2011-07-29
 20:20:35

Skoj o'hoj!

Nu ska jag berätta vad vi har gjort idag. Jo. Första halvan av dagen satt jag parkerad i en solstol. Barnen röjde omkring med Lars, Henke och Jessica. Man kunde tro att det var jag som hade semester och inte dom. Sen åkte vi till Önsjön. Amelia somnade på vägen dit så jag och Mille badade... tills Lars och Henke kom dit och tog med sig regnet. Poff! sa det och sen var Önsjön tom på människor. Vi satte oss under ett tak och fikade och Amelia vaknade lagom tills att vi skulle sätta oss i bilen och åka hemåt. Sen åkte vi till Henkes svärfar och gjorde lite sånt här...



...lite sånt här...



...men mest sånt här...



2011-07-28
 20:06:15

Storsjöyran













2011-07-24
 20:41:19

Födelsedagsmiddag hos svärmor









2011-07-24
 20:35:06

En barn-weekend i Sundsvall











2011-07-20
 20:56:19

Farväl surjämtar...

...imorgon drar jag och barnen till klyktattarland! 



2011-07-20
 19:48:41

På turné

Imorse när Lars åkte till jobbet sa Amelia att hon ville gå dit och hälsa på (hon sov ju bort senaste besöket). Sagt och gjort, när det var dags för Mille att sova lunch knatade vi iväg. Amelia gick faktiskt ända till Odensalabacken innan hon blev trött, hoppade in i vagnen och somnade. Väl där vaknade båda barnen och vi blev satt i arbete. Och så fick vi åka truck! 



Sen åkte vi hem, kastade i oss hamburgare från Frasses och åkte på husvisning. Och så har vi hunnit med ett besök hos Matte och nu nattar Lars barnen! That's it, det blir en tidig kväll här! 



2011-07-20
 10:11:21

Uppföljning

Jo, tänkte glatt berätta att jag mailade FACE Stockholm angående mina glasögon. Dom hänvisade till säljagenten, som visserligen tyckte att Synsam hade kunnat ringt dom när jag var där, men visst hade dom skalmen! Så nu har jag snart ett par hela glasögon igen! Jippi för snilleblixtar! 

Och nu har jag försökt få ut barnen som verkar föredra en inne-förmiddag. Jaja, man kanske inte behöver vara ute jämt.


Amelia gör ÖP:n lite färggrannare. I bikinin som vi fyndade på Stadium-rean igår! 

2011-07-19
 21:27:11

Storsjön

Idag var vi in på stan för att se om optikern kunde laga mina glasögon som trillade isär (wtf?) igår. Det kunde han inte utan den trasiga skalmen kunde ersättas med någon annan skalm som dom hade till övers. Det kändes inte så kul så nu har jag mailat dom som designade brillorna för att se om dom har den liggandes och vill sälja den till mig. Long shot, jag vet, men värt ett försök.

Iallafall så gick vi sen till Badhusparken och lekte medan vi väntade på Lars som skulle plocka upp oss för att sedan åka och grilla hos Maria och Jacob. En supermysig dag och kväll blev det och jag fick inviga den nya kameran som jag fick i födelsedagspresent! Den var helt underbar! Min tidigare hängde med länge och tog 9530 härliga bilder, men fungerade inte efter midsommarhelgen. 






En av Amelias favoritböcker (och min!) är den om Birger - det lilla Storsjöodjuret. Därför förklarar jag om Storsjön så fort vi åker förbi. Nu tänkte jag att vi kunde gå över bron när vi ändå väntade på Lars... och det gjorde vi, eller sprang rättare sagt, förutom när vi stannade och vinkade till båtarna som glatt vinkade tillbaka =)

Maria vid sitt hus i Hara

2011-07-18
 09:56:00

Perfekt!

Åh, regn och rusk! Perfekt väder för en dans- och städförmiddag och perfekt väder för en Storsjöbadseftermiddag! 




