2011-03-31
 22:07:15

Just nu...

Henke la nyss ut en bild på hans och Lars Dragons på Facebook. 


Så jag var ju tvungen att fråga om det inte var min skoter dom skulle laga :P Skulle just kunna tänka mig att dom latjar med deras skotrar istället, nej då. Fick tillbaka det här mms:et.


Lars är allt bra snäll som fixar och donar för att hans familj ska kunna ha roligt i snön. Henke är ännu snällare som är, om möjligt, ännu mer engagerad. 

2011-03-31
 21:04:12

Bolibompa

Ja, jag må vara en smått fanatisk mamma, men det är säkert mina barn glada över. Ibland iallafall. Varje morgon dricker barnen välling i soffan och så tittar vi på Bolibompa. Kl 07:15 kör dom "Dagens grattis" och så grattar dom några barn "och alla andra som har något att fira". Så nu har jag skickat in en bild på Amelia för att se om dom kan gratta henne när hon fyller år. Jag ville ju såklart att dom skulle gratta Mille också, men det var tydligen lite sent påtänkt. Bu! Så vi får titta den 28:e. Spännande att se om dom väljer att ha med henne. Ännu mer spännande att se om hon reagerar över att dom säger grattis till henne. Vi får hoppas att barnen fortsätter kliva upp runt 6-snåret nu då. 
Förutom födelsedagsbarn firar dom även namnsdagar och dom som har "Bolibompa-namnsdag". Då firas barn som inte finns med i almenackan. Amelia firades på Alla hjärtans dag. Fast hon förstod inte när jag förklarade vad dom sa på TV:n. Jag kollade upp Mille också och han firas 23:e januari.
Vi har tänkt att fira Amelia den 20:e april när Amalia, Amelie och Emelie har namnsdag. Fast vi får ta det när hon förstår vad det handlar om. Kanske inte i år, för hon är så exhalterad över att fylla år att hon förmodligen kommer att undra vart kalaset har tagit vägen!

2011-03-31
 18:26:49

Färdig

Nu har vi bakat färdigt. Kolakakorna är fixade. 


Det enda som saknas är tårtan men den/dom tar jag på söndag. Jag ska testa att göra egen vaniljsås, för att det ska vara (och säkert är) så mycket godare än marsansås. Det är bara det att jag kanske skulle ha köpt marsansås som backup utifall att den skiter sig. Jaja. Jag får väll se till att göra den bra då! 

Efter vår post-dagis promenad gick vi ut och åkte pulka. Amelia testade också den översnöade rutchkanan på lekparken. Båda barnen var nöjda. Mille blev otålig om jag pausade pulkan och skuttade fram den själv. Amelia tog hand om sig själv, snuttis och dubbelpulkan. Ingen ville gå in. Trots att jag lockade med pannkaka och bad. Till slut gick det. Nu, efter pannkakorna (Mille åt tre! Har aldrig varit med om nått liknande, dom brukar äta drygt en var), sitter jag i soffan och pustar ut. Lars badar barnen. Av vad jag hör låter det som att han har problem. Ungefär som att Mille försöker ställa sig upp i badkaret, druttar i, och Lars försöker hålla dom lugna. Hihi. Det är bra att han har nått att göra. 

Ikväll blir jag solokvist i vanlig ordning. Lugnt och skönt med andra ord, haha. Igår följde Lars med Henke när han skulle byta skoter. Ikväll ska dom pussla ihop min. Jag borde lägga mig i tid, men jag vet hur det brukar gå. Inte alls helt enkelt =)

Nu har jag babblat färdigt. 




2011-03-31
 11:00:43

God morgon!

Idag hade jag tänkt att jag och Mille skulle åka på badet. Men det blev inte riktigt som vi tänkt oss. Först så behövde Lars bilen på jobbet. Då tänkte jag att vi skulle promenera på badet. Men så har vi inget cykellås att låsa fast vagnen med så det gick inte. Att det skulle fallera på en sån liten detalj. Jag har ju lärt mig efter att mina skor blev stulna på Hälsocentralen att det inte går att lita på folk =( Hursomhelst så blev det nog bra att vi stannade hemma för jag var så trött imorse. Jag och Mille tog en promenad efter att vi lämnat Amelia på dagis och nu har jag vilat i soffan. Powernaps är grejjen! Så mycket energi man kan få av att blunda i några minuter. Förut ställde jag alarmet så att jag inte fick vila mer än 30 minuter, men så fort jag fått den där sov-spasm så visste jag att jag var pigg igen. Nu behöver jag bara ligga ner ett tag så känner jag när huvudet blir lättare och då kan jag kliva upp, full av ny energi! Det var faktiskt en artikel i tidningen förra veckan om vad nyttigt det är med powernaps. Dom kan ersätta timmar av nattsömn. Ja, that's it. Testa powernaps!

