2011-08-28
 20:51:23

Brevväxling

"Åh vad skönt med sommarlov för då kan jag se på Våra bästa år. Det är ju så bra."

Ha ha ha. Jag sitter och läser alla brev som jag och Jessica skrev till varandra varje söndag när jag gick gymnasiet i Sundsvall. Jag hittade dom hos pappa idag. Ha ha ha. Ni kan ju gissa vem som skrev det där! På ett jättefint Musse Pigg brevpapper! Och längst upp i högra hörnet hade hon skrivit "Ösd ?/6", ha ha, då har man verkligen sommarlov! Fy fasiken va roligt! 

2011-08-28
 17:01:41

Den nya..

... och förbättrade nakne kocken! 



Det verkar som att jag blir bjuden på middag ikväll =)



...fast nu fnittrar dom oroväckande inne vid disken...



2011-08-28
 16:06:01

Söndagskul!







2011-08-27
 21:35:17

Stan

Idag har vi gjort stan. Först hade vi vinterlängtan och handlade fleecekläder, underställ, mössor och vantar till barnen. Sen var vi på torget och kollade in Sweetcamp. I en paus skulle vi äta men fastnade på We där vi fyndade till halva priset åt hela familjen. Vi var färdiga lagom till fmx uppvisningen och efter den köpte vi mongolisk buffé som vi tog med hem till Henke och Sanna. 


Mille minglar. Lägg även märke till Inger i turkost bakom honom!



2011-08-25
 20:38:29

Glimtar...

...från veckan som har gått!

Sex-pack
Lars kom hem från en dagstur till Funäsdalen i måndags och klagade över att han inte hade haft något lunchsällskap. Men äta var han ju tvungen att göra så han hade gått in på affärn och köpt sig ett "sex-pack bananer"!!

Tidiga morgnar
Jag ställer ju alarmet, låt oss säga, jättetidigt. Men två dagar i rad har Mille väckt mig innan och hållt mig sällskap på morgonen. Det är bara det att Mille tycker att det är jättetråkigt att andra sover när han är vaken. Idag stoppade jag honom tre gånger från att klampa in och väcka Amelia, men till slut slank han in, fjärde gången gillt och efter ett tag hör jag någon ropa "Maaamma!". "Ja?". "Jag har sovit färdigt nu!". Haha. Det är ju tur att dom är på bra humör när dom blir väckta. 

Lov
Man tänker inte alltid på vad ens barn gör förrän man hör det från andra. En av dagisfröknarna var förundrad över hur Mille tittar på fröknarna för att be om lov om saker. T.ex. att klättra i rutchkaneställningen vilket han alltså förstår att han behöver ha livvakt till att göra. Även om jag har varit där och sett att han klarar det själv, men ändå. Ja, så det var ju kul att höra att han fattar var gränserna går och att han känner sig trygg med fröknarna och ber om lov.
Han protesterade lite de två första dagarna när jag lämnade honom på morgonen men när jag tittade in genom fönstret sedan så satt han nöjt och läste i böcker med fröken. Så det har vi tagit fasta på de andra dagarna, han är nämligen helt galen i bildböcker med djur. "Böh!" säger han till djuren.

Lastbilschaffis
Det är vad Amelia har bestämt sig att jobba med. Hon ska köra en vit lastbil. 

Gott
Det här med dagis och arbete har nog gjort vår familj gott. Alla är på bra humör. Pigga och glada och fulla av extra energi. Så härligt. Jag förstår inte varför jag hade haft lite ångest över att klara veckorna själv med barnen medans jag jobbar, men det har blivit tvärtemot vad jag trodde. Alla är så glada och rutinerna sitter redan =) 

Framkallning
Just det. Jag har framkallat bilder för första gången sen barnen kom till världen också. 495 stycken blev det! Kul! Nu ska det ordnas och donas i album så fort jag hittar tid =)

That's it. Snart kommer Lars tillbaka från Gällivare!

2011-08-21
 21:41:30

Mårdsjön

Vi har tillbringat helgen hos Eva och Sören i Mårdsjön tillsammans med Jessica, Crippe och moffa. På lördagen fiskde vi, plockade blåbär och grillade korv i Hornsjön. Sen åt vi kräftor och årgång 83 utklassade allt motstånd i Chicago (Crippe) och en nutidsfrågesport (jag). Idag har vi fiskat i Tjärnbergstjärn och jag stod för helgens fångst i form av en liten abborre och en mussla(!?). När vi sa tack och hej fick vi med oss tre kilo nyplockade lingon av värdparet så jag har tillägnat kvällen åt syltkokning. 

Nu började vårt liv som två arbetandes föräldrar och två dagisgalningar. Det känns som att bloggen kommer att bli en helg-blogg, men vi får väll se. Och tycker ni att jag är dålig på att svara i mobilen är det för att den inte vill ta emot ström fortfarande, men jag hoppas få den lagad till veckan. 

Det var allt. Nu tittar vi på bilder! 


Hornsjön












Transformers


Amelia vet gott och väl vad som händer i vinter!


Tjärnbergstjärn



2011-08-19
 20:09:29

Racerfort

Den här veckan har gått så fort! Swischat förbi! Jag trivs jättebra på jobbet och har fullt upp hela dagarna. De senaste två nätterna har jag haft svårt att somna och igår kväll insåg jag att led av kvällen-före-julaftonsyndromet. Haha, jag ville inte somna.. jag ville kliva upp och gå till jobbet =) 

Dagisinskolningen har också gått bra. Lars är så rolig. Han gör sina egna inskolningsregler. Ena dagen tog han med sig Henke när dom skulle äta lunch där med barnen och idag hade Amelia stått och hoppat vid dörren så länge att dom fick gå dit till 8:45 när dom egentligen skulle ha varit där kl. 10. 