2011-07-15
 21:17:54

Transformers 3

Nu har vi precis kommit hem från att ha sett Transformers 3. Vi hade förväntat oss att få se den i 3D, men blev snuvade på det när Harry Potter visas i 3D istället. Det gäller alltså att va snabb i svängarna vilket betyder att jag måste se klart Harry-filmerna snabbt som ögat. 

Tusen tack till momma för biobiljetterna och att du härjade med och nattade barnen tills vi kom hem! 



Bumblebee är ju även min framtida bil!



2011-07-15
 14:26:35

Lillsjön

Imorse fick barnen breakfast to-go i den gröna surfmobilen och så promenerade vi till Lillsjön. Där badade vi, matade änder och kikade på blommor i skogen. Mille for runt som en badgalning och den uppblåsbara bilen var en hit. Amelia hade kul tills hon ramlade av sin madrass, blev blöt(!) och kall och klev upp och värmde sig. Sen gick vi till Lars jobb, vilket var min strategi för att hålla Amelia vaken, som misslyckades, så jag fick äta lunch i lugn och ro och så spelade vi kort och drack kaffe. Sen promenerade jag hem. Nu ska vi duscha!







2011-07-15
 07:55:24

Årets bästa dag!

Igår fyllde jag 28 år. Hurra! Ett steg närmare 30 =) Vi hade ett litet och mysigt kalas i solskenet med familjen. Egentligen var jag inte sugen på tårta, men jag fick snabbt veta att i en tre-åringsvärld är tårta obligatoriskt på kalas. Vi gjorde en Rosa marängtårta som blev jättesmaskig. Smidigt med en långpannetårta och hela gick åt!

Tack för firandet, sällskapet, presenter och blommor!

Tog bara en bild på småbruttorna som slappade lite i skuggan i Leahs vagn.



2011-07-12
 20:52:25

Min lata tonåring

OMG. Jag är tillsammans med en lat och bortskämd tonåring. Imorse skickade jag iväg Lars på cykeln till jobbet. Det är rätt så skönt att ha bilen tillgänglig när vi har "sommarlov", plus att vi behövde storhandla. Men hjälp vilket ojande. Först så var jag ju tvungen att kolla vädret igår kväll. En av tre appar sa regn och jag lovar att han dansade regndansen efter jag hade somnat. Men utan regn i sikte fick han fint hoppa upp på cykeln och ge sig iväg till jobbet imorse. Sen ringer han och undrar om vi kan komma och hämta honom med bilen efter jobbet. OMG. Jag föreslår att jag och barnen först handlar och sen åker till hans jobb, så att han får köra hem och jag cyklar hem cykeln (han ville lämna den på jobbet, men jag behöver bilen imorgon och då måste han ta cykeln igen). Nej men det behövdes inte, när jag väl hade hittat en lösning som innebar att JAG cyklade, då var han tvungen att "man up" och göra det själv. MEN, eftersom att jag "insisterade" fick jag cykla hem cykeln. Hahaha. Snacka om lat. 
Och till råga på allt. NU, kvart i nio på kvällen ringer han från Matte och undrar om jag har några planer eller om det är lugnt om dom åker ut och cyklar? Ha ha ha. Åh min lilla ko-ko-s-nöt! 

(Nu förstår jag att ni undrar varför vi inte tog ett cykelställ på bilen. Men hur svårt ska det vara att cykla fem kilometer i härlig grön miljö? Jesus... dagens ungdom...)