Ja just det. Idag ska Lars och Jakob skruva ihop min skoter! Jippi! 

2011-03-30
 18:05:58

Andra bullar

Idag har jag bakat wienerbullar, eller kalljästa bullar. Mille drog in en långsovning på förmiddagen så jag hann få lite egentid ända till fyllningen skulle bres på, då bestämde han sig för att övervaka sina bullar och hålla mig sällskap. Lars kom hem på lunchen och godkände bullarna. Så när vi hämtat Amelia från dagis bakade vi fler. Vi hann t.o.m. göra chokladbollar innan Lars kom hem och Mille vaknade efter sin andra långsovning. Amelia var mer kreativ än jag när det gällde chokladbollarna. Hon gjorde chokladgubbar, en choklad-Lars och en chokladbil. Nu är det bara kolakakorna som saknas, sen är vi redo för kalas. 

2011-03-30
 07:04:29

Dagens outfit

Ja. Nu vet ni vad Amelia kommer att ha på sig framöver.

2011-03-29
 20:14:31

Födelsedagar

Jo, nu är det ju så att Mille fyller 1 år på söndag och Amelia fyller 3 år den 28:e. Många frågar vad dom kan tänkas vilja ha, eller behöver, så jag tänkte göra ett försök till en liten idélista.
Generellt kan jag väll säga att vår- och sommarkläder vore bra. T.ex. Mille har knappt några t-shirts. Kanske huvtröjor eller sånt man har på sig på förmiddagen ute eftersom att sommaren inte brukar vara så varm här. Eller lite grövre byxor som dom kan ha i sandlådan. Mille har storlek 86 och Amelia 98.
Skor behöver båda två, men jag är osäker på storlekarna. Jag skulle tro att Mille har 18-19 och Amelia 24.
Amelia är galen i rosa, Hello Kitty och Barbapapa, roliga tryck i allmänhet faktiskt. Hon gillar också jeans, som kan handlas i 92, tror jag, så att dom inte ramlar ner i midjan. Mille är öppen för förslag!
Sandlådeleksaker och sånt man kan ha ute vore bra. T.ex. spadar, hinkar och formar. Eller plasttraktorer och lastbilar som dom kan lasta sand i och köra runt med.
Amelia har träbokstäver på sin dörr, det står Amelia såklart, och dom är köpta på Åhléns. Mille ska ju snart flytta in dit så något liknande vore roligt.
Amelia gillar att rita och avverkar tuschpennor, kritor och ritböcker i rekordfart.
Om det underlättar kan jag berätta vad dom leker mest med hemma. Amelia föredrar ritning och legot. Mille gillar bilgaraget, bollar och saker/klossar som man kan stoppa i burkar (samt kastrullskåpet, spisen, högtalarskydden, spegeln i hallen som han har rivit ner, toaletten och allt på mediabänken).
Pengar/fonder är ju också uppskattat såklart!
2011-03-29
 16:57:03

Busy busy!

Imorse bestämde jag och Amelia att hon inte skulle gå på dagis. På schemat stod nämligen handling och bakning och då ville vi ju såklart att hon skulle få vara med. Så vi har haft fullt upp(!) idag. Vi har handlat på "Coopen" som Amelia kallar det, shoppat kläder till kalaset, bakat, dammsugit (pre- och postbakning) och haft tvättstugan. Nu står en lasagne i ugnen och magen kurrar. Mest på mig. Dom andra tjatar om att få provsmaka bullarna. Lars är värst. Amelia har också varit en värsting idag. Hon har nämligen inte lyssnat på ett ord av vad jag har sagt. Förutom när hon fick baka. Annars hade jag stora planer på att köpa en hörapparat till henne i 3-årspresent.



Amelia valde en rosa hoodie som kalas outfit. Plus rosa solglasögon och en rosa Barbie-truckerkeps. Sen blev hon väldigt missnöjd när hon inte fick en hjärtformad ask fylld med hårsnoddar och armband på Kappahl. Hon sa att moster skulle köpa den i present till henne, och en klänning (obs! ingen på Kappahl dög, varav hoodie-köpet). Milles outfit sparar vi till kalaset. Han var nöjd! Haha!

