2012-12-31
 08:57:30

God morgon!

God morgon! Här kommer en morgonrapport igen.
Igår var vi ute i snöblandat regn och blötsnö. Kläderna var dyngsura när vi kom in och vi tillbringade resten av dagen inne. Moffa åkte hem igår efter en vecka här.

På kvällen hade barnen söndagsmys med Xbox och frukt. Nu sitter vi i soffan igen och så fort Lars vaknade ville dom slå igång cross-spelet igen. Det känns helt okej att inte titta på barnfilm utan att ha lite action och dom får öva fingerfärdighet.

Det första Amelia frågade imorse var om hon fick öppna raketerna vi köpte inne på stan. Det är första nyåret med raketer och jag inser att jag inte har förklarat konceptet så bra. Inte kan man väll öppna dom och leka heller. Men nu har barnen nått att se fram emot idag.

Förresten. Om nån är på väg hit inom några dagar så skulle vi uppskatta om vi får göra en vetemjölsbeställning. Hör av er.

2012-12-30
 08:39:49

Tillbaka i morgonsoffan

Sådär, nu sitter jag och barnen här i soffan igen, framför en brasa och Lejonkungen.
Barnen har vaknat så glada och utvilade varje morgon när jag slipper väcka dom kl. 6.00. Haha, vi vuxna är lika glada och utvilade vi med för den delen!
Igår var vi in till stan och tvättade och uträttade lite ärenden. Vi hade förväntat oss en decimeter nysnö när vi kom tillbaka, men så var inte fallet. Nu är det plusgrader istället. Skit. Kanske bra för lederna dock.
Jaha, idag är schemat öppet igen. Tror jag. Kanske besök, docksängsmålning lite fix och donande. Ingen stress i vart fall :)

Nu ska jag fortsätta läsa Arnold Schwarzeneggers toktjocka The new encyclopedia of modern bodybuilding så jag verkligen når mitt Biceps 2013-mål. Schysst av min kollega att låna ut en bok praktiskt taget innebär träning bara av att bläddra i den. Den är nästintill en decimeter tjock!

Ha en bra dag!

2012-12-29
 13:45:49

Veckan genom Instagram

 
 
 
 
 
2012-12-29
 08:06:37

Fullmåne

Yes, det var fullmåne inatt. Sov ni också som en kratta så bjuder jag på den förklaringen. Jag kunde inte somna och när jag väl hade gjort det vaknade jag av att Milles blöja hade läckt. Så vi fyra som delar på en 180:s säng låg utspridda på kanter och fotändan. Himlarns tur att vi ska hem till tvättstugan idag. Handla mat inför nyår och nästa vecka ska vi också göra.

Igår tillbringade vi mest hela dagen ute med skottning, skotertur runt byn och pulkåkning. Barnen har inte velat köra skoter runt gården då det är lite väl trångt och kräver mycket styrning, men nu har modet kommit och barnen slåss om vem som ska få köra. Amelia klarar det fint men Mille kan inte svänga utan bara gasa så honom får vi åka med.

Näe, fy så trött jag är. Kaffedags. Ha en bra dag! När vi kommit hem får ni se bilder.

2012-12-28
 08:25:31

Snöstorm

Gårdagen var avslappnad och avkopplande. Vi var inne och städade medan det var blå himmel ute. Gick ut och tog en skotertur runt byn då det äntligen började snöa ordentligt. Sen bakade vi pizza på julskinka, vilade och tränade med Amelia som vikt. Efter det bastade vi i vår 1,5 x 2 m lilla bastu. Det var väldigt effektivt att sitta med aggregatet vid knäna. Det funkar inte att lägga upp bilder i bloggen här, men jag ska visa er sen.
Sen gjorde vi pastasås på samma julskinka, spelade tärning, la pussel och vips så var det läggdags och vi vuxna kikade på en halv film innan vi också la oss.
Jag sa ju det, avslappnad och avkopplande.

Nu ska vi snart undersöka om stormen blåste all snö till lederna :)

2012-12-27
 08:05:21

Frid och fröjd

Sådärja, nu är vattnet igång. Vi har duschar och diskat och allt är frid och fröjd. Vi firade vattnets återkomst med att grilla korv och ge oss ut på ett försök till skotertur. Det var dåligt med snö på leden och vi testade den åt några olika håll med gav till slut upp. Barnen var nöjda bak i skoterpulkan och Mille somnade i vanlig ordning. Det slutade iallafall med att vi åkte hem till gården och gjorde nytta här istället.

Nu sitter jag och Amelia och myser framför brasan. Det enda jag vet står på schemat idag är lite skoterskruvning och pizzabak på julskinka.

Igår när jag och barnen morgonmös framför brasan och en film snappade Amelia upp ordet "lycklig" från tv:n. "Vad betyder lycklig?" frågade hon. "Det är när man är superglad" svarade jag (jag har noterat att "super" är ett populärt uttryck bland dagens 2-4-åringar). "Jag är jättelycklig när jag är här!" sa hon då och jag fick hålla tillbaka tårarna.

