2011-11-30
 20:38:52

Officiellt

Nu är det officiellt. Amina Barnpassning är lanserat och promotat. Ni hittar mig och massor av vänliga och hjälpsamma själar i barnområdet på världscuppremiären i skidskytte resten av veckan. Och tusen tack på förhand till alla som ska vara med i helgen, det kommer att bli så himla roligt och jag är så tacksam för all hjälp jag får!



2011-11-29
 20:23:54

Middagsdate

Jag har insett att det mestadels är positiva inlägg i den här bloggen. Det kanske framstår som om livet skulle vara en dans på rosor i min familj och så är självklart inte alltid fallet, men har jag en mindre bra dag tänker jag inte på att blogga. Så ni får nöja er med glada inlägg!

Idag har jag använt mitt arbetslivs första friskvårdstimme. Jag och två kollegor åkte på badet och simmade. Sweet var det kan jag meddela.
Sen efter jobb och förskola åkte jag och barnen till Jessica & Crippe på middag. Tokspontant å roligt. Smaskigt var det också, hamburgare, strips och vanilj-lussebullar som pricken över i:t.

 

2011-11-27
 20:00:41

Första advent

Sitter här nöjd i soffan efter en otroligt fin första advent. Den började med sovmorgon och snö, adventsfrukost och sen overaller på barnen som fick gå ut och leka i snön (Mille verkade förresten riktigt nöjd med sin första medvetna snöupplevelse!). Sen lunch hos svärmor och snabbt ner på stan för att kolla in julskyltningen, vilken var en stor besvikelse, men vi träffade på Birger och andra kompisar. Sen fick vi adventsfika med glögg, lusselängd, pepparkakor och knäck hos Martin, Ella och Lucas och åkte sedan hem för att Lars och Henke skulle laga trerätters med renfilé som huvudnummer. Nu pustar jag ut i soffan och killarna kommer precis ut ur barnens sovrum efter att ha nattat dom. Skönare dag får man leta efter. 



2011-11-26
 21:02:22

Adventspyntande

Idag har vi haft mysdag. Vi hämtade ner julen från vinden på förmiddagen, åt lunch, sov en timma, sen var vi redo att ta oss an julpyntandet. Granen åkte fram för att få till lite mer julstämning och den var nog roligast enligt barnen, eller julkulorna iallafall. Dom flesta hamnade på en meters höjd =)



Sen så kände jag för något nytt istället för röda julgardiner. Så det blev lucia stil i köket. 



2011-11-22
 21:19:29

Konversationer

Jag ber Amelia tvätta händerna efter middagen.
Jag: Gå och tvätta händerna.
Amelia: Nej, jag behöver inte göra det. Bettan (fröken) säger så.
Jag: Säger dom på dagis att du inte behöver tvätta händerna?
Amelia: ...nej, Bettan säger "Marsh pannkaka!"

Jag försöker få Amelia till att kissa innan hon går å lägger sig.
Jag: Nu har jag sagt åt dig att gå på pottan flera gånger. Det är inte roligt att tjata.
Amelia: Jo det är roligt. Du är en tjatmoster!

2011-11-21
 18:39:01

Krokodiler å sånt

Lite sen uppdatering, men jag kan rapportera att vi har haft en superhärlig helg. I lördags bjöd vi Jessica, Crippe och moffa på middag och igår var vi på badet. Mille verkade så stor jämfört med sist vi var där. Han sprang omkring bland rutchkanorna på eget bevåg och kaxade till sig rätt rejält.
That's it. Inga bilder. Personligen såg jag inte klok ut på bilderna från badhuset =) 

Jag ska faktiskt göra ett till försök att gå de där kurserna i fotoredigering och grafisk design. Vi får se om jag får till det så att jag kan plugga i januari.

Någon annan som pluggar för fullt är Amelia som valde nya appar att ladda hem till min iPhone igår och nu försöker lära sig färger och djur på engelska. Nyss skulle hon säga "crocodile". "Krock-å-de-gå-ba" var vad hon sa =)
2011-11-15
 21:33:41

Dagisbilder 2011







2011-11-13
 10:38:24

Grattis på farsdag!



Vi firar farsdag i soffan med lite nybakta kolakakor. Moffa har också varit förbi, men var inte så sugen på kakor efter sin morgonprommis. Nu ska vi fundera ut vad skoj vi ska hitta på idag. 

Och appropå att vara förälder. Igår var Roger och Felicia här. Amelia och Felicia lekte å lekte och helt plötsligt kom dom på att dom skulle gå ut och kasta pappersflygplan. Det kändes som att vi hade så stora barn när dom var ute och lekte själva på gården. Tänk att för tio år sen var Lars och Roger ute och "lekte" och nu har dom två barn som är ute och leker. Sjukt kul!

2011-11-12
 20:36:38

Pre-Farsdag

Ikväll tjuvfirade vi farsdag. 