2011-03-28
 15:54:28

Närda'

Idag har vi varit hos mamma och Melle i Nälden. Vi fick pannkakor med hjortronsylt och hälsade på den senast tillkomna familjemedlemmen Baloo. Baloo var jättepussig av sig vilket inte riktigt uppskattades av barnen, hihi, men när han låg still, vilket inte hände så ofta, så var dom där och pillade på honom. Mille var nöjd eftersom att det fanns nån som tog emot maten när han kastade ner den från matbordet.





2011-03-27
 18:26:45

Bus!

Idag har vi varit ute i Fugelsta där Leah, Amelia och Mille levde rövare i hallen. Nowa låg och sov, trots olivet! Sen lagade jag röding till Lars och Matte och nu så är Mats, Malin, Kevin och Oliver på väg hit. Over and out!

2011-03-27
 08:16:54

Helgmys

Woohoo! Sommartid! Det betyder att jag fick sovmorgon till kl. 7 imorse, haha! Men det var Amelia som väckte mig, inte Mille som i vanlig ordning. Igår kväll när jag la barnen var Amelia jättepigg eftersom att hon sov länge efter kalaset. Hon skulle "låna" Lars säng nu när han var borta. Men när hennes ögon fortfarande var jättestora efter att Mille hade somnat fick hon följa med upp igen för en myskväll. Vi poppade popcorn, drack mjölk och julmust och tittade på Körslaget. Sen skickade Amelia god natt-sms till Lars och så gick vi och la oss. Eftersom att klockan var 21:30 trodde jag att hon skulle ta igen lite sömn på morgonen. Men hon klev upp 7 (6 enligt vintertid) och Mille sover fortfarande. Så kan det gå!

2011-03-26
 16:03:47

Kalas!

På måndag fyller Jessica 25 år och det firade vi idag. Herregud, 25 år? Jag kommer ihåg när hon var typ 3 år och jag vaknade på natten av att hon låg och pillade på mina vattkoppsskorpor för hennes hade läkt.











2011-03-25
 20:42:14

Frukostbus

Här ska ni få se hur barnen roar sig vid matbordet. Det kanske inte räknas till fint bordsskick, men vem har lust att vara party pooper när barnen har roligt tillsammans då?

2011-03-25
 20:30:52

Uppdatering

Lap top-himlen
Ja, om ni undrar varför det vart ännu tystare än vanligt på bloggen så beror det på att vår reservdator flög vidare till lap top-himlen i söndags. Nu är vi datorlösa. Jag fick låna Mattes gamla dator i helgen eftersom att jag är solo och behövde nått att göra på kvällarna, plus betala räkningar och deklarera. Det var rätt så skönt att vara utan dator ett tag, men lite nytta och onytta måste man få göra på nätet.

Lars-tid
Lars är i fjällen med Matte, Mattes familj, Henke och någon till. En helg full av skoteråkning, fiske, öl och Lars-tid! Matte frågade honom på fejjan idag om han skulle med nu när Lars har köpt ny skoter. Lars svarade inte och jag förstod att han tänkte som dom flesta föräldrarna "jag ska ju vara hemma med min familj" och så hade vi planer inför helgen dessutom. Så jag pratade med Matte och han sa till Lars på skarpen att han skulle med och att hans familj klarade sig, ungefär. Ja, så nu är han i fjällen och har det bra med sina kompisar och för hans skull är jag nog nästan lika lycklig som han själv är just nu!

Busungarna
Barnen är äntligen friska. Amelia har gått in i inte-lyssna-på-mamma-mode och Mille är extremt kramsjuk. Jag och Mille var på stan i veckan och handlade vår-kläder till honom. Eller nej, fleece kläder var det, i vår familj har vi på oss fleece året om. Han fick mycket blått för hans fina blåa ögon lyser upp extra mycket i blått. Han har börjat rest sig upp också. Kul! Gå-träning har han uppskattat länge, men det är en bit kvar innan han klarar det själv. Amelia hade 3-årskontroll på BVC i veckan. Hon väger 12 kilo och mäter 90 centimeter över havet.

2011-03-25
 20:10:55

Singsjön dag 2

I söndags var vi till Singsjön igen. Den här gången hängde även Lars, Henke och Henkes skoter med. Vädret var så bra att det var overkligt! Klarblå himmel och varmt. Henke fick sju aborrar. Det tyckte Amelia om. Hon lekte med dom och försökte att mata dom med maggot.