Bild från när dom fiskade med Elias i Dödre

2011-07-11
 20:40:12

Vi väckte tuppen

Imorse vaknade våra snälla barn klockan halv sex. Vi var alltså inte ens uppe med tuppen, vi kunde lika gärna ha väckt honom! Det positiva med tidiga starter är att vi har fått väldigt mycket gjort. Strax efter klockan 7 var vi i tvättstugan och sen var vi ute till runt ett-tiden. Förutom när Anne-Lie kom och hjälpte oss sätta upp en rullgardin inne på barnens rum, tusen tack! Sen vek vi tvätt, dammsög och sånt. Nu vet ni det. Tänk förresten om det kunde vara så här fint väder oftare i Jämtland... Då skulle man vara mer normal och kanske känna att man kan offra lite ute-tid mot att t.ex. städa. Nu blir ju alla sånna måsten bortprioriterade tills det kommer en regnig dag. Och nån sån har vi ju knappt haft på år och da'r (tack för det!) så nu fick vi ge upp lite tid i värmen. Jaja, efter städet kom dagens utflykt som gick till Lars jobb. Vi har ju turen att ha honom hemma i stan den här veckan, så vi gjorde ett litet studiebesök och toppade det sedan med en lek- och matsväng på donken. Sen åkte vi hem och barnen fick bada i poolen, en viss liten kille hade nämligen kletat bearnaisesås i halva kalufsen under lunchen. 







2011-07-10
 21:26:51

Födelsedagspresent



Den här skulle jag vilja ha i födelsedagspresent. Ni hittar den på blocket.

Igår berättade jag för Amelia att jag fyller år på torsdag. Så jag frågade vad jag skulle få för present av henne. Jag skulle få en blå present (hon har koll på presentpapperet vi har hemma). Med ett ägg i. Så jag frågade om jag iallafall kunde få det kokt så att det inte går sönder. "De gå ba!" sa hon. 

2011-07-10
 21:22:23

Det ska börjas i tid...

Jag har ju förstått att Lars kommer att lära barnen allt han kan om bilar. Så idag tog jag med kameran för att fota Mille när han "hjälpte till" i verkstan. Det kan ju va roligt att ha och se hur han utvecklas tills han en dag själv står där med näsan i motorutrymmet. 




"Neeej, du får inte ta bilder utan nappen!"


"Är det det där vi tittar på Pappa?"



2011-07-09
 12:23:49

Commodore

Vi har tillbringat förmiddagen med att städa ut garaget för att få ut Lars och Björns Opel Commodore. Mycket roligt fanns det att pilla med där. Nu är Lars, Amelia och Björn i verkstaden för att fixa lite med den, Mille sover och jag ska göra detsamma. 


Barnen har fått bilen av farfar Sven. Delar och motor finns för att få den att gå såsmåningom







2011-07-07
 22:23:49

Lyckligt lottad

Herregud så bortskämd man känner sig dagar som denna. Jag är verkligen lyckligt lottad som har fått varit hemma med barnen så länge och nu har nog en börja-jobba-ångest kommit på besök. Det trodde jag inte. Men hur som helst, jag är glad att vi har fått varit hemma tillsammans så länge. 

Idag har vi såklart varit ute i finvädret. Vi har testat alla lekparker i området, promenerat till dagis (för att Amelia ville se om de verkligen hade semester-stängt), rengjort uteplatsen och möblerna, badat i poolen och bakat pizza (jag bakade och dom provsmakade ingredienserna). Sen när det var dags för att borsta tänderna var jag två centimeter från att trycka ut tandkräm på min egen tandborste istället för på deras. Jag tror det beskriver hur mycket action det har varit idag. 

Nu är det officiellt att Mille väger mer än Amelia. 2 hekto mer enligt vågen hemma. Två hekto mer, två år yngre och två hundra gånger så busig! 

Snart är Lars hemma! God natt =)

2011-07-06
 20:16:26

Molnfritt & vindfritt

Åh herregud så varmt det har varit idag. Det gick inte sitta still på en solstol ens. Tur att man har barn att springa efter! Så jag klagar inte =) Det blev ännu en underbar dag ute hos Veronica & c:o. 






Mille gillar lillkusinen. Kanske för att hon är lugnast! Några pussar fick hon också! 