2012-12-26
 08:52:19

Primitivt värre

Vi har fortfarande inte fått till vattnet i stugan. Förresten, när jag säger vi menar jag Lars. Han höll på hela dagen igår. I ett tredje samtal med förre stugägaren fastställde dom att elslingan i vattenledningen är för kort. Därför kommer han hit idag och hjälper till med isproppen.
Vi har i vart fall haft vatten i badrummet i gäststugan så helt strandsatta är vi inte. Men jag ser fram emot att kunna slå igång kranen i köket kan jag säga.

Barnen har åkt skoter och kälke, lekt och målat docksängen dom fick av Gunwor. Jag och Moffa har påtar på med diverse. Han höll på dö när jag körde ett hemmagympass med barn och julmust i påse som vikter :) ska de va så ska de!

Nu tittar jag och barnen på lejonkungen som vanligt och väntar på att dom andra ska vakna.

2012-12-25
 07:32:24

Livebloggar

Just det, nu är vi så moderna att vi livebloggar från stugan.

Igår hade vi ett trevligt julfirande hos Lars morbror Krister, med trevligt sällskap, smaskig julmat, besök av tomten och den stora överraskningen att Elias kom hem från Teneriffa.

Sen åkte vi hem och hämtade packningen och åkte till stugan. Nu sitter vi framför brasan och dricker kaffe bryggt på smällt snö. Vattnet har nämligen frusit. Proppen har precis släppt i gäststugan så nu väntar vi på vattnet i storstugan. Helst, om jag ska vara ovanligt ärlig, innan kaffet slår till och alla måste gå på toaletten. Men det är inte det största bekymret, nej det är att det bara ligger fluffsnö på marken och jag vill ut på skotertur! :)

God fortsättning till er alla!

2012-12-23
 22:07:00

Uppesittarkväll

Ikväll har vi varit hos Moffa på uppesittarkväll. Där bjöds det på god julmat och Bingolotto. Vi hann bara med ettans bingo innan Mille trippade på julmusten. Då gick vi hem och kidsen somnade ögonen bums.

Nu inser jag att det är dan före dopparedagen och jag ser varmt fram emot (i kronologisk ordning)
1, RuffRiders 8 till morgonkaffet (om den nu släpps imorgon)
2, Barnens julklappsöppning
3, Besök av mamma och Melle
4, Julfirande med Lars släkt
5, Åka till stugan å Moffa hänger med
6, Snömängden i stugan
7, Moffas julmatsrester
8, En sprakandes eld i kaminen

 

God jul till er alla!

 

2012-12-22
 06:33:29

Morgonmys

Igår bjöd Jessica & Crippe på tacos. Trevligt värre å bra start på semestern. Tyvärr fick Amelia upp maten precis när vi skulle gå. Förmodligen för att hon snurrade så mycket på Crippes star trek-stol. Efter en dusch åkte Amelia, 1 m.ö.h., hem i Crippes trekvartsbrallor å mosters tröjor. Det var en frågvis tjej som somnade med en hink i sängen.
Kl 04.30 tyckte hon sen att det var dags att få välling. Nu sover hon och Lars i soffan och jag och Mille har precis klivit upp och gosat ner oss hos dom.
Kaffepannan är igång och strax är det dags att gå ut till tvättstugan.
Om alla sen är pigga och glada består schemat av träning, mat- och skoterreservdelshandling och julbak.

2012-12-16
 10:24:03

Date night

Igår åkte barnen till farmor Gunwor för pyjamasparty. Vi tog vägen förbi Torvalla Centrum för att köpa trisslotter och mötte sedan en bil som missbedömt fart och underlag och åkt i diket. Så vi tog fram bogseringslinan och drog upp de tacksamma killarna. En stor händelse för barnen och Amelia analyserade händelseförloppet till dess grader att det måste ha varit fler bilar involverade, dom hade sladdat osv.
Vi konstaterade sedan att vi måste fått karmacash som Lars kallade det och skrapade en triss och en tian efter att vi lämnat barnen. Inte tusan vann vi något för det!
Jag och Lars åkte sen och tog en bit snabbmat och såg the Hobbit på bio. Kanonfilm, helt i Sagan om Ringen-anda såklart, som rekommenderas varmt.
Sen åkte vi till några kompisar och surrade till klockan var ett.
Nu ska barnen strax hämtas och sen bär det av till Lars mormor som fyllde år på Lucia.

Trevlig tredje advent!
2012-12-15
 08:03:11

En lördagsmorgon

Lars ligger och sover. 
Mille spelar spel på barnkanalen.se
Amelia fick ett par hörlurar (årets julklapp) som jag inte använder längre och lyssnar på Spotify.
Jag letar ryggövningar på nätet, lägger ner telefonen och tittar på Musikhjälpen istället. 
 
 
2012-12-15
 07:08:28

Veckan som har gått

Kvalitetstid
Den här veckan har Lars och barnen varit hemma alla dagar utom Lucia. Lars har haft ont i ryggen. Han passade på att ha barnen hemma och dom har pysslat, lekt, slappat, bakat kakor och lite sånt där. 
 