2011-03-19
 21:22:48

Singsjön

Jodå! Imorse väckte Mille mig klockan 6. Jag kände mig jättepigg. Att jag sen hällde kaffet i grötskålen bekom mig inte! Bättre än det var att Mille var ännu piggare, busigare och feberfri! Så det blev en dag i Singsjön med moffa. Lars spenderade dagen i ett garage med Henke och halva Östersund som involverades i det eventuella elfelet som gör att vår nya skoter inte startar. Vi andra åkte skoter, pulka, fiskade och grillade varma mackor i finvädret. Dessutom fick vi bekräftelse på att världen, eller Östersund, är allt bra litet. Häng med här nu. Pappa delade stuga med Tommy. Tommys dotter var också med idag. Det visade sig att det var Anna som gick på Torvallaskolan med oss och som bodde granne med Lars och var mycket med honom när hon var liten. Annas sambo, Gunnar, är dessutom morbror till Melles barn. Just det, liten stad. Helt sjukt! Och ja, kul hade vi! Näe, nu tittar vi på lite bilder.











2011-03-18
 20:33:39

Fredag

Idag har vi haft en lugn och skön dag. Amelia väckte oss alla klockan 6, sen åt vi frukost och lekte tills det var dags för en förmiddagspromenad. Amelia tycker att det är jättekul att gå på "pomenad" och jag tar väl vara på det nyvunna intresset. Jag har börjat variera turerna lite för att hon ska få se lite olika saker, men imorse tog vi oss inte långt förrän båda två låg och sov i vagnen, haha, där fick jag för variation! Sen kom Elias förbi och Amelia fick två studsbollar som var väldigt uppskattade, Elias visste vad han gjorde eftersom att Amelia älskar att försöka kasta bollar upp i taket. Sen lekte vi mer och när Mille var trött tog vi en till promenad. Den här gången fick Amelia ta med dockvagnen och jädrar vilken fart det blev på henne. Vi gick till Oktan och kollade in en skoterhjälm Lars har beställt och sen gick vi omkring i en timma ungefär, tills Amelias fingervantar var blöta och kalla efter för många kast med snöklumpar (den här gången "upp i molnen!"). Sen fick vi middagsbesök av Henke som nu har åkt i väg med Lars för att titta till deras skotrar.

Nu till det negativa................................ suck............................... jag skrev ju att Mille nyss blev någorlunda frisk... i onsdags ungefär. Tror ni inte att han, runt middagstid, fick feber? Ursäkta den negativa inställningen, men jag blir så less. Vi hade ju en jätterolig utehelg inplanerad. Moffa är i Singsjön hela helgen och vi skulle åka dit och fiska, köra skoter och grilla korv. Suuuuuuck! Jag hoppas verkligen att Milles tand kommer i natt och att vi kan vara ute på sjön i helgen. Det är väll klart att det är synd om Mille, och jag kanske är lite egoistisk nu efter alla, många, långa, febersvängar, men jag ville verkligen att hela familjen skulle få vara ute och ha det roligt. Vi får väll se vilka som får åka iväg, men jag tycker synd om barnen som är innestängda var och varannan vecka.

2011-03-18
 07:49:25

Veckans höjdpunkter

Båda barnen börjar bli friskare och friskare. Mille är sitt glada jag igen och det är jätteskönt. Mille fick även en hårklippning i onsdags och verkar faktiskt nöjd, han drar inte i håret vid öronen och i nacken längre, så han tyckte nog att det var skönt att blir av med det tjocka och "långa" håret. I onsdags grillade vi i finvädret med Matte och Henke, sen lämnade killarna mig och barnen och åkte och köpte en skoter! Och igår handlade vi hjälm till mig, den Lars hittade fanns inte i hans storlek, så det får väll bli jag som får köra in skotern i helgen (riiiiight!). Nu har jag ingen bild på skotern, så jag bjuppar på en på hjälmen.


En annan höjdpunkt i veckan var att jag kom igång med mina promenader igen. Jag är redan mycket piggare, gladare och sover bättre!