2011-07-05
 18:51:48

Hemma från Fugelsta

Idag har vi varit i Fugelsta. Nu har vi precis kommit hem och jag är så hyper. Ni förstår, förra onsdagen var vi där rätt så länge och jag gjorde iordning barnen för att kunna somna i bilen när vi åkte därifrån och så tänkte jag bara lyfta över dom till sängarna. Det funkade med Amelia men Mille ville inte somna. Så idag åkte vi därifrån i hyfsat god tid och min plan var att ge dom välling när vi kom hem och lägga dom enligt vanlig rutin (får dom en power nap i bilen och sen vaknar är det ju praktiskt taget omöjligt att få dom att somna igen). Så jag babblade på om dittan och dattan, men det var då ingen som var intresserad utan dom tvärslocknade. Så jag svor och tänkte att det här kommer gå åt pipsvängen. Men tro på tusan att jag kunde lägga över båda barnen i sängen och dom sov vidare! Bara för att jag inte planerade det! Herregud, klockan 18:15 sov båda i sängen! Jag är van att Mille bökar på till 19:45. Jag kan knappt slappna av för att jag inte förstår vad som har hänt! Men tänk! Nu hinner jag kanske t.o.m. se en HEL Harry Potter. Tredje filmen är jag inne på. Det tog mig en hel vecka att se två filmer! Haha. Nu vet ni! 


Mille spanar efter kossor i det höga gräset!

Jag upptäckte att Mille har fått två nya tänder idag. Han fick sin tredje tand på nedre tandraden under Midsommar och nu har den fjärde kommit. Sen så har han fått en femte där uppe. Vi förstod att det har varit på G för han har svårt att somna osv. Va skönt. Det borde väll bli en till där uppe så småningom.

Nu skulle jag behöva en eller två spöregniga dagar för att få packa upp väskorna sen Fugelsta övernattningen ordentligt. Men bara för att jag säger så lär det blir solsken och tropisk hetta i minst en vecka. Moahaha!

Nu har jag babblat färdigt (hyper var det ja!). Nu måste jag reda ut varför jag inte kan MMS:a Lars (när han jobbar får han mms från barnen under dagarna och oftast ett god morgon samtal och absolut ett god natt-samtal)
och så kanske jag tar en dusch innan min date med Harry Potter! Ta-ta!

2011-07-04
 21:12:59

Badhusparksbus

Jo, vi skulle ju åka och handla och tog genvägen genom badhusparken för att busa med Anne-Lie, Veronica, Leah och Nowa. Riktigt roligt var det. Mille tyckte bäst om fontänen och stranden =)



Nu snarkar barnen och jag har kokat rabarbersaft och rabarber- och vaniljmarmelad. Sylten får vänta till en annan dag, men rabarberhögen ser fortfarande orörd ut... Nej, nu är det dags för en dusch och sängen!


Mille kämpade på med Bobby Caren hela förmiddagen och nu på kvällskvisten fick han den äntligen till att röra på sig. Om än bakåt, men det ger sig nog! 

Och så kan jag tillägga att blogg.se tjorvar hur mycket som helst, oftast tar det jättelång tid innan den uppdaterar det jag har skrivit och nu fick visst inte Leah och Amelia vara med på bild heller! Jag testar imorgon istället. 

2011-07-04
 13:13:42

Rabarber!

Igår kom mamma förbi med rabarber som hon plockat hos morfar. Så nu luktar det nygräddad rabarberpaj hos oss. Sen ska vi åka och handla så att vi kan göra saft, marmelad och sylt. Vi får se hur det smakar!



Imorse fick också Amelia den Hello Kitty som Jessica vann på Grönan. Vilken lycka! Själv fick jag elva timmars sömn och det var välbehövt efter en solig vecka som avslutades med fest hos syrrorna och en sväng på Marité!



2011-07-02
 08:36:44

Tack!

Barnen var ju själva hos Veronica igår och det hade gått jättebra. Hon hade till och med fått kafferast när alla 4(!) barn sov samtidigt! Anne-Lie och Danne var också där och hjälpte till. Tusen tack för hjälpen! 

Eftersom att Amelia hade sovit på dagen var hon inte ett dugg trött på kvällen, så vi käkade godis och såg på Harry Potter. Det var istället jag som hade svårt att hålla ögonen öppna! Lars kom hem precis när vi hade borstat tänderna så vi tre hoppade i säng tillsammans! 

Bjuder på en bild från i tordags!