That's it. Bilder får ni på söndag. Trevlig helg på er! 

2011-08-15
 19:34:16

Working woman

Japp. Från och med idag är jag numera en arbetande kvinna! Roligt var det att jobba och jag kom nog ihåg hur man gör... arbeta alltså... sen att nästan varenda arbetsuppgift är ny är en annan femma! Cyklade till jobbet gjorde jag också och insåg att det inte är någon idé att ens fundera på att ta cykeln om det regnar på morgonen, för jag var dygnsur, rufsig i håret och hade mascara ner till kinderna när jag kom hem. Hemåt går det ju bra, men att komma till jobbet i sånt skick är inte att tänka på. Typiskt att samhället ställer sånna krav på kvinnors utseende. 

På förmiddagen fick jag mms-rapportering från dagis!



Och här är bilden från i fredags:



Amelia hade haft svårt att vänja sig vid tanken att jag jobbade. Hon hade frågat vart jag var hundra gånger. Sen blev det ett ordentligt förhör när jag kom hem om var jag jobbade, vad jag gjorde där, vem jag jobbade med osv. 

That's it! Hoppas ni andra som började jobba idag också hade det bra! Och alla ni andra som inte jobbade också såklart =)

2011-08-14
 19:14:27

Rutchkanekul

...hos nybliven tvååring! Grattis Leah!



2011-08-13
 20:49:27

Hoolabaloo





2011-08-13
 14:58:43

AXA Fjällmaraton



Här är vi, glada och nöjda efter att ha sprungit 13 km runt Blanktjärnarna. Jobbigt var det och svårt att njuta av den fina utsikten när man koncentrerade sig på att inte snava över snår, sten eller lera. Vi stannade däremot och tittade på fin utsikt vid ett vindskydd som Lars hade stannat vid när dom fjällvandrade/fiskade runt samma sträcka förra året. Vi löpte tillsammans med individuella mål =) Lars skulle ta sig runt på under 1:30 och jag på under 2 timmar. 1:42 sprang vi på tror jag, Lars hade säkert klarat sitt mål om han sprang själv. 


Skobyte?

Så här oberörd (läs: oflåsandes till skillnad från en annan) var vinnaren av själva maran som vann för femte gången och sprang 43 km över tre fjälltoppar med 1800 meters fallhöjd på 3:40.



Mindre oberörd var polacken som kom tvåa, sju minuter efter.



Fin utsikt över Vålån:



Tack till moster som passade barnen. Dom fick popcorn till andra frukost och efter lunchen sov alla tre =)

2011-08-12
 20:01:29

Gratulerar!

Nu är en veckas dagisinskolning avklarad. Det har gått galant. Förutom att Mille har blivit agressiv mot mig och Amelia. Han slåss, rivs, nyps, puttas och bits. Jag vet inte om det är en reaktion på dagisstarten eller om han testar gränser. Han har hittills varit så snäll så jag har knappt sagt åt honom, därför kanske han testar var gränsen går. Jag vet inte, men bättre blir det säkerligen. En ny tand har han fått också. Förskolläraren undrade om han sov bra på nätterna efter starten, och det gör han, men däremot inte Amelia som vaknar och har ont i benen/magen varje natt. Men som hon har längtat till dagis har jag svårt att tro att det är därför.

Nästa inskolningsvecka tar Lars hand om för på måndag börjar jag att jobba.

Jag hade tänkt att lägga in en rolig bild från dagis idag, men den har jag på mobilen och den tar inte emot laddning, så jag kan varken lägga upp bilder eller ringa/ta emot samtal. Så då vet ni. 

Och GRATTIS till moffa som fyller år idag! Hurra!



2011-08-10
 15:58:17

Big Mea

Idag har Amelia bytt artistnamn. Enligt henne själv heter hon numera "Big Mea". 



Med det nya artistnamnet kom en ny look.



Tok-Mille skaffade sig en ny look igår kväll också.



2011-08-09
 16:19:00

Grått

Nej fy vilken grå och tråkig dag. Vi har varit bortskämda med finväder så länge att man blir nästan nedstämd av det här vädret. Dessutom så hade vi inga planer och det är vi inte heller vana vid. Amelia vill tydligen åka iväg till karuseller eller badhuset =) Men nu har vi iallafall varit ute en stund, barnen hjälper Lars med sista touchen på det nya billjudet och jag lagar pannbiff, potatis och (värmer mammas) kantarellsås.


Barnarbete i högsta grad

2011-08-08
 20:34:34

Cars 2



2011-08-08
 12:54:25

Milles dagisdebut!







2011-08-06
 19:56:44

Styrketestet







2011-08-05
 17:17:00

Cars 3

2011-08-05
 17:16:23

Småpojkarna



















2011-08-05
 10:53:23

Playsand









2011-08-04
 08:56:42

Gårdagens kvällsdopp







2011-08-03
 16:55:42

Djur & kul











2011-08-02
 15:51:26

Mer...













2011-08-01
 10:36:54

Leksand

Här ska vi tillbringa en vecka med moffa, Anne-Lie och vovvarna. I eftermiddag kommer Jessica, Crippe, Veronica, Danne, Leah, Nowa och Isa.