 

2011-03-15
 20:28:22

Sjukstuga

Ja, om ni undrar vad vi har för oss nu när vi bloggar så lite kan jag berätta att barnen har varit sjuka (utan att överdriva) varannan vecka sedan januari. Med det enda undantaget att Mille är inne på sin andra vecka med förkylning och nya tänder. Nu har han i varje fall inte feber längre, så vi kan vara ute och promenera, men under vinterkräksjukan och alla andra febersvängar har vi inte ens lämnat lägenheten. Stackars barn! Även om jag inte vill att vintern ska ta slut längtar jag så enormt till sommaren. Jag längtar till att vi kastar i oss frukosten, slänger på oss kläderna, öppnar altandörren, springer ut till lekplatsen och spenderar hela dagarna i solen. Det ska bli så otroligt härligt. Då kommer Mille gå och så kan han leka som han vill där ute. Fy så skön sommar vi tänker ha!

Näe, vet ni.. jag borde inte skriva så där... för ni vet att så fort jag skriver nått så blir det precis tvärtom! Kommer ni ihåg i januari när jag skrev att en dagisfröken sa att vi hade tur som hade haft Amelia hemma en vecka med förkylning, eftersom att det gick vinterkräksjuka på dagis? Och så skrev jag att bara för att jag skrev så i bloggen skulle vi bli magsjuka och då skulle jag sluta blogga... ja, där fick jag så jag teg. Man får väll se den sparsamma bloggningen som mitt infriande av löftet då..

Nu ska jag göra lite nytta! Trevlig kväll på er!

2011-03-15
 20:12:46

Mårdsjön

Under helgen som var hade vi vårt årliga Mårdsjö-äventyr. Vi bodde hos Crippes föräldrar och hade utan tvekan en kanonhelg. Det var kanonväder, kanonskoterföre, kanonsällskap, kanongod mat och grillad korv. Det enda lilla minuset, nej förresten, det största minuset var att vi inte fick en enda fisk. Vi som har förlitat oss på Tjärnbergstjärn där vi hittills alltid fått mycket fisk fick se oss besegrade av Lars fiskeotur. Det andra minuset var att Mille fortfarande var kanonförkyld, men han fick sig några rejäla tupplurer i sparklådan och skoterpulkan (under söndagen sov han bort exakt hela dagen ute på isen). Ja, nog om det, nu tittar vi på lite bilder!



















2011-03-10
 10:43:43

Weekend

Förra helgen åkte vi till Sundsvall för att bo i Anne och Bengts lägenhet och umgås med Therese, Limu & Levi, Angelica, Graeme & Oliver. På fredagen åkte vi ut en sväng till IKEA. På lördagen åkte Limu & Lars och pimplade, sen åkte vi tjejer och barnen till Drakborgen och på söndagen var killarna och barnen ute en sväng medan vi tjejer kollade in Angelicas lägenhet. Däremellan var det massor med bus och här bjuppar jag på lite bilder.



















2011-03-02
 21:17:59

Alive and kickin'

Tonårsromantik med vampyrer och varulvar
Ja nu har jag ju inte bloggat på länge och jag kan meddela att det är så skönt att halvt vara utan dator! Vi använder vår reservdator men jag har upptäckt att det är så mycket skönare att låta datorn vara avstängd hela dagen och hela kvällen! När Lars är borta slår jag inte ens på TV:n. Istället har jag hållt mig till böcker, närmare bestämt Twilight böckerna. Nu väntar jag på att den fjärde ska komma hem i brevlådan, men det tar ju sån tid!

Mille
När hela familjen åkte på vinterkräksjukan och Mille fick den långvariga smällen har han börjat krypa istället för att skuffa sig framåt. Det var säkert skönare för magen och nu har han insett vad snabbt det går. Han ser så rolig ut nu också när hans två framtänder på överkäken kommit fram mer, dom sitter ju på samma sida. Idag hade vi äntligen efterlängtad bad-premiär och han trivdes som fisken i vattnet. Det var svårt att säga om han kom ihåg badhuset, men han gillade det iallafall!

Amelia
Amelia är fortfarande stora tjejen som är galen i allt som har med rosa att göra. Man märker att det man själv säger kommer tillbaka. Idag när vi skulle gå till tvättstugan var hon förmodligen mer exhalterad än jag, hon stod vid dörren "Kom iiiigeeeen, Mamma!", ungefär som jag låter på morgonen. Sen så får man ju passa vad man säger också. I helgen var Mille för pigg för att somna i vagnen, så jag rullade in honom igen, då konstaterade Amelia att "Vi skiter i att sova!". Oj!


Sömniga barn under sjukveckan



Kullen bakom vårt hus såg ut som en solig fjälltopp igår morse