2014-02-24
 20:48:03

Olympisk massage

I fredags var jag med om något fantastiskt. Jag var på mitt livs första massage. Tack Gunwor för presenten. Det var superskönt. Till det fantastiska... OS-hockey-planerarna hade tyvärr lyckats flytta oss från semifinalen kl 18 till semin kl 13. Vilket betydde att sista perioden tyvärr krockade med massagen. Men tydligen får man lyssna på radiosporten om man vill när man blir masserad!! Fantastisk kombo även om sista perioden blev mållös. 
 
Efter det packade vi bilen och åkte mot stugan. På vägen stannade vi på middag i Trångsviken hos Marcus, Maggan och Anton (ett nödvändigt stopp för någon som hade tänkt se en svensk semi kl 18). Pizza från byn käkade vi tillsammans med hockey på tv:n och busiga barn som lekte i flera timmar. 
 
I stugan hade det fortfarande inte kommit någon större mängd snö, även fast vi inte hade varit där på två månader. Men barnen var nöjda med att köra skoter ändå och lyckades förbruka 3 bensintankar tillsammans med sina kompisar under helgen. 
 
 
 
2014-02-19
 20:01:27

Finfrämmande

Idag fick jag en glad överaskning av Adam och Jessica på vägen till jobbet. Dom skulle nämligen in på stan och passade på att komma förbi mitt kontor en sväng. Snacka om energipåfyllning. Va glad man blir av att se killen som växer så det knakar. Och hans mamma också såklart. 
 
 
2014-02-16
 20:33:07

Badar i guld

Imorse klev vi upp och fick väll egentligen inte så mycket gjort förrän vi bidrog med positiv energi till vårt andra fantastiska stafettlag som tog guld. Efter det kastade vi oss i bilen och åkte en sväng till badet. Vi hade sett fram emot att testa årets Vinterpark men hoppade över det när det regnade ute. Några timmar på badet och sen hem till hemmets sysslor. Nu serrni, nu ska vi se på the Walking Dead och det är då inte mitt påhitt. Det kommer från samma uppfinningsrike kille som spelar Diablo 3 på kvällarna. Hahaha. Jag hittar på nått annat =)
 
 
2014-02-16
 09:48:11

Pimpelpremiär på #TBT

Igår var det dags för pimpelpremiär på Tjärnbergstjärn med moster, Crippe, Adam och moffa. Det var även skoterpremiär för mig och barnen så det var roligt, vi hade med oss både den stora och den lilla skotern. 
Amelia fick sin första egna fisk och var stolt som en tupp. Den ska dom få laga till middag ikväll. Lars fick såklart ingen fisk och min höjdpunkt var nog den grillade hamburgaren jag åt till lunch. Barnen ledsnade efter lunch och följde med moster till Mårdsjön. När vi hämtade dom hann jag med lite Adammys också innan han somnade på min arm =) 
 
Mille hittade ett älgpass längs skoterleden och självklart fick han provsitta
 
Amelia rensar sin röding
 
2014-02-10
 20:35:25

Sjukstuga deluxe

Men vilken skitvecka det blev förra veckan. Tro på tusan att när barnen piggnat till och vi alla var happy över att gå till dagis/jobb på fredagen så vaknade jag med magsjuka. Sen låg jag i soffan hela dagen. På lördagskvällen tog Amelias magsjuka om. Så det blev inge dagis idag heller. Men Mille var frisk så jag kunde i vart fall ta honom till simskolan nu på kvällskvisten. Amelia är var faktiskt en självutnämnd solstråle ikväll så imorgon friskförklaras familjen och alla är ute ur lägenheten 7.15. 
 
2014-02-05
 08:09:22

Vård av två barn

Sen i måndags är vi hemma och vabbar. Jag tror att det var ett år sen sist (knock on wood!!), då dom hade vattkoppor. I vart fall så hade Mille feber natten mot måndag. Så han var hemma i måndags. Men jag är ju rastlös och han var pigg så vi passade på att åka till hårfrisörskan för att jämna till hans hår som han håller på att spara ut. Två dödskallar fick han sprayade på kalufsen också. 
Natten mot tisdag hade han feber igen och det var Lars tur att vara hemma. Jag körde Amelia till dagis och åkte till jobbet. Efter en timma hade dagispersonal ringt till Lars för att be honom hämta hem en magsjuk dotter. 
 
Det är så bra när Lars är hemma med barnen. Vi är verkligen olika och jag ser det som att vi kompletterar varandra. Det här med att vara hemma och slappa är nämligen inget för mig, det måste hända saker hela tiden. Lars däremot, han tog det lugnt och mös med barnen, som sov i soffan av och till, hela gårdagen. Precis vad dom behöver. Vad gör jag? Jo jag sliter med dom till frisörskan. Just nu önskar jag faktiskt att vi hade kvar syskonvagnen så att jag kunde ta dom på en promenad..
 
Nu sitter i vart fall jag och Amelia i soffan och tittar på Lilla Prinsessan på Barnkanalen. Mille sover, han var vaken och spelade tv-spel med Lars sent igår kväll efter att ha sovit mycket under dagen =) 
 
Återkommer med bild på nyklippta killen. 
 
2014-02-03
 20:38:00

Utmaningar i olika storlekar

Trettio är tydligen året då jag började utmana mig själv. Tidigare har jag hoppat över att göra saker som jag inte är bra på, för att jag inte gillar att vara nybörjare. Nu var jag ute på skridskoisen utanför oss... och kom på att jag skulle öva på översteg åt höger, det håll jag aldrig vågade ge mig på i min ungdom. Det gick ju hur bra som helst. Vilken lycka. Nästa gång kanske jag ger mig på ett hockey stopp =) 
 
 
2014-02-03
 20:33:13

Team freakin' Awesome

I helgen var jag och barnen i Sundsvall. Där var det full rulle i vanlig ordning. På fredag kväll lekte barnen/kikade på Fångarna på fortet. På lördagen såg vi Frost på bio. Sen skulle vi åka skridskor men Levi somnade hemma, så vi spelade spel och sköt på skridskoåkningen lagom till middagstid då isen var tom. Sen var det middag och tv-tittande med Yohios fantastiska hejarklack. På söndagen åkte vi pulka i Sidsjön, vilket hade varit roligare om Mille inte hade blivit tussig och bara skulle sitta i mitt knä. Helst hade han åkt hem på en gång men alla andra var ju nöjda så han fick vila hos mig. Sen åkte vi hem till Östersund, efter en helg med mycket aktivitet och långa sovmorgonar, precis som vi vill ha det, hihi.