Stor kille
Mille har varit utan nappen i över en månad. Jag och Lars pratade om att han egentligen är "intellektuellt mogen" att sluta med blöja också, men att han måste komma på det själv också. Förra helgen fick han några kallingar och var stolt över att han hade kalsonger som pappa. Så nu under veckan har han börjat gå på toaletten på eget bevåg. Det händer inte varje gång, men några gånger per dag, så nu är det väll inte allt för långt bort. 
 
Hemsk start på vintern
Herregud, den här hösten och vintern har kantats av så många olyckor och sjukdomsfall bland släkt och vänner. Nu hoppas jag att alla får vara friska eller bli bättre och fira en god jul. 
 
Dags för en kopp kaffe och njuta av en lugn lördag hemma. 
 
2012-12-13
 20:38:44

Lucia

Amelia skuttade upp ur sängen imorse. "Är det torsdag!?". "Ja". "Jaaaa, det är LUCIA!" 
Så imorse var vi på luciafirande på dagis. Skönsång, mys och smaskig julfrulle. 
 
 
2012-12-13
 20:36:48

Storhogna

Tisdag och onsdag var jag med jobbet i Storhogna. Jag skulle kunna jobba i Storhogna varje vecka. Tisdagen började med fika, ett cirkelpass, simning, bubbel, bastu och spring i snön. Kvällen avslutades med musiktävling och julinspirerad femrättersmiddag. Onsdagen började med ett simpass och bubbel och fortsatte med arbete. Jag som är lätt besatt av träning räknar alltså ihop tre simpass (simmar när Amelia har simskola varje måndag) och ett fyspass idag trots en dags vila. Och nu när vi ska vara hemma i stan kommer jag att kunna klämma in minst två pass på gymmet till. Biceps 2013, here I come! Jaja, nog om mina bamsiga bulor på armarna, här får ni lite snöiga bilder! Haha.
 
 
 
2012-12-10
 20:48:54

Försmak på vintern

I helgen var vi i stugan med moffa. Vi hade inte så mycket renovering att göra, men pappa och Lars höll sig upptagna med att skotta gården och rensa garaget och gäststugan. Inne spikades det lister och Lars kompis kom och kopplade in golvvärmen i hallen. Så nu känns det verkligen färdigt inför vintern. 
 
På lördagen invigde vi kolbullepannan och smaskade så det stod härliga till i grillkåtan. När vi sen skulle gå ut innan lunch ville Amelia "åka till ett fjäll och äta mat". Skön tjej. Synd bara att det är lite för lite snö i skogen. Istället åkte vi pulka och träffade nya husvagnsgrannar. Det var två tjejer som barnen åkte pulka med längs skoterleden och sedan gick på promenad med. Till slut kom dom över till oss och tillbringade över en timma med att skjutsa varandra på skotern och en tolkandes pulka, runt runt på gården innan det var dags för tjejerna att åka hem. 
 
En mycket lyckad helg, med utvilade föräldrar, nöjda barn och en happy moffa. 
 
 
 
Lite bilder från slutresultatet, minus att vi inte satt lister för sladdarna i taket. Bilderna hanns inte med att tas i dagsljus, men ni ser ändå. 
 
Vitmålat och klinker i hallen. 
 
Kakel och ny ekparkett
 
 
 
Stenväggen bakom kaminen ser ni längre ner i bloggen. Hur det såg ut innan ser ni här. Nästa gång jag fotar blir det i dagsljus, jag förstår varför mäklare inte fotar på kvällstid. 
 
2012-12-02
 21:18:16

Nära nu

Hej svejs! Nu sitter jag och Lars i soffan efter en helg med hårt arbete =) I fredags tog vi en inte-så-snabb-som-planerad-blixtvisit till IKEA för att köpa lite nödvändigheter till stugan medan motte och Cippe passade barnen. Sedan åkte vi till stugan och monterade ihop alla kamprad-möbler, målade lister, bakade, skottade och höll oss very busy dygnet runt i stort sett. Nu börjar vi se slutet på renoveringen, det enda som är kvar en en snutt av stenväggen bakom kaminen, lite påbättring av taklister, fastspikning av golvlister eldragning och ja.. sen är vi nog färdig med storstugan tills vi känner för att måla om sovrummen och isolera. Pjuh! Det kommer att bli otroligt overkligt att kunna vara ute hela tiden eller kanske provsitta soffan (som inte är ny, bara rätt så oanvänd) när vi är där. Hur som haver, det var en riktigt lyckad helg och jag blir nästan gråtfärdig av att tänka på vad vi har åstadkommit. Jag tänkte ta bilder på resultatet, men vi fick bråttom till Gunwor som bjuppade på adventsmiddag, så det hanns inte med =) Då får ni se med golvlister efter nästa helg istället. Här kommer lite andra bilder! 
 
Snööö! Vi fick ta sats för att ta oss in med bilen, snö till regplåten, såååå värt det!
 
Det finns hopp om dagens ungdom =) 8.30 imorse var Amelia ute och skottade och sopade av bilar och skotrar i femton graders kyla.
 
Hehe, Amelia tolkar på pulka och Lars... ja ni ser ju vad han håller på med! 
 
  
Pepparkakor