och lagade en tand. Jag tog bedövning och kände inte av halva ansiktet på hela kvällen. Lars var gullig och tog fram chips och dip till filmen vi skulle kolla klart på. Haha, han tänkte sig nog inte för, för jag vågade knappt äta dom och kände ingen smak i halva munnen! Vi såg Wall Street: Money never sleeps. Usch vilken tråkig film. Mycket fokus på finanskrisen som känns passé (kanske undervisande för dom som inte hängde med i svängarna), plus världens tafligaste slut. Tråkigt.