Uppvärmning med Kinect (Crippes adopterade panter har precis slickat på rutan).


Altan-mys hos moffa





2011-11-12
 20:28:02

Aj aj aj

Igår tänkte jag skoja till det i bloggen och skriva om hur trendig familj vi är som tar egentid där mamman åker på konsert i Stockholm och pappan åker på Forum i Vemdalen. Men det blev aldrig av. Och tur var väll det, för den trendiga pappan dansade ute på en hal grusväg, ramlade och slog sig, ringde den trendiga mamman som på sena kvällen hoppade i bilen och åkte och hämtade hem pappan (den trendiga moffan åkte hem från stan för att passa de sovandes barnen). Så här såg pappan ut idag när svullnade gått ner lite:



Nu har svullnaden gått ner lite till och det blir mer rött och blått. Nu väntar jag spänt på lite grönt och gult också. Jag är skitfascinerad! Stackars Lars.
2011-11-09
 14:44:23

Mille kryar på sig

Idag är jag och Mille hemma. Mille hade feber igår och imorse var han lite varm så vi stannade hemma. Men pigg har han varit, så vi åkte in på ett möte hos en pr-byrå på förmiddagen. Tydligen är inte Mille intresserad av marknadsföring, han lekte med deras leksaker (ja, dom hade massor med leksaker åt sina egna barn där), ritade och sen somnade han i min famn. Jag hade ju aldrig tagit med honom om han inte var pigg och om dom inte hade varit barnvänliga småbarnsföräldrar med ett leksaksförråd på jobbet, men det gick så bra så.
Sedan dess har vi myst i soffan och nu ska vi hämta Amelia. Hon ville gå på dagis och moffa var så snäll och skjutsade henne imorse. Innan dom åkte sa jag åt Amelia "Säg åt moffa att köra försiktigt nu". "Nej, han ska köra fort!". Tok, undra vart hon har fått det ifrån! Haha, dom få otecknade filmer barnen har sett och intresserat sig för är the Fast and the Furious filmerna, mest bilscenerna då.
Nu, lite bilder: 

Mille gillar sina nya vinterpjucks. Dom ska på hela tiden, men det är svårt att få av dom!


Och när han såg resultatet av fotandet ville han kompensera det med en typisk ego-bild på sig själv



2011-11-07
 20:50:56

Coolt!

Fy fasiken va coolt mitt jobb är. Idag hade vi politikermöte och jag ska inte skriva så mycket om det här, men det togs ett stort beslut som man har kunnat läsa om i tidningen idag. Så om ni har läst artiklar om en nystart för någon slags gymnasieutbildning i ett närliggande område där det byggs mycket villor nu för tiden så har ni läst mitt pressmeddelande =) Ballt! Det är så jäkla häftigt vad man får utvecklas på jobbet och det förtroende man får. Att dessutom sitta på en ledningsavdelning gör ju att jag lär mig saker om så många olika områden, får vara med och påverka saker och ting, ta beslut och testa på mycket nytt. Det roligaste är nog att jag får marknadsföra den här nya skolan som det står om i tidningen idag. Jaja, det var luddigt skrivet (för att jag inte vill att man ska hitta min blogg om man googlar ämnet) men idag var ett rejält uppsving i höstmörkret! 

Sen så hade vi den mest avslappnade middagen hemma på länge som toppades med ett bad för alla mina tre barn (haha) och mys innan läggdags. 

That's it, livet på en pinne! 

2011-11-06
 18:29:41

Hålligång

Idag hade vi lekdate med Roger & Felicia på Djungelhuset. Mille skulle sova innan så han och jag promenerade dit. Väl där var det fullt ös, Moffa var också där, men det kan hända att Amelia hade kört slut på honom för han åkte vidare :) Kul hade vi, man blir ju som ett barn själv när det finns studsmattor och tält gjorda för fullskaligt vuxenkrig med bollkanoner (eller?)! Amelia somnade i sängen redan innan kl 18 och Mille har kvalitetsmys i soffan. Glömde kameran hemma gjorde jag också så nu ska ni få se så bra bilderna blir med en iPhone 3GS.







2011-11-05
 20:24:24

Lite smått och gott

Lugn dag idag kan jag meddela. Lite bus, en liten prommis, en liten sväng till Lillänge, en liten stund med omplantering av blommor, en liten bit smördegsinbakad ytterfilé med tillbehör och nu en liten battle i Mario Kart mot Lars, Henke och Matte. 



2011-11-03
 21:11:10

Rihanna

Jepp, i tisdags åkte jag, Jessica, Crippe och Therese till Stockholm för att se Rihanna i Globen. Riktig tur hade vi också som lyckades pricka in just den konsert som hon inte ställde in. Kul som attan var det och skönt med lite novemberlov. 


Rihanna-dieten del ett


Rihanna-dieten del två


Rihanna-dieten del tre


Å